Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אז בעשור השישי לחיי, החלטתי (בעצת, שלא לומר דחיפת רופאי), לחזור להתאמן באימוני כח, בנוסף לאימון אירובי שאני מחוייב אליו כבר שנים (שעה של הליכה מהירה בחוץ, 3 פעמים בשבוע).

מאחר והפעם האחרונה בה התאמנתי בצורה רצינית (במכון כושר מקצועי) היתה לפני גיוסי לצה"ל, ולאור כך שהעצמות וכל מה שמחבר ביניהן כבר מזמן בקטוגרית אספנות, אני מתלבט מה נכון וכדאי לעשות.

הרופא טוען שאימון כנגד משקל גוף הוא מספיק טוב. אז התחלתי לראות כל מיני סרטוני יוטיוב שמציגים אימונים כאלה.

וואלה, זה נראה גם חפיף, וגם מצ'עמם למות. 

אז חשבתי- למה לא לקנות מולטיטריינר, ולחזור לאט לאט להתאמן כמו פעם, במכון.

מולטיטריינרים כאלה מתחילים ב-1500-3000 שקל לאלה הביתיים, שנראה לי שיספקו את הצרכים שלי, שכן אין לי כוונות להפוך עכשיו לבאדי בילדר.

יש גם המון כאלה למכירה במרקטפלייס/yad2, ברבע המחיר, מפראיירים כמוני שקנו ואחרי שנה הבינו שזה מתלה בגדים ממש מסורבל.

בקיצור- אשמח לשמוע מהמבוגרים יותר כאן שמתאמנים, מה הם עושים, ובכלל את דעתו של כל מי שמבין בנושא ויש לו מה לתרום.

עריכה אחרונה על ידי natco

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם
לפני 25 דקות, natco כתב:

מאחר והפעם האחרונה בה התאמנתי בצורה רצינית (במכון כושר מקצועי) היתה לפני גיוסי לצה"ל, ולאור כך שהעצמות וכל מה שמחבר ביניהן כבר מזמן בקטוגרית אספנות, אני מתלבט מה נכון וכדאי לעשות.

אני יליד 73. התאמנתי בחדר כושר בגיל 15. ואז עד גיל 40 פלוס פלוס בעיקר אכלתי וראיתי טלוויזיה וגם נראיתי והרגשתי בהתאם.

לקראת גיל 50 התחלתי לרוץ ולהוריד משקל, וזה עבד לא רע. בשנה האחרונה הטרנד הוא להמליץ לאנשים בגילנו להשקיע יותר בהעלאת מסת שריר ופחות באירובי. אז התחלתי להתאמן במשקולות בחדר הכושר בעבודה, שהוא לא מאובזר במיוחד, אבל בטח יותר ורסטילי מכל מולטיטריינר.

לענ״ד הבלתי מקצועית, חדר כושר ועדיף עם מאמן לפחות בהתחלה, ייתן לך הרבה יותר וגם יפחית משמעותית את הסיכוי לפציעה, שזו הבעיה העיקרית בגילנו. מולטיטריינר מאוד מוגבל מבחינת ההיצע של התנועות והשרירים שהוא מיועד אליהם. יש סיבה לזה שהוא הופך למעמד כביסה.

• אהבתי 2

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

לא מדוייק.

ההמלצות הן ללפחות 150 דקות בשבוע פעילות אירובית ועוד תוספת של לפחות פעמיים בשבוע אימוני התנגדות. הנה, למשל, ההמלצות של איגוד הלב האמריקאי . אגב - שים לב גם להמלצות לדור הצעיר.

חוץ מזה, בקש מהרופא שלך להעריך את הסיכון שלך לארועי לב, ולפיו להחליט האם יש צורך בבדיקות רפואיות נוספות.

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 33 דקות, פינדר כתב:

חדר כושר ועדיף עם מאמן לפחות בהתחלה.

זה היה הרעיון המקורי.

הבן הגדול התאמן בח"כ בשכונה לפני שהתגייס.

הבן הקטן עובד כחובש בקאנטרי-קלאב הכי "מפואר" בשכונה, מה שמעניק לו גם מנוי חופשי לשימוש במתקנים.

שניהם טוענים שהליווי של מאמן הכושר הכללי של חדר הכושר הוא מאד רופף ולא ממש מקצועי. הם מקדישים זמן בעיקר למי שמשלם עבור אימונים אישיים. השאר, מקבלים הסבר קצר על המכשירים ואף אחד לא באמת מסתכל אם הם עובדים נכון, או רק גורמים לעצמם נזק.

לפני 19 דקות, sperial כתב:

חוץ מזה, בקש מהרופא שלך להעריך את הסיכון שלך לארועי לב, ולפיו להחליט האם יש צורך בבדיקות רפואיות נוספות.

אני כבר אחרי זה. אקוקרדיוגרפיה+במאמץ.

סיכון לאירוע לב? ההיסטוריה המשפחתית שלי רצופה כאלה. 

בכל מקרה, פעילות אירובית מתונה אני עושה ברציפות כבר שנים.

כמו שפינדר כתב, עכשיו פתאום ממליצים על הגברת צריכת חלבון, ועל אימוני כח, כדי להגדיל מסת שריר. 

אני זורם עם זה. יהיה נחמד שהזרועות יחזרו להראות יותר כמו זרועות ופחות כמו מלפפונים שנשכחו יותר מידי זמן במגירת הירקות

פורסם
Just now, natco כתב:

שניהם טוענים שהליווי של מאמן הכושר הכללי של חדר הכושר הוא מאד רופף ולא ממש מקצועי. הם מקדישים זמן בעיקר למי שמשלם עבור אימונים אישיים.

זה ברור. התכוונתי מאמן אישי אפילו לאימון או שניים. שיבנה לך תוכנית שבועית ויראה שאתה מבצע את תנועות נכון. משם תמשיך לבד.

הכי חשוב לדעתי, ואני טעיתי בזה ואתה מוזמן להתגלח על הזקן שלי, זה לא להתלהב ולהעמיס משקלים. להתחיל ממשקלים נמוכים ולעלות בהדרגה לאט לאט, עם דגש על לאט. ולהקפיד על ימי מנוחה.

אני העלתי עומס בקצב מהיר מדי וספגתי פציעה במרפק. עכשיו אני מקפיד על ריווח ועליה איטית במשקלים.

• אהבתי 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

אני רק אגיד דבר אחד שלדעתי הוא החשוב ביותר, בכדי להתמיד צריך למצוא משהו שתאהב , אישית אחרי שנים במכון כושר ששיעממו אותי ולא תרמו לי במאומה, הצטרפתי למועדון קרוספיט ואני שם כבר מ 2018' ומתמיד ברמה של 4-5 אימונים בשבוע.

• רעיון טוב! 3

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

ההמלצה לאימוני כוח/התנגדות שציינתי ממש אינה חדשה.

ההמלצה להערכת סיכון היא בדיקת שורת גורמי סיכון וחישוב לפי נוסחה מוכרת כדי לקבוע האם צריך משהו מעבר לפעילות הגופנית.

• אהבתי 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 51 דקות, ArikC כתב:

קרוספיט

קרוספיט זה כיף וממכר. אבל גם פה צריך מאוד להיזהר, מי שמתחיל בגיל 50+ אחרי שנים ללא פעילות.

כתבתי קודם שנפצעתי במרפק ולא פירטתי, אבל זה היה בזמן שהתאמנתי בקרוספיט שלוש פעמים בשבוע.

אני מת לחזור לזה, אבל מפחד להיסחף שוב בהתלהבות ולהיפצע. השיטה היא שמבצעים פעולות מורכבות ומכוונים לבצע כמה שיותר חזרות, בקטע תחרותי (גם אם אתה מתחרה עם עצמך). אבל ככל שאתה מתעייף אתה פחות מקפיד על תנועות נכונות ויכול להיפצע.

אני אישית קיבלתי מרפק טניס ולדעתי זה קשור לכל הפעולות שמחייבות גריפ ומעמיסות על גידי המרפק, כמו דדליפט על צורותיו, מתח (ttb, bar muscle up) וכו׳.

כרגע עבודה רגועה בחדר כושר, בלי שום אלמנט של תחרות, עובד לי יותר טוב.

עריכה אחרונה על ידי פינדר
  • מעניין 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

טוב, אז קראתי עכשיו את הויקיפדיה של קרוספיט, וזה נשמע ממש מדליק, אבל כנראה שקצת (הרבה) מעבר לליגה שלי כרגע.

בנוסף, "חוג" קבוע פחות מתאים לאורח החיים שלי. כעצמאי, קשה לי להתחייב על יום ושעה קבועים. היה הכי טוב אילו יכולתי להתאמן בבית, לבד, בזמני הפנוי.

אבל כנראה שאם אני רוצה לא לגרום יותר נזק מתועלת, אני אצטרך לשכור מאמן אישי, לפחות להתחלה. 

חשבתי שזה משהו שאוכל לעשות בdiy...

לפני שעתיים, sperial כתב:

ההמלצה לאימוני כוח/התנגדות שציינתי ממש אינה חדשה.

הרופא שלי אף פעם לא המליץ לי על זה.

תמיד זה היה "תעשה הליכות מהירות, זה טוב לסוכר לל"ד, וגם שורף קלוריחת, יוריד לך את הכרס".

פתאום זה "תעשה אימוני כח ותאכל הרבה חלבון, זה שורף הרבה שומן ופחות מסת שריר, גם תרד הכרס יותר מהר, וגם לא ידלדלו לך השרירים...

פורסם

את ה״תאכל הרבה חלבון״ אני לא מכיר משום המלצות רשמיות, אני בכלל לא בטוח שיש להמלצה זו בסיס מדעי, אבל אולי פספסתי משהו.

שאר ההמלצות, כפי שמופיעות בקישור שהבאתי, וקיימות בוריאציות קלות גם אצל איגודים אחרים, לא השתנו משמעותית כבר די הרבה שנים.

פורסם
לפני 41 דקות, natco כתב:

חוג" קבוע פחות מתאים לאורח החיים של

בדרך כלל בקרוספיט אתה משלם על מספר אימונים בחודש, לפי מה שמתאים לך ונרשם לאימונים באפליקציה לפי הלוז שלך. בכל יום יש כמה אימונים זהים בשעות שונות. אז מהבחינה הזו זה מאוד גמיש.

• מעניין 1

איש חולם אני

וכך היה תמיד

פורסם

50 האגורות שלי, תנסה אימוני סטודיו במועדון הספורט הקרוב לביתך. 

אני לא חובב גדול של חדרי כשר, אני מאבד את עצמי מהר מאוד בחדר כשר ומשתעמם. לעומת זאת שיעורי סטודיו בהולמס פלייס ליד הבית שלי ממש זורם לי. 

אני הולך בעיקר לאימונים פונקציונאלים, אימוני כח ו body pump. המערכת די גמישה ויש יחסית הרבה באפשרויות במשך השבוע.  

לרוב את רמת הקושי אתה קובע לעצמיך על ידי התאמת המשקלים שאתה משתמש בהם באימון. 

מגיעים אנשים מכל הגילאיים ומכל הרמות ועל ידי בחירת משקולות ופלטות כל אחד מתאים לעצמו את רמת הקושי.. 

החיסרון: בשיעורי סטודיו יש רוב נשי מוחץ.

היתרון: בשיעורי סטודיו יש רוב נשי מוחץ.

• מעניין 1

יום טוב גם לך

פורסם

ממליץ על מכון כושר. יש איזה קטע פסיכולוגי של שינוי פאזה בהשוואה לבית - לי אישית עוזר בפוקוס. עוד לא הגעתי לשלב של קורסים אבל גם זה יגיע מתי שהוא.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

יש קטע של שמירת מסגרת. הבעיה שלא כל אחד מתמיד גם במכון.

פורסם (נערך)

כתבתי "לי" ו"אישית", מונה התגובות לא עובד באוף, מר ספריאל, ולא חייבים לנפח שרשור סתם.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...