Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 16 דקות, locus כתב:

מסכים, אבל

זה כל כך, כל כך! אינדיווידואלי. כל אחד מחווט אחרת. 

אנקדוטה על עצמי. 

יש לי את הספורט הקבוע שלי, ואת התזונה הקבועה שלי. גם המשקל שלי יחסית קבוע. 

נוצר מצב שהייתי צריך לפנות תכולת דירה, דיברתי על זה בשרשור אחר בפורום. 

התזונה השתנתה- טחנתי הרבה יותר מתוק, יותר חטיפים "רעים", תוספות מסביב (העיקר לא ממש השתנה, רק קיבל תוספות ולא בריאות במיוחד, שלא לומר משמינות- מה שאני מנסה להגיד).

ירדתי במשקל בצורה ניכרת, רק בגלל האקסטרה מאמץ. גם הבדיקות דם שלי היו הטובות ביותר מזה מספר שנים... 

שתי הנקודות הולכות יחד, יד ביד, וכל אדם יגיב לזה אחרת- יש כאלו שעבורם השינוי היחיד הנדרש הוא בתזונה, יש כאלו שהשינוי הנדרש הוא בספורט, ויש כאלו שגם וגם. אין פה אמת אחת ואין בילתה. 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אולי לימים בודדים היה מראה לך שזה מה שקרה, לטווח הארוך תוספת הסוכרים הייתה גורמת לך להשמנה. אתה יכול להאמין למה שאתה רוצה. אבל זה לחלוטין לא אינדיבידואלי, זה עובדה. תקרא קצת (או שלא). ותעשה מה שטוב לך. 

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם (נערך)
לפני שעתיים, locus כתב:

אולי לימים בודדים היה מראה לך שזה מה שקרה, לטווח הארוך תוספת הסוכרים הייתה גורמת לך להשמנה. אתה יכול להאמין למה שאתה רוצה. אבל זה לחלוטין לא אינדיבידואלי, זה עובדה. תקרא קצת (או שלא). ותעשה מה שטוב לך. 

זה נכון, אלא אם כן אתה עושה אירובי בכמות רצינית ביותר. ירדתי בעבר 25 ק"ג מכך שעשיתי שעתיים קרוס טריינר ביום (הלכתי למכון הכושר פעמיים ביום, בחופש הגדול, אבל מצד שני גם לא אכלתי שטויות.

ז"א שאם הוא עשה משהו שווה ערך לשריפה של 1,500 קלוריות, אבל אכל שטויות, ופחות אוכל אמיתי, יש מצב שזה מה שעזר לו.

אם הוא שרף 1,500 קלוריות ביום, אכל 800 קלוריות של שטויות, אבל מצד שני גם לא אכל ארוחות אמיתיות, אז הוא עדיין יכול להיות בגרעון של 1000 קלוריות ביום = ירד ק"ג בשבוע. או יותר קצת.

זה היה לפני 20+ שנה והיום אני לא יכול לעשות ככה אירובי, הברכיים כבר לא מה שהיו.

כלל אצבע זה שתזונה משפיעה כ 70%, אימונים 20% ושינה 10%, אלא אם כן ישנים ממש מעט (פחות מ-6 שעות בלילה)

אם מישהו מצליח לעשות אירובי בכמות קיצונית יחסית, זה משתנה. אני מכיר בודדים שהלכו למכון הכושר לאירובי פעמיים ביום, לי זה עבד. אחלה תקופה.

בזכות האימונים האלה התקופה שלי בתיכון הייתה הרבה יותר טובה.

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
פורסם

מבחינת מכשירים לקנייה הבייתה - מזרון טוב לאימונים, ספסל כושר וסט משקולות יד. אולי רצעות גומי. אפשר לעבוד עם זה על כל השרירים שרוצים וזה לא הופך למתקן תליה. 

אלה שתי הלירות שלי.

• אהבתי 3
פורסם
לפני 15 שעות, locus כתב:

אולי לימים בודדים היה מראה לך שזה מה שקרה,

כמה חודשים. לא ימים. 

לפני 15 שעות, locus כתב:

לטווח הארוך תוספת הסוכרים הייתה גורמת לך להשמנה.

אם הייתי מפסיק להיות פעיל, כן. 

לפני 15 שעות, locus כתב:

אבל זה לחלוטין לא אינדיבידואלי, זה עובדה. תקרא קצת (או שלא). ותעשה מה שטוב לך. 

אתה טועה ומטעה. זה אינדיבידואלי ביותר. כל אחד מגיב אחרת ומחווט אחרת. 

הוכחה אחת פשוטה וקלה- על המונח "נטייה להשמנה". שמעת? למה יש כאלו שסובלים מזה ואחרים שלא? 

למה יש כאלו שיכולים לאכול כל מה שהם רוצים ולא לעלות במשקל, ויש כאלו שמעלים קילו כשהם רק חולפים על פני סופרמרקט ברחוב (בזמן נסיעה)? 

רק זה לבדו מפריך את התיאוריה שלך, שזה לא אינדיבידואלי.

אוכל להמשיך עם העובדה שלכל אחד יש מטבוליזם שונה, מבנה גוף שונה, נטייה לפיתוח כח או סיבולת בזמן האימונים (יש כאלו שמתפתח אצלהם כח בקלות וסיבולת זה סיוט, ויש כאלו שלהיפך- ויכולים לפתח סיבולת מצויינת מאד מהר אבל לא ממש יכולים לפתח כח בלי ממש ממש להשקיע), יש עוד. 

• אהבתי 1

פורסם

אתה טועה ומטעה בעצמך, ובנוסף מוציא את דברי מהקשרם

כל מה סיפרתי וזה מוכח מדעית ורפואית שהתזונה יש לה השפעה של 90~95% על ההשמנה (והסכרת) וזה לא אינדוידואלי.

גם אם אין לך נטיה להשמנה, הלבלב שלך יפגע/יקרוס אם תמשיך מספיק לאורך זמן לצרוך "יותר מתוק" כמו שאתה כתבת.

כן הגוף יכול להתמודד עם זה לזמן קצר אבל לא לטווח ארוך.

יש לי עובד שהיה שותה 2 בקבוקי ליטר וחצי קוקה קולה ליום וכיום הוא מחובר 24/7 למשאבת אינסולין.

התובנות שלך מבוססות על הדהוד של מסרים של ממשלת א"רהב מאמצע המאה הקודמת, שהוכחו פעם אחר פעם כשגויות.

ניתן לקרוא וללמוד דברים חדשים בכל הזדמנות אם רק רוצים בכך.

פורסם
לפני 39 דקות, locus כתב:

יש לי עובד שהיה שותה 2 בקבוקי ליטר וחצי קוקה קולה ליום וכיום הוא מחובר 24/7 למשאבת אינסולין.

ודוד שלי אכל רק בריא ועסק בספורט כל חייו. בגיל 40 התקף לב ראשון, שנה אחרי סכרת ובגיל 60 השתלת לב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 36 דקות, locus כתב:

התובנות שלך מבוססות על הדהוד של מסרים של ממשלת א"רהב מאמצע המאה הקודמת, שהוכחו פעם אחר פעם כשגויות.

אין לי מה לעשות חוץ מלקרוא מסרים של ממשלת ארה"ב ועוד מלפני שנולדתי בכלל?

לפני 36 דקות, locus כתב:

ניתן לקרוא וללמוד דברים חדשים בכל הזדמנות אם רק רוצים בכך.

מצויין, אני מציע שתתחיל, כי אתה טועה ומטעה. 

לדעתי תתחיל לקרוא על גנטיקה ותורשה, נטיות לבעיות מסויימות כמו סוכרת. 

פורסם
בתאריך 5.12.2025 בשעה 11:42, natco כתב:

אז חשבתי- למה לא לקנות מולטיטריינר, ולחזור לאט לאט להתאמן כמו פעם, במכון.

מולטיטריינרים כאלה מתחילים ב-1500-3000 שקל לאלה הביתיים, שנראה לי שיספקו את הצרכים שלי, שכן אין לי כוונות להפוך עכשיו לבאדי בילדר.

יש גם המון כאלה למכירה במרקטפלייס/yad2, ברבע המחיר, מפראיירים כמוני שקנו ואחרי שנה הבינו שזה מתלה בגדים ממש מסורבל.

בקיצור- אשמח לשמוע מהמבוגרים יותר כאן שמתאמנים, מה הם עושים, ובכלל את דעתו של כל מי שמבין בנושא ויש לו מה לתרום.

לא קראתי את כל השרשור מודה, גם שמתי לב שלקח פניה לכיוון אחר באיזשהו שלב. אז אם משהו כבר נאמר, 💁‍♂️.

אתחיל בפן אישי דווקא, אם יש לך גישה לחד"כ נורמלי, זה נו בריינר. ציוד ברמה מקצועית, ולא פחות חשוב (בעיני), שינוי אווירה. זה כנראה אינדיבידואלי אבל לי מאוד קשה להתאמן 'בבית', אז ממליץ על חד"כ בחום. יתרון נוסף: גישה להרבה יותר ציוד (גיוון).

בתאריך 5.12.2025 בשעה 15:24, natco כתב:

אבל כנראה שאם אני רוצה לא לגרום יותר נזק מתועלת, אני אצטרך לשכור מאמן אישי, לפחות להתחלה. 

חשבתי שזה משהו שאוכל לעשות בdiy...

פתאום זה "תעשה אימוני כח ותאכל הרבה חלבון, זה שורף הרבה שומן ופחות מסת שריר, גם תרד הכרס יותר מהר, וגם לא ידלדלו לך השרירים...

זה לגמרי אפשרי ב-DIY, פשוט יצריך ממך לעשות מחקר בעצמך (כמו הרבה תחומים). יכול להתחיל עם https://youtube.com/playlist?list=PLp4G6oBUcv8w8ujRtP5BtvJe8PXBwiTdl&si=tq3ZRDVVfYNicJeF.

לא צריך להסחף עם חלבון, אבל היתרונות ברורים - יותר משביע, תומך בבניית שריר. בתור מישהו שמתחיל להתאמן כנראה תראה תוצאות גם בלי להיות לגמרי "על זה" מבחינת תזונה, אבל ברור שאם תקפיד גם על זה התוצאות יהיו הרבה יותר מרשימות.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם

בהקשר לחלבון, מחזק- הכמות המומלצת ליום למי שרוצה לבנות שריר היא עבורי- מחורפנת לגמרי, וזה אומר עוף בגודל 1.87 מטר על משקל 3 ספרות. החלטתי שאני פשוט מוסיף חלבון איפה שאני יכול, במינונים שפויים וזהו. מוסיף טונה לסלט, אוכל אחרי האימון משהו עם כמות חלבון סבירה (יש לטיבעול כמה מוצרים חמודים עם חלבון בפנים, למשל- לא מתאים לכל אחד, יש כאלו שיעדיפו עוף אמיתי למשל).

כמו כל דבר בחיים, לא להיסחף ולא להגזים- מתינות. 

אני לא מנסה לפתח את הגוף בספורט שלי, אני שם בשביל הכיף, הספורט והבריאות- בסדר הזה. אם זה גם יחטב אותי מה טוב... לא, אז לא. 

• אהבתי 1

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, locus כתב:

כל מה סיפרתי וזה מוכח מדעית ורפואית שהתזונה יש לה השפעה של 90~95% על ההשמנה (והסכרת) וזה לא אינדוידואלי.

גם אם אין לך נטיה להשמנה, הלבלב שלך יפגע/יקרוס אם תמשיך מספיק לאורך זמן לצרוך "יותר מתוק" כמו שאתה כתבת.

זה נכון רק למי שפועל בצורה ממוצעת (אם מישהו שוקל 100 ק"ג והוא אוכל 1,500 קלוריות ביום ויורד ק"ג בשבוע הוא פועל בצורה ממוצעת ומבוקרת ויכול לרדת כ 15-20 ק"ג בשנה)

ממוצעת על הצד החכם שלה, ז"א, יש אנשים שגם ירדו 60 ק"ג בשנתיים (נניח שקלו 130 ק"ג, ממש לא נדיר בארה"ב היום) עם ספירת קלוריות ומאזן שלילי של כ-500 קלוריות וזו הדרך המומלצת... 

מי שעושה 120 דקות אירובי ביום, או לחילופין עומד על הרגליים ובעיקר הולך ופועל עם הגוף 240 דקות ביום הוא לא חלק מכלל האצבע הזה

כמובן שמאד חשוב גם לשתות מים בצורה מספקת למי שפועל בצורה הזו

אבל זה קריטי שהצ'יטים שהבנאדם עושה לא יעברו סכום מסוים, אי אפשר לאכול 1,000 קלוריות של שוקולדים ושטויות וגם לאכול חלבון וארוחות מסודרות ולרדת במשקל. זה חייב לבוא עם אירובי בצורה גבוהה מהממוצע, ותזונה שהיא יחסית דלה אבל לא דלה מדי. מקווה שזה ברור +-.

נ.ב

אם אדם לא יכול לבצע 120 דקות אירובי (או יותר אפילו) אל תתקרב למתוקים כמובן

אם עשית 120 דקות אירובי ביום, 500 קלוריות של נניח גלידה אחת קטנה ו-30-50 גרם שוקולד ביום לא יפריעו לך כלל

מעל זה כבר חבל.. 

עריכה אחרונה על ידי גולדן191
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 8 שעות, ברווז כתב:

אין לי מה לעשות חוץ מלקרוא מסרים של ממשלת ארה"ב ועוד מלפני שנולדתי בכלל?

מצויין, אני מציע שתתחיל, כי אתה טועה ומטעה. 

לדעתי תתחיל לקרוא על גנטיקה ותורשה, נטיות לבעיות מסויימות כמו סוכרת. 

קראתי

ספרות רפואית, מחקרים וספרים

בהצלחה

פורסם
לפני 9 שעות, locus כתב:

זה אגב מקרה קיצון לרעה

זה כמו שמישהו יגיד שהוא מעשן 5 גרם קנאביס ליום או 40 סיגריות ליום

הנפילה רק מחכה מעבר לפינה

רוב האנשים נורמליים

פורסם (נערך)

בהחלט קיצוני אבל עדיין סוכר זה דבר לא בריא. 

אגב כיום הוא שותה 2 בקבוקי ליטר וחצי של קולה זירו ביום 🤦🏼‍♂️

עריכה אחרונה על ידי locus

• תוכן חדש...