Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בחמש שנים האחרונות הייתה לי את ה mi70, לא ממש התרשמתי ממנה (תיפעול לא נוח) אך השתמשתי בה פעם אחת. אתמול אני מסיר את הסך שמש והמצלמה נופלת. האוזן פלסטיק שמחברת את המצלמה למאחז המודבק פשוט התייבש... אז אני כרגע מחפש מצלמת דרך חדשה.

מה שנראה לי שאני זקוק לו הוא: חיבור לחשמל, עדשה רחבה, רצוי חיבור כלשהו למערכת אנדרואיד ברכב (אשמח לאחסן את ההקלטות על SSD של חצי טרה כגיבוי לכרטיס זיכרון). לא יודע מה המחיר הנדרש היום אך מעדיף לרכוש באמזון.

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
שגיאת כתיב
פורסם

תראה את זה

https://www.instagram.com/reel/DIS7Q5apBy_/

ה ddpai היא הטובה יותר

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

חמש שנים למצלמת רכב שיושבת כל היום בשמש ובחום זה  מכובד...

אני החלפתי לאחרונה 70MAI  בת שבע שנים בערך ב- 70MAI מדגם קצת יותר חדש.  לדעתי הן עונות על כל הדרישות ומהוות תמורה טובה למחיר

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם (נערך)

איזה 70MAI? בחיפוש מופיעות נגזרות רבות של השם הזה (A400, A500S' A200 וכו')

מה שלא מובן לי ב DDPAI Z50 Pro הוא המצלמה האחורית. למה זה טוב? איפה מחברים את זה? (יש לי כבר מצלמת רוורס)

יש לי יחידת אודיאו מבוססת אנדרואיד, ישנה דרך להפעיל את מצלמת הרוורס כל הזמן (ללא תצוגה על המסך) ולהקליט ביחידת אודיא?

עריכה אחרונה על ידי Haim_gds
פורסם

יש לי כבר 5 שנים 3 מצלמות של mai.

חוץ הסוללה הפנימית שלא שורדת דקה. המצלמות אחלה.

כלום לא נופל (מוצמדות עם המדבקה האלקטרו סטטית). על איזה תפעול אנחנו מדברים.

ב 99.9 אחוז מהזמן לא נדרש בכלל לגעת בה.

• אהבתי 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

70mai זאת זרוע מצלמות הרכב של שיומי.

אין טעם לקנות באמזון, הסחורה מגיעה מסין והחנות הרשמית שלהם פעילה בעליאקספרס. רכשתי משם הרבה פעמים.

אני משתמש בדגם A810 ומרוצה מאוד. לא מפספסת כלום והאיכות טובה. הוספתי לה חיבור סלולרי מקורי שמאפשר לצפות במה שהמצלמה רואה בזמן החניה. 

הוספתי גם סוללה חיצונית לא מקורית שמספיקה לכמה שעות חניה, אם מסתפקים במצבר הרכב זה לא יעבוד הרבה זמן לפני שהcutoff מנתק אותה.

יש אפשרות להוסיף מצלמה אחורית, שמים אותה על השמשה האחורית. אין קשר למצלמת רוורס. עדיין אין לי אבל הזמנתי עכשיו, נראה אם יהיה לי כוח להתקין.

אפשרות כמו שביקשת לצפות ולאחסן על הHU אני לא מכיר. אני צופה בטלפון בwifi או במחשב על ידי שליפת הכרטיס. אם יש לך HU אנדרואיד אולי תוכל להתקין את האפליקציה של המצלמה על הHU.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Haim_gds כתב:

מה שלא מובן לי ב DDPAI Z50 Pro הוא המצלמה האחורית. למה זה טוב? איפה מחברים את זה? (יש לי כבר מצלמת רוורס)

מה הקשר למצלמת רוורס? מדובר על מצלמת דרך, שרואה גם מה קורה מאחוריך ולא רק מה שקורה מקדימה. 

81zgjiJd1GL._AC_SY679_.jpg

שימושי למדי, והיה דרישה עבורי למצלמה אחרי שמסתבר שהפרעתי לניידת לנסוע במהירות מופרזת בנתיב האמצעי מתוך 2 ורק לא היה לי איך להוכיח את זה כי הייתה לי רק מצלמה קדמית. 

המצלמה האחורית מתחברת עם כבל (שצריך להשחיל ברכב) למצלמה הקדמית (כניסה יעודית), ואת האחורית (שלי לפחות) התקנתי על החלון האחורי. יש כאלו שניתן להתקין גם כן בחלון הקדמי, קרוב למצלמה הקדמית כך שיראו את מושב הנוסע\אחורי (טוב למקרים שבהם אתה לוקח טרמפיסטיות), לעיתים יחד עם החלון. לא הכי בקיא בתחום, יש פה חברים הרבה יותר מנוסים ועם ידע ממני. 

מצלמת הרוורס מצלמת רק את מה שמאחוריך, בזמן שאתה בהילוך אחורי, לצורך החנייה ולא לצורך תיעוד הנסיעה. 

אם תעיף מבט בשירשור הסרטוני דרך, תוכל לראות שם כמה סרטונים עם תיעוד גם ממצלמה אחורית בנוסף לזו הקדמית. 

אצלי זה לא הכי נוח- 2 הקלטות על כל קטע דרך, במקום "וידאו בתוך וידאו". נו שוין. 

עריכה אחרונה על ידי ברווז

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
בתאריך 10.8.2025 בשעה 10:11, Haim_gds כתב:

למאחז המודבק פשוט התייבש... אז אני כרגע מחפש מצלמת דרך חדשה.

המצלמה עדיין עובדת? כי לפעמים אפשר לקנות את הוואקום שנדבק לשמשה. 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

קניתי את המדבקות המקוריות של 70mai לצורך העברת מצלמות מרכב לרכב. אבל שווה כל כמה שנים לעדכן לדגם חדיש יותר גם אם לא התקלקלה. איכות הצילום והפיצ'רים משתפרים עם הזמן.

• רעיון טוב! 2

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

מצטרף להמלצה על ddpai

יש לי Z50 בת שנה (2024) ב 3008 עם קיט ישירות לבית פיוזים ולאמא שלי קניתי ממש עכשיו את ה Z50 Pro (זו למעשה הגרסה העדכנית של 2025) עם חיבור למצית.

שניהם עם מצלמה אחורית (אם כבר אז כבר).

• אהבתי 1

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

היו לי מספר מצלמות של 70mai וכיום כולם הוחלפו בddpai.

היו לי כמה בעיות עם דגמים שונים של 70mai:

1. תוכנה מעצבנת שבכל הדגמים שהיו לי תמיד היה קושי בחיבור למצלמות שהיה מתנתק באמצע שליפת סרטונים או איטי להחריד.

2. כל המצלמות שלהם מבוססות סוללה - שאחרי שנה-שנתיים בשמש שלנו מתפגרות ודורשות החלפה אחרת מפסיקות צילום בחניה + בכל נסיעה מתחילה לקשקש על שעון לא מכוון ולפעמים גם מתאפסות הגדרות. (לא תמיד היה קל להשיג סוללה תואמת שלא תדרוש הלחמות למחבר).

3. אחרי 3 שנים בממוצע, בכולם העדשה נדפקה במידה כזו או אחרת והתחילה לצלם בגוונים סגולים שפגעו באיכות התמונה ולא איפשרו קריאה ברורה של לוחיות רישוי.

כיום עם מצלמות ddpai מדגמים שונים בכל הרכבים, כולם עובדות נפלא עם חיבור יציב ופשוט לאפליקציה כשצריך, לא מבוססות סוללה ומחוברות בקיט התקנה קבועה (חלק לשקע OBD, חלק לתיבת פיוזים) שעובד מעולה ואין לי כמעט שום תלונה להגיד עליהם כשהותיקה ביותר כבר כמעט בת שנתיים וחצי ועובדת מעולה.

השבוע התקנתי Z60 Pro עם 3 עדשות למונית (שזה למעשה Z60 Pro + Mini2X שמתחברות אחד לשני) - הדגמים החדשים האלו כבר עברו גם התאמה לשוק הישראלי וכוללים ממשק מלא בעברית שזה נחמד, וגם מוחזקות במחסן ישראלי בעלי אקספרס ומגיעות תוך שבוע עד הבית.

• רעיון טוב! 1

Chevrolet Cavalier 1999 - 2012-2015 | Citroen C5 2003 - 2015-2017 | Oldsmobile Alero 2002 - 2017-2017 | Chevrolet Sonic R S2015 - 2017-2024

BYD Dolphin 2024 Design 2024-Unknown

BYD Atto 3 2024 Design 2024-Unknown

פורסם
לפני 4 שעות, ברווז כתב:

מצלמת הרוורס מצלמת רק את מה שמאחוריך, בזמן שאתה בהילוך אחורי, לצורך החנייה ולא לצורך תיעוד הנסיעה. 

אם תעיף מבט בשירשור הסרטוני דרך, תוכל לראות שם כמה סרטונים עם תיעוד גם ממצלמה אחורית בנוסף לזו הקדמית. 

ניתן לחבר מצלמת רוורס למתח קבוע כך שתצלם קבוע, הייתי שמח אם הרדיו היה יכול להקליט במחזוריות (אמנם יש לי חצי טרה דיסק אך הוא יגמר מתישהו...) וכך לחסוך התקנת מצלמה נוספת. מה שמפחיד אותי זה הפו"ה של הדיפון ברכב כמו שלי כדי להעביר את הכבלים, נזק שם יהיה מאוד קשה/יקר לתיקון.

לפני 3 שעות, saar5555 כתב:

המצלמה עדיין עובדת? כי לפעמים אפשר לקנות את הוואקום שנדבק לשמשה. 

ה"אוזן" פלסטיק התפוררה....

לפני 8 שעות, amosbmw כתב:

אין טעם לקנות באמזון, הסחורה מגיעה מסין והחנות הרשמית שלהם פעילה בעליאקספרס. רכשתי משם הרבה פעמים.

אפשר לינק?

ד"א, ראיתי בעלי כי נמכרת גם יחידת 4G בנוסף, למה זה משמש?

פורסם
לפני שעה, Haim_gds כתב:

ד"א, ראיתי בעלי כי נמכרת גם יחידת 4G בנוסף, למה זה משמש?

כתבתי בהודעה הראשונה:

לפני 10 שעות, amosbmw כתב:

הוספתי לה חיבור סלולרי מקורי שמאפשר לצפות במה שהמצלמה רואה בזמן החניה. 

לפני שעה, Haim_gds כתב:

אפשר לינק?

בבקשה

עמוס

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...