Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מלחמת מחירים?

פוסטים מומלצים

פורסם

מי שמשלם 160K על יאריס קרוס לא ירכוש  BYD כי זה סיני...

• אהבתי 2

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
לפני 15 דקות, zvit כתב:

מי שמשלם 160K על יאריס קרוס לא ירכוש  BYD כי זה סיני...

לא יודע לנתח את מי שמוכן לשלם על יאריס קרוס 160 , הרכב בהחלט לטעמי לא מספק תמורה למחיר .

לצערי היה לי יאריס קרוס מושכרת בהולנד ליום אחד , ביקור ספקים ו 300 ק"מ עלה לי בגב שבור , מושב נהג מתחת לכל ביקורת ונוחות כללית בינונית , וכל הפלסטיקה נראית לא טוב, אבל בנהיגה רגועה בהולנד מרובת המצלמות הניבה צריכת דלק מעולה של 24 ק"מל.

פורסם (נערך)

@EvGriga אם לא השתנה לאחרונה, האחריות של צ׳מפיון היא לשנתיים, שנה שלישית בתשלום (אני שילמתי לפני מספר שנים 1,000 ש״ח).

@guy.a קשה להשוות את עלויות התחזוקה, למשל, חוץ מסיפור התנ״ל שקשה לצפיה, לואגיות יש להחליף כל כמה שנים רצועת תזמון, בשני רכבים כאלה במשפחה שלי היה צורך להחליף צינור קניסטר אחרי 6 שנים (כ-1,300 ש״ח) - ומצד שני הביטוח לטויוטה יותר יקר. גם מבחינת נהיגה - הכלה שלי, שנוהגת בקורולה 2019, מסרבת לנהוג בארונה 2024 של הבן שלי. למה? כובע. לא כל אחד חש מה שאתה חש.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני שעתיים, EvGriga כתב:

מאזדה 3 סדאן קומפורט, לדוגמה. גם לא פחות אמינה מטויוטה וגם יותר איכותית מיאריס קרוס.

אבל לא היברידית, ולכן הרבה פחות חסכונית. תשווה תפוחים לתפוחים, לא לתפוזים. 

פורד פיאסטה 1.25 ידנית 2012

פורסם

חיסכון בדלק הוא רק פרמטר אחד בעלות הכוללת (ירידת ערך, ביטוח, טיפולים, תקלות), ובעיקר תלוי נסועה.

גם הפרמטרים האחרים לא וודאיים או ידועים מראש, אבל אין טעם לבחון אותו בנפרד. 

השאלה היא, האם העובדה שהתוספת מחיר שמשלמים על הטויוטה מחזירה את עצמה?

גם לשאלה הזו אין תשובת ביצפר, כי גם זה תלוי, למשל, בכמה זמן מתכוונים להחזיק את הרכב. 

מעבר זה, יש שיקולים של נוחות. יש מי שמוכן לשלם יותר ובלבד שלא ייצטרך להגיע למוסך בכלל או שיהיה לו קל למכור, גם אם זה לא כלכלי.

אבל אי אפשר להתעלם מהעובדה שהפרימיום שמשלמים על הטויוטה לא בהכרח מחזיר את עצמו, כלכלית, כי הפרימיום הוא גדול. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

הפרמיה עבור סמל טויוטה גדלה במהלך השנים. עד לפני הקורונה הפערים היו קיימים, אבל הם לא היו כאלה מהותיים. למשל 208 ב-85 אלף מול יאריס ב-99 אלף. 

פורסם
לפני 56 דקות, sperial כתב:

@EvGriga אם לא השתנה לאחרונה, האחריות של צ׳מפיון היא לשנתיים, שנה שלישית בתשלום (אני שילמתי לפני מספר שנים 1,000 ש״ח).

מה זה משנה? בכל מקרה אתה מטפל מול היבואן ולא מול היצרן. היבואן מקבל שיפוי בשנתיים ראשונות ובשלישית זה על חשבונו.

אם אתה רומז שהיבואן עשוי להתנער מכל מיני דבריפ בשנה השלישית, התשובה היא ששום דבר לא מונע ממנו לעשות כך גם בשנתיים הראשונות 🙄

לפני 56 דקות, sperial כתב:

@guy.a קשה להשוות את עלויות התחזוקה, למשל, חוץ מסיפור התנ״ל שקשה לצפיה, לואגיות יש להחליף כל כמה שנים רצועת תזמון, בשני רכבים כאלה במשפחה שלי היה צורך להחליף צינור קניסטר אחרי 6 שנים (כ-1,300 ש״ח) - ומצד שני הביטוח לטויוטה יותר יקר. גם מבחינת נהיגה - הכלה שלי, שנוהגת בקורולה 2019, מסרבת לנהוג בארונה 2024 של הבן שלי. למה? כובע. לא כל אחד חש מה שאתה חש.

מה זה תנ״ל ( אולי התכוונת תה״ל= תיבת הילוכים)?

אצועות תזמון מחליפים בשיגרת טיפולים בכל רכב בעל רצועה מגומי. בדרך כלל בין 90 ל 120 אלף קילומטר או 10 שנים (במרבית המנועים שאני מכיר) ברכבים בעלי שרשרת מומלץ גם כן לוודא מצב מותחן ומידת ריפיון השרשרת ולהחליף במידת הצורך. אם אין באלה בלאי, השרשרת תחיה לאורך כל חיי המנוע.

ציונור קניסטר שנסדק/נקרע נובע מטיפול לא נכון בסביבתו כאשר מכונאי לא זהיר/רשלן מסיט אותו בעת גישה למכלול לידו (אל תשאל איך אני יודע) . אבל אכן זו תקלה ידועה לכל מי שמטפל במנועי VAG.

לפני 4 שעות, yulianx כתב:

היא פחות אמינה מיאריס בגלל התיבה הרובוטית.

כרכב הייתי מעדיף את הארונה גם.

מציע לראות את הסטורית הטיפולים של אחת הארונות של המשפחה שחוגגת 200 אלף קילומטרים (שנת 2019) עם מצמדים מקוריים. 

הרכב שימש את גיסי בשנים הראשונות בנסיעות מודיעין-ירושליים + טיולי סופ״ש , וצבר 40 אלף קילומטר בשנה) משמש כעת את הבנות.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

ויכוח עקר , מי שקונה טויוטה לא ישקול רכבים אחרים שאינם ממוצא יפני אם בכלל , וכפי שהיבואן מוכיח , מכורי טויוטה ישלמו את המחירים שהוא מבקש וזה מהות הענין.

היבואן החזיר את הקורולה וחשב יגזור בוננזה , אבל לשוק הליסינג כללים משלו , במקום קורולה ספרטנית הרוב המכריע הולך על סינית מצוידת היטב, אם כבר משלמים אז להנות...

פורסם (נערך)
לפני 8 שעות, Beacon כתב:

אתה מזלזל בכוח של מותג. 

חלילה לא מזלזל .[מבקש סליחה מבעלי המותג ,אם מישהו נפגע .]

רציתי להזכיר לך שטויוטה זה עדיין סוג של רכב.

וברכבים מדי פעם יש תקלות. חלקם עם יותר, וחלקם פחות.

בקיצר, כל רכב עלול להתקלקל. מסיבה זו או אחרת. 

העובדה שהדבר אינו מפורסם ברבים, או ברשתות, לא אינדיקציה שהם לא קיימות.

תקלות יש גם רכבים שעולים סכומים שיכולת לקנות בהם דירות : בנטלי, מרצדס, פורשה, ועוד...

בקניית רכב משומש אף אחד לא יבטיח לך או ירשום לך בחוזה שהרכב לא יתקלקל לעולם. אפילו בקניית רכב חדש. גם כאשר הסמל של טויוטה מתנוסס שם ...

לגבי אמינות רכבי אופל פרונטרה. 

למי שאינו מעודכן, מיוצר בסטלאנטיס, וחולק מכלולים זהים.

הייתי במשרדי "אלדן" באילת היום. מנהל הסניף שם חבר טוב שלי. רוב הפרונטרות הושכרו ע"י אלדן, לקצינים בצבא ואנשי קבע.

לאחר חפירה קטנה במחשב רוב הרכבים נמצאים בין 48-65 אלף ק"ם. רובם עברו כבר 3-4 טיפולים. 

תקלות ?

ובכן, חלק קטן התלוננו על ניתוקי BT, חזרה אוטומטית, או שהיה צורך בחיבור הטלפון מחדש, למולטימדיה. [במצב אלחוטי].

מלבד זה , שום דבר. אמינות מוחלטת.

עריכה אחרונה על ידי yossiaviel
פורסם
לפני כשעה, zaf כתב:

מה זה משנה? בכל מקרה אתה מטפל מול היבואן ולא מול היצרן. היבואן מקבל שיפוי בשנתיים ראשונות ובשלישית זה על חשבונו.

אם אתה רומז שהיבואן עשוי להתנער מכל מיני דבריפ בשנה השלישית, התשובה היא ששום דבר לא מונע ממנו לעשות כך גם בשנתיים הראשונות 🙄

מה זה תנ״ל ( אולי התכוונת תה״ל= תיבת הילוכים)?

אצועות תזמון מחליפים בשיגרת טיפולים בכל רכב בעל רצועה מגומי. בדרך כלל בין 90 ל 120 אלף קילומטר או 10 שנים (במרבית המנועים שאני מכיר) ברכבים בעלי שרשרת מומלץ גם כן לוודא מצב מותחן ומידת ריפיון השרשרת ולהחליף במידת הצורך. אם אין באלה בלאי, השרשרת תחיה לאורך כל חיי המנוע.

ציונור קניסטר שנסדק/נקרע נובע מטיפול לא נכון בסביבתו כאשר מכונאי לא זהיר/רשלן מסיט אותו בעת גישה למכלול לידו (אל תשאל איך אני יודע) . אבל אכן זו תקלה ידועה לכל מי שמטפל במנועי VAG.

מציע לראות את הסטורית הטיפולים של אחת הארונות של המשפחה שחוגגת 200 אלף קילומטרים (שנת 2019) עם מצמדים מקוריים. 

הרכב שימש את גיסי בשנים הראשונות בנסיעות מודיעין-ירושליים + טיולי סופ״ש , וצבר 40 אלף קילומטר בשנה) משמש כעת את הבנות.

תמיד יש מקרים יוצאי דופן ולא כולם סובלים מבעיות גם ברכבים בעייתים מיתרנים שונים.

אבל לאורך תקופה הייתי מהמר על טיוטה שתפגין אמינות גבוהה יותר ממה שאני רואה בשטח.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

@zaf באיזה תדירות צריך להחליף רצועת תזמון במנוע הליטר של וואג? מקורות שונים נותנים תשובות שונות. במוסך צ׳מפיון חוף שמן אמרו לי 8 שנים, המכונאי שמטפל ברכב של בני טוען כל 5 שנים, במרשתת יותר תשובות מאתרים. ואגב, ברכבים קודמים שהיו לי דובר על 4-5 שנים.. 

אגב, תנ״ל היא אכן תה״ל. כשם ש

לפני כשעה, zaf כתב:

אצועות

הן רצועות.

אף אחד מאיתנו לא חף משגיאות הקלדה. אני מודה בשלי לפחות פעם בשבוע.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 58 דקות, sperial כתב:

באיזה תדירות צריך להחליף רצועת תזמון במנוע הליטר של וואג?

ממה שאני מכיר, 120 אלף קילומטר או 6 שנים. 
הרכב של גיסי מטופל אצל גיא כהן - גיא מוטורס בשילת,  והוא מטפל על פי הנחיות יצרן לכן ההחלפה הייתה על פי נסועה 😉
בדקתי גם עם אלי סידון בהוד השרון, אותה התשובה 

• רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני שעתיים, sperial כתב:

במוסך צ׳מפיון חוף שמן אמרו לי 8 שנים, המכונאי שמטפל ברכב של בני טוען כל 5 שנים, במרשתת יותר תשובות מאתרים. ואגב, ברכבים קודמים שהיו לי דובר על 4-5 שנים.. 

דבר עם גרישה במוסך אנרג׳י בחיפה.
הוא מאוד מומלץ בקבוצת בעלי סיאט . מצרף רשימה לטובת הכלל :

image.thumb.png.64472e673f0a0b8be81cfc9e8de0a67b.png

https://www.facebook.com/p/מוסך-ENERGY-100057146152811/?locale=he_IL

פורסם (נערך)

האיש שאמר 5 שנים הוא אכן גרישה, מטפל בסקודה סקאלה של הבן שלי. אבל, מצד שני, אני מטפל בסיאט של אישתי בחוף שמן ובכל ביקור שואל ומקבל אותה תשובה.

חיפוש ברשת מעלת תשובות מדהימות - יש אתרים שמדברים על 15 שנה, יש אפילו אתרים שטוענים שכלל לא צריך להחליף את הרצועה, היא אמורה להחזיק כל חיי הרכב (כמה שנים/ק״מ זה? לא יודע).

• רעיון טוב! 1

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...