Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמ;לק: משתמשים בלפטופ של העבודה לגלישה באינטרנט של דברים שלכם? יוטיוב, רשתות חברתיות, caraforum וכו'.. 

היי

עד עכשיו השתמשתי בלפטופ שלי לשימושים שלי, ובלפטופ של העבודה לעבודה. 

אבל הלפטופ שלי מתחיל לקרטע, ואני אקבל מהעבודה בקרוב מקבוק פרו דנדש. 

אני שוקל לעבור להשתמש רק בו. 

השימושים האישיים שלי הם בסיסיים וכוללים בעיקר רשתות חברתיות, יוטיוב, רדיט וכו'. 

בגדול אני קצת מקפיד על פרטיות באינטרנט איפה שאפשר (חוסם בגוגל כל מיני personalization למיניהם, בכל מקרה גולש בפיירפוקס כי מעדיף).

יש איזה בעיה להשתמש בלפטופ של העבודה בשביל זה? מבחינת מדיניות החברה אין בעיה, יותר מבחינת 

לאן אני מכניס את עצמי. 

חיפוש בגוגל מעלה בעיקר היסטריה, אבל אלה אותם אנשים שהיסטריים על חיפוש בגוגל ולא בduckduckgo.  

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

'אצלנו' באירופה די נפוץ היסטורית להשתמש במחשב ובטלפון של החברה לצרכים פרטיים, לפחות במקומות עבודה מבוססי אמון שלא ינסו לנצל נגדך את מה שמצאו שם. הבעיה שהתחלנו להיתקל בה בשנים האחרונות זה כל מיני חסמים תאגידיים נגד וירוסים ואיומי סייבר-סקיוריטי דמיוניים שהובילו לחוויית שימוש אומללה ביותר.

הגדילה לעשות אחת מחברות ה-IT הגדולות שפשוט חסמה באופן גורף כל תוכן ברוסית, מה שפגע משמעותית בפרודוקטיביות של המחלקות הטכניות אצלנו שבמקרים רבים הסתמכו על מידע שאפשר למצוא רק בשפה הזאת. עכשיו לך תסביר לאמריקאי הדביל שאישר את זה איפשהו בפאלו אלטו מדוע זה לא רעיון טוב, ולמה להעמיס שמונה תוכנות אבטחה שרוצות במקביל מאט גם את המחשב הכי יקר למהירות של 486 בלי כפתור טורבו.

בגדול, עד לפני כמה שנים הייתי אומר לך על זה ואין לך מה לדאוג כל עוד אתה לא מריץ שם פורנו גמדים או כורה קריפטו על חשבון המעסיק. אבל נכון להיום, כשרק בשביל להיכנס למכשיר המזדיין הזה צריך להקיש שלוש סיסמאות ולתת דגימת DNA, ואז אתה מגיע למחשב מסורס ואיטי שעשו לו כריתת אונה וירטואלית - אני חושב שעדיף להימנע, אלא אם כן יש לך אפשרות לנסות מראש ולבדוק עד כמה חמורות (או לא) המגבלות שהמעסיק שלך בחר להתקין שם.

יתכן שמבקבוק זה יהיה פחות טראומטי, כי מוצרי אפל יותר בטוחים אינהרנטית ואולי לא יצריכו התערבות כה גסה מצד אבירי ההגנה על בטחון שדה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 6 שעות, DubelBoom כתב:

בגדול אני קצת מקפיד על פרטיות באינטרנט איפה שאפשר (חוסם בגוגל כל מיני personalization למיניהם, בכל מקרה גולש בפיירפוקס כי מעדיף).

Lets stop right here

ברוב החברות הבינוניות ומעלה - המחשב מנוטר.

האם זה בעיה בשבילך שמול המעסיק שלך - כל השימוש האישי יהיה גלוי לגמרי לit שלהם ?

אם לא - סע ברכה.

אם כן - קח בחשבון שפרטיות מול המעסיק לא תיהיה לך.

(אני בסדר עם זה לשימושים דומים - אז בזמן שאני מחכה לדברים / אוכל צהריים , בדרך למשרד וכו - אני לגמרי משתמש בזה ככה, ממעסיקים פיציים ועד גאמפא)

א ב ל - לדברים אישיים באמת (מסמכים , מיסים , משחקים , פרוייקטים) - יש לי לפטופ נפרד

לפני 6 שעות, Derish כתב:

אבל נכון להיום, כשרק בשביל להיכנס למכשיר המזדיין הזה צריך להקיש שלוש סיסמאות ולתת דגימת DNA, ואז אתה מגיע למחשב מסורס ואיטי שעשו לו כריתת אונה וירטואלית - אני חושב שעדיף להימנע, אלא אם כן יש לך אפשרות לנסות מראש ולבדוק עד כמה חמורות (או לא) המגבלות שהמעסיק שלך בחר להתקין שם.

נשמע בהחלט שאצלכם יותר טראומטי בחלונות.

יש לי מקים מהעבודה - אין לי אפילו יותר יוביקי / דונגל , והסיסמא היחידה שאני משתמש למחשב אח״כ משחררת אותי להשתמש רק בtouch id - כולל בתור security key פיזי. וזה אפילו עם crowd strike וכל מני זבל אחר שהit התקין.

לפני 6 שעות, Derish כתב:

כי מוצרי אפל יותר בטוחים אינהרנטית ואולי לא יצריכו התערבות כה גסה מצד אבירי ההגנה על בטחון שדה.

ראה את התגובה למעלה , מה שכן חלק מהאבטחה , הצפנה של המחשב , והבדיקות אינטגריטי מובנות בצורה הרבה יותר טובה (בגלל החומרה הספציפית) אז זה יותר פשוט וקליל מבחינת עומסים על ריצה (אבל עדיין פעם בכמה חודשים הIT מחרבן את הrules של האבטחה ויוצר לפעמים 20-30 אחוז ירידה בביצועים של המחשב :) צריך כישרון … לפחות אצלינו מנסים , כשעבדתי באמזון זה היה ״תחכה ותסבול - כל עוד זה יציב זה מה יש).

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אני לא חושב שהחברים כאן יוכלו לסייע. אתה צריך לבדוק את מדיניות המעסיק.

חוץ מזה, לצרכים שלך הייתי שוקל לרכוש טאבלט. כשאייפד בסיסי עולה 1,500 ש״ח הוא יכול להיות פתרון טוב ונוח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בתור אחד שאמון על המערכות הללו בארגון בינוני, כל מה שנאמר פה נכון.

אני יכול לשלוף הקלטות מסך שנתיים אחורה מהמחשב של המשתמש.

אני יודע בדיוק מה הוא מקליד (המידע הזה בין השאר משמש לאימון כלי AI שאמור להחליף את העובד בסופו של דבר), כולל סיסמאות פרטיות וכולל הכל.

אם מסונכן WHATSUPWEB למחשב, אני יכול לראות את כל השיחות (המידע הזה חשוף ל-HR לטובת מודיעין על חיפושי העבודה של העובד לצורך פיטורים מונעים או דיוני שכר) , ואף תיאורתית להתחזות למשתמש בצ'טים שלו.

ועוד הרבה, הרבה דברים.

הפיתוי גדול, אבל לא מומלץ בכלל, תפריד לחלוטין את האישי מהמקצועי, זה ישתלם לך.

• אהבתי 5
  • מבאס 2
  • רעיון טוב! 2
פורסם

לhr ודיוני שכר אין באמת אינטרס להשתמש בזה (או את הזמן…)

היכולת העקרונית קיימת (ואגב שימוש במידע כזה אפילו על מחשב חברה עלול לעקוף חיקוי פרטיות בהרבה מדינות אפילו אם חתמת על ויתור מול המעסיק. הסכם עבודה לא עוקף חוקים) אבל ישתמשו בה בעיקר מול עובד שגורם נזק לחברה (בכוונה או שלא בכוונה) בפועל (זה יכול לבוא בהרבה צורות)

על אימון כלי ai זה כל כך מיותר כשהתוצרים יושבים בצורה המוגמרת על מערכות שגם ככה עושות את זה (קוד , גוגל דוקס וכו)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

לרוב המעסיקים בארץ אין שום בעיה עם עובד שמשאיר איזה פיירפוקס בצד ליוטיוב / קניות אימפוליסיביות ברשת. מבחינת פרטיות תתייחס לכל מה שאתה מקליד על כל דפדפן בתור מידע שכבר זלג באופן פומבי, בלי קשר למחשב שאתה משתמש בו או למעסיק... 

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

ממליץ שלא.

אני רכשתי מחשב נייח ב500 ש"ח, עם אובונטו למטרות אישיות.

*עובד בחברת סייבר שאלוהים יודע מה התקינו לי בלפטופ.

• אהבתי 1

Daihatsu YRV 01' 86 HP << Sold

KIA Cerato 08' LX 122 HP << Sold

Chevrolet Cruz 13' LT Wagon 141 HP 1.8L

80 Mitsubishi Attrage 15' INSTYLE HP 1.2L

פורסם
לפני שעתיים, Liviur כתב:

אין לי אפילו יותר יוביקי / דונגל

זה הזכיר לי עוד משהו מאותה חברה שעליה דיברתי קודם: לפני כשנתיים נכנס איסור על חיבור דיסק-און-קי או כל מדיה חיצונית, ובהמשך גם חסמו העלאת קבצים שנוצרו על המחשב (אפילו שלט 'יום הולדת שמח' שעשית בוורד לילד) לשירותי ענן פרטיים כמו גוגל דרייב. מי שהצליח להוכיח שזה נחוץ לו (למשל כי הוא משתף קבצים עם לקוחות) היה חייב לחדש את הפריבילגיה הזאת פעם בשלושה חודשים, עם חתימות של כל שרשרת ההנהלה מעליו עד פחות או יותר סמנכ"ל החברה בקליפורניה. איזה כיף לעבוד בסביבה כזאת, אה?

מה ש-saay22 מספר זה דוגמה טובה למעסיק שאין לו שום אמון בעובדים מלכתחילה, ודי מזעזע לקרוא לאיזו רזולוציה הריגול נכנס שם. ברוב חברות ה-IT לפחות כאן באירופה אין צורך בזה (גם אם היכולת קיימת) ובמקרה הגרוע אם תלך לאתר לא מורשה אז תקבל התראה מקומית וזהו. אבל היות ורוב החברות הבינלאומיות האלה נסחרות בבורסה, זה מכניס אותן לסרטים של מה יקרה אם תהיה התקפת סייבר וכו', ושם כבר היעדר הכישורים של מחלקות ה-IT שלהן מוביל לאמצעי ענישה קולקטיבית. במקביל, עסקאות שנסגרות מתחת לשולחן בארה"ב עם חברות אבטחה בעלות עניין (למשל כאלה שחולקות כמה חברי דירקטוריון או משקיעים כבדים עם הלקוח) פשוט פוסחות על מחלקות ה-IT בשלמותן ולא משאירות להן הרבה בחירה גם כשהכישורים לטפל באיומים באופן יותר אינטליגנטי וממוקד קיימים בתיאוריה.

פורסם (נערך)

לפעמים הנתנהלות אבסורדית.

עבדתי במקום שבו הייתי מקבל קישורים לסרטוני הדרכה, אבל כשניסיתי לצפות בהם קיבלתי הודעה ממערכת האבטחה כי האתר אסור בגלישה. ובתקופת המלחמה היה קושי להתחבר אפילו לטמקא לקבלת התראות.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 29 דקות, דניאל1983 כתב:

אני מתחבר למחשב של העבודה דרך תוכנת citrix.

אם אני לא מתחבר, המעסיק גם יכול לראות כול מה שאני עושה במחשב הפרטי?

זה תלוי אם המעסיק הכניס את המחשב שלך ל- tenant שלו ב-365 (בהנחה שהוא משתמש ב-365), ואם כן מה הוא מתקין שם ואילו GPO הוא מחיל עליך.

מהבחינה הטכנית גרידא,  לטובת התחברות לסיטריקס אין צורך אמיתי לאבטח את התחנה ממנה מתחברים, אבל יש חברות שמתעקשות שכל מחשב שאיכשהו מחובר לאירגון, ישלט ע"י הארגון.

פורסם
לפני 50 דקות, saay222 כתב:

זה תלוי אם המעסיק הכניס את המחשב שלך ל- tenant שלו ב-365 (בהנחה שהוא משתמש ב-365), ואם כן מה הוא מתקין שם ואילו GPO הוא מחיל עליך.

מהבחינה הטכנית גרידא,  לטובת התחברות לסיטריקס אין צורך אמיתי לאבטח את התחנה ממנה מתחברים, אבל יש חברות שמתעקשות שכל מחשב שאיכשהו מחובר לאירגון, ישלט ע"י הארגון.

יש דרך פשוטה לבדוק?

הדבר היחיד שאני כן רואה זה שיש הרבה הגדרות בוינדוס שאני לא יכול לשנות וגם להתקין תוכנות אני לא יכול כי יש צורך בקוד טכנאי.

אפשר להתקין תוכנות רק מהחנות של מיקרוסופט

• תוכן חדש...