Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 13 דקות, falou כתב:

שעלה...?

והמקלדת?

וחצמיזה, מה עוד יש לך?

450 דולר משומש. לגבי המקלדת עניתי.

כל השאר הציוד - אותו ציוד שאני מחבר אליו את המחשב עבודה.

לפני 14 דקות, falou כתב:

לגבי הפיצ׳רים החדשים, לכשיגיעו, נראה.

public beta מגיעה השבוע או שבוע הבא.

לפני 14 דקות, falou כתב:

זה לא ייחודי לאייפד,

שום מקום לא ציינתי שזה יחודי.

לפני 15 דקות, falou כתב:

ואיך היא יחסית למקלדת וטאצ׳ של מקבוק?

מאוד מאוד מאוד דומים האמת. מן הסתם הכל יותר קטן (כי יש לי את ה11״) אבל עדיין מאוד נח ושמיש.

יותר טובים מרוב הלפטופים שהם לא של אפל שניסיתי מבחינת מקלדת וטראקפד מובנה.

(ועדיין - המחיר המלא הוא שערוריה ללא ספק. מזל שאפשר למצוא אותם משומשים או בBulk packaging בלי בעיה.)

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

טוב בשביל הסקרנות התעמקתי קצת בלחבר את הטאבלט (תכלס אפשר גם את הטלפון..) למסך עם DEX.

עם Edge Canary יש לי את כל התוספים שאני צריך בדפדפן, קיצורי מקלדת עובדים (מלבד זה שהייתי מגדיר שבהזזה הצידה של הגלגלת אני עובר טאבים - זה קיצור שאנדרואיד לא נותן לשנות ללא רוט). גם יוטיוב עובד בסדר אבל אי אפשר להחליף טאב ושהוא ימשיך לנגן כלומר צריך להשתמש באפליקציה.

סה"כ נחמד מאד, חייב להגיד שזה עובד הרבה יותר טוב ממה שזכרתי, בעיקר בזכות אדג' שבאמת נותן חוויה מעולה ודומה למחשב. למשל זכור לי מפעם שPDFים היה נורא כי היה חייב להוריד אותם ולפתוח עם אפליקציה, עכשיו אדג' פותח אותם ישירות בדפדפן כמו במחשב.

זה עדיין לא מחשב ודברים שמחוץ לדפדפן הם עדיין טאבלט מגודל, אבל זה באמת מוצלח יותר ממה שזכרתי.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 10 שעות, Liviur כתב:

450 דולר משומש. לגבי המקלדת עניתי.

כל השאר הציוד - אותו ציוד שאני מחבר אליו את המחשב עבודה.

public beta מגיעה השבוע או שבוע הבא.

שום מקום לא ציינתי שזה יחודי.

מאוד מאוד מאוד דומים האמת. מן הסתם הכל יותר קטן (כי יש לי את ה11״) אבל עדיין מאוד נח ושמיש.

יותר טובים מרוב הלפטופים שהם לא של אפל שניסיתי מבחינת מקלדת וטראקפד מובנה.

(ועדיין - המחיר המלא הוא שערוריה ללא ספק. מזל שאפשר למצוא אותם משומשים או בBulk packaging בלי בעיה.)

ברגע שאתה מכניס את עניין המשומש, אז כבר בכלל הכל מתערבב והדיון מתערבל. ב-600 דולר אפשר כבר לקנות מק M1 מוחדש או משומש כחדש, אז זה באמת כבר לא קשור לרעיון של ספריאל, לקנות אייפד זול, אם כל מה שעושים זה גלישה. 

אני אשמח לקישור למקלדת, זה נשמע מעניין. 

אני תמיד משתעשע ברעיון להחזיק מק שולחני בבית ולהשתמש בטאבלט למשימות ניידות (מדייה ורשימות), תוך ניצול העובדה שיש עט (אני אוהב "לחשוב בשירבוט"), אבל המק אייר די נייד ודי נוח שהכל נמצא במקום אחד. יש לי M1 כבר כמה שנים, ובינתיים... סבבה למשימות הקלות שלי.

• אהבתי 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אם אתה רוצה עט כנראה שתרצה אייפד יותר מתקדם מהבסיסי (באייפד הבסיסי יש איזו מגבלת תאימות לעטים, אם לא טופל לאחרונה), והעלות קופצת בהתאם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 7 שעות, DubelBoom כתב:

גם יוטיוב עובד בסדר אבל אי אפשר להחליף טאב ושהוא ימשיך לנגן כלומר צריך להשתמש באפליקציה.

הם שומרים את זה (לפחות בiOS) תחת יוטיוב פרימיום. למרות שיש הרבה שאפשר כבר לעשות בדפדפן (picture in picture) ויש אתרים / אפליקציות שעוטפים את זה.

לפני 54 דקות, falou כתב:

ברגע שאתה מכניס את עניין המשומש, אז כבר בכלל הכל מתערבב והדיון מתערבל. ב-600 דולר אפשר כבר לקנות מק M1 מוחדש או משומש כחדש, אז זה באמת כבר לא קשור לרעיון של ספריאל, לקנות אייפד זול, אם כל מה שעושים זה גלישה. 

הסטאפ שלי לא זול - אבל אייפד דור 10 היה ב275 דולר לפני כמה ימים + מקלדת שלו - סטאג׳ חדש שיכול לעשות כל מה ששלי עושה - במיוחד בהקשר של הדרישות שצוינו.

שאלת - עניתי למצב שלי כי אני לא אחרטט פה. אבל יושבים ממש לידי שני אייפד דור 10 + אייפד אייר - ו כ ו ל ם עושים מהבחינה הזו בדיוק את אותו הדבר.

לפני 56 דקות, falou כתב:

אני אשמח לקישור למקלדת, זה נשמע מעניין. 

איזה דגם אייפד יש לך - אני רוצה להיות מדויק בהמלצה והתמיכה לפעמים שונה לפי דגמים.

לפני 57 דקות, falou כתב:

אבל המק אייר די נייד ודי נוח שהכל נמצא במקום אחד. יש לי M1 כבר כמה שנים, ובינתיים... סבבה למשימות הקלות שלי.

ללא ספק - אשתי לדוגמא עזבה את האייפד ונשארה עם המקבוק אייר שלה בלבד.

לי - אני מפריד את השימושים ויש לי גם מקבוק פרו פרטי - אבל הוא משמש בעיקר לפיתוח ומחקר על דברים פרטיים. השאר -> 90+% מהזמן - רק עם האייפד והמקלדת.

לפני 45 דקות, sperial כתב:

(באייפד הבסיסי יש איזו מגבלת תאימות לעטים, אם לא טופל לאחרונה)

אכן - יש מטריצת תמיכה שהיא הזיה - אבל לרוב האייפדים החדשים - הapple pencil usb c  כבר כולל 95% מהפיצ׳רים של העט היקר ועולה 79 דולר.

אלא אם אתה רוצה לעשות דברים מאוד ספציפיים לאומנות - העט הבסיסי פגז. (יש לי את שניהם לידי. היחידה שאיכשהו באמת משתמשת מעבר זו הבת שלי לprocreate ועוד כמה דברים ברמה גבוהה. כל השאר - מקשקשים להנאתם ולא היו שמים לב אפילו אם הייתי מחליף להם אותם)

Then dying is forgetting

פורסם

זה בכלל חוקי בארץ לשים keylogger ו screenshot בלי אינדיקציה מתי שזה קורה? 

ככל הידוע לי באירופה העובד צריך להיות מיודע מתי שזה קורה ובארה״ב לא.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם
לפני 6 שעות, Liviur כתב:

איזה דגם אייפד יש לך - אני רוצה להיות מדויק בהמלצה והתמיכה לפעמים שונה לפי דגמים.

לפני 7 שעות, falou כתב:

כאמור - אין.

לפני 6 שעות, Liviur כתב:

לי - אני מפריד את השימושים ויש לי גם מקבוק פרו פרטי - אבל הוא משמש בעיקר לפיתוח ומחקר על דברים פרטיים. השאר -> 90+% מהזמן - רק עם האייפד והמקלדת.

לפני 7 שעות, sperial כתב:

הוא שאמרתי. אני חושב על אייפד, כמחברת ניידת וצריכת מדייה, ומק בסיסי כמחשב ביתי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם לעבודה אין בעיה לך לא צריכה להיות בעיה.

לדברים אישיים יותר כמו למשל שליחת קורות חיים לעבודה הבאה, עדיף שלא.

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, falou כתב:

הוא שאמרתי. אני חושב על אייפד, כמחברת ניידת וצריכת מדייה, ומק בסיסי כמחשב ביתי.

במקרה הזה השילוב שאני הייתי הולך עליו:

1. אייפד דור 11 (מחיר רגיל - 349 , יורד ל279 כל כמה שבועות, כרגע לדוגמא 299 באמזון)

2. אם אתה רוצה עט - Apple Pencil USB C - מחיר רגיל 79 דולר - יורד לפעמים בעוד 10 דולר (אבל נדיר)

3. קייס מקלדת - זה של אפל מעולה - א ב ל יקר ולאייפד הזה הוא הכי פחות מוצלח (כי הוא לא עומד בפני עצמו אלא עם סטנד) - אבל בלקין מייצרים אחד מעולה - https://www.belkin.com/p/pro-keyboard-case-with-magnetic-stand-for-ipad-10.9-10th-gen/BBZ002tt-V3.html , ההבדל העיקרי זה שהוא לא נטען מהאייפד כי הוא מתחבר כBluetooth - מחיר מלא 166 דולר אבל יורד כל הזמן ל150 ואפילו פחות. (מבחינת פונקציונליות - המקלדת והטראקפד ברמה של אלו של אפל או קרובה מאוד)

כמובן - שאם אתה יכול / שוקל יד שניה - ההמלצות משתנות - אבל כסטאפ חדש - זה מה שהייתי קונה היום.

עריכה אחרונה על ידי Liviur
  • אהבתי 1

Then dying is forgetting

פורסם

אם אתמול ציינתי איזו בעיית תאימות של החרט (סטיילוס) לאייפד הבסיסי ראיתי עכשיו שהיא נפתרה לדורות 10-11, וה-usb pen  תואם להם.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 15.7.2025 בשעה 23:52, DubelBoom כתב:

אין

בדרך בכלל בחוזה מופיע בצורה כזו או אחרת שהחברה רשאית לנטר את המחשב והתקשורת ושפריטים אישיים צריך לשמור בתיקייה ייעודית כך שברור שהיא פרטית (לקרוא לה בשם Personal וכו').

עם זאת, הנחה סבירה היא שכל דבר שאתה עושה במחשב ניתן לניטור. האם זה בהכרח המצב? תלוי בגודל החברה, התקנים בה היא עומדת, אילו רוגלות - סליחה - תוכנות אבטחה מותקנות על העמדה וכו' וכו'. 

הכלל הוא - אם לא אתה רכשת ממשווק מורשה, פתחת את המכשיר מהאריזה וקינפגת/התקנת את התוכנות - אז המכשיר לא בטוח לשימוש פרטי (גם לכלל הזה יש יוצאים מן הכלל, אבל זה כבר דיון פרטי).

המהדרין גם לא מתחברים לwifi של הארגון עם הטלפון הפרטי.

--

אישית אני משתדל לשמור למינימום כל שימוש שאינו מקצועי במחשב (כן, גם ווינט) ומעדיף לגלוש בטלפון. מצד שני, אני כן מתחבר לwifi.. 🫠

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם
לפני שעה, Liviur כתב:

כמובן - שאם אתה יכול / שוקל יד שניה

במקרה של אפל, לגמרי. 

פורסם

אם כן - אז בהתאם למה שאתה מוצא בשוק - אייפד פרו M1 ומעלה או אייפד אייר M1 ומעלה. עדיפות לפרו.

זה ישנה קצת את הדגמים של המקלדת (לדוגמא לאייר ולפרו המקלדות קצת שונות - אבל ההמלצה לבלקין נשארת , או המקורית שהיא גם סטנד מובנה של אפל אם אתה מוצא בBulk packaging באותו מחיר).

העט ישתנה רק אם מה שמצאת זה Air M1 , כל השאר תומכים כבר בעט החדש הזול ששמתי שהוא כאמור מעולה.

הM1 מבחינת ביצועים עדיין מקביל או אפילו קצת יותר מהיר מהשבב באייפד הבסיסי - אבל מה שתרוויח יהיה במסך , קצב ריענון , מצלמה , ליידר , Face ID וכו בפרו (ולפעמים זיכרון).

וכמובן כל קפיצת מעבד מעל זה כבר תרוויח גם ביצועים (אבל יהיה יותר קשה למצוא יד שניה. המכשירים האלו מחזיקים לעד ומקבלים עדכונים המון זמן.

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)

לא אל תעשה את זה . מניסיון רב בכמה חברות המחשב שלך מנוטר לחלוטין. 

באמצע העבודה היו לי כמה רגעים פנויים שנכנסתי לאיביי וקיבלתי טלפון למה אני נכנס לאיביי באמצע העבודה מהמנהל IT. 

הייתי בשוק. אחרי כמה חודשים שכחתי מיזה ונכנסתי לאתר של מתכונים . אחרי 5 דק גלישה שוב טלפון מהIT עם איומים שזה יגיע להנהלה- וכך היה. בחרות גדולות שעבדתי זה פחות מורגש . 

קח בחשבון שגם במחשב הפרטי הכל מנוטר לספקית האינטרנט שלך.

עריכה אחרונה על ידי netanel1014
  • אהבתי 1
פורסם

מחשב של העבודה שנקנה על ידי המעסיק - לא שווה להשתמש בו לשימוש פרטי.

כמה פשוט.

כמו שלא שווה לעשות משלוחים עם רכב חברה וגם לא הסעות בתשלום.

*** כשיש לך ספק- תחשוב שאתה המנכ"ל והחבר הכי קמצן שלך הוא העובד שלך. ***

• אהבתי 1

בעבר: טויוטה קורולה 2009 GLI (רובוטית), טויוטה קורולה 2014 GLI

בהווה: BMW 330e 2018

• תוכן חדש...