Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

אל תגזימו, לא כל המעסיקים כאלה. לדעתי אפילו רובם לא. אפילו בישראל, היכן שפרטיות העובד לא ממש מוגנת במסגרת החוק ולכל שכיר עם טיפת סמכות יש תסביך אלוהים.

כאמור, האיום הגדול יותר נכון להיום זה שתקבל מחשב מוגבל ולא זה שהמעסיק ידע מה אתה עושה בזמן שאתה אמור לעבוד. ממילא אם אתה כבר מועסק במקום שנותן לך לפטופ, אז רוב הסיכויים שאתה נמדד על תפוקה ולא על דקות או שעות עבודה ביממה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
  • תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

גועל נפש מקום עבודה שמתייחס ככה. ואם אתה עושה שיחת טלפון מהמשרד גם מאזינים לך אם זאת שיחה לצרכי עבודה?

ואם אני עושה נסיעה לצרכי עבודה ברכב הפרטי אני מחייב את המעסיק אקסטרה על הדלק?

אני מצפה גם ממקום העבודה וגם מהעובד להיות בני אדם ולא חזירים. בשני הכיוונים.

חבל שלא בכל מקום ככה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

נושא שנוי במחלוקת.

בעיקרון עדיף שלא לערב שימושים. לדברים פרטיים אני התחברתי תמיד ל guest network.

בן משפחה שעבד בתאגיד גדול, ״שוחרר״ בסבב התיעלות כמו שהם קראו לזה. הגישה שלו נחסמה בעודו יושב מול ה hr והמחשב נשאר נעול בחברה. ( את חפציו האישיים קיבל בקופסת קרטון בלובי, הובאה על ידי ״security. ממש כמו בסרטים. 

במקום אחר (בארץ) ניתן היה לרכוש את המחשב מהחברה אבל רק אחרי שעבר wipe מוחלט וריסט ל factory default.

אישית, מכיוון שאני מודע למדיניות IT בחברות שונות, בין אם כאלה שעבדתי בהן/עבורן , לכלל הדברים הפרטיים החזקתי ואני מחזיק ציוד שלי. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני כשעה, netanel1014 כתב:

לא אל תעשה את זה . מניסיון רב בכמה חברות המחשב שלך מנוטר לחלוטין. 

באמצע העבודה היו לי כמה רגעים פנויים שנכנסתי לאיביי וקיבלתי טלפון למה אני נכנס לאיביי באמצע העבודה מהמנהל IT. 

הייתי בשוק. אחרי כמה חודשים שכחתי מיזה ונכנסתי לאתר של מתכונים . אחרי 5 דק גלישה שוב טלפון מהIT עם איומים שזה יגיע להנהלה- וכך היה. בחרות גדולות שעבדתי זה פחות מורגש . 

קח בחשבון שגם במחשב הפרטי הכל מנוטר לספקית האינטרנט שלך.

הספקית רואה תעבורה אין לה גישה כמו שמספרים פה לסיסמאות שלי או להקלטות מסך שנים אחורה. 

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

לא בהכרח

אם התעבורה עוברת דרך שרתים של החברה, ומותקנת תעודת אבטחה במחשב שמאשרת ומאפשרת את הגלישה לשרתים האלה הם גם יכולים לראות לאן אתה נכנס וכו' 

מה שכן אם אתה גולש מהטלפון האישי שלך על הרשת של המשרד זה יהיה קצת הזוי אם התעבורה תהיה מנוטרת וזה כבר ממש שיטת פעולה פלילית שנקראת mitm

אא''כ שוב בחוזה כתוב שמותר להם לעשות מה שבא להם 

עריכה אחרונה על ידי tan tan
  • אהבתי 1
פורסם
לפני 6 שעות, tan tan כתב:

ומותקנת תעודת אבטחה במחשב

הסיבה בזמנו שלא הייתי מוכן להשתמש בפלאפון שלי לצרכי עבודה באמזון. 👌 

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

Configuration profile לייתר דיוק (אבל זה מאפשר להם גם בין השאר להתקין certificate בלי לשאול אותי) על מנת שתהייה גישה למייל האירגוני ולאפליקציית on all לזכרוני (לפחות זה היה המצב לפני 5 שנים בערך כשעוד עבדתי שם).

Hard pass מבחינתי והתקנתי על מכשיר בדיקות מהעבודה במקום.

(יש לציין שלא לכולם יש מכשירי בדיקות. ספציפית בתפקיד שלי זו היתה אופציה רלוונטית שהם לא ששו לתת אבל בתור עובד remote היתה הצדקה)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם (נערך)
לפני כשעה, tan tan כתב:

seriously???

הם דרשו שתתקין תעודה בטלפון?

תחפש MDM בגוגל אם מעניין אותך.

אגב, סטטיסטיקה שהם אוהבים לשלוף זה clicks per minute, עושים ממוצע של זה עבור 9 שעות, מייצאים את זה לאקסל וככה מייצרים "רשימות חיסול".

עריכה אחרונה על ידי saay222
פורסם
לפני 11 שעות, DubelBoom כתב:

הספקית רואה תעבורה אין לה גישה כמו שמספרים פה לסיסמאות שלי או להקלטות מסך שנים אחורה. 

היא יודעת לאיזה אתרים אתה גולש ואת התעבורה של הרשת. בדפים מוצפנים כמו סיסמאות ואשראי לא..

פורסם (נערך)
לפני 8 דקות, netanel1014 כתב:

היא יודעת לאיזה אתרים אתה גולש ואת התעבורה של הרשת. בדפים מוצפנים כמו סיסמאות ואשראי לא..

DubelBoom צודק.

הספקית לא רואה שום דבר חוץ מתעבורה מכתובת לכתובת, היום הכל ב-443 (https), היא לא רואה את התוכן, ולא רק בסיסמאות וכרטיסי אשראי.

פורסם
לפני שעתיים, saay222 כתב:

תחפש MDM בגוגל אם מעניין אותך

מכיר את זה בעיקר מהפן של סינון על האינטרנט כמו רימון 

לא ידעתי שהחברות עושות את זה על המכשירים הניידים של העובדים 

אם יש תעודה שלהם מותקנת על המכשיר הם לא יכולים לפענח את הhttps?

פורסם (נערך)

שמעתי על מקרה שעובד שפוטר והמחשב (של העבודה) נילקח ממנו מיידית.

הוא לא הצליח לקבל אפשרות לשמור את התמונות האישיות שלו שהיו שמורות במחשב הזה.

5 שנים של תמונות מהחיים שלו, שהוא לא גיבה בשום מקום, נעלמו בגלל אכזריות נטו של המעסיק.

עריכה אחרונה על ידי Gorpi
פורסם
לפני שעתיים, tan tan כתב:

מכיר את זה בעיקר מהפן של סינון על האינטרנט כמו רימון 

לא ידעתי שהחברות עושות את זה על המכשירים הניידים של העובדים 

אם יש תעודה שלהם מותקנת על המכשיר הם לא יכולים לפענח את הhttps?

הדיבור במקרה הזה היה על הספקית אינטרנט ולא על המעסיק. 

המעסיק יכול לראות הכל. 

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אני ארחיב,

אם אתה נכנס (למשל) מהמחשב של העבודה ל-GMAIL שלך (סתם, לצורך הדוגמא), התקשורת אמורה להיות מוצפנת מהתחנה שלך לשרתי גוגל (הצפנה מקצה לקצה).

בסביבה עסקית, מבחינת אבטחת מידע, תקשורת כזאת אסורה שכן היא סוג של "קופסה שחורה", שכן למרות שאני בתור אבטחת מידע  יושב על ה"שיבר" אני לא יכול להציץ לתוכה.

לכן התחנה שלך יוזמת תקשורת ל-GMAIL, המידע מגיע לפיירוול הארגוני, שם התקשורת נפתחת ונבדקת (למרות שהיא אמורה להיות מוצפנת), אם הפיירוול יחליט להעביר את התקשורת לגוגל,  הוא יחתום את התקשורת עם תעודה משלו וישלח לגוגל.

אם מעניין אתכם, תחפשו https inspection בגוגל.

כל זה מבחינה תקשורתית, אבל אם מותקן לך "סוכן" של המחשב של בעבודה, הוא יראה הכל עוד במקור, לפני שהמידע עוזב את המחשב שלך, 

ציטוט

שמעתי על מקרה שעובד שפוטר והמחשב (של העבודה) נילקח ממנו מיידית.

הוא לא הצליח לקבל אפשרות לשמור את התמונות האישיות שלו שהיו שמורות במחשב הזה.

5 שנים של תמונות מהחיים שלו, שהוא לא גיבה בשום מקום, נעלמו בגלל אכזריות נטו של המעסיק.

יכול להיות אכזריות או סתם חוסר אכפתיות, אבל בחלק מהמקרים, החברות נתונות לרגולציה שלא משאירה להן מרווח תמרון בכלל (כמו בחברה שאני נמצא).

• תוכן חדש...