Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

נראה לכם הגיוני לסחוב לנסיעות עבודה בחו"ל ובארץ 2 לפטופים?

יש לי מספיק ציוד לסחוב גם בלי דברים מיותרים.

אני משתמש בזה של העבודה לכל הדברים האישיים, ואני לא רואה עם זה שום בעיה, כמו שאני לוקח מזוודה אחת ושם בה דברים אישיים יחד עם ציוד עבודה.

למזלי הלפטופ של העבודה לא מוקשח אבטחתית אלא רק המחשב השולחני במשרד, כי הוא מחובר לרשת האירגונית.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אשכרה הקלטות של המסך. אני קצת בשוק. 

בגדול ''אין לי מה להסתיר'' כמו שאומרים, אבל כן מעדיף שלא יחטטו לי במה אני עושה. מצד שני המחשב שלי כבר ממש מתיש אותי ואני לא בעניין לקנות חדש - לא משתמש בו מספיק בשביל להצדיק את זה.

מניח שאת הלימודים אני אעשה מהמחשב עבודה כי למי אכפת. שימוש פרטי עוד מתלבט.. נראה כשיגיע :)

לגבי ההמלצה לאייפד שעלתה פה - יש לי טאבלט שאני משתמש בו כל יום, אבל לא תמיד זה מספיק נוח. למשל לחיפוש דירה, בין אם יד 2 או פייסבוק - זה לא נוח כמו מסך גדול, עכבר, ומולטיטאסקינג אמיתי. 

פורסם
לפני 3 שעות, דניאל1983 כתב:

יש דרך פשוטה לבדוק?

הדבר היחיד שאני כן רואה זה שיש הרבה הגדרות בוינדוס שאני לא יכול לשנות וגם להתקין תוכנות אני לא יכול כי יש צורך בקוד טכנאי.

אפשר להתקין תוכנות רק מהחנות של מיקרוסופט

כנראה שיש לך מערכת הפעלה מגירסה S, אתה יכול לברר את זה ע"י הרצת הפקודה winver.

אם אתה שייך לדומיין אתה תראה אם תקיש את הפקודה dsregcmd /status ב-cmd.

הקלטת מסך זה איכשהו בסדר אם זה בענייני עבודה, אבל אני יכול גם לצפות במסך שלך בזמן פעילות פרטית שלא בשעות העבודה, כולל כל האתרים שנכנת אליהם, וכרגע אני מנוע מלהפעיל את המצלמה מרחוק למרות שהיכולת הטכנית קיימת.

בעיה אם אתה נותן לילדים להשתמש במחשב, אז תיאורתית יהיה לי במאגר מידע אינטימי בפוטנציה גם על הילדים שלך.

קנו מחשב פרטי, אתם לא יודעים את הרזולוציות שאפשר לרדת איתם בדברים הללו.

• רעיון טוב! 2
פורסם

הכל תלוי למה משמש המחשב מבחינת עבודה ואיזה מידע אתה מתכוון לאחסן עליו.

אצלי יש מחשבים שלא מחוברים החוצה ואליהם אף אחד לא יחבר אינטרנט, יש רשת נוספת של מחשבים להנה"ח שכן מחוברת החוצה ויש מחשבים שמשמים לתקשורת חוץ. על אלה של תקשורת החוץ לא אכפת לי שכל אחד יעשה מה שהוא רוצה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 3 שעות, DubelBoom כתב:

לגבי ההמלצה לאייפד שעלתה פה - יש לי טאבלט שאני משתמש בו כל יום, אבל לא תמיד זה מספיק נוח. למשל לחיפוש דירה, בין אם יד 2 או פייסבוק - זה לא נוח כמו מסך גדול, עכבר, ומולטיטאסקינג אמיתי. 

לכן ההמלצה על אייפד.

במיוחד תראה את העדכונים במערכת הפעלה הבאה (26) , יש ריבוי חלונות , יש מולטיטאסקינג , אני משתמש במקלדת שלהם ככה שיש לי מקלדת וTrack pad ועם הUSB C אני יכול לחבר את זה אפילו להאב שלי במקום המחשב ולקבל מסך 40״ + מקלדת , עכבר והכל.

https://www.apple.com/os/ipados/

כל מה שכתבת פה - (ועוד המון כולל ניהול קבצים ותיקיות) כבר אפשר לעשות עם האייפד , או יפתח מiPad os 26

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 17 שעות, DubelBoom כתב:

יש איזה בעיה להשתמש בלפטופ של העבודה בשביל זה? מבחינת מדיניות החברה אין בעיה, יותר מבחינת 

לאן אני מכניס את עצמי. 

הכל תלוי בכלים שיש למעסיק על תחנת העבודה שלך. אתה יכול לבדוק אילו כלים יש ונוכל להגיד לך מה המשמעות שלהם

לפני 10 שעות, Liviur כתב:

Lets stop right here

ברוב החברות הבינוניות ומעלה - המחשב מנוטר.

האם זה בעיה בשבילך שמול המעסיק שלך - כל השימוש האישי יהיה גלוי לגמרי לit שלהם ?

אם לא - סע ברכה.

אם כן - קח בחשבון שפרטיות מול המעסיק לא תיהיה לך.

לפני 9 שעות, saay222 כתב:

בתור אחד שאמון על המערכות הללו בארגון בינוני, כל מה שנאמר פה נכון.

אני יכול לשלוף הקלטות מסך שנתיים אחורה מהמחשב של המשתמש.

אני יודע בדיוק מה הוא מקליד (המידע הזה בין השאר משמש לאימון כלי AI שאמור להחליף את העובד בסופו של דבר), כולל סיסמאות פרטיות וכולל הכל.

אם מסונכן WHATSUPWEB למחשב, אני יכול לראות את כל השיחות (המידע הזה חשוף ל-HR לטובת מודיעין על חיפושי העבודה של העובד לצורך פיטורים מונעים או דיוני שכר) , ואף תיאורתית להתחזות למשתמש בצ'טים שלו.

בחברות גדולות - יכול להיות שאתם צודקים (תעשייה אווירת, אלתא וכו)

בחברות בינוניות של השוק הישראלי המצב ממש לא כזה, ברובם המוחלט יש כלי הגנה וניטור שהמקסימום שלו זה איזה URL ראית, לא מנטרים תכנים, לא מנטרים הקלדות, לא שומרים הקלטות של צילומי מסך וכו'. יש לך פרטיות כל עוד לא "הקפצת התראה" וגם זה יקרה בעיקר אם אתה משתמש במחשב לפורנו או הימורים. כל השאר יעבור חלק.

לפני 4 שעות, amosbmw כתב:

למזלי הלפטופ של העבודה לא מוקשח אבטחתית אלא רק המחשב השולחני במשרד, כי הוא מחובר לרשת האירגונית.

בהנחה שאתם עובדים מול תוכנות ענן - הארגון שלך לא מבין את הסיכונים נכון.

לפני 17 שעות, DubelBoom כתב:

היי

עד עכשיו השתמשתי בלפטופ שלי לשימושים שלי, ובלפטופ של העבודה לעבודה. 

אבל הלפטופ שלי מתחיל לקרטע, ואני אקבל מהעבודה בקרוב מקבוק פרו דנדש. 

אני שוקל לעבור להשתמש רק בו. 

אם אתה לא רוצה מחשב שני, אני יכול להציע לך 2 אפשרויות:

1. תבין מה יש ומותקן לך על המחשב ומה הוא עושה - לדעתי זה יפיג את החשש שלך

2. תשתמש בשירות כמו Windows 365 Business Cloud PC solutions ואז חוץ מצילום מסך שאני בספק גדול מאוד שקיים, המעסיק לא רואה כלום.

פורסם
לפני 50 דקות, Liviur כתב:

לכן ההמלצה על אייפד.

במיוחד תראה את העדכונים במערכת הפעלה הבאה (26) , יש ריבוי חלונות , יש מולטיטאסקינג , אני משתמש במקלדת שלהם ככה שיש לי מקלדת וTrack pad ועם הUSB C אני יכול לחבר את זה אפילו להאב שלי במקום המחשב ולקבל מסך 40״ + מקלדת , עכבר והכל.

https://www.apple.com/os/ipados/

כל מה שכתבת פה - (ועוד המון כולל ניהול קבצים ותיקיות) כבר אפשר לעשות עם האייפד , או יפתח מiPad os 26

בכללי אני לא חובב אפל, נראה איך יהיה עם המק (אני מאלה שחזרו ממק לווינדוס לפני 4 שנים ומאד מרוצה, אבל בעבודה כולם עם מק..).

בכל מקרה אני עם גלקסי טאב s8+, יש dex ויש פיצול מסך ויש הכל - זה עדיין לא מחשב. למרות שאני בטוח שאפשר להתרגל לזה. 

אחכה שיגיע המחשב ונראה מה מותקן עליו, אחפש ואראה מה זה נותן להם. בכל מקרה מדובר בתאגיד אמריקאי ענק, בהנחה וכל הלוגים מגיעים לארהב, זה כבר יותר טוב - לפחות מי שיסתכל לי על ההקלטות שנתיים אחורה יצטרך להתעסק עם לתרגם מעברית לאנגלית😁

פורסם
לפני 36 דקות, GTאי כתב:

בהנחה שאתם עובדים מול תוכנות ענן - הארגון שלך לא מבין את הסיכונים נכון

המחשב הנייד לא מתחבר בשום צורה למערכות של האירגון. 

על זה מקפידים היטב.

• רעיון טוב! 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, amosbmw כתב:

המחשב הנייד לא מתחבר בשום צורה למערכות של האירגון. 

על זה מקפידים היטב.

אז בשביל מה יש לפטופ מהעבודה? בשביל להעביר מצגות אצל לקוחות?

עריכה אחרונה על ידי GTאי
פורסם

@Liviur על איזה אייפד אתה מדבר? אני הזכרתי את הדגם הבסיסי ביותר (״11 A16), לא דגמים מתקדמים שעולים כמו מחשב לא בסיסי. אני כותב כאן מאייפד בסיסי דור 10 (הקודם), מערכת ההפעלה 18.5.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 52 דקות, GTאי כתב:

אם אתה לא רוצה מחשב שני, אני יכול להציע לך 2 אפשרויות:

1. תבין מה יש ומותקן לך על המחשב ומה הוא עושה - לדעתי זה יפיג את החשש שלך

2. תשתמש בשירות כמו Windows 365 Business Cloud PC solutions ואז חוץ מצילום מסך שאני בספק גדול מאוד שקיים, המעסיק לא רואה כלום.

במידה ויש keylog כלשהו הוא עדיין יכול לעקוב אחרי הקלדות וסיסמאות 

יש גם תוכנות שמאפשרות חיבור למחשב בזמן אמת בלי שהמשתמש יידע

הייתי מסופק אם כל זה קורה אבל אחרי מה ש @saay222 אומר זה נשמע מפחיד 

@דניאל1983 נראה שליוזר שלך אין הרשאת ניהול והמחשב מנוהל ע"י החברה

פורסם
לפני 21 דקות, DubelBoom כתב:

מדובר בתאגיד אמריקאי ענק

זה לא נשמע מבטיח. תתחיל לחסוך למחשב פרטי. 

באופן אירוני, יש אחלה דילים על מחשבים משומשים שיוצאים מהארגונים האלה ומורידים להם את כל החסמים.

פורסם
לפני כשעה, Liviur כתב:

מה שיהיה, נראה שיהיה. כרגע לא נוח לעבוד עם אייפד לכל דבר שהוא לא צפייה במדייה.

גם המסך קטן יחסית

ו... כמה עלתה המקלדת?

בקיצור, לצריכה של מדיה, אחלה. 

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

@Liviur על איזה אייפד אתה מדבר?

אני אישית עם אייפד פרו M1 בן 5 שנים.

הפיצ׳רים שציינתי בהקשר לחלונות בIPadOS 26 יהיו זמינים מאייפד דור 8 ומעלה (שזה דיי הרבה אחורה)

לפני כשעה, falou כתב:

גם המסך קטן יחסית

כשאני רוצה לעבוד אני כאמור מחבר אותו לUSB hub שלי שמחובר למסך 40״ ultrawide + מקלדת , עכבר וחיבור חוטי לאינטרנט. או עושה Airplay ומשתמש בטלוויזיה.

לפני כשעה, falou כתב:

ו... כמה עלתה המקלדת?

150 דולר באיביי.

לפני כשעה, falou כתב:

בקיצור, לצריכה של מדיה, אחלה. 

לפני 20 שעות, DubelBoom כתב:

אמ;לק: משתמשים בלפטופ של העבודה לגלישה באינטרנט של דברים שלכם? יוטיוב, רשתות חברתיות, caraforum וכו'.. 

אני התייחסתי ישירות לשימושים שצוינו על ידי פותח השרשור.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם
לפני 7 דקות, Liviur כתב:

אני אישית עם אייפד פרו M1 בן 5 שנים.

שעלה...?

והמקלדת?

וחצמיזה, מה עוד יש לך?

לגבי הפיצ׳רים החדשים, לכשיגיעו, נראה.

לפני 8 דקות, Liviur כתב:

כשאני רוצה לעבוד אני כאמור מחבר אותו לUSB hub שלי שמחובר למסך 40״ ultrawide + מקלדת , עכבר וחיבור חוטי לאינטרנט. או עושה Airplay ומשתמש בטלוויזיה.

לפני שעה, falou כתב:

זה לא ייחודי לאייפד, ומדובר על מכשיר נייד כשצריך מסך נייד, וככזה, של אייפד (זה שהומלץ, לא הפרו) הוא קטן. זה אחלה למישהו שרק גולש לצריכת מדיה.

לפני 10 דקות, Liviur כתב:

150 דולר באיביי.

לפני שעה, falou כתב:

ואיך היא יחסית למקלדת וטאצ׳ של מקבוק?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...