Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

5 טעויות נפוצות של בעלי רכב בישראל

EliC25

פוסטים מומלצים

היי

נתקלתי בסרטון של יוטיובר, שם הוא מעביר את הרכב טסט. עצרתי אותו באמצע וחשבתי שיהיה נכון יותר לצלם סרטון תגובה על זה

אז אני מצרף את הסרטון, ולטובת אלו שאוהבים טקסט אני אפרט מה הטעויות שזיהיתי (בקצרה):

1. טעות ראשונה - לקנות רכב בהלוואה. במקרה הזה, הוא קנה רכב מכסף שהיה לו וזה דווקא מעולה. אבל הרבה אנשים קונים רכב מכסף שאין להם ונכנסים לחובות.

2. טעות שניה - לא לעשות שיעורי בית לפני קניית רכב: היוטיובר קנה טויוטה אייגו ב16000 ש"ח כשיכל לקנות את המקבילות הצרפתיות כמעט בחצי המחיר 

3. טעות שלישית - לא לדעת לבצע תחזוקה בסיסית לרכב בעצמך. החלפת נורה\מגבים\שיוף פנסים אלו עבודות שלא צריך להיות מכונאי כדי לעשות אותם, ובמקרה של יוצר הסרטון אלו היו התקלות היחידות שלו (בכל זאת *טויוטה*). יכל לחסוך 200-300 שקלים (וגם זמן)

4. טעות רביעית - המחשבה המוטעית שטסט = אין תקלות ברכב לשנה הקרובה. הישראלי המצוי חושב את זה בעיקר על תקינות הצמיגים והבלמים שלו. אם הרכב עבר טסט אז הבלמים והצמיגים תקינים, בלי שום הבנה שגם שבוע אחרי הטסט - אלו יכולים להתבלות.

5. טעות חמישית - לא לבדוק את הרכב לפני הטסט  - הרבה ישראלים ניגשים לטסט השנתי בלי לעשות בדיקה מינימלית בסיסית שצריך בשבילה רק עין טובה וחצי שעה של צפייה ביוטיוב כדי להבין מה לחפש. העלות של זה תהיה ליקויים בטסט שידרשו תשלום על טסט חוזר ובזבוז זמן.

• אהבתי 7
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

אתייחס לסעיפים שכתבת:

1. אני "כמעט" איתך בדיעה (לא הייתי רוכש רכב בהלוואה, אבל מסיבה עקרונית שאיני מתכוון ללוות בשביל רכישת רכב - זה לא בא בחשבון אצלי לפחות כמו שאומרים. דבר עקרוני), אבל נאלץ לא להסכים לגמריי: אם מישהו/י יכולה לרכוש רכב בהלוואה ולהחזיר ההלוואה - אז אין לי עם זה בעייה (גם לא ל-לווה אני מניח...).

2. למה שיקנה צרפתית אם הוא רוצה טויוטה ? אין להציג את זה בתור טעות אלא בתור העדפה. מה המניעים - לדעתי סיפור אחר.

זה שבפורום אוהבים צרפתיות לא אומר שצריך להעדיפן על טויוטה למשל, מבחינת המחיר. יש עוד פרמטרים (העדפות).

3. מסכים. דברים פשוטים ניתן לבצע לבד.

4. לא כ"כ בטוח שכולם חושבים כך ואיני מתכוון רק לחברי הפורום (הכללה שאינה בדיוק במקום).

5.מעט מסתייג: לא אחת, המליצו כאן בפורום לגשת לטסט אפילו לפני טיפול שנתי במוסך. מניח שהתכוונת שזה לא כולל "סיבוב בסיסי"  מסביב לרכב, לבדוק אורות וצמיגים לפני טסט.

alfa 156 2.5.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 12 דקות, חולגי כתב:

אתייחס לסעיפים שכתבת:

2. למה שיקנה צרפתית אם הוא רוצה טויוטה ? אין להציג את זה בתור טעות אלא בתור העדפה. מה המניעים - לדעתי סיפור אחר.

זה שבפורום אוהבים צרפתיות לא אומר שצריך להעדיפן על טויוטה למשל, מבחינת המחיר. יש עוד פרמטרים (העדפות).

אייגו ו c1/10 זה בדיוק אותו הרכב, אין סיבה לרכוש אייגו במחיר גבוה יותר כשיש את אותו הרכב *בדיוק* במחיר נמוך יותר משמעותית

• אהבתי 5

Miata NC

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, EliC25 כתב:

טעות שלישית - לא לדעת לבצע תחזוקה בסיסית לרכב בעצמך. החלפת נורה\מגבים\שיוף פנסים אלו עבודות שלא צריך להיות מכונאי כדי לעשות אותם, ובמקרה של יוצר הסרטון אלו היו התקלות היחידות שלו (בכל זאת *טויוטה*). יכל לחסוך 200-300 שקלים (וגם זמן)

ראיתי את הסרטון מוקדם יותר, והסעיף הזה "הפריע" לי. 
יש אנשים, שלא יעזור שום דבר, וגם אם חייהם יהיו תלויים בזה- אין להם מילימטר חוש טכני. מה לעשות שלא כל אחד בורך בידיים ימניות, או ידע, או רצון לבצע פעולות שלי ולך נראות פשוטות. 

זה לא "טעות" שאנשים עושים, אלא זה תחום שהם לא רוצים להתעסק איתו, ומעדיפים לשלם למישהו אחר שיעשה את זה עבורם. 
לפעמים זה אותם אנשים שלא יחליפו נורה או ראש טוש אצלם בבית. 

זה פשוט חוסר חוש טכני וחוסר רצון להתעסק בדברים מסויימים. 

וספציפית לגבי שיוף פנסים- זה דרגה אחת או שתיים מעל החלפת נורה או מגב. 

• אהבתי 5

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני לא בדיוק יודע מה העניין של האיש עם הסרטונים אבל אם הוא קונה לא להרבה זמן ובמטרה למכור את הרכב אחרי זה בלי להפסיד יכול להיות שלקנות טויוטה זה נכון כי יהיה יותר קל למכור אותו. 

תחזוקה פשוטה ברכב DIY אני וודאי בעד אבל לא לכל אחד, לאדם 'שיש לו את זה' בכלליות בDIY זה חובה, מי שלא מתעסק בכלל בדברים טכניים יכול בקלות לצאת עם נזקים.  למרות שלך  זה נראה פשוט רוב האנשים מסתבכים גם אם הם ראו כמ סרטונים ברורים. 

לדעתי שתי הבעיות הגדולות שלו הם ההחלפה הלא נכונה של הנורה עם האור הגבוהה והנמוך.  וגם זה שהוא שילם על ליטוש פנסים ובעצם עשו לו 'הברקה שעד מחר תיעלם. 

בסרטון מי שאומר 'זה אור גבוה נראה לי' היה הבוחן כי במה שהוא ראה זה היה אור גבוה בגלל הבעיה. 

אגב המיקרופון לדעתי בסדר (למרות התגובות) בעניין התאורה אתה צריך לשים לב פעם הבאה שלא יהיה סינוור.   

בעניין הקונספט של הסרטון, לדעתי זה טוב אבל רק אם זה לא יגיע במאסה גדולה, כלומר ערוץ שלא מעלה תוכן באון סדיר, לא מתקדם ואפי' נופל לכן חשוב לשמור על רלוונטיות אבל סגנון כזה כדאי לעשות כמה שפחות שלא ישנה לגמרי את סגנון הערוץ.  

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, EliC25 כתב:

לטובת אלו שאוהבים טקסט אני אפרט מה הטעויות שזיהיתי (בקצרה):

1. טעות ראשונה - לקנות רכב בהלוואה. במקרה הזה, הוא קנה רכב מכסף שהיה לו וזה דווקא מעולה. אבל הרבה אנשים קונים רכב מכסף שאין להם ונכנסים לחובות.

2. טעות שניה - לא לעשות שיעורי בית לפני קניית רכב: היוטיובר קנה טויוטה אייגו ב16000 ש"ח כשיכל לקנות את המקבילות הצרפתיות כמעט בחצי המחיר 

3. טעות שלישית - לא לדעת לבצע תחזוקה בסיסית לרכב בעצמך. החלפת נורה\מגבים\שיוף פנסים אלו עבודות שלא צריך להיות מכונאי כדי לעשות אותם, ובמקרה של יוצר הסרטון אלו היו התקלות היחידות שלו (בכל זאת *טויוטה*). יכל לחסוך 200-300 שקלים (וגם זמן)

4. טעות רביעית - המחשבה המוטעית שטסט = אין תקלות ברכב לשנה הקרובה. הישראלי המצוי חושב את זה בעיקר על תקינות הצמיגים והבלמים שלו. אם הרכב עבר טסט אז הבלמים והצמיגים תקינים, בלי שום הבנה שגם שבוע אחרי הטסט - אלו יכולים להתבלות.

5. טעות חמישית - לא לבדוק את הרכב לפני הטסט  - הרבה ישראלים ניגשים לטסט השנתי בלי לעשות בדיקה מינימלית בסיסית שצריך בשבילה רק עין טובה וחצי שעה של צפייה ביוטיוב כדי להבין מה לחפש. העלות של זה תהיה ליקויים בטסט שידרשו תשלום על טסט חוזר ובזבוז זמן.

לא ראיתי את הסרטון, ה"טעויות" שאתה מזהה, הן בעיני המתבונן, והטעות הגדולה היא שאתה משליך מעצמך על אחרים.

לקנות רכב בהלוואה - אין עם זה שום בעיה, ואל תהיה יועץ פיננסי לאנשים. כן, יש אנשים שאסור להם לקנות רכב בהלוואה, אבל יש כאלה שאין להם בעיה. כמנהל סניף בנק סירבתי ללא מעט הלוואות, וגם אישרתי לא מעט. גם את הרכב של אישתי רכשתי בהלוואה, וגם את הרכב שלי. עשיתי את השיקולים שלי, ולא היתה עם זה שום בעיה. 

לאנשים שונים שיקולים שונים, ולכן ההגדרה הדיכוטומית שלך שלקנות רכב בהלוואה זו טעות - זה טעות. 

לא לעשות שיעורי בית - זה תמיד טעות. עם זאת, חברת ליסינג גדולה סיפקה לי טויוטה סיטי במקום סיטרואן ברלינגו שהזמנתי, בגלל שלהערכתם ערך הגרט של הטיוטה יהיה יותר גבוה מזה של הסיטרואן. אז הם טועים? יש להם פי מיליון יותר הבנה ממה שיש לי ולך ביחד כפול 100. 

לא לדעת לבצע תחזוקה בסיסית - מרבית האנשים לא רוצים להתעסק עם הרכב. אני מכיר אנשים שמחליפים מצבר במוסך. למה? ככה. כי ככה נוח להם, וככה הם רוצים לנהל את החיים שלהם, והם יודעים שזה עולה להם כסף. אתה לא יכול לקבוע שהם טועים כי מנקודת המבט שלך זו טעות. מנקודת המבט שלהם הם לא רוצים להתעסק. 

על ארבע אין ויכוח. בשביל טיפול שנתי / תקופתי יש מוסך וזהו. טסט זה לא טיפול. 

לא לבדוק את הרכב לפני טסט - נותנים למוסך ושהוא יעביר את הטסט וזהו. לא רוצה לבדוק דבר קודם, ולא מעניין אותי. 

הטעות שלך היא שאתה חושב שנקודת המבט שלך מתאימה לכלל הציבור, בעוד שהיא מתאימה לציבור מצומצם מאוד מאוד. 

• אהבתי 7

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מסכים בגדול עם התגובות לעיל, ולגבי סעיף 5 אוסיף שבשנים האחרונות אני ממליץ לאמא שלי לגשת לטסט ללא טיפול או בדיקה מראש. תחזוקה בסיסית ובדיקת שמן/מים/פנסים/מגבים היא יודעת לעשות, אבל במכון הטסטים לא משנה אם היא באה לבד או משלמת למוסך - כבר ימצאו על מה להכשיל אותה בלי קשר למצב הרכב. לכן אני אומר שאין טעם לשרוף זמן וכסף מראש אלא עדיף כבר להגיע למוסך עם רשימת ליקויים ספציפית. לפעמים, אם יש מזל, אפשר גם לעבור את הטסט מנסיון ראשון ואז לעשות טיפול מתי שנוח ולא בהתאם ללו"ז שרירותי.

להבהרה, יש לנו מדגם מספיק רחב במשפחה של מכוניות ישנות וחדשות, כולן מתוחזקות היטב, ונהוגות על ידי גברים, נשים, צעירים וזקנים. את כוח האדם האיכותי שעובד במכונים זה לא מרשים, וכל עוד לא מתנהלים מולם באופן מסויים - לא עוברים שם טסט גם עם רכב שהרגע יצא מהסוכנות. המשפחה שלי כבר למדה לקבל את זה כ'מס אשכנזים', אני הצלחתי להימנע מהבעיה למשך זמן קצר כשגרתי בכפ"ס והייתי מעביר את המכוניות שלי טסט בטייבה (עד היום המכון המקצועי היחידי שנתקלתי בו), אבל בגדול זו הנורמה בישראל ולכן לפעמים עדיף לבוא מראש עם נורה שרופה ולא עם רכב מושלם שיצטרכו להמציא בו תקלות.

כאמור, גם לשלם למוסך לא תמיד עוזר. התוצאה תלויה מאד במכון הטסטים הסמוך למוסך...

• רעיון גרוע 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בדיוק מה שאני עושה, בודק חלקי פרונט כדי להחליף לבד במידה וצריך אבל נורות ומגבים מעדיף לתת להם להחליף ושלא יכשילו אותי סתם כי חייבים להכשיל על משהו

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כל שנה אני מעביר טסט את הרכב הנוכחי, באור יהודה, פ"ת או חולון-  עכשיו הוא כבר בן 8 עם 300 אלף קילומטרים. לא נכשל אפילו פעם אחת. בלי קומבינות, "טיפים" או התנהגות מסויימת מצידי.

• אהבתי 4

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

@Derish כנראה שזו הנורמה בנתניה. לא נתקלתי ולא שמעתי סיפורים כאלה בחיפה או בכל מקום אחר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

חברים הלכתם לקיצון, ולא הייתה לי כוונה לעשות הכללה אלא להציג טעויות נפוצות, ברור שיש יוצאים מהכלל. יש אנשים שלא רוצים ללכלך את הידיים או שהזמן שלהם שווה כסף. ולכן גם התייחסתי לזה בסרטון עצמו (ואני יודע שמי שהגיב לא צפה, זה בסדר).

אם מישהו רוצה להוציא כסף על כל מילוי מים בוישרים, שיבושם לו. אני מנגיש מידע לקהל הרחב וזו מטרתי. מי שלא נחשף לרעיון שאפשר לעשות דברים מסוימים לבד, לא יגלה אם זה מתאים לו, וזה בסדר גם אם לא מתאים לו. הבחור שצילם את הסרטון הוא גבר צעיר שלהבנתי למד לעשות הרבה דברים לבד, והוא מסוג האנשים שעשויים להצליח לתחזק גם באופן חלקי את רכבם, וגם ליהנות מזה.

זה בסדר שאנשים יקנו טויוטה ולא פיג'ו ולהפך

וזה בסדר לקחת הלוואה (גם לזה התייחסתי בסרטון, עם דיסקליימר שזה מתייחס באופן חריג לנושא פיננסי שאינו הנושא המרכזי של הערוץ)

אבל להגיד שזו לא טעות נפוצה שאנשים לא עומדים בהחזר ההלוואה שלהם, או לא מבינים מה משמעות של ירידת ערך, קניית כבר וכיוצא בזאת? כנראה שאני חי ביקום מקביל.

לפני כשעה, vladclar כתב:

כל שנה אני מעביר טסט את הרכב הנוכחי, באור יהודה, פ"ת או חולון-  עכשיו הוא כבר בן 8 עם 300 אלף קילומטרים. לא נכשל אפילו פעם אחת. בלי קומבינות, "טיפים" או התנהגות מסויימת מצידי.

מוזר, לפי השם שלך אתה לא נראה מזרחי. בטוח יש לך סוד...😶‍🌫️

עריכה אחרונה על ידי EliC25
  • אהבתי 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 9 דקות, EliC25 כתב:

אבל להגיד שזו לא טעות נפוצה שאנשים לא עומדים בהחזר ההלוואה שלהם

יש לך סטטיסטיקה ? מידע מוצק או שאתה כותב ממקום של 'נדמה לי' ? 

רוב מוחלט של נוטלי הלוואות, לרבות משכנתאות, עומדים בהחזרים. 

• אהבתי 2

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגבי ההלוואות השאלה שונה - עד כמה לוקחי ההלוואות מבינים את משמעותן, והאם הם יודעים לבצע סקר שוק ולבחור את ההלוואה המתיאימה להם ביותר. התחושה שלי היא שמבחינה זו מצבנו אינו טוב, אחרת ״חברות המימון״ היו מפסידות לקוחות לטובת גופים כמו הבנקים וחברות הביטוח.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ברצינות, תפסיקו לרשום שטויות, ותתחילו לבדוק מה היקף ההפרשות לחובות מסופקים של הגופים הפיננסיים. 

אין נדמה לי, לדעתי, אני חושב ש..., התחושה שלי וכד'. 

יותר מזה,

בהיותם של הגופים הפיננסיים שמרנים מטבעם, וכפופים לחוקי חשבונאות נוקשים, היקף ההפרשות גדול משמעותית מהיקף החובות האבודים, כך שאפילו הסעיף הזה נרשם לעיתים כסעיף הכנסה ולא כהוצאה. כלומר נגבה מהלקוחות יותר כסף ממה שהופרש באותה תקופה. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 43 דקות, EliC25 כתב:

הבחור שצילם את הסרטון הוא גבר צעיר שלהבנתי למד לעשות הרבה דברים לבד, והוא מסוג האנשים שעשויים להצליח לתחזק גם באופן חלקי את רכבם, וגם ליהנות מזה.

אני ממליץ לנסות לפנות אליו אולי לשת"פ.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...