Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני 1 דקה, EliC25 כתב:

דיברתי איתו לפני פרסום הסרטון, אהב אותו (בניגוד למגיבים פה 😀)

😆 כזה סרטון יהיה מעניין לראות

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם (נערך)

לטעמי העליהום על אלי בכלל לא מוצדק פה, הסרטון מאוד מדוייק ונותן קווים נכונים להתנהלות בחיים.

האם אפשר לקחת הלוואה לרכב? כן. האם כדאי? לא 

האם לישראלי *הממוצע*, שנניח במקרה הטוב חוסך 1000 ש״ח בחודש, ובמקרה הרע עם אוברדראפט, כדאי לקחת הלוואה ולקנות רכב ב 50-100 אש״ח או לעשות שיעורי בית ולקנות רכב זול בתקציב שהוא יכול להרשות לעצמו? אני רוצה לראות איזה אדם עם מעט ידע בכלכלה ירשום שעדיף לקחת הלוואה, או כדאי לקחת הלוואה. 

מי שציין שלקח הלוואה, אשמח לדעת עם כמה כסף הוא נשאר בצד כל חודש ומאילו טעמים הוא לקח הלוואה, אני מניח שההלוואה נלקחה כי הוא רצה רכב ספציפי מטעמים רגשיים ולא פרקטיים, ויש לו מספיק כסף בצד כך שידע שההלוואה לא תזיז לו.

וגם אז, ועוד עכשיו בסביבת ריבית מטורפת, ההפסד הוא עצום, רכשת רכב ב 100 למרות שהיית יכול לרכוש רכב לא פחות טוב ב 50? אתה לא רק משלם ריבית, אתה גם מפסיד ריבית שהיית יכול להרוויח על הכסף שהיית חוסך.

החוסר דיוק היחיד בתגובה של אלי זה שישראלים לא מחזירים הלוואות - אין להם ברירה, אז הם לוקחים עוד הלוואה וסוגרים הלוואה אחרת שלוחצים עליהם להחזיר, פשוט כל גוף סוג ז׳ היום נותן הלוואה, אז אם הבנק לוחץ עליך ומאיים בהליכים, אתה לוקח הלוואה מחוץ בנקאי וסוגר את הבנקאי, וכך אתה מתגלגל.

האם ניתן לשלם שמישהו ישים לך נוזל בוישרים או יחליף לך נורה? כן. האם לישראלי הממוצע כדאי ללמוד לעשות את זה על מנת לחסוך את הכסף שהוא זורק לחינם, בזמן שגם ככה הוא כנראה אינו סוגר את החודש? *כן*. ושוב אלי מדייק, ישראל נמצאת מאחורה בעניין הזה, ואנשים במצב כלכלי לא פשוט לא רק שזורקים כסף סתם על דברים מאוד בסיסיים שאלי ציין, אלא גם מהבורות שלהם נופלים במוסכים או באלמנטים כאלו ואחרים שמשחילים להם.

עריכה אחרונה על ידי Or05230
  • אהבתי 2

Miata ND2

פורסם

יש בפורום לפעמים אנשים שמחפשים רכב בתקציב נמוך, נגיד של 20,000 שקל.

בהרבה מהמקרים, אלו לא אנשים עם הרבה כסף עודף ובהרבה מהמקרים אלו לא אנשים עם מספיק ידע לעשות קנייה מושכלת של רכב כזה.

לכן במקרה שלהם יכול מאוד להיות שעדיף להם לקחת הלוואה ולקנות רכב יקר יותר אבל יותר חדיש ומתוחזק.

ההבדל בין רכב ב20k לרכב ב50k יכול להיות מאוד גדול.

פורסם
לפני 18 דקות, stx כתב:

יש בפורום לפעמים אנשים שמחפשים רכב בתקציב נמוך, נגיד של 20,000 שקל.

בהרבה מהמקרים, אלו לא אנשים עם הרבה כסף עודף ובהרבה מהמקרים אלו לא אנשים עם מספיק ידע לעשות קנייה מושכלת של רכב כזה.

לכן במקרה שלהם יכול מאוד להיות שעדיף להם לקחת הלוואה ולקנות רכב יקר יותר אבל יותר חדיש ומתוחזק.

ההבדל בין רכב ב20k לרכב ב50k יכול להיות מאוד גדול.

אז כדי להימנע מאולי להוציא כסף, אתה מציע ללכת על בטוח ולהוציא כסף

לפני כשעה, Or05230 כתב:

חוסך 1000 ש״ח בחודש, ובמקרה הרע עם אוברדראפט

אם לא תגבה את מילותיך מחקרית אין לדעה שלך שום מקום כאן.

פורסם
לפני 1 דקה, EliC25 כתב:

אז כדי להימנע מאולי להוציא כסף, אתה מציע ללכת על בטוח ולהוציא כסף

במקרים מסוימים, בטח.

אחיינית שלך נכנסה החודש לקבע.

משרתת בבסיס סגור בירושלים, מתה לרכב שיקח אותה בסופ״שים מנקודה א׳ לנקודה ב׳ בלי להיתקע בנקודה ג׳ וחוץ מזה אין לה שום דרישות מהרכב. במקרה אתה מוכר עכשיו את הרכב שלך שטופל על ידך (!) ב-40,000 ולה יש בחיסכון  15,000.

בתור אחיך, היית ממליץ לילדה לקנות רכב מירושלמי ביד 2 או לקחת הלוואה לשלוש שנים  ולקנות את הרכב של דוד אלי?

העניין הוא שמחיר הרכישה של הרכב זה רק חלק אחד מעלות הרכב. אחריו צריך לשקלל את מחיר המכירה ואת מחיר האחזקה.

אל תשכח שלאנשים שאין להם ידע במכונאות, ברכב זול יש סיכוי לא רע שהם יהיו ביד האחרונה שלו.

פורסם

ציירת סיפור היפותטי אידאלי.

זה לא מה שכתבת בתגובה הראשונה..

רכב ב15 ממוכר רנדומלי או רכב ב40 עם הלוואה ממוכר רנדומלי

עדיף ב15

פורסם

אני לא כתבתי רנדומלי, אני כתבתי יותר מפעם אחת ׳במקרים מסוימים׳.

לגבי הסיפור, אחיינית שלי משרתת ליד ירושלים, נכנסה החודש לקבע, שוקלת לקנות רכב ויש לה 15,000 בחיסכון. לפני כמה חודשים מכרתי יונדאי שהייתה אצלי חמש שנים ומטופלת (לא על ידי אבל כמו שצריך ולא בתחזוקת שבר) ב37,000. מבחינתה לקנות רכב רנדומלי במקום את הרכב הזה עם הלוואה זו כנראה לא החלטה נכונה.

העצה שלך היא כלל אצבע נכון - עדיף לא לקנות עם כסף שאין מאשר לקנות עם כסף שאין.

אבל אלו לא שתי האופציות היחידות כשלוקחים הלוואה. בן אדם שיש לו תזרים יציב, או גב כלכלי כמו קרוב משפחה שיכול לעזור במקרה הצורך או שלוקח בחשבון שיצטרך למכור את הרכב ולהפסיד את ירידת הערך (ולא את סכום הקנייה) יכול לקחת הלוואה.

בסופו של דבר הלוואה זה פשוט לקנות כסף בכסף.

פורסם
לפני שעתיים, Or05230 כתב:

לטעמי העליהום על אלי בכלל לא מוצדק פה, הסרטון מאוד מדוייק ונותן קווים נכונים להתנהלות בחיים.

האם אפשר לקחת הלוואה לרכב? כן. האם כדאי? לא 

האם לישראלי *הממוצע*, שנניח במקרה הטוב חוסך 1000 ש״ח בחודש, ובמקרה הרע עם אוברדראפט, כדאי לקחת הלוואה ולקנות רכב ב 50-100 אש״ח או לעשות שיעורי בית ולקנות רכב זול בתקציב שהוא יכול להרשות לעצמו? אני רוצה לראות איזה אדם עם מעט ידע בכלכלה ירשום שעדיף לקחת הלוואה, או כדאי לקחת הלוואה. 

מי שציין שלקח הלוואה, אשמח לדעת עם כמה כסף הוא נשאר בצד כל חודש ומאילו טעמים הוא לקח הלוואה, אני מניח שההלוואה נלקחה כי הוא רצה רכב ספציפי מטעמים רגשיים ולא פרקטיים, ויש לו מספיק כסף בצד כך שידע שההלוואה לא תזיז לו.

וגם אז, ועוד עכשיו בסביבת ריבית מטורפת, ההפסד הוא עצום, רכשת רכב ב 100 למרות שהיית יכול לרכוש רכב לא פחות טוב ב 50? אתה לא רק משלם ריבית, אתה גם מפסיד ריבית שהיית יכול להרוויח על הכסף שהיית חוסך.

החוסר דיוק היחיד בתגובה של אלי זה שישראלים לא מחזירים הלוואות - אין להם ברירה, אז הם לוקחים עוד הלוואה וסוגרים הלוואה אחרת שלוחצים עליהם להחזיר, פשוט כל גוף סוג ז׳ היום נותן הלוואה, אז אם הבנק לוחץ עליך ומאיים בהליכים, אתה לוקח הלוואה מחוץ בנקאי וסוגר את הבנקאי, וכך אתה מתגלגל.

האם ניתן לשלם שמישהו ישים לך נוזל בוישרים או יחליף לך נורה? כן. האם לישראלי הממוצע כדאי ללמוד לעשות את זה על מנת לחסוך את הכסף שהוא זורק לחינם, בזמן שגם ככה הוא כנראה אינו סוגר את החודש? *כן*. ושוב אלי מדייק, ישראל נמצאת מאחורה בעניין הזה, ואנשים במצב כלכלי לא פשוט לא רק שזורקים כסף סתם על דברים מאוד בסיסיים שאלי ציין, אלא גם מהבורות שלהם נופלים במוסכים או באלמנטים כאלו ואחרים שמשחילים להם.

הוא מפסיד גם בירידת ערך יותר גדולה.

פורסם

אחלה סרטון עם עצות מועילות.

אני אהבתי.

הקהל של הסרטון הוא לא הקהל של הפורום... אז התגובות פה בפורום הן נורא חד-מימדיות.

צדק מי שאמר שגם אם תאכיל אנשים לגרון עם סרטוני יוטיוב של אחד לאחד איך לעשות עצמאית X פשוט נורא (כמו להחליף מגבים או נורה) - הם עדיין לא ירגישו שהם יודעים לעשות את הפעולה הכי פשוטה בגלל חוסר ביטחון והרגשה שזה "מסובך" ושהם יכולים להרוס משהו...

וזה נכתב ממישהו שבמקום העבודה שלו מלמד את כל הנשים שמראות רצון ועניין ללמוד ולדעת, למלא מים במיכל נוזל השמשות של הרכב ולבדוק שמן ברכב (ולא להיות תלויות בבעל) - ממש עושה הדרכות אחד על אחת ומעודד אותן להרגיש עצמאיות (לימדתי כבר לפחות 20 נשים, הן אפילו לא מתביישות בבורות שלהן ואני תמיד מעודד אותן ומראה להן שהכל בסדר ושזה הרבה יותר פשוט ממה שהן חושבות).

פורסם

את כול הרכבים שלי רכשתי בהלוואה, כול עוד ההכנסה יותר גדולה מההוצאות לדעתי אין בעיה.

כמובן לא 50 שקל.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 11 שעות, Derish כתב:

אני מסכים בגדול עם התגובות לעיל, ולגבי סעיף 5 אוסיף שבשנים האחרונות אני ממליץ לאמא שלי לגשת לטסט ללא טיפול או בדיקה מראש. תחזוקה בסיסית ובדיקת שמן/מים/פנסים/מגבים היא יודעת לעשות, אבל במכון הטסטים לא משנה אם היא באה לבד או משלמת למוסך - כבר ימצאו על מה להכשיל אותה בלי קשר למצב הרכב. לכן אני אומר שאין טעם לשרוף זמן וכסף מראש אלא עדיף כבר להגיע למוסך עם רשימת ליקויים ספציפית. לפעמים, אם יש מזל, אפשר גם לעבור את הטסט מנסיון ראשון ואז לעשות טיפול מתי שנוח ולא בהתאם ללו"ז שרירותי.

להבהרה, יש לנו מדגם מספיק רחב במשפחה של מכוניות ישנות וחדשות, כולן מתוחזקות היטב, ונהוגות על ידי גברים, נשים, צעירים וזקנים. את כוח האדם האיכותי שעובד במכונים זה לא מרשים, וכל עוד לא מתנהלים מולם באופן מסויים - לא עוברים שם טסט גם עם רכב שהרגע יצא מהסוכנות. המשפחה שלי כבר למדה לקבל את זה כ'מס אשכנזים', אני הצלחתי להימנע מהבעיה למשך זמן קצר כשגרתי בכפ"ס והייתי מעביר את המכוניות שלי טסט בטייבה (עד היום המכון המקצועי היחידי שנתקלתי בו), אבל בגדול זו הנורמה בישראל ולכן לפעמים עדיף לבוא מראש עם נורה שרופה ולא עם רכב מושלם שיצטרכו להמציא בו תקלות.

כאמור, גם לשלם למוסך לא תמיד עוזר. התוצאה תלויה מאד במכון הטסטים הסמוך למוסך...

שמע, לא יודע מה הסיפור שלכם, אבל הפעם היחידה שנכשלתי, הייתי המום, הלכתי לדבר עם הבוחן בבור, שמליץ להחליף מוסך והסביר למה. קיבלתי את המלצתו.

מעבר לזה, נתנו לי הערות כמה פעמים, על פנסים גבוליים, צמיגים עם שחיקה לא אחידה, לוחית זיהוי דהוייה. נדמה שאותה לוחית הוחלפה שנה שנתיים אחרי זה.  זה היה רכב שהיה חונה בחוץ וחוטף שמש דרומית על הלוחית האחורית.

פורסם
לפני 11 שעות, sperial כתב:

@Derish כנראה שזו הנורמה בנתניה. לא נתקלתי ולא שמעתי סיפורים כאלה בחיפה או בכל מקום אחר.

לפני כשעה, KipodYam כתב:

שמע, לא יודע מה הסיפור שלכם.

הסיפור פשוט, ומשקף במידה רבה את הדברים שנכתבו פה על אנשים שמסתכלים על האוטו שלהם כמו על מכונת כביסה או מקרר. חוץ ממני אין במשפחה הזאת הרבה אנשים שמוכנים להרחיק מחוץ לאזור המגורים שלהם (נתניה) בשביל למצוא מכון נורמלי, אז על ה'נוחות' הזאת הם משלמים כל פעם שהערסים שם ממציאים על מה להכשיל אותם (תקלות ברמה של 'אני רואה שהנורה הזאת הולכת להישרף בקרוב').

אמא שלי דווקא לוקחת את האוטו למוסך הקבוע שלה בפ"ת או בת"א כשצריך, אבל כנראה שהמכונאים שמוציאים אותו לטסט בסופו של דבר אינם אסרטיביים מספיק מול צוות המכון, ולכן הוא תמיד חוזר משם עם תקלות חדשות ויקרות לתיקון. כנראה שאפשר היה כבר למצוא מוסך חדש ומוצלח יותר, אבל לך תשנה הרגלים של עשרים שנה. ההסברים שלי על כך שאוטו בן 15 עם 200 אלף ק"מ לא צריך ביטוח מקיף נופלים באותה מידה על אזניים ערלות - בגיל הזה כל ההחלטות מונעות ע"י חרדה והרגל יותר מאשר חשיבה ביקורתית ורציונלית.

• רעיון טוב! 1
פורסם

@discoTD5 לך יש ידע שלרובינו אין, ולכן צריכים להסתמך על מה שקוראים כאן ובמקומות אחרים. זו התרשמות, לא מידע מבוסס נתונים מסודרים. ואני זוכר כמה דיונים בקבוצה הזו שהראתה בעייתיות בסדרי עדיפות של אנשים וגם בהכנת שיעורי בית בכלכלה לקראת רכישת רכב בכלל ובסיוע הלוואה בפרט.

@DAHUJI לא כל אחד רוצה ללמוד כל דבר או לעשות כל דבר. אני, למשל, הפסקתי לעשות כל מיני עבודות בבית אחרי שפעמיים גרמתי נזקים, אני מעדיף לשלם להנדימן. או שהעדפתי לסטות מדרכי ולשלם למוסך עוד 20 ש״ח תמורת החלפת נורה, כי הדרך המוסברת בספר הרכב מורכבת, אבל המוסכניק המנוסה מכיר קיצור דרך שהופך את הפעולה פשוטה ומהירה בידיו.

@stx נושא מימון רכישת רכב מורכב, וכמו שעושים שיעורי בית ברכישת דירה צריך לעשות אותם ברכישת רכב, קודם כל בבחירת הרכב וכנגזר מכך במימון הרכישה. אפשר להביא אין ספור דוגמאות, אבל כל עיסקה לגופה.

@Derish רכב הוא מוצר צריכה, בדיוק כמו מכונת כביסה, וכפי שלא כל אחד ידע להחליף רצועת הנעה במכונת כביסה לא כל אחד ילמד להחליף מצבר ברכב. כל אחד ויכולותיו וסדרי העדיפות שלו. אישתי לא מוכנה לתדלק את הרכב ואני לא יודע לבשל סיר פסטה. אז אנחנו טיפשים או חסרי יכולת? לא. יש לנו פיתרונותֶאחרים.

• אהבתי 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

סרטון יפה אבל...

1. פחות קשור לרכב ויותר לחינוך פיננסי. יש צורך בהבנת הצרכים, החלופות והעלויות שלהם. רכב זה עוד מילא, אבל אנשים ניזוקים יותר בהחלטות פיננסיות שגויות כנו תמהיל משכנתא לא טוב או דמי ניהול בפנסיה. רוב באנשים עומדים בהלוואות, אבל זה לא אומר שהם לא היו יכולים לבחור בחלופה אחרת יותר טובה.

2. מסכים. אבל גם לא ייחודי לעולם הרכב. לא לעשות שיעורי בית לפני כל קניה גדולה היא טעות.

3. פה אני מאד לא מסכים איתך. לרוב האנשים אין את הרצון או היכולת להתעסק עם הרכב. כאשר קניתי את בז׳ז׳ינה הפיאסטה MK1 הי״ד שלי לפני הרבה שנים למדתי לקח. בעקרון אני יודע אפילו איך לעשות אוברול למנוע. בפועל החלפת שמן ומסננים עם חברים סטייל הכנופיה הייתה לי מאד קשה. מאז הבנתי שאני צריך להתרכז במה שאני טוב בו ולתת לאחרים לבצע את התחזוקה של הרכבים.

יוצא דופן היא בדיקת ומילוי אוויר בצמיגים, בדיקה ומילוי נוזלי שמשות, בדיקה ומילוי נוזלי קרור, ובדיקת שמן.

4. מסכים.

5. שוב לא נכון, מי שאין לו זמן או ידע שייתן למוסך להתעסק. רעיון טוב למי שעושה טיפול פעם בשנה הוא לעשות אותו לפני הטסט. מוסכניק הגון יעיר גם על דברים שלא יכניסו לו כסף.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...