Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מצבר עד הבית - ללא התקנה?

discoTD5

פוסטים מומלצים

אחד? אחד?!

אתה פותח פה פתח רע מאד ידידי.

• מצחיק 2

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

חתימה טובה. דג שמח. צאן קל. הכל יהיה בליסדר.

לפני 5 דקות, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 19 שעות, discoTD5 כתב:

האם יש מקום לשירות של רכישת מצבר חדש, עם אחריות כמובן, כאשר המצבר מגיע אליכם הביתה עם שליח, אבל ללא התקנה.

לא - וזה כשאני כן יודע להחליף מצבר לבד - קח עוד 100 ש"ח, תתקין לי, ועזוב'תי באמאש'ך.

ולמה?

בגלל האחריות. המצבר לא עובד? לא רוצה שתבוא אלי בתלונות שלא התקנתי טוב ושבגלל זה הוא נדפק. מצד שני, אם משהו באוטו נדפק בגלל התקנה לקויה, אני רוצה שתהיה לי כתובת (לפחות תאורטית) לתלונות.

וכאמור אני יודע להחליף מצברים לבד: כשבגולף של אשתי נגמר המצבר פרקתי את הישן, נסעתי לאוטו דיפו, קניתי, זרקתי שם את הישן, ותוך שעה כבר היה לה אוטו מניע ונוסע. אין סיכוי שהייתי מחכה, ואם במקרה הייתי נגיד בחו"ל או על הירח, הייתי פשוט מתקשר למצברן שיבוא ויחליף. למה עשיתי את זה לבד? כי היא היתה צריכה את האוטו, לא מצאתי מצברן זמין בלו"ז סביר, ובאוטו דיפו ליד הבית היה את המצבר שחיפשתי.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 20 שעות, discoTD5 כתב:

בעקבות שיחה עם שחקן משמעותי בשוק,

האם יש מקום לשירות של רכישת מצבר חדש, עם אחריות כמובן, כאשר המצבר מגיע אליכם הביתה עם שליח, אבל ללא התקנה.

נניח וולט של המצברים. 

בתחילת דרכם של כל ה"מצברים עד הבית" אנשים היו סקפטיים. זו היתה תקופת מעבר בין "ללכת לחשמלאי להחליף מצבר" לבין כל השינוי שעבר הענף (מצברים במוסכים או מצברים עד הבית) - והנה עובדה;  עברו שנים ואנשים צרכו והתרגלו לשירות הזה והוא צבר תאוצה וקמו מזה עסקים שעובדים. ללכת חזרה אחורה זה עניין של משוגעים לעניין, והם נמצאים ברובם כאן בפורום - לא "בחוץ".

כל עוד השחקן רוצה להרחיב את הפעילות שלו ולתפוס עוד נישה קטנה בשוק - זה סבבה.

כשירות נוסף לקיים - סבבה. כעסק חדש - לא הייתי עושה את זה.

לדעתי יש לזה מקום אבל לדעתי אי אפשר להתפרנס רק מזה כי הביקוש הוא יחסית נישתי.

• אהבתי 4

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

במכונית מודרנית מצויה איך שהוא תמיד המצבר תקוע בכזאת זווית של "עכשיו אני קורע לך חתכים בכל הידיים"... אישית לא מוצא הרבה ערך מוסף בשירות משלוחים בלבד.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה לכולם!

קראתי בעיון את כל התובנות שלכם, והן די תואמות את מה שעלה בשיחה בנושא.

שוב, תודה רבה! 

💗

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 4

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 15 שעות, discoTD5 כתב:

הטנדר עולה כסף? המיתוג שלו? דלק? ביטוח? טסט? שכירות? ירידת ערך? 

העובד המיומן עולה כסף? יש לו זכויות סוציאליות? הוא רוצה העלאת שכר? הוא אולי חולה לפעמים? לוקח חופש? 

תחשוב על שליח וולט שמשאיר לך את המצבר והולך. 

רוב החסכון הזה נשאר אצלך בכיס. 

וזו בדיוק השיחה שהתפתחה, 

כמה באמת יודעים להחליף מצבר לבד, ומתורך אלה, כמה באמת יהיו מוכנים לעשות את זה בפועל בתמורה לכמה עשרות שקלים. 

מה הבעיה שאשכרה שליח וולט יעשה את זה?

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 14.5.2025 בשעה 20:50, alechko01 כתב:

מצבר יהיה 24 חודשים  אחריות וזה יהיה רק בוש או varta 6 ו

מכבד את התשובה שלך, אבל אני מניח שאתה יודע כבר שמצברי StartUp (מותג ישראלי מומצא של טלרון מצברים) ו- Varta הם אותו המצבר אחד לאחד (גם אותו היבואן - טלרון מצברים).

לא יודע אם בכל הדגמים, אבל ממה שביררתי אז - אלו אותם המצברים.

ה- StartUp עירום מכל מיתוג כמעט, מיוצר באותם המפעלים של Varta בגרמניה, עם אותן הטכנולוגיות, ונמכר עם 12 חודשי אחריות (ולכן המחיר הזול יותר).

זה הפתרון ש- Varta מצאה כדי למכור את המצברים שלהם בזול יותר, מבלי לעשות קניבליזציה לשם המותג Varta.

אני כבר יותר מעשור עם מצברי StartUP שמחזיקים לי 4-5 שנים כל אחד, ובעבר התקנתי גם מצבר Varta שהחזיק לי "רק" 3 שנים (וממנו הגעתי למצברי ה- StartUp).

בתאריך 14.5.2025 בשעה 23:57, DareDevil כתב:

מה ההבדל בין השירות המוצע לבין השירות שמספקת אוטודיפו עם "המצברייה הניידת" 

https://www.ace.co.il/mazberia

בול. שאלה במקומה.

כתבתי על זה בעבר ופירסמתי את השירות של המצברייה הניידת של Auto-Depot. השתמשתי בו והוא שירות מצויין.

מה שמפתיע הוא שהמחיר של המצבר היה אותו המחיר בדיוק בחנות, והכי זול שמצאתי (מצבר של StartUp שבמילים אחרות זה מצבר של Varta).

ההבדל היחיד הוא שהגיעו עד אליי ביום שישי על הבוקר, בול בשעה שנקבעה (התרשמתי לטובה) והשארתי טיפ למתקין של 20 ש"ח, אז זו עלות נוספת שצריך להתחשב בה (5%~ מעלות המצבר+ההתקנה).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• ספונסר פורום
בתאריך 14.5.2025 בשעה 19:24, discoTD5 כתב:

זה שירות שהייתם שמחים בו או שמה שהיה מנצח זה 'באמאש'ך, קח עוד 100 שקל ותתקין ועזוב'תי בשקט' ?

לרכבים של פעם - זה היה מתאים כמו כפפה ליד.

ברכבים מודרניים יש שלל בעיות ואתגרים שהיו הופכים את התרגיל למאד יקר, ואף פוגעים ברכיבים יקרים,

כולל מחשב הרכב.

למשל - שלל מוצרי PSA (C4, 308 ועוד) שיש להם מעין מסגרת שלא פשוט לפרק שעוטפת את המצבר,

רכבים עם "גשר דיודות" כנ"ל, שיש לדעת לפרק, רכבים חדישים שמצריכים התקנה תוך גיבוי למערכות החשמל (כל רכבי 48V החדשים של VAG) אחרת נדלקות שלל נורות תקלה שמצריכות ביקור במוסך ואיפוס.

בקיצור - כבר לא מתאים לדעתי לרכבים של היום.

יש שירות של מצברים עד הבית שכולל התקנה - ואם מבצעים אותו ע"י ספק טוב ואמין שנותן אחריות ומצהיר שיודע להחליף מצבר בדגם שלך - זה עדיף.

• אהבתי 1

933126724_WhatsAppImage2021-07-03at20_39_08.thumb.jpeg.64edf5191b8e50ab7f237a75a4828929.jpeg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בביקור האחרון בחשמליה להחלפת מצבר. המוסכניק ביקש ממני להניע את הרכב והחליף את המצבר עם רכב מונע. אמר שכך הוא חוסך חיבור חשמל גיבוי.

מוזר אבל קיים.

אישית פעם ראשונה שראיתי את זה

• מעניין 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 14.5.2025 בשעה 21:25, om2 כתב:

שמעתי את ההסבר הזה.

ובפועל עדיין לא ראיתי רכב שהכבל באמת כ"כ קצר אצלו שלא יכל להגיע 10-20 ס"מ ימינה שמאלה

בכמעט כל האופנועים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

פות"ש, למה להתמקד במצבר?

אני חושב שלעסק כזה יש זכות קיום אם הוא מביא לי כל חלק-רכב שאני מבקש עד הבית.

במקום שאצטרך לחפש בפירוקיות או חנויות, תעשו את השירות הזה!

אני הלקוח הראשון, ואשמח אף לפתוח בביתי נקודת מסירה לכל העיר, כדי שהשליח יוכל להניח את כל המשלוחים במקום אחד.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 17.5.2025 בשעה 21:00, om2 כתב:

בביקור האחרון בחשמליה להחלפת מצבר. המוסכניק ביקש ממני להניע את הרכב והחליף את המצבר עם רכב מונע. אמר שכך הוא חוסך חיבור חשמל גיבוי.

מוזר אבל קיים.

אישית פעם ראשונה שראיתי את זה

וכמו שכתבתי בהודעה שלי זה גם מתכון לנזקים.

מתח גיבוי יציב זה קל, פשוט ונכון למי שיודע לעבוד. ממצבר, מספק כוח, משנאי... אבל להגיד לך להשאיר אוטו מונע ולעבוד כמו חאפר, זה, ובכן, להיות חאפר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה שירות מצויין לרכבי עבודה (כלים הנדסיים/מלגזות) אבל פחות לרכבים פרטיים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למלגזות יש שירות נייד, לא חסרים עסקים שמגיעים עם ניידת מאובזרת עד ללקוח. אני לא רואה היתכנות של "רק מצבר" לכלים הנדסיים בגלל העובדה הזו. 

ראבק. יצא לי לראות משהו מעניין פעם: היה צריך להחליף למלגזה את הצמיגי סליק (כי הם לא אמורים להיות סליק :rofl:). 

הגיעה משאית שהיא ערכה ניידת לטיפולים. הכניסו את המלגזה פנימה, והחליפו לה את הצמיגים בפנים. 

משהו מגניב וחצי. 

כבר לא זוכר איך הצליחו להכניס את המלגזה, עבר איזה עשור מאז, אבל בוודאות הציוד שלהם היה מותאם... כאילו, דה. ייעודי.

יצא לי גם לראות ניידות תיקונים - בעיקר הידראוליקה וכדומה, אבל מה הבעייה להוסיף גם מצבר בבוקר לפני שאתה יוצא לטיפול? 

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

חתימה טובה. דג שמח. צאן קל. הכל יהיה בליסדר.

לפני 5 דקות, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כל טיפול של מלגזה זה ככה אבל המחירים שלהם בשמים.

טיפול פשוט של החלפת שמנים ופילטרים לא נסגר בפחות מ 2000 שקל ואם תזמין אצלהם החלפת מצבר ישלחו טכנאי שיחייב על שעות נסיעה, שעות עבודה, קילומטרז ואחרי כל זה יוסיף את המצבר.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...