Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קפיצות משונות בזמן נסיעה ברכב

מעבר לפיתרון נפתר ע"י Fraysa,

פוסטים מומלצים

פורסם

נוהג על איביזה קופרה 1.8t

אתמול נוסע ותוך כדי נסיעה פתאום הרגשתי קפיצה מוזרה ברכב (כזאת שבעלי רכב ידני כנראה תזכיר להם כמו זריקת קלאץ', רק שהייתי במהירות של 50~60 קמש)

מיד לאחר מכן נדלקה נורת ESC של בקרת האחיזה ובנוסף נדלקה נורה של לחץ אוויר בצמיג שירד.

הלכתי מיד לתחנת הדלק הקרובה לבדוק באמת כמה אוויר חסר ובאף אחד מהגלגלים לא היה חסר לי כמות משמעותית (אולי 1-2 PSI)

אני תוהה האם זה מעיד על קלאץ' שמתחיל לגסוס? 

מציין שקניתי את הרכב חדש ב2016 ואני עדיין עם הקלאץ' המקורי.

אולי זה לא קשור לקלאץ' בכלל?

אשמח לדעתכם

פורסם (נערך)

ממליץ שתעשה סריקה בעזרת VCDS או OBDELEVEN, או שתיגש למוסך שאתה סומך עליו אם אין לך אפשרות לסרוק.

אם אחד או שני הקלאצ'ים לקראת סוף החיים שלהם, אתה תראה אינדיקציה בסריקה (תופיע שגיאה עבור הקלאץ הרלוונטי) בסגנון: Clutch Tolerance Limit Reached.

לפעמים לאחר טיפול בגיר (כגון החלפת מוח גיר), יכולה להופיע שגיאה בסריקה: Clutch Tolerance Limit Reached, עד שמחשב הגיר יבצע כיול מתאים.

לכן לאחר ההחלפה, חשוב לנהוג כ-50-100 ק"מ לא בצורה אגרסיבית על מנת שמחשב הרכב יבצע את הכיול כנדרש.

אם השגיאה ממשיכה לאחר כ-100 ק"מ, צריך להיכנס למוסך לבדיקה אולי נדרש לבצע אדפטציה או שבאמת אחד מהקלאצ'ים / שניהם הגיעו לסוף החיים.

אני חושב שהגיר ברכב שלך הוא DSG7 יבש (DQ200) שסובל מבעיות במכטרוניק שמתפגר.

מניסיון אישי עם הגיר הזה, לפעמים תקלה במוח גיר עשויה לזרוק גם תקלות שאינן קשורות לכאורה.

למשל מס' ימים לפני שהמוח גיר התפגר ברכב שלי, הופיעו בלוח המחוונים תקלות הזויות כגון:

Error Hill Hold Assist

Error Tyre Pressure Monitoring System

Fault Electric parking brake

Error Stabilisation control (ESC)

זה התחיל עם תקלה אחת שמדי פעם הייתה נדלקת בנסיעה, שמתי לב שהרכב קפץ קצת כשהאטתי לפני הרמזור ואז התווספו להן אחרות.

עשיתי בדיקה כאשר הרכב אינו מונע ונמצא בחניה עם חצי סוויץ ופתאום, תוך כמה דקות הופיעו להן התקלות שציינתי בלוח המחוונים.

זה הרגיש לי כמו תקלות סרק שקופצות בגלל בעיה אחרת, חשדתי שאולי זה מגיע ממוח הגיר או רכיב אחר שזורק שגיאות ברשת (CAN BUS).

ידעתי שמשהו רע עומד כנראה לקרות ולכן הגעתי למחרת בבוקר למוסך.

במקרה שלי הצלחתי להגיע בדקה ה-90 למוסך, מוח הגיר התפגר בדיוק כשעצרתי במוסך.

למי שמעוניין יש מאמר מרתק באתר של team-bhp.com על התקלות בתיבה DSG7 DQ200.

https://www.team-bhp.com/forum/technical-stuff/288240-understanding-vw-skoda-dsg-dq200-failures-masterclass-srinivas.html

בהצלחה.

עריכה אחרונה על ידי fusion-x
  • מעניין 1
פורסם
לפני 9 שעות, Stylo כתב:

מציין שקניתי את הרכב חדש ב2016 ואני עדיין עם הקלאץ' המקורי.

כמה קילומטרים נסעת עם האוטו? 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם
בתאריך 12.4.2025 בשעה 09:15, Stylo כתב:

אולי זה לא קשור לקלאץ' בכלל?

אני לא יודע בדיוק מה הבעיה, אבל להערכתי 76K זה לא הרבה בשביל קלאצ' בגיר ידני (מהניסיון שלי...). 

התקלה חזרה על עצמה? 

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

אני נוהג ברכב ידני 2011 עם 166K ק"מ שמעולם לא זכה להחלפת קלאצ'

הקלאצ' נשרף בהתאם לצורת הנהיגה, ויכול להישרף גם אחרי 20K ק"מ

קפיצה ברכב יכולה להעיד על זריקת קלאצ' או על מלא דברים אחרים, שילבת הילוך באותו הזמן? הקפיצה חזרה על עצמה?

אגב הקפיצה בגלל שילוב לא מוצלח יכולה לקרות בכול מהירות, אומנם במהירות נמוכה היא תורגש יותר אבל גם במהירות גבוהה היא קיימת

פורסם (נערך)

הקפיצה הזו חזרה על עצמה פעם נוספת כמה דקות אחרי, רק שבפעם הנופסת לא נדלקו הנורות הנ"ל.

לגבי הקלאץ' שנתקע בזמן העברת הילוך, לפני כמה חודשים כן קרה לי המקרה שבו ניסיתי לצאת יחסית במהירות ממצב עמידה והקלאץ כן נתקע לי והטורים שלי עלו גבוה, מה שגרם לריח שרוף למשך יומיים שלושה מהקלאץ.

מאז אני יחסית מאוד זהיר והמקרה הזה לא קרה לי יותר אבל כן שמתי לב שהריח השרוף חזר פעם או פעמיים אחרי (גם בלי שהוא נתקע) אחרי שהאצתי מהר עם הרכב (והעברתי הילוכים בהתאם).

אולי לא באמת הגיע זמנו של הקלאץ, אבל האם יכול להיות שחומר החיכוך שיש עליו נשחק?

עריכה אחרונה על ידי Stylo
פורסם

למה שלא תיכנס למוסך שאתה סומך עליו לבדיקה ?

אם אתה מהמרכז,  יש לך מוסכים מומלצים שאינם מוסכי היבואן - מוסך רון / מוסך אופיר המכונאי האקדמאי שניהם בת"א.

אם אתה רוצה מוסך של היבואן, ראיתי שממליצים על סיידון בהוד השרון.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אז נאמר לי במוסך שיש בעיה בחיישן של גל הארכובה.

אני מנסה להבין האם המחיר שהם מבקשים עבור החלפה שלו הוא סביר כי דיברו איתי על משהו באיזור ה 1,200 ש"ח.

• פיתרון
פורסם
לפני 8 שעות, Stylo כתב:

אז נאמר לי במוסך שיש בעיה בחיישן של גל הארכובה.

אני מנסה להבין האם המחיר שהם מבקשים עבור החלפה שלו הוא סביר כי דיברו איתי על משהו באיזור ה 1,200 ש"ח.

מחיר סביר לגמרי לעבודה מהסוג הזה ולרכב הזה. הכי זול שראיתי לרכב עממי מאוד במוסך שמכבד את עצמו היה כ-700 ש"ח, אז 1,200 ש"ח נשמע לי הגיוני. בהצלחה.

2016 BMW M235i.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...