Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחשב לסטודנט למדמ"ח

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 863 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

רק להביא בחשבון את שמחירו של האייפד הבסיסי עם עפרון דור 1 הוא למעלה מ-2,500 ש״ח , והוא אינו תחליף למחשב.

כאמור, שני בוגרי הטכניון במשפחתי עשו זאת עם מחשבים ניידים ומחברות, ושאלתי את השלישי, סטודנט למדעי החברהה, כלומר כותב וקורא המון - גם הוא נוקט באותן שיטות.

אופס…. המחשב שקישר פות״ש אינו זמין לרכישה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מדעי החברה בעיקר מקלידים ולא כותבים בכתב יד. לך תעשה אינפי 1 עם מחשב... 

ברור שאפשר עם מחברות, עשו את זה עשרות ומאות שנים. אבל היום יש אמצעים יותר מתקדמים. אפשר גם גלקסי טאב S6 lite אם התקציב לחוץ (או כל מיני דגמים בניהם, או אייפד יד 2), אפליקציה של מחברת לא דורשת הרבה מהמכשיר. המסך מגיב קצת לאט יותר מאשר החדשים עם 120hz אבל שטויות. 

יש סיבה שכולנו עם טאבלטים, אם זה לא היה נוח לא היה אחד על כל כיסא בהרצאות. אם הייתי צריך לבחור בין מחשב שולחני ישן וטאבלט כלשהו או לפטופ חדש, הייתי בוחר בטאבלט. לפחות לשנה הראשונה שאותה אני מכיר, את ההמשך עוד לא למדתי :)

פורסם (נערך)

לגבי מקבוק

לאחרונה אני קורא המון (!) בעלי מקבוק m1,m2 בעיקר..

על באג מוזר באחסון -בחלק של הדאטה סיסטם (צבע אפור)

שתופס את מרבית נפח האחסון ואי אפשר בעצם לעשות כלום בזה

והפתרון הוא להוריד קליין מי מאק בתשלום או לעשות איפוס למקבוק (הגדרות יצרן)

וזה נשמע ממש עקב אכילס ... מעניין איך עדיין לא הוציאו עדכון מערכת על זה

@Liviur

עריכה אחרונה על ידי ANUTKK
פורסם (נערך)

לא נתקלתי בשום בעיה כזו (יש לי 2 M1 בתור מק מיני בבית וM2 בלפטופ אצל בני המשפחה + M1 Pro וM1 max)

אז סה״כ - 5 מחשבי M בבית.

גם מהעבודה לא מוכר לי.

עדכון שיצא לאחרונה או בכלליות @ANUTKK?

עריכה אחרונה על ידי Liviur

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

יש איזה משתמש שכל פעם מעלה איזו שמועה הזויה על מק בלי קשר לכלום כמעט בכל שרשור שני על המלצות... Et tu, brutus?!

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני כשעה, Liviur כתב:

לא נתקלתי בשום בעיה כזו (יש לי 2 M1 בתור מק מיני בבית וM2 בלפטופ אצל בני המשפחה + M1 Pro וM1 max)

אז סה״כ - 5 מחשבי M בבית.

גם מהעבודה לא מוכר לי.

עדכון שיצא לאחרונה או בכלליות @ANUTKK?

פורסם

system data יכול להיות מליון דברים - חלקם לגיטימים יותר , חלקם לגיטימים פחות.

בין השאר לדוגמא מיקום נוסף לזיכרון כSwap, עדכוני מערכת הפעלה שעוד לא הותקנו, cach של ספריות תמונות ענקיות וקבצים בicloud , גירסאות של סימולטורים (למי שמפתח - זה וDerived data), גיבויים של מכשירים ועד קבצים שהמשתמש שם במקומות ״לא צפויים״ או שאפליקציות שמו במקומות לא צפויים.

בכ״א - לא ראיתי שום עדות למקום שמבוזבז ״סתם״ ויש לי כאמור 5 מחשבים כאלו בבית עם משתמשים מאוד שונים (מבן 6 ועד אלי) וזה לא ממש a thing.

בנוסף המערכת הפעלה חכמה מספיק כדי להעיף את המידע שלא הכרחי כשצריך אז... לא הייתי מתרגש מיוטיוב בן שנה על משהו שהוא מצפה שיתנהג בצורה x כדי לקדם תוכנה y. זו לא באמת בעיה.

(היתה אגב בעיה כזו אמיתית בגירסא בטא של המערכת הפעלה שלהם ב2014 כשהייתי בכנס של אפל שאכן ״אכלה״ שטח פנוי וישבתי עם המפתחים שלהם לזהות אותה אישית - כשיש באג כזה - תאמין לי הוא הרבה הרבה הרבה יותר חמור :) )

במקרה הזה זה רק אומר מידע שעל הדיסק שלא תויג לשימוש כלשהוא ויושב בספריות שהמערכת הפעלה חושבת שהן שלה (מה שלאו דווקא נכון למק) או מידע זמני שיבוא וילך לפי הצורך כדי שהמחשב יעבוד יותר חלק.

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

בהמשך להתלבטות - 

ל-ASUS יש מחשב עם מסך מגע וחומרה דומה אבל עם יתרון של מסך OLED -

https://pc-online.co.il/new/single_product.php?ps=28358

נראה לי כרגע הדיל הכי טוב.

עוד התלבטות שיש לי האם לא שווה להשקיע עוד 600 ש"ח ולשדרג למעבד I7 ולדיסק של 1 טרה.

פורסם

שלוש דורות אחורה במעבדים של ניידים במיוחד כשדור 15 תיכף יוצא זה ישן מאד.

למה לקנות מחשב נייד חדש עם חומרה מלפני 3 שנים?

תחפש מחשב עם מעבד דור 14 אולי 13, לא פחות מזה. 

טסלה 3 2022

פורסם
לפני 3 שעות, motizkn כתב:

שלוש דורות אחורה במעבדים של ניידים במיוחד כשדור 15 תיכף יוצא זה ישן מאד.

למה לקנות מחשב נייד חדש עם חומרה מלפני 3 שנים?

תחפש מחשב עם מעבד דור 14 אולי 13, לא פחות מזה. 

זה לא, מדובר בהבדל ביצועים מינימלי. 

בנוסף, בדוגמה שניתנה היה מדובר במעבד H. יהיה מהיר יותר לרוב מדור 14u למשל. 

לא שאני ממליץ ספציפית על המחשב ההוא, אבל אין מה לפסול מחשבים עם מעבדי דור 12 אם יש להם יתרונות אחרים. 

פורסם
לפני שעה, Nemesis כתב:

זה לא, מדובר בהבדל ביצועים מינימלי. 

ממש לא נכון, בדור 13 הוצג ארכיטקטורה שונה לחלוטין הכוללת סוגים שונים של ליבות.

למחשב נייח זה פחות משנה אבל למחשב נייד זה משפר את זמן השימוש במחשב בצורה ניכרת.

טסלה 3 2022

פורסם (נערך)

זה אסוס! א-סוס! לא משנה כמה זה חדש או ישן או מה לא, זה יתפרק לך תוך שנה. אל תיגע, לא משנה מה המפרט.

וכן, ההבדל במעבדים משמעותי מאוד ב-3 שנים - לא כל כך בביצועים, אלא בעיקר בחיסכון בחשמל. בקיצור, אל תיפול בפחסוס הזה.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • אהבתי 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...