Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1243 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי, אנחנו מעוניים לרכוש רכב מסוג סיאט לאון שנת 2018 1.4 טורבו עם 70 אלף קילומטר. לרכב יש היסטוריית טיפולים מסודרות במוסך צ׳מפיון.

מצורף טופס הבדיקה ואשמח לקבל את חוות דעתכם.

הבדיקה בוצעה ב-מממ.  

תודה!

C8AF3D9A-01ED-4BD2-8B1E-BC5AC3000204.jpeg

פורסם

בדיקה שבעצם כמעט ולא אומרת כלום. 

חלק מההערות הן בגדר כסת"ח. מציינים ליקוי כללי כדי לא להסתבך במימוש האחריות 3 חודשים שהם מאולצים אליה.  בכל אופן אין קטסטרופה מובהקת. 

ובאופן פרטני: 

X בסעיף מנוע - לא להתרגש . הערות כסת"ח שגרתיות. אין לקוי ספציפי, אבל עדיין לא אומר שהמנוע במצב מושלם. 

X במערכת קירור - כאן כבר זה סיפור פוטנציאלי בעייתי - אובחנה נזילה במשאבת המים. יייתכן שזה כלום וראו שרידי נזילה מינורית  וייתכן שזו נזילה רצינית ואז לא זול לתקן אבל לא סוף העולם. מחייב אבחון במוסך מקצועי. 

X סרן קדמי - כסת"ח / זניח. 

X שילדה ומרכב משמעות נמוכה - אין מה להתרגש. בכל אופן ההערה על החלפת שמשה קדמית מחייבת בירור - הייתה תאונה? סתם פגם מאבן שעפה ? נסה לברר סיבה. (האם הוצאת דו"ח סליקה ?) 

X צמיגים - לא קריטי. תדרש להוצאה להחלפתם. 

בסיכום - סביר בהחלט.  התייחס להערותי הנ"ל. 

אם אתה מאזור המרכז ממליץ להגיע למוסך רון שמתמחה ברכבים אלו לקבל את חוות הדעת הסופר מקצועית שלו. עדיף על כל בדיקה במכון. 

פורסם
לפני 4 דקות, orankohn כתב:

אם אתה מאזור המרכז ממליץ להגיע למוסך רון שמתמחה ברכבים אלו לקבל את חוות הדעת הסופר מקצועית שלו. עדיף על כל בדיקה במכון. 

אני לא יודע אם רון עושה דברים כאלה, אולי רק למכרים קרובים. שווה לבדוק איתו לפני שמגיעים ביום בהיר.

@פות"ש - אני אישית פחות מתלהב לרכוש רכב שהבעלים שלו לא טורח לעשות דבר בסיסי כמו להחליף צמיגים, אבל זה רק אני.

סך הכל אכן נראה בסדר, הכל פה כסת"ח. אין באמת טעם לבדיקות האלו מלבד שלדה (שגם בזה הם מפספסים).

בהצלחה וסע בדרכים טובות.

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני 3 שעות, Fraysa כתב:

אני לא יודע אם רון עושה דברים כאלה, אולי רק למכרים קרובים. שווה לבדוק איתו לפני שמגיעים ביום בהיר.

@פות"ש - אני אישית פחות מתלהב לרכוש רכב שהבעלים שלו לא טורח לעשות דבר בסיסי כמו להחליף צמיגים, אבל זה רק אני.

סך הכל אכן נראה בסדר, הכל פה כסת"ח. אין באמת טעם לבדיקות האלו מלבד שלדה (שגם בזה הם מפספסים).

בהצלחה וסע בדרכים טובות.

יותר מדאיג אותי מי ששם צמיג סיני זול ונחות מאשר מי שלא מחליף צמיג ומוכן להתחשב במחיר על כך .

לפסול רכב על זה קצת מוגזם בעיני 

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 5 שעות, zvigolden כתב:

יותר מדאיג אותי מי ששם צמיג סיני זול ונחות מאשר מי שלא מחליף צמיג ומוכן להתחשב במחיר על כך .

לפסול רכב על זה קצת מוגזם בעיני 

בדרך כלל כשמכוני בדיקה כותבים על צמיג "פסול", זה אומר שהוא נמצא כבר ברמה שאין לו חריצים כלל. אתה באמת חושב שבעלים של רכב כזה

דואג לרכב שלו ואכפת לו מהרכב שלו? אתה באמת חושב שבן אדם שנוסע עם צמיג כזה, מרכיב סט צמיגים איכותיים ולא סיניים?

2016 BMW M235i.

פורסם
לפני 3 שעות, איילצבי כתב:

אישית , לא הייתי נוגע ברכב שהוחלפה לו שמשה קדמית . לא חסרים רכבים בשוק . 

גיליתח סדק בשמשה שאני אפילו לא יודע איך קרה, ככה״נ אבן שעפה וסדקה אותה, ונאלצתי להחליף. לא מבין למה לומר דברים חותכים בלי איזושהי הסתייגות.

• אהבתי 1
פורסם

אני לא חושב שזה מתוך חשש שקרה לרכב משהו נוראי יותר (תאונה וכיו"ב), אלא שיש אנשים שמפריע להם שמשהו "אף פעם לא יחזור להיות כמו שהיה במקור".

אני גם כזה, ו-98% מהאנשים מחליפים לשמשה חליפית.

2016 BMW M235i.

פורסם (נערך)

לא הייתי פוסל את הרכב בגלל אף אחד מהסעיפים לעיל, שמשה שהוחלפה אכן לעיתים יכולה לגרום לחיישני גשם לתפקד קצת פחות טוב, אבל לא מצדיק איקס על הרכב.

מי שחושש לגבי מידת ההשקעה ברכב בגלל מצב הצמיגים-בהנחה ויש היסטוריית טיפולים מלאה וכמו שאנחנו רואים לא רשום שהשתמשו במים רגילים במקום נוזל קירור וכאלו, איזו הזנחה מכנית כבר יכל הרכב לעבור?

בכל זאת, דברים שיש לקחת בחשבון:

1. משאבת מים- מחלה של הדגם וככל הנראה באמת צריכה החלפה 

2. זוג צמיגים צריכים החלפה

מדובר פה ביישור קו לא גדול במיוחד (בערך 3,000 ש״ח), הייתי מציג את זה למוכר מתמקח עוד קצת וסוגר

עריכה אחרונה על ידי adir10
פורסם

החלפת שמשת חזית זה ״לא שטויות״, אך גם לא ב״רומו של עניין״.

בעת החלפת שמשת חזית יש לבדוק שלא נגרם נזק לשכבת המגן של מסגרת החלון.

שכבת מגן שניזוקה תגרום בעתיד לחלודה/רקבון.

רוכש רכב(גם הבודק במכון) לא יכול לדעת אם העבודה בוצעה כהלכה(מים שעברו את הגשר), אך יש לקחת בחשבון שיתכן ויהיו ״מחלות״ עקב זאת.

הרכב בר-קניה, הכל שאלה של מחיר וציפיות.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

דווקא ממש לא הייתי פוסל.

הבדיקה ברובה כסת"ח, יותר נכון 90%.

השמשה הוחלפה ייתכן מאבן או סדק, במידה ולא כתוב על חלק פח שהוחלף/תוקן.

רצוי להכנס למוסך מומחה לרכבים אלו לביצוע אבחון מקצועי יותר:

מוסך רון, אופיר המכונאי האקדמאי, אנרג'י, גיא מוטורוס, סיידון וכו'...

לגבי צמיגים - מקזז מהמוכר ומבצע החלפה לרבעייה טובה.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...