Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גז, קרמיות או אינדוקציה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 17 דקות, DrorZi כתב:

שאלת חשמל לכיריים אינדוקציה - האם הם לוקחות רק 2 פאזות מתוך השלוש בפועל?

תלוי בהספק של הכיריים (וכמובן בתיכנון של היצרן).

בכל מקרה אין שקע-תקע ל-2 פאזות (ולא נהוג להתקין רק 2 פאזות על שקע-תקע סיקון\שוקו שמיועד ל-3 פאזות).

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ברור שאין שקע ל 2 פאזות, אבל רעיונית אם אני נגיד מתכנן לוח תלת פאזי, ואני יודע שאינדוקציה עובדת עם 2 בלבד אני יכול להניח שאני יכול להלביש יותר עומס על הפאזה השלישית כשאני בונה חלוקת עומס.

פשוט מישהו אמר לי שאינדוקציה לוקחת רק 2 פאזות והיתי מופתע אז אני מתעניין.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם
לפני 8 דקות, DrorZi כתב:

ברור שאין שקע ל 2 פאזות, אבל רעיונית אם אני נגיד מתכנן לוח תלת פאזי, ואני יודע שאינדוקציה עובדת עם 2 בלבד אני יכול להניח שאני יכול להלביש יותר עומס על הפאזה השלישית כשאני בונה חלוקת עומס.

פשוט מישהו אמר לי שאינדוקציה לוקחת רק 2 פאזות והיתי מופתע אז אני מתעניין.

זה באמת תלוי בתכנון של היצרן, האם הוא עובד עם גופים של 400V (ואז אם הוא עובד על 2 פאזות יש לו הספק מקסימלי של 6400W) או שהוא עובד 220-240V מול האפס (ואז יש לו הספק של בין 7000 ל 7700W אבל אז אפילו גוף חימום אחד פעיל עלול להעמיס פאזה מסויימת עד הקצה).

בכל מקרה ב 99% מהלוחות שפגשתי - לא מתייחסים לתיכנון של לוח ביתי בדקדקנות יתרה כמו שאתה מתכנן (וגם לא היו בעיות).

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)
לפני 14 שעות, איציק נ. כתב:

זה באמת תלוי בתכנון של היצרן, האם הוא עובד עם גופים של 400V (ואז אם הוא עובד על 2 פאזות יש לו הספק מקסימלי של 6400W) או שהוא עובד 220-240V מול האפס (ואז יש לו הספק של בין 7000 ל 7700W אבל אז אפילו גוף חימום אחד פעיל עלול להעמיס פאזה מסויימת עד הקצה).

בכל מקרה ב 99% מהלוחות שפגשתי - לא מתייחסים לתיכנון של לוח ביתי בדקדקנות יתרה כמו שאתה מתכנן (וגם לא היו בעיות).

איציק

אני בקלות מפיל בית מודרני עם 3X25

מזגן מרכזי (7A מכל פאזה) , בישולים במטבח על כיריים שעובדות חזק (נגיד גם 7A מכל פאזה) ונשארת עם ספייר של 11A על כל פאזה, מספיק שהתנור במטבח והדוד מחוברים שניהם על אותה פאזה ועובדים זה כל אחד 13A והיפלת את הבית בקלות been there, done that

3X40 זה תענוג.

ד"א מעניין שבארץ המקסימום הוא 40 על פאזה בודדת (בחיבור חד-פאזי) באנגליה למשל מאוד מקובל חיבור בודד של 100A ולא תלת פאזי.

עריכה אחרונה על ידי DrorZi

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם

אני עם חד פאזי 40 אמפר. מבשל על גז אבל 24 שנים פעם אחת לא הפלתי את הראשי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

10 שנים ויותר עם 1*40, וב 6 שנים האחרונות עם 3*25.

מיני מרכזי 4 כ"ס עובד קבוע כל היום עם עוד מזגן או שניים של 1 כ"ס במקביל, כיריים קרמיות, דוד חשמל, תנור, מדיח, מייבש... 

בחיים לא נפל ולו מפסק אחד - ואלו מכשירים שעובדים כל יום וחלק נכבד מהזמן הם כמובן במקביל. חלקם נמצאים על אותה הפאזה! (תנור מטבח ומייבש למשל). 

החיים במציאות הנוכחית קצת רחוקים מהמציאות של 1*25 שהיתה נהוגה לפני 40 שנה. 

או שמשהו בחלוקה אצלך ממש כושל, או שאני לא יודע מה קורה שם. 

תמיד טוב לנסות לחלק את קווי הכח בצורה שווה בין הפאזות, אבל לא ברמה של מדע טילים. 

המאמתים שלך מאיכות טובה? טייפ C? 

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אצלי יש הכנה לאינדוקציה וזה מה שאעשה מכמה סיבות:

0. בטיחותי לאין שיעור לעומת גז (ולכל מי שיש ילדים קטנים מבין). מעבר לכך:

1. קל לניקוי - גז זה זוועה;
2. הרבה יותר יעיל אנרגטית - שום חום לא מתבזבז כמו עם גז ...
3. חוסך כסף בכך שאין צורך להתחבר לחברת הגז ולשלם תשלום חודשי קבוע או מחירי גז שאין עליהם שום פיקוח (בניגוד למחיר החשמל).
4. יאמרו אנשים "ומה אם אין חשמל"? לכך אשיב - לא זוכר את הפעם האחרונה שהיתה הפסקת חשמל כה ארוכה אצלנו באזור שמנעה בישול וגם אם תהיה יש מספר חלופות: א. להשתמש בגזיה לטיולים שיושבת במחסן מוכנה; או ב. להזמין אוכל בפעם בעשור שזה קורה, עדיין עדיף על תשלום הקבע לחברת הגז.

אישית אני עומד להיכנס בקיץ הקרוב לדירה עם 3X25; אם אראה שכל שבוע פקקים קופצים אגדיל. מה שכן, אני מתכנן משאבת חום + מייבש כביסה עם משאבת חום מובנית כך שזללני חשמל ידועים יעלמו - דוד חשמלי (אין דוד שמש אצלי); מדיח/מכונת כביסה כשצריכות לחמם מים וכמובן מייבש - ראיתי לא מעט מייבשים שצורכים 800 וואט שזה 2 אמפר תלת פאזי ובהחלט לא בעייתי בשום צורה. 

עוד הערה - בישולים רציניים שידרשו 6-7KW בדרך כלל לא עושים בשעות שכל יתר המערכות פועלות במקביל (תנור כן, היתר בדר"כ לא). לגבי מיזוג - אם יש מזגן ON/OFF שלוקח 100% זרם זה אולי בעייתי אבל אם יש אינוורטר/VRF אז כדי לשמור על הבית נעים גם בשיא החום בקיץ (בהנחה שלא פתחתם את כל החלונות כמובן 🤣) הוא לא יצרוך ככל הנראה 7 אמפר תלת פאזי.

לאלו שמקפיצים פקקים של 3X25 אז או שהמאמ"תים לא מספיק איכותיים (כפי שכתב איציק), או שאתם צריכים להגדיל ל-40 אמפר תלת פאזי שזה בבית חדש יחסית סיפור של כ-5000 ש"ח (3000 לחח"י והיתר לחשמלאי).

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם
לפני שעתיים, G. P. Magnus כתב:

או ב. להזמין אוכל בפעם בעשור שזה קורה,

ואם המסעדה שאתה רוצה להזמין ממנה גם מבשלת על אינדוקציה?

• מצחיק 1

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אם יש הפסקת חשמל אפוקליפטית ארוכה של לפחוץ יום שלם שלא מאפשרת לבשל על אינדוקציה אז אין חשמל גם למקררים והמקפיאים וסביר להניח שבכל מקרה לא יהיו לכם מצרכים לבשל, גם לא הייתי מזמין אוכל ממסעדה ללא חשמל, גם אם יש להם כיריים גז. אלא אם  בא לכם לקבל הרעלת מזון ולבדוק אם גם בחדר מיון אין חשמל. שלא לדבר על עוד דברים שלא יעבדו שיותר חשובים. בכל מקרה זה כבר לא שנות ה-80 שכל הזמן היו הפסקות חשמל יזומות בגלל חברת החשמל הלא מתפקדת, התקדמנו מאז ודי נדיר שיש הפסקת חשמל, במיוחד אחת ארוכה.

לענייננו. לנו יש כחצי שנה אינדוקציה על תלת פאזי עם 3*25 וממש מרוצים. מעולם לא היתה לנו בעיה בחשמל, לא משנה מה מפעילים במקביל. המים רותחים תוך דקה (אמיתי, באמת דקה לסיר של פסטה וגם לא צריך מכסה) וקל לנקות.

המלצות שלי. לא לקחת כיריים בצבע בהיר כלומר לבן, או אפור. נשאר עליהן כתם מהבישול. תקחו רק שחור.

גם תשימו לב שאוטמים כמו שצריך את הרווח בין הכירה לשיש, כי אחרת הוא תופס לכלוך והלך כל הרעיון של הנקיון הקל של האינדוקציה.

IMG_20221217_162355.thumb.jpg.b325e8df9f966203b3a188ba32588c52.jpg

IMG_20221217_162912.thumb.jpg.c29ea5ac217cdc0dd88ae1e96d54fac0.jpg

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 17.12.2022 בשעה 16:33, bobi כתב:

אם יש הפסקת חשמל אפוקליפטית ארוכה של לפחוץ יום שלם

רגע, לא אמורה לעלות הצעת חוק שתאסור ייצור אנרגיה בשבת?

2020 Citroën C5 Aircross 1.6 180HP

פורסם

יאסרו ייצור, אפשר לאגור.

יהייה חשמל  נוזלי, במהלך השבוע אוגרים את העודפים שנשפכים לתוך דליים או בקבוקים, ביום שבת שופכים את החשמל לחור מיוחד בכיריים וזה עובד.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם

לא קראתי את כל השרשור, אני בטוח שדיברו על הפסקות חשמל ונצילות אנרגיה וכו',

נקודה נוספת אצלי לטובת הגז זה שאפשר לשרוף דברים ישירות עליו (חצילים, גמבות, פיתה/חלה על הגז, מדי פעם אפילו מרשמלו). לא הולך עם חשמל או אינדוקציה

פורסם

לדעתי אין בעיה. קח מחבת פסים, או כל מחבת מתאימה אחרת ותשרוף עליה.

Ford Mondeo 2.0T + Bluefin Remap - נמכרה

Infiniti G37 2013

• תוכן חדש...