Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גז, קרמיות או אינדוקציה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1279 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 24 דקות, vadim6385 כתב:

זה טוב ולא טוב.

אצלי בבית מבחינת תקשורת אני תלוי רק בספק שירות אחד, אבל אם זה מתנתק אז אין גיבוי.

כנ"ל בישול/חשמל/חימום. אם אין חשמל, אני יושב בקור/חום ובחושך ואוכל לחם עם קטשופ ופסטרמה, עד שהUPS מת, ואז אני גם בלי תקשורת, כי אין קליטה לפלאפון בבית (אם כי לזה יש לי עוד טלפון עם סים גיבוי).

בגדול אתה צריך לעבור דירה 😏

פורסם

אני גר בבית פרטי שהיו בו בלוני גז שהיו צמודים לקיר הבית.

עברתי לפני מספר שנים לקרמיות עקב השיקול הבטיחותי של הצמידות הזו של הגז הנפיץ לבית והרצון להתנתק מחברות הגז והבדיקות התקופתיות שהן ניצלו כדי לגבות כספים נוספים ע"י הטכנאים (ברז הגז גבוה מדי, ברז הגז נמוך מדי בשתי ביקורות רצופות...)

לאחר שהקרמיות התקלקלו עברנו לאינדוקציה ועדיין מתרגלים אליהן. המעבר בעיקר היה עקב הרצון בכיריים גדולות יותר וכיוון שמבחר הכיריים הקרמיות בשוק קטן יותר.

מבחינת הפסקת חשמל - הפתרון הוא פשוט כיריים גז של פיקניק - 38001.jpg

פורסם
לפני 17 שעות, vadim6385 כתב:

אצלי בבית מבחינת תקשורת אני תלוי רק בספק שירות אחד, אבל אם זה מתנתק אז אין גיבוי.

אין קשר בין הדברים, זה לא שיש מישהו שמחזיק גם כיריים חשמליים וגם גז, כך שהתלות בספק בודד לשירות מסויים תמיד קיים. ותקלות יכולות לקרות לכולם.

רק שההבדלים הם:

1. שכיריים חשמליים לא תלויים בבדיקות תקופתיות של ספק החשמל שמודיע לך שהטכנאי מגיע עוד חצי שעה ואם לא תהיה בבית ינתקו אותך.

2. אתה לא צריך להחליף בלונים של חשמל כל כמה זמן, ואם שכחת אתה תקוע.

3. אתה לא צריך לריב עם שכנים על אפשרות של החלפת ספק (נכון, בחשמל אין אופציה של החלפת ספק בכלל).

פורסם (נערך)
לפני 16 שעות, megabyte כתב:

בגדול אתה צריך לעבור דירה 😏

או חברת סלולר. בשביל זה אני מחכה שיסתיים לי חוזה על טלפון חברה מהעבודה.

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
לפני 31 דקות, Be roo כתב:

אתה לא צריך לריב עם שכנים על אפשרות של החלפת ספק (נכון, בחשמל אין אופציה של החלפת ספק בכלל).

היום כבר יש אופציה לספק חשמל פרטי (נדמה לי שסופרגז התחילה לעבוד עם פרטיים).

עריכה: בעצם עם סופגז יכול להיות שיהיו בלוני חשמל ושספק החשמל יגיד שעוד חצי שעה יבוא טכנאי לבדיקה.

עריכה אחרונה על ידי Night Driver
  • מצחיק 2

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
לפני 10 דקות, פינדר כתב:

גם יש את האופציה לפאנלים סולריים בבתים פרטיים.

הם לא יכולים להחליף חיבור לחשמל.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

כנראה יש אופציה להחליף ספק גז אפילו שיש מרכזיה בבניין. משום מה אצל ההורים שלי 2 שכנים מתוך 6 בסך הכל, הזמינו חברת גז שיעשו להם בלונים פרטיים במקום להשתמש במרכזיה. לא יודע אם זה חוקי בכלל. רק בשביל לא לשלם תשלום קבוע לגז.

--------------------------

Škoda Fabia IV TSI&DSG

פורסם (נערך)

אם תהיה הפסקת חשמל של כמה ימים, לא יהיה מקרר עם מצרכים לבישול, יתכן שגם לא יהיו מים בברז כי המשאבות לא יעבדו, גם הביוב לא יעבוד ולא ניתן יהיה להוריד מים בשירותים. להרים בישולי גורמה ממש לא יהיה משהו רלוונטי. בכל מקרה לקפה (מהמים מהבקבוק, כי לא יהיו מים בברז) אפשר להפעיל במרפסת את הגזייה מהמילואים, בהנחה שהצלחתם להרים את התריס החשמלי ולצאת אל המרפסת.

לגבי כיריים אינדוקציה, מנסיון תקחו רק כיריים שחורות, לנו יש אפור בהיר ויש כתמים שחורים שלא מצליחים להוריד איפה שעומדים הסירים.

גם שים לב שאתה לוקח כיריים של תלת פאזי בהספק של 7.4Kw ולא של 3Kw.

משהו קטן מעצבן באינדוקציה זה שאם גולשים מים מהסיר, הכיריים יפסיקו לעבוד וצריך לנגב ורק אז להפעיל שוב.

בסופו של דבר הרבה יותר כיף אינדוקציה, המים רותחים בצ'יק וגם קל לנקות, זה היה סיוט אחרי כל בישול להתחיל לקרצף את הכיריים של הגז, שלא לדבר על המנהג הדוחה לדעתי (שמעולם לא עשיתי) של לצפות אותן בנייר אלומניום.

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם
לפני 14 דקות, bobi כתב:

משהו קטן מעצבן באינדוקציה זה שאם גולשים מים מהסיר, הכיריים יפסיקו לעבוד וצריך לנגב ורק אז להפעיל שוב.

וכאשר לוח הבקרה נרטב - אם מגלישה ואם בניקיון - הוא מפסיק לפעול ומצפצף על כל העולם עד שהוא מתייבש.

ודרך אגב, עוד תופעה שנתקלתי בה עם הכיריים הקודמים - מדי פעם הם נזקקו לאיפוס על ידי הורדת והרמת הפיוז.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

עוד משהו מעצבן באינדוקציה, לא יודע אם אצל כולם, זה שיש רווח בין הכיריים לשיש ונתקעת שם ג'יפה מהבישולים שבלתי אפשרי לנקות.

IMG_20221108_211356.jpg

IMG_20221108_211307.jpg

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם

זה צריך להיות צמוד ואטום. כנראה שהמתקין שלך לא עבד נכון, או שהמקום בשיש שלך רדוד והיית צריך מסגרת של סרגלים.

• רעיון טוב! 1

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

זה אטום, רואים פס גומי שחור, אבל לא צמוד. למה הכוונה בשיש רדוד?

יש לך תמונה איך זה אצלך?

עריכה אחרונה על ידי bobi
פורסם

אין לי כזה מרווח בין הכיריים לשיש, ויש שם איה חומר איטום.

לגבי ההגבהה - בעיה שהיתה לי בעבר עם כיריים גז, שהמבנה שלהם היה עמוק מדי (החלק שמתחת לשיש כתנגש עם הכיסוי של ארון המטבח והמגירה העליונה), ולכן היו צריכים הגבהה מעל השיש, על ידי יצירת מלבן עם סרגלי שיש בגובה של כסנטימטר. הנתון הזה היה לי כשקניתי אותם, כך שאיש השיש התקין לי את המסגרת. כשהחלפתי את הכיריים כעבור מספר שנים הם היו יותר שטוחים, בל דרשו פתח רחב יותר באיזה 2-3 מ"מ, אז בהתקנה הסרגלים פורקו והפתח בשיש שויף למידות הנדרשות. המון, אבל המון, אבק.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

בעקבות השרשור הזה, אישתי ואני החלטנו לשנות תכניות, ולעבור לאינדוקציה בדירה החדשה, בעוד כמה חודשים.

אממה? כבר קרוב לשעה אנחנו יושבים בבית, בירושלים, בלי חשמל.

ערב שבת, בישולים. למזלנו, כרגע אנחנו עם גז. אם מצב כזה נמשך עוד שעה, עם אינדוקציה, אין לנו אוכל לשבת.

• תוכן חדש...