Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גז, קרמיות או אינדוקציה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1279 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

1- לקרמיות, ההורים שלי התעקשו על קרמיות בדירה החדשה שלהם וזה קודם כל איטי,
אפשר לחטוף כוויה אם שכחת שלפני כמה דק זה היה דלוק ומשום מה לפעמים אחרי שמבשלים משהו על חום גבוהה הכירה הספציפית נתקעת על מקסימום ולא נותנת לכבות את עצמה,
רק להוריד חום בהדרגה ואז לכבות או ניתוק מהחשמל - לא יודע אם זה תקלה או פיצ'ר אבל זה מעצבן למרות שזה קורה רק פעם אחת בממוצע בחודש.

אני התקנתי גז למען האמת, אשתי מגיעה ממשפחה של אנשי מטבח וקייטרינג והם פוסלים כל מה שהוא לא אש חיה על הסף. יש בזה גם יתרונות - הכיריים מאוד זולות (קניתי ב400, כאלה שמותקנות על השיש), עלות גז לחודשיים יוצא לי איזה 160 שקל, אפשר לשרוף פיתה וחציל.
הניקיון מעט מעיק, אבל כל ערב כבר התרגלתי לנקות אותם.

עריכה אחרונה על ידי GABIUBOGI

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

רוצה לתת לאו דווקא 1+ לגז, אבל כן מחשבה לחיוב לזכותם.

כולם פה מדברים על נצילות, בטיחות, נקיון, מהירות 0-100 וכו' לאינדוקציה, והכל נכון. אבל מרגיש לי שזה מפספס את עיקר המטרה שלשמם נועדו. אף אחד פה לא מדבר על האם הן באמת עדיפות על גז בכל הנוגע לבישול. כמו שיותר חשוב שסכין תהיה חדה ותעשה את העבודה לשמה יוצרה בצורה מיטבית על פני איך היא נראית או מאיזה פלדה עשויה, כך גם איכות הבישול והיכולת שליטה על להבה תופסות חלק משמעותי יותר מאשר "כמה קל לנקות אינדוקציה".

וכן כן כולנו יודעים שאצלכם זה יוצא הכי טעים בעולם ברמות של 3 כוכבי מישלן ועל מה אתה מדבר בכלל, אבל בסופו של דבר כמו כל דבר שצריך verification, הולכים למומחים בתחום, וטרם ראיתי אצל המומחים (מסעדות/מטבחים/מלונות) כיירי אינדוקציה ולא גז...

פורסם (נערך)
לפני 16 שעות, oryo כתב:

היות והן לא פולטות חום חיצוני, מהר מאוד לאחר סיום הפעולה הן בטמפ׳ לא מסוכנת (אם מישהו נוגע בכיריים, לא יכווה).

לא רק זאת, אלא שעל משטח הבקרה אתה מקבל אינדיקציה של הטמפרטורה: מיד אחרי הבישול H, אחרי קירור חלקי h, וכשמצטנן - האינדיקציה כבויה.

מבחינת ניקוי אין כמו משטח זכוכית, אפילו אם משהו מתקשה לך על המשטח תוכל לגרד אותו עם סכין ייעודית (סביר שתקבל עם המכשיר, אחרת 2 ש"ח אצל עלי).

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 17 דקות, YoJ כתב:

וטרם ראיתי אצל המומחים (מסעדות/מטבחים/מלונות)

מה?

רובושון במקאו והכביסה הצרפתית הן רק שתי דוגמאות למסעדות מישלן (זה מספיק מומחים?) בהן משתמשים בכיריים אינדוקציה (מקור)

עוד דוגמא לשפים בלונדון שמשתמשים באינדוקציה במקום גז.

וזה רק מחיפוש קצר.

כן, באחת הכתבות טענו שהרבה שפים צרפתים מעדיפים גז כי "מסורת" ו"שליטה לפי העין". מנגד טוענים שלאחר למידה את עוצמות החום של אינדוקציה אי אפשר לחזור אחורה.

אבל בעיקר אני חושב שההשוואה למטבחים מקצועיים היא לא נכונה. השימושים והמטרות בין מטבח ביתי למקצועי שונים משמעותית.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

אינספור מטבחים מקצועיים, כולל מטבח גבוה, כבר עברו לאינדוקציה בדיוק בגלל הסיבות שפורטו פה- עבודה מהירה, הפעלה/השבתה מהירה של משטח העבודה, עוד בטיחות בעבודה (זה מחסל חצי מהסיכונים שיש במטבח מקצועי בערך.), המון זמן נחסך על קרצוף שדרוש כדי לעמוד בסטנדרטים של הרשויות, בכירות אינדוקציה יקרות כמו במטבח מקצועי מתאפשרת שליטה ברמת מעלה בודדת, יותר מכל להבה גלויה.

גן עדן לשף המודרני.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 5 שעות, KipodYam כתב:

הכל טוב ויפה עד ש - אין חשמל.

לי כבר יצא להיות בכמה הפסקות חשמל של כמה שעות הקיץ.

וזה עוד לפני שיש עשרות אלפי רכבים חשמליים.

וזה עוד בלי מצב בטחוני.

תחשבו על שבוע בלי חשמל. זה לא תרחיש קיצון. זה הנחת עבודה סבירה.

רק למקרה הזה פלוס לשריפת חציל על הכיריים, אני משתמש בכירה הקטנה של המנגל. 

לא חושב שהפסקת חשמל היא שיקול אלא אם אתה יודע שאתה חי במקום מוכד לפורענות. 

חד משמעית אינדוקציה. 

אצלי בבניין אני הועד ובין היתר מטפל בנושא הגז מול החברות. 

קרטל של ממש. 

אבל נשים רגע את עניין מסחטת הכסף. 

זה פשוט גאוני. 

מחמם מהר, אחיד, בטיחותי, תחזוקה אפסית, נראות (יפה וחלק), חסכוני ועוד

לי אישית בדירה שלי אין שום קשר לגז ולחברות הגז האלה. 

באשר לסירים, היום כמעט כל סיר בא עם תאימות לאינדוקציה. 

למי שיש משהו אקזוטי בעל תחתית שלא מתאימה, יש מעין פלאנצ'ה מתחממת שמתווכת. 

פורסם
לפני כשעה, YoJ כתב:

הולכים למומחים בתחום, וטרם ראיתי אצל המומחים (מסעדות/מטבחים/מלונות) כיירי אינדוקציה ולא גז...

כמו בכל מקצוע אני בטוח שגם יש המון שפים שמקובעים על טכנולוגיות ישנות כי זה מה שהם רגילים אליו וככה הם עובדים כבר 40 שנה, וגם אם תתן להם משהו חדש שעדיף בכל פרמטר אפשרי, הם עדיין ייצמדו לישן כי סיבות.

בדיוק כמו שפה בפורום יש אנשים שיעדיפו פז'ו 504 על קאמרי חדשה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 58 דקות, megabyte כתב:

פלוס לשריפת חציל על הכיריים

אני בטח העירקי היחיד שלא סובל חצילים אבל לפחות עם זה אין לי בעיה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בשביל הסטטיסטיקה גם אני בעד נטישה של הגז ומעבר למשהו נשלט יותר, תענוג.

אם אתה רוצה לבדוק התאמה לאינדוקציה קח מגנט, הכלי מתמגמט? מתאים, לא? תמצא סיר אחר 😄 (או תשתמש בפלטת תיווך)

התירוץ של אנשי הגז הוא תמיד - איך תשרוף חצלים, אני שונא חצילים.

לגבי טבית, יכול להיות שייקח נסיון או שניים להתאמה מלאה אבל אין סיבה שלא תגיע לתוצאה הרצויה, יש זמן למידה קטן אבל זה לטובה.

אתר הבישולים שלי:

DrorZi.com

פורסם
לפני 8 דקות, DrorZi כתב:

התירוץ של אנשי הגז הוא תמיד - איך תשרוף חצלים

עם ברנר, דבר שצריך להיות במטבח של כל חובב בישול, ועולה 35 שקלים בדיוק.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני שעה, DrorZi כתב:

אם אתה רוצה לבדוק התאמה לאינדוקציה קח מגנט, הכלי מתמגמט? מתאים, לא? תמצא סיר אחר 😄

או כדי להיות בטוח, חפש את הסימן הזה בתחתית הסיר. למרות שאם הוא מתמגנט, הכל טוב.

אייקון על כלי בישול לכיריים אינדוקציה (8 תמונות): איך נראה ...

לפני שעה, DrorZi כתב:

התירוץ של אנשי הגז הוא תמיד - איך תשרוף חצלים

שכחת את התירוץ האלמותי של מתנגדי כל טכנולוגיה חדשה - "אין נשמה".

• מצחיק 2

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

יש יתרון נוסף לקרמי/אינדוקציה, חוסר תלות בחברות הגז.

לא מנסיון אישי, אבל מחברים ושכנים שמעתי סיפורים על איום בניתוק כי הם לא היו בבית לבדיקה התקופתית שמעולם לא תאמו איתם, ו שניסו לתאם לזמנים לא סבירים.

ואמנם יש מספר חברות ואפשר להשוות מחירים ושירות, אבל אם מדובר על בנין משותף זה סיפור שמחייב אישור של כל הדיירים. והיום שכנה סיפרה לי שיש חודשים שהיא בקושי מבשלת ומשלמת שקל על הגז שנוצל ועוד 30 על תשלום קבוע. 

זה לא שיקול קריטי, אבל עוד משהו לחשוב עליו.

פורסם

זו הסיבה העיקרית שאני שוקל לוותר לחלוטין על גז.

ה 30 שקלים זה כסף קטן אבל מעדיף להיות תלוי במה שפחות נותני שירות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

ראיתי שיש מוצר שמשלב אינדוקציה וגז, כך שכדי להכין פסטה מהר ניתן להשתמש באינדוקציה ועבור החציל בהפסקת החשמל- בגז.

מניח שיקר משמעותית אבל על פניו ובלי להתעמק נשמע כמו אופציה מעניינת.

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם
בתאריך 5.11.2022 בשעה 20:13, Night Driver כתב:

זו הסיבה העיקרית שאני שוקל לוותר לחלוטין על גז.

ה 30 שקלים זה כסף קטן אבל מעדיף להיות תלוי במה שפחות נותני שירות.

זה טוב ולא טוב.

אצלי בבית מבחינת תקשורת אני תלוי רק בספק שירות אחד, אבל אם זה מתנתק אז אין גיבוי.

כנ"ל בישול/חשמל/חימום. אם אין חשמל, אני יושב בקור/חום ובחושך ואוכל לחם עם קטשופ ופסטרמה, עד שהUPS מת, ואז אני גם בלי תקשורת, כי אין קליטה לפלאפון בבית (אם כי לזה יש לי עוד טלפון עם סים גיבוי).

• תוכן חדש...