Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1045 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 3 דקות, Uri-G כתב:

שגם היא רכב בנזין שלא זכה לעידכון כבר עשור ונחשב משפחתית צפופה עוד כשנולדה

מה צפוף במאזדה 3? היא די רכב מנהלים, אם לא באורך, אז ברוחב.

וקורולה זה דגם חדש לגמרי שיצא ב2019.

שוב, אוטו זה לא רק בגאז׳. לא כולם מסתכלים על מכוניות דרך הפריזמה של כמה עגלות ילדים/שקי מלט/גופות נכנס לבגאז׳.

אבל עד שלא רואים את הרכב במציאות ויושבים בתוכו, לדעתי אין טעם להמשיך בויכוח.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 111
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 30 דקות, vadim6385 כתב:

וקורולה זה דגם חדש לגמרי שיצא ב2019.

לא בדיוק. הקורולה לקחה את הפלטפורמה של הפריוס הקודמת והחליפה אותה(ויש סיכוי שהאטצ'בק קיבל אפילו את הפלטפורמה של האוריס ולא הפריוס, לא בדקתי). מודרנית היא לא.

שוב, אוטו זה לא רק בגאז׳. לא כולם מסתכלים על מכוניות דרך הפריזמה של כמה עגלות ילדים/שקי מלט/גופות נכנס לבגאז׳

מחפשי רכב משפחתי כן, בגלל זה גם לא תראה רכבים משפחתיים עם תאי מטען כאלה,.(ורוב המשפחתיות שבאמת מצליחות להמכר ולא רכבים עם מכירות שוליות הם כאלה עם תאי מטען נורמאליים) ואכן חלק יסתדרו עם תאי מטען קטן מאחרים, אבל ללא ספק פרמטר שרכב משפחתי אמור לעמוד בו, האורה לא עומד בשום דרך כתחרות בפרמטר הזה

אבל עד שלא רואים את הרכב במציאות ויושבים בתוכו, לדעתי אין טעם להמשיך בויכוח

לא טענתי שהוא לא מרווח מבפנים. רוב החשמליים הם כאלה, זה לא ישנה שבגודל החיצוני הוא לא בגודל של משפחתית מודרנית ואם המרחב הפנימי שלו כל כך חשוב, אז הוא עולה כמו אייוייז שהוא עצום בגודל שלו ולא כמו משפחתית.

עריכה אחרונה על ידי Uri-G
פורסם (נערך)

טוב, הרגשתי חובה להתערב.

אני רווק, ללא ילדים באופק ועדיין נוהג ואנהג בלפחות משפחתיות. הצורך שלי בתא מטען הוא קטן מאוד ואני יכול להסתפק בתא מטען קטן, אפילו שורת מושבים אחוריים לא קריטיים לי. (נוהג כיום בקופה וגם בשמחה הייתי נוהג על רודסטאר)

אז למה בכל זאת אני נוהג על משפחתית ולמה רכב כזה אולי יתאים לי?

1. אני רחב. אני מרים משקולות לכן רחב יותר מאדם ממוצע, רכבים צרים יותר פשוט לא נוחים לי והכתפיים/מרפקים שלי נוגעות בהם וסתם מציק לאורך זמן. תמיד כשאני מסתכל על רכב, דבר ראשון אסתכל על נתון הרוחב. 182 הוא נתון טוב מאוד למשפחתית.

2. בלי להכליל ולהכנס ליוצאים מן הכלל, משפחתיות נוטות להיות נוחות יותר ושקטות יותר. מעניין מה יגידו על זאתי בביקורות.

בכללי, חבל לי קצת שהרכב הזה הנעה קדמית ולא אחורית כפי שנפוץ ברכבים חשמליים. למעט זה חייב להגיד שהוא נראה הצעה מפתה, ואפילו עלול לשקול לרכוש אחד.

עריכה אחרונה על ידי Nico62
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 8 דקות, Uri-G כתב:

לא בדיוק. הקורולה לקחה את הפלטפורמה של הפריוס הקודמת והחליפה אותה(ויש סיכוי שהאטצ'בק קיבל אפילו את הפלטפורמה של האוריס ולא הפריוס, לא בדקתי). מודרנית היא לא.

היא בנויה על פלטפורמת TNGA מ2016, שאותה היא חולקת עם פריוס דור 4, קאמרי, ראב4, יאריס, ומה לא.

קורולה לא החליפה את הפריוס, היא מיוצרת במקביל אליה.

אין קשר בין קורולה האצ'בק לאוריס. יחידת הנעה אותה יחידת הנעה, אבל פה הדמיון מסתיים. אין קשר בין קורולה נוכחית לקודמת.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני 8 דקות, vadim6385 כתב:

היא בנויה על פלטפורמת TNGA מ2016, שאותה היא חולקת עם פריוס דור 4, קאמרי, ראב4, יאריס, ומה לא.

קורולה לא החליפה את הפריוס, היא מיוצרת במקביל אליה.

אין קשר בין קורולה האצ'בק לאוריס. יחידת הנעה אותה יחידת הנעה, אבל פה הדמיון מסתיים. אין קשר בין קורולה נוכחית לקודמת.

טויוטה כבר הכריזה על הפסקת ייצור בקרוב של הפריוס וכמו שאמרת פלטפורמה של 2015

פורסם (נערך)
לפני כשעה, Uri-G כתב:

שגם היא רכב בנזין שלא זכה לעידכון כבר עשור ונחשב משפחתית צפופה עוד כשנולדה

וגם היא.

ולמרות שבקורולה האצ'בק תקעו סוללה בתא מטען כדי להפוך אותה להיברידי , עדיין יש לו 50% יותר מקום. 

שני הג'יפונים שכתבת הם ג'יפונים קטנים, כלומר פלטפורמות סופר מיני מוגבהות ולא רכבים משפחתיים , ולמעט האאודי גם זולים בהתאם, והם בטח לא פלטפורמות מודרניות, ועדיין שימושיים יותר כמשפחתית בגלל תאי מטען נורמליים, וכן, האורה היא אכן מתחרה טבעית של ג'יפונים קטנים, רק שאז היא יקרה מהם בהרבה בגרסה ארוכת הטווח, בעוד mg zs החשמלית כבר מתומחרת כמוהם ושימושית יותר.

באמת ? על איזו פלטפורמת סופר מיני מוגבהת יושבת סוזוקי קרוסאובר ? מדובר לפי כל הגדרה מקובלת ברכב משפחתי. העמדה הזו לפיה קריטריון מרכזי, כמעט בלעדי, להגדרת כלי רכב הוא גודל תא המטען, בהחלט מקורית וחדשנית ודאי מרעננת. אלא שהטענה המקורית שלי היתה שקצת קשה לשפוט כלי רכב לפני שראית אותו במציאות, תמונות אינן אינדיקציה מספקת, אפילו לא ספציפיקציות. על פניו מידות הרכב הזה גדולות מאלו המקובלות לסופר מיני, קרובות הרבה יותר למשפחתיות, עולות על לא מעטות כאלה, ודאי במימד הרוחב והגובה ועדיין, קשה להוציא מסקנה ששווה משהו על סמך צילומים, ודאי כזו המתייחסת למחירו.

עריכה אחרונה על ידי רועי5
פורסם
לפני 11 דקות, Uri-G כתב:

טויוטה כבר הכריזה על הפסקת ייצור בקרוב של הפריוס

טוב

לפני 12 דקות, Uri-G כתב:

פלטפורמה של 2015

אז? פלטפורמות מודרניות נמתחות לאורך ולרוחב.

על אותה פלטפורמה בנויה גם יאריס, גם קאמרי.

אוריס הייתה בנויה על New MC, שקיימת מ2008, והיא בעצם שדרוג של פלטפורמת פריוס דור 1 מ1997.

לנושא השרשור, לפי המידות החתול המגניב יהיה יותר בגודל של קורולה מאשר יאריס, וזה שם אותו בתחרות ישירה מול משפחתיות בנזין, לפחות מבחינת מחיר וגודל.

לפני 40 דקות, Uri-G כתב:

מחפשי רכב משפחתי כן, בגלל זה גם לא תראה רכבים משפחתיים עם תאי מטען כאלה,.(ורוב המשפחתיות שבאמת מצליחות להמכר ולא רכבים עם מכירות שוליות הם כאלה עם תאי מטען נורמאליים) ואכן חלק יסתדרו עם תאי מטען קטן מאחרים, אבל ללא ספק פרמטר שרכב משפחתי אמור לעמוד בו, האורה לא עומד בשום דרך כתחרות בפרמטר הזה

עצם העובדה שקיימות משפחתיות האצ’בק, אומר שיש גם אנשים כמוני, שרוצים משפחתית בגלל המרווח והנוחות, אבל פחות מעניין אותם הבגאז’ או אפילו המושב האחורי.

למשל משפחתית קופה או האצ’בק 3 דל’ הייתה מושלמת בשבילי.

פורסם

ברור שתא מטען הוא פרמטר נדרש ברכב משפחתי. כמו שרכב 2 מושבים לא יכול להיות משפחתי גם אם המידות החיצוניות שלו יהיו גדולים ממרצדס s קלאס, ורכב עם מרווח גחון של 12 סמ לא יכול להיות ג'יפון. 

והאורה גדולה רק מרכבים שכבר ממזמן לא עודכנו (רובם גם לא יזכו לעדכון ויגררו עד עידן החשמליות), וגם זה כמובן רק בגזרת האצ'בק שהיא שולית במכירות שלה(לפחות בארץ). למען האמת היא הרבה יותר קרובה לגזרת הג'יפונים, רק בלי להיות ג'יפון.

פורסם

@Uri-G איזה משפחתיות ״מעודכנות״ יש, שרחבות יותר מהרכב המדובר?

בתור אחד שלדעתי מכיר את כל המידות של המשפחתיות הלא מוגבהות של יצרנים מערביים ותיקים ואפילו חלק מהסיניות שצצות כמו פטריות, לא עולה לי כזו.

פורסם

ואללה צודק. אמנם פוקוס גדולה יותר בסה״כ 2, והאסטרה ב4 (אבל היא לטעמי כבר מתומחרת כמו מנהלים ולא משפחתית אז…).

אבל בסופן של דבר, צודק. מפתיע לטובה, מוכן להשבע שעד הדור הקודם/לפניו הן היו משמעותית צרות יותר.

פורסם

באיזה פרמטר הרכב הזה יותר טוב מה BYD ATTO 3 שיגרום לאנשים להסתכל עליו?

עבר: מציבושי כריזמה אייר 2002

הווה: ניסן אלמרה 2002

עתיד: רכב יפני עתיק ואמין מודל 2023

פורסם

אורה הורה.

הסגנון הפנימי מזכיר מאד את ה 500 של פיאט 

עושה רושם של רכב מאד מעניין למי שאין לו פנאי לרכבי "פנאי"

(במאמר מוסגר, מעולם לא הבנתי איזה פנאי מקבלים כשהרכב מתרומם בעוד 5 סנטימטרים.

אולי זה הפנאי שיש בין הזמן שמסובבים את ההגה ועד שהרכב פונה?)

• אהבתי 2
  • מצחיק 1
פורסם

הרכב בארץ.

נלקח מקבוצת הפייסבוק "צילום רכבים נדירים בישראל".

FB_IMG_1665757336476.jpg

• אהבתי 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...