Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Castrol Magnatec 5w30 A5 - סינתטי או לא סינתטי?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1275 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אהלן,

אני מחפש שמן לטיפול הבא לפיאסטה 14׳.

עלו כמה קנדידטים, אחד מהם הוא ה-Motul Specific 913D, השני הוא הקסטרול שציינתי בכותרת.

לגבי המוטול, נמכר רק ברשת סולו, והחשש שלי (שהוא לא מבוסס כי לא בדקתי) הוא שבגלל שמדובר בשמן מאוד נדיר אז המלאי ישן. הקסטרול לעומתו נמכר בהרבה מקומות, ותחושתי שהמלאי חדש יותר.

הסיבה ששניהם נבחרו היא בגלל תקן SN ו-GF-5.

כמובן אשמח לתשובה על השאלה שבכותרת, אבל אם למישהו מכם יש המלצה אחרת, אשמח לקבל אותה.

בנוסף, כדי למנוע מצב שבו במוסך ממלאים יתר על המידה, אשמח לדעת מה הקיבולת שהמנוע צריך לקבל טיפול, כך שאתן להם את המינימום הנדרש ומקסימום אקנה בנפרד בקבוק של ליטר שיהיה ספייר.

מוסיף על זה את השמן הבא:

https://www.justmotor.co.il/product/שמן-מנוע-mannol-toyotalexus-7709-5w30

לא ברור לי רק למה הוא משמעותית זול יותר מהאחרים..

עריכה אחרונה על ידי imprezadude
פורסם

אם ספר הרכב מציין סינטטי אז רק סינטטי.

מרבית המנועים המודרניים מחייבים סינטטי מלא, אבל אטמוספריים ותיקים מסתפקים בחצי סינטטי מן הסתם, פחות רגישים (אין טורבו שמסתובב בסלד היסטרי ודורש תכונות שאין למינרלי הרגיל) 

לא הייתי דואג למוטול- היבואן משנע כמויות גדולות היום כמעט לכל מוסך רציני ולא נראה שיש לו מלאים מתים. הספיסיפיק נמצא אצל כל המורשים השונים, פחות נפוץ אולי לקהל הפרטי. יש כאן מי שיכול להעיד, כי הוא עובד אצל היבואן.

אני למשל בטיפול אחרון ביקשתי מוטול והמוסך השתמש בספסיפיק לדגם ולמפרט.

MANNOL זה יצרן גרמני, פחות מוכר בארץ. לא הייתי פוסל.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

לא רואה חובה איפשהו לסינתטי מלא, זה אני שרוצה לקנות משהו (שלפחות על הנייר) הוא הטוב ביותר ביחס לתקן.

הרגעת אותי ביחס למוטול, ולא ידעתי שהיבואן מחזיק אותם בכלל, חשבתי רק מוטורקראפט (אציין גם שכשקניתי את הרכב קיבלתי שובר לטיפול ראשון חינם, שזה חיסכון של כמה מאות שקלים, לא שולי, אבל רציתי לקבל משהו יותר טוב מאותו שמן מוטורקראפט). אם יש מוסך יבואן שעובד עם מוטול אשמח ללכת אליו.

פורסם (נערך)

יש עוד שמנים שעומדים בשני התקנים האלה שרשמת.

Valvoline חברה מעולה.

https://www.justmotor.co.il/product/שמן-מנוע-valvoline-advanced-5w30-5l-881164

https://www.justmotor.co.il/product/שמן-מנוע-valvoline-full-synthetic-high-mileage-5w30-vv813531

Mobile גם חברה ידועה

https://www.justmotor.co.il/product/שמן-mobil-5000-5w30mobil-super™-5w30for-long-engine-life

עריכה אחרונה על ידי vladclar
  • רעיון טוב! 1

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

הראשון ששלחת נראה טוב, ה946 הוא אבולוציה של תקן 913?

מסתבר שיש מישהו שמבין בעניין בפורום שמנים, וזה ההסבר שלו. מצרף להשכלה של כולנו. 

Hi Claudio, Your first post, Welcome !! Yes the Valvoline is API SL and so is the HiTec oil and the Penrite oil, the specs above give the HiTec at 1020 ppm zinc and the Penrite at 1050 ppm zinc. The API SN limit for an ILSAC grade oil is about 850 ppm zinc (or very close), so these high zinc oils must be classed as SL, even if they pass all the SN quality tests, which I'm sure an A5/B5 oil does - given it's such a high quality Euro standard. It seems Fords likes a bit of extra ZDDP in their oil, just over a 1000 ppm Zn, which I assume it's for that extra wet cam chain wear test they have added to the regular A5/B5 tests. They have also increased the min TBN from the A5/B5 value of 8 to the Ford value of 10. With the extra zinc, extra TBN, extra oxidation resistance on top of a full synthetic A5/B5 oil, that is a high quality package and a very good oil. It's a 5W30, but with fuel economy requirements that make it a very thin 30 grade, around 9.5 cSt (KV100). The A5/B5 tests means the Noack is 13% or less (same as Dexos and better than SN) and it must pass a stay-in-grade shear test. It sounds like a great oil to me. The best of both Euro and American requirements. From what I can tell the Ford 913 spec is their world spec so it's common in Europe, Australia, etc. But for the domestic North Anerican market they spec 929 or 946, probably due to the difficulty in selling a high zinc SL oil in a market place dominated by SN & GF-5 oils.

עריכה אחרונה על ידי imprezadude
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, imprezadude כתב:

הרגעת אותי ביחס למוטול, ולא ידעתי שהיבואן מחזיק אותם בכלל

היבואן של השמן-  אוטוורקס בע"מ .
מפיץ לכל המוסכים של כל היבואנים. 

עריכה אחרונה על ידי zaf
  • רעיון טוב! 1

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

אם אתה שואל איזה שמן למלות לפורד - אז סנטטי מלא. הקסטרול A5 עומד בתקן פורד הישן שנדרש לפי ספר הטיפולים שסופק אז עם הרכב.

אני משתמש בו כבר שנתיים ומעל 20 אלף ק"מ - המנוע עובד עגול וצריכת השמן אפסית.

Mazda CX5

Škoda FABIA

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
בתאריך 26.8.2022 בשעה 12:08, imprezadude כתב:

אהלן,

אני מחפש שמן לטיפול הבא לפיאסטה 14׳.

עלו כמה קנדידטים, אחד מהם הוא ה-Motul Specific 913D, השני הוא הקסטרול שציינתי בכותרת.

לגבי המוטול, נמכר רק ברשת סולו, והחשש שלי (שהוא לא מבוסס כי לא בדקתי) הוא שבגלל שמדובר בשמן מאוד נדיר אז המלאי ישן. הקסטרול לעומתו נמכר בהרבה מקומות, ותחושתי שהמלאי חדש יותר.

הסיבה ששניהם נבחרו היא בגלל תקן SN ו-GF-5.

כמובן אשמח לתשובה על השאלה שבכותרת, אבל אם למישהו מכם יש המלצה אחרת, אשמח לקבל אותה.

בנוסף, כדי למנוע מצב שבו במוסך ממלאים יתר על המידה, אשמח לדעת מה הקיבולת שהמנוע צריך לקבל טיפול, כך שאתן להם את המינימום הנדרש ומקסימום אקנה בנפרד בקבוק של ליטר שיהיה ספייר.

מוסיף על זה את השמן הבא:

https://www.justmotor.co.il/product/שמן-מנוע-mannol-toyotalexus-7709-5w30

לא ברור לי רק למה הוא משמעותית זול יותר מהאחרים..

כי הוא לא גרמני , מיוצר בליטה ואין מייד אין על האריזה

• תוכן חדש...