Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1559 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני כשעה, amosbmw כתב:

מסעיר זה בטח לא.

אין שום סיבה שזה יהיה אסור, מצד שני ממש לא כדאי, כמעט לאף אחד.

מכוניות אספנות נוסעות מעט בדרך כלל, ההסבה יקרה מאוד, ובסוף אתה נשאר עם רכב לא מקורי, ששווה פחות, שאיבד לחלוטין את האופי המקורי שחיפשת בהתחלה ברכב אספנות.

בכל העולם מקובל שרכבי אספנות במילא פטורים מאזורי איסור כניסה לרכבים מזהמים.

ראיתי כמה סרטונים של רכבי אספנות מוסבים לחשמל בפעולה. זה מעניין מבחינה הנדסית אבל זה מתאים אולי רק למי שיש לו אוסף של עוד 10 מכוניות אספנות "רגילות" ותקציב בלתי מוגבל למשחקים.

יש קיטים להסבה שהם יחסית לא יקרים ואתה מקבל רכב שאפשר להמשיך לנסוע איתו עוד שנים במקום לגרוט את הרכב.

תסתכל למשל על האתר הבא עם מחירים סבירים וכל החלקים שאתה צריך להסבה: https://evsource.com

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רכב אספנות גורטים בגלל רקבונות במרכב, לא בגלל מערכת ההנעה.

• רעיון טוב! 3

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 34 דקות, amosbmw כתב:

רכב אספנות גורטים בגלל רקבונות במרכב, לא בגלל מערכת ההנעה.

לא מדובר רק על רכב אספנות, ניתן להסב כל רכב ישן שמתאים.

פורסם (נערך)
לפני 7 שעות, Ooga כתב:

אני לא בטוח עד כמה יהיה כיף לנהוג על 205 ששוקלת 1600 קילו.

נראה לי שהגזמת קצת.
205 שוקלת בערך 800 קילו, אתה רוצה להגיד לי ש205 מינוס מנוע וגיר+קיט הנעה חשמלי תשקול 1600 קילו? לא נראה לי שמנוע חשמלי+מערך סוללות לטווח של 250 ק"מ זה טון משקל.

לכל מי שצועק על מחיר, המחירים של קיטים כאלה ילכו וירדו, וגם עלויות ההסבה, ואם זה מבוצע כמו שצריך זה יכול להיות מאוד מעניין.
רכב אספנות לא נוסע הרבה ומצד אחד זה אומר שאפשר להסתדר עם מנוע בעירה פנימית, אבל מצד שני זה גם אומר שאפשר להסתדר עם טווח של 250 ק"מ בקלות...
כן לBMW סידרה 3 עם מנוע בריא זה אולי לא וואו, אבל לרכבי אספנות חלשים/לא אמינים זה יכול להיות מדהים.

אם המחיר לא היה גבוה זה בהחלט משהו שהייתי שוקל, סוללה אחת במקום מיכל הדלק סוללה שניה במקום המנוע, מתלים מחוזקים והרכב יכול להפוך להיות הרבה יותר כיפי ומאוזן ממה שהוא עכשיו.

עריכה אחרונה על ידי farkash7
  • אהבתי 2

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם
לפני 42 דקות, farkash7 כתב:

נראה לי שהגזמת קצת

אם הגזמתי, אז רק קצת. 

סוללות שוקלות המון, בנוסף ידרשו חיזוקים במקומות שהסוללות יאוכסנו (אלא אם כן אתה מתכוון לוותר על מושבים אחוריים, מה שגם יגרום להמון משקל מאחור).

לנסיעה ליום יום גם ידרש פתרון כלשהו לקירור המנוע החשמלי.

שמע, להסב רכב ישן לחשמלי זה אפשרי, ראיתי תיעודים של זה, ואתה יכול לקבל רקטה זריזה בהחלט. אבל זה כלי שיהיה טוב לקו ישר בלבד, ולכן עבור ה 205 תקבל כלי אחר לגמרי ממה שה 205 הרגילה מציעה.

אני לא רואה את זה הופך למשהו נפוץ, כי סביר להניח שעוד כמה שנים תוכל לקבל מכלול הרבה יותר שלם והרבה יותר חדש בסכום דומה. 

באופן כללי זה הפוך לגמרי לאיך שהעולם היום נוהג - לא להתעסק עם ישן כשאפשר להשיג חדש.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

סוללה לא יכולה להחליף את מיכל הדלק במיקום?
מעניין איך זה עובד עם מזגן. 

לפני 4 שעות, amosbmw כתב:

מסעיר זה בטח לא.

אין שום סיבה שזה יהיה אסור, מצד שני ממש לא כדאי, כמעט לאף אחד.

מכוניות אספנות נוסעות מעט בדרך כלל, ההסבה יקרה מאוד, ובסוף אתה נשאר עם רכב לא מקורי, ששווה פחות, שאיבד לחלוטין את האופי המקורי שחיפשת בהתחלה ברכב אספנות.

בכל העולם מקובל שרכבי אספנות במילא פטורים מאזורי איסור כניסה לרכבים מזהמים.

ראיתי כמה סרטונים של רכבי אספנות מוסבים לחשמל בפעולה. זה מעניין מבחינה הנדסית אבל זה מתאים אולי רק למי שיש לו אוסף של עוד 10 מכוניות אספנות "רגילות" ותקציב בלתי מוגבל למשחקים.

יש רכבים שגם אחרי 50 שנה לא יהיו כאלה שווים במיוחד, אז המקוריות לא כזה מעניינת בהם. לפי התחזיות של כת הרכב החשמלי יהיה קשה להשיג דלק בעתיד בשביל רכבי האספנות. לא יודע כמה מזה נכון ואם זה יקרה בכלל בימי חיינו אבל לך תדע.
הקיטים האלה עולים 450$, לפחות בקישור שצירפו פה. זה לא כזה יקר. מעניין כמה תעלה התקנה ואיך זה ישפיע על הרכב.
איך שאני רואה את זה, עם המכונית הנכונה אפשר לעשות ככה סליפר שקט ועצבני שמחליף כל חודשיים צמיגים אחוריים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 31 דקות, Ooga כתב:

אם הגזמתי, אז רק קצת. 

הגזמת מאוד לא קצת.

טסלה מודל 3 שוקלת 1600 ק"ג. זה רכב גדול בהרבה מ-205. 
במודל 3 יש מנוע חשמלי גדול וחזק, ויש מערך סוללות לטווח של 500 ק"מ.
המודל 3 הוא רכב כבד בהרבה גם בלי הסוללות ששוקלות כ-500 ק"ג, אין מה לעשות גוף גדול, שילדה בטיחותית, אבזור עושים את שלהם.

אתה מסיר גיר ומנוע מצד אחד ומעמיס סוללה ששוקלת כ250 ק"ג עם מנוע חשמלי מצד שני, סדר גודל של 300 ק"ג תוספת מינוס מנוע וגיר (ועוד שלל דברים אחרים שיוסרו כמו כל מני גלגלות, תושבות, רצועות ומשאבות)... אני לא רואה איך אתה עובר את ה-1000 עד 1100 ק"ג בלחץ.
205 חשמלית שנבנתה נכון ושוקלת טון תהיה פצצה גם בסיבובים וגם בקו ישר.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם (נערך)

המחשבה להסב את הסיוויק לחשמלי כבר קפצה לי לראש כמה פעמים

ומסתבר שעשו את זה בתאילנד עם 240 כ"ס ו-61 קג"מ

spacer.png

מקור

עריכה אחרונה על ידי idan94
הוספת מקור
  • אהבתי 2

Kia Niro 2018 | Honda civic 94 MT

פורסם
לפני 43 דקות, SlowRide כתב:

סוללה לא יכולה להחליף את מיכל הדלק במיקום?
מעניין איך זה עובד עם מזגן. 

יש רכבים שגם אחרי 50 שנה לא יהיו כאלה שווים במיוחד, אז המקוריות לא כזה מעניינת בהם. לפי התחזיות של כת הרכב החשמלי יהיה קשה להשיג דלק בעתיד בשביל רכבי האספנות. לא יודע כמה מזה נכון ואם זה יקרה בכלל בימי חיינו אבל לך תדע.
הקיטים האלה עולים 450$, לפחות בקישור שצירפו פה. זה לא כזה יקר. מעניין כמה תעלה התקנה ואיך זה ישפיע על הרכב.
איך שאני רואה את זה, עם המכונית הנכונה אפשר לעשות ככה סליפר שקט ועצבני שמחליף כל חודשיים צמיגים אחוריים.

ה450 דולר האלו לייעוץ, הקיטים עצמם עולים מ27 אלף דולר עד 40 אלף דולר.

פורסם (נערך)
לפני 33 דקות, Hagaix כתב:

ה450 דולר האלו לייעוץ, הקיטים עצמם עולים מ27 אלף דולר עד 40 אלף דולר.

https://evsource.com/products/35-kwh-high-performance-ev-kit

סומן באדום המחיר

screenshot-evsource.com-2022_04.05-01_02_09.thumb.png.aa7f0036288c8fa8e8e1fcf37bfb0848.png

הרצוי - ביטול תקנה 380 

המצוי - הוספת סייג בלבד בלי שינוי התקנה

כשלא קוראים את כל המודעה אז יוצאים חצילים

screenshot-evsource.com-2022_04.05-01_07_04.thumb.png.4814fbcacec21d0394c0f50e477d9908.png

מי מרים את הכפפה ומביא מהודו ערכה ב20 אלף?

https://www.indiamart.com/proddetail/electric-car-conversion-kit-23869513462.html

screenshot-www.indiamart.com-2022_04.05-01_15_21.thumb.png.ec1e00b6f37f8cbeeedea129b1b54873.png

עריכה אחרונה על ידי DareDevil
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

@ch2856

לפני 18 דקות, DareDevil כתב:

כשלא קוראים את כל המודעה אז יוצאים חצילים

screenshot-evsource.com-2022_04.05-01_07_04.thumb.png.4814fbcacec21d0394c0f50e477d9908.png

• רעיון טוב! 2
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

במחירים של היום, מדובר בעשרות אלפי דולרים. מחיר החלקים יירד אולי אבל היקף העבודה לא. מבחינת עבודה, מדובר בבניית כל הרכב מחדש מבחינה מכאנית.

לדוגמה:

https://e30.de/fotostory/f02405/f02405.htm

הבחור עובד כבר כמה חודשים. המשקל כרגע 1350 ק"ג שדומה למשקל של רכב בנזין זהה עם מנוע 6 צילינדר. 

הוא הגיע לשלב נסיעה אבל עדיין חסרה מערכת קירור לאינוורטר, ושטיח.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

חדשות מצויינות.

זה קיים בעולם כבר המון זמן (לפחות 15 שנה).

יש לזה משמעות כמובן לאספנות וגם (לדעתי בעיקר)  למי שיש כבר רכב שני בבית שמשמש גם ככה לנסיעות קצרות ועכשיו בהשקעה חד פעמית הוא יכול להוריד עוד יותר את העלויות של דלק + טיפולים + בדיקת זיהום אויר בטסט והרכב יוכל להמשיך לשרת זמן בלתי מוגבל.

לדוגמה יש לי פוקוס 2005 ששווה כלום ורבע אז הרכב כבר "בחינם" ואני משלם רק על ההסבה.

אבל עד שלא נראה את התקנות שיתפרסמו ואת העזים לא נדע באמת.

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...