Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1572 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 5 שעות, Transporter כתב:

לדעתי בין כל הביזיון הזה שנקרא דואר ישראל

זה דווקא משהו טוב שקרה

אתה מבין שיש אנשים שלא חושבים כמוך?

אתה מבין שכל הדואר שלי גם ככה מגיע למכולת במושב? ארנונה/בנק/חשמל/רשום

למה אני פאקינג צריך לצאת מהמושב לעיר בשביל חבילה ב20 שקל???

המכולת אצלנו זה אזור חלוקה של כל הדואר במושב. אין תורים. שעות מעולות. מכיר את כולם במושב נחמד לי להגיע

למה שולחים אותי לעיר בשביל לקחת חבילות?? מה השלב הבא? להגיע לאיזורי חלוקה למיין בעצמי??

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני כשעה, boy23 כתב:

אתה מבין שיש אנשים שלא חושבים כמוך?

אתה מבין שכל הדואר שלי גם ככה מגיע למכולת במושב? ארנונה/בנק/חשמל/רשום

למה אני פאקינג צריך לצאת מהמושב לעיר בשביל חבילה ב20 שקל???

המכולת אצלנו זה אזור חלוקה של כל הדואר במושב. אין תורים. שעות מעולות. מכיר את כולם במושב נחמד לי להגיע

למה שולחים אותי לעיר בשביל לקחת חבילות?? מה השלב הבא? להגיע לאיזורי חלוקה למיין בעצמי??

תוך כמה זמן מרגע ההזמנה אתה מקבל הודעה לקחת את החבילה? אז בלי הסידור המעצבן הזה היית ממתין כנראה זמן כפול אם לא יותר.

אין מה לעשות, זה חלק מהמחיר של חיים במושב. 

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

יש כאן איזו אי הבנה: אין בעיה בשינוש במרכזי מסירה. הבעיה ביא חוסר העקביות וחוסר ההגיון בניתוב: לא הגיוני להטריח אזרח לאסוף חבילה מאתר מרוחק כאשר יש אתר מסירה קרוב לביתו, ולא הגיוני לשלוח אותו לסיבוב הופעות בכמה נקודות מסירה.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מה שלא מובן בשרשור זאת העובדה שזה ממוחשב לחלוטין והיגיון זה לא משהו שאתה מצפה מאלגוריתם קר. מן הסתם צריך להכניס בו שיפורים מסויימים, אבל אתם מסתכלים על זה כאילו מגיעה חבילה, מישהו מזין את הכתובת, פותח מפה, בודק מה המסלול הכי נוח ללקוח ואז מעדכן את הלקוח עם מברק מזמר. 

שוב, לכל נקודת מסירה יש capacity ולא יעזרו כל המזמורים והתפילות, ברגע שנקודת מסירה לא יכולה לקלוט עוד חבילות, היא לא תקלוט. אני מניח שלכל נקודת חלוקה יש נקודות חלוקה בתור הגיבוי שלה וכך הלאה. זה ששלחו מישהו לנסוע 100 ק"מ זה פאק אבל זה מאוד נקודתי ונדיר.

שוב, אני לא נתקלתי אבל בזמנים עמוסים סביר מאוד שרוב נקודות המסירה מגיעות לגבול היכולת שלהן וחבילות של אותו בנאדם יכולות להישלח לכמה מקומות. סך הכל הגיוני ברמת אלגוריתם כי לא נראה שהם מקשרים בין החבילות של אדם מסוים אלא כל חבילה עומדת בפני עצמה.

אני מסתכל על איסוף חבילות לפני 5 שנים לעומת עכשיו ואני מברך את היוזמה והרעיון המעולה לעשות out source לחלוקת חבילות

פורסם

זה ממוחשב לחלוטין אבל האלגוריתם לא מתחשב בנוחיות שלנו, רק בשיקולי עלות של הדואר.

בעבר דיברנו על שיטת ה LIFO במרכז המיון. קל לנהל FIFO, רק אם אכפת לך... ואם לא, LIFO קל יותר.

:turn-l:
פורסם
לפני כשעה, SlowRide כתב:

תוך כמה זמן מרגע ההזמנה אתה מקבל הודעה לקחת את החבילה? אז בלי הסידור המעצבן הזה היית ממתין כנראה זמן כפול אם לא יותר.

אין מה לעשות, זה חלק מהמחיר של חיים במושב. 

יש רכב דואר כל יום במושב. כל יום מביאים דואר, ממיינים לתיבות או שמים פתק של רשום אולי לא באותו יום אבל גג עד יום למחורת כבר יש פתק בתא.

יש לי חברים מהעיר, אנחנו מקבלים פחות או יותר את הדואר באותו זמן לעיתים אני אף מקבל לפניהם בגלל ששרשרת הדואר שלי יותר קצרה מעבירים למושב וזהו. המוכר במכולת ממיין לתיבות המשפחות או לחילופין שם פתק שיש חבילה שלא נכנסת בתא דואר וצריך לבוא אליו. (תיבות נמצאות ממש מחוץ למכולת).

פורסם

@aviaviaviאם האלגוריתם כל כך חכם לא ברור לי למה באותו יום אני מקבל הזמנות ל-3 מרכזי מסירה שונים, ואין שום הגיון נראה לעין, כי הם בקצוות שונים של העיר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הוא חכם עבור הדואר, לא עבורך. זה מה שיוצא הכי זול בשבילם.

אם זה לא היה ככה והיו מחלקים חבילות לפי הסניף שהכי קרוב אליך לבית, היה עומס מטורף בסניפים והחבילות היו מגיעות למרכזי חלוקה באיחור גדול יותר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לפני 3 שעות, sperial כתב:

לא הגיוני להטריח אזרח לאסוף חבילה מאתר מרוחק כאשר יש אתר מסירה קרוב לביתו, ולא הגיוני לשלוח אותו לסיבוב הופעות בכמה נקודות מסירה.

צודק. אם כי במקרה שלי זה לא ממש קורה.

יש ממ״ס רשמי של הדואר שנפתח במרכז המסחרי, בנפרד מסניף הדואר הרגיל. הוא גם פתוח בשעות הרבה יותר גמישות ונוחות ואף פעם אין יותר מאדם שניים שבמקרה הגיעו רגע לפני.

ואומנם לא כל החבילות מגיעות לשם, כנראה בגלל חוסר מקום, וחלקן נשלחות לחנויות בסביבה, אבל הרבה פחות מבעבר, וגם ברדיוס היה שיפור, בעבר היו מקרים שנשלחתי קצת רחוק לחנות 3-4 ק״מ מהבית, היום זה גג ק״מ וחצי (קצת ארוך להליכה, לרוב עם אופניים).

פורסם
לפני 20 שעות, shmulik88 כתב:

אם אני בוחר משלוח דרך:
 AliExpress standard shipping.
יש לי אפשרות בחירה מאיפה לקחת את המשלוח?

בד"כ כן, לרוב זה יגיע עם דואר ישראל (עם לינק לניתוב), לפעמים עם צ'יטה (עם לינק לניתוב)

לפני 20 שעות, shmulik88 כתב:

אם אני בוחר משלוח דרך:
 Cainiao
יש לי אפשרות בחירה מאיפה לקחת את המשלוח?

Cainiao זו חברת שליחויות (של עלי אקספרס) יש להם כמה סוגים.

חלק ניתן וחלק לא. הרוב שם מגיע עם דואר ישראל.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

הייתי אוסף בעבר בדואר (כשגרתי בבאר שבע) וזה הרבה פחות נוח.

אני מנתב את החבילות למקום שיותר נוח לי ויותר קל לי להגיע אליו, בעיקר מבחינת זמנים. הרבה יותר נוח לי.

גם כשגרתי במושב במרכז, הייתי שולח את הדואר ליישוב הסמוך, עושה הליכה ליישוב או נכס לשם עם הרכב בדרך חזרה מהעבודה.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
לפני שעה, sperial כתב:

@aviaviaviאם האלגוריתם כל כך חכם לא ברור לי למה באותו יום אני מקבל הזמנות ל-3 מרכזי מסירה שונים, ואין שום הגיון נראה לעין, כי הם בקצוות שונים של העיר.

אני לא אמרתי שהוא חכם, כמו כל אלגוריתם הוא עושה מה שהוא אמור לעשות. אני לא נכנס לעובי הקורה וגם אני לא יכול כי אני לא פיתחתי את האלגוריתם הזה, אבל מקרי קצה הם חלק מהפעילות שלו והוא מתמודד איתם בצורה כזאת או אחרת. אם הוא לא היה מתמודד החבילה הייתה נתקעת איפשהו ולא מגיעה אליך(זה קורה, אבל לרוב בגלל אמצעי לא ממוחשב). האם שלוש החבילות הגיעו למרכז המיון באותה דקה? האם הן עברו את אותו מסלול בדיוק? יש עוד פרמטרים שצריך לקחת בחשבון חוץ ממען היעד.

הדרך היחידה להתמודד עם זה ביעילות זה איחוד חבילות בזמן שהחבילה בארץ המקור שלה.

בזמן שהרעיון מבורך לא חסרה ביקורת. למשל חלק מהממסים זורקים את החבילות איפשהו בפינה במקום נגיש לכל לקוח שנכנס לחנות. אין הקלדה של פרטים, אין אבטחה לחבילות, היה אפילו מקום שאמר לי תסתכל שם והצביע על איזו ערימה ותיקח את החבילה שלך. אם הייתי חרא הייתי יוצא עם שלל. 

• תוכן חדש...