Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1590 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אמא שלי רוצה סופר מיני. כן, למרות שכל היבואנים מנסים לדחוף אותה לג'יפון, היא רוצה סופר מיני: למרות שבכל אולם תצוגה שביקרנו בו ניסו לשכנע אותה שבגילה זה כמעט חובה, היא לא אוהבת לשבת גבוה ורוצה את המימדים הקטנים של סופר מיני. רק מה, היא רוצה גם מנוע בריון (באמת שהדרישה באה ממנה...) ואבזור נוחות מירבי - כזו היא אמא שלי, מאוד מדוייקת במה שהיא רוצה.

• פז'ו לא על הפרק - היתה לה 206 ואינטואיטיבית לא בא לה עוד פז'ו.
  • אופל קורסה לא מלהיבה אותה.
  • פאביה: יהיה רק עוד חודשיים-שלושה ולא באמת יודעים אם יגיע ה 1.5.
  • איביזה: אין צפי ל FR 1.5 (יש רק דגמים עם מנועי 1 ליטר)
  • פולו: יקרה, ממש יקרה, ויש רק מנוע ליטר.
  • קליאו: יש רק מנוע ליטר.
  • i20: יש רק במנוע ליטר.
  • יאריס: לא הגענו למנוע, היא התיישבה באחת כזו, אמרה שהיא מרגישה "פושטית" ויצאה.

כמו שזה נראה הואגיות (איביזה או פאביה) בגרסאות עם מנוע 1.5 היו אידאליות, אבל לא ידוע מתי יגיעו (אם בכלל), והאיביזה, גם בגרסת ה FR עם מנוע ליטר פשוטה הרבה יותר מדי במקומות מבאסים (אין, לדוגמה, קוקפיט דיגיטאלי אלא לוח שעונים פשוט ומיושן).

תקופה מבאסת עם בעיות היצור האלו.

ועוד תוספת קטנה:

כבר התחלתי לחשוב על יבוא אישי/יבוא מקביל, בדקתי על איביזה עם כל התוספות, והיא עולה בספרד כ 26K יורו - אני לא יודע איך זה יתורגם למחיר מקומי לאחר יבוא, וזו נשמעת לי הרפתקאה לא פשוטה בשביל רכב כזה.

עריכה אחרונה על ידי Fazer
  • תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

זה לא שלא מייבאים, פשוט חלק לא אהבתם ולחלק זמן המתנה ארוך.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
לפני 3 דקות, yulianx כתב:

ולחלק זמן המתנה ארוך

זה לא מדויק: זמן המתנה ארוך היינו יכולים לספוג - אבל מלבד לובינסקי לאף יבואן אחר אין את השילוב מנוע חזק + מפואר, גם לא ב"זמן המתנה ארוך".

פורסם

האיביזה 1.5 שהזמנו מגיעה עוד 3 ימים לארץ במקום אפריל.

הארונה 1.5 שהזמנו הגיעה לארץ יום ראשון במקום אפריל.

אם אתם מעוניינים באחת מאלו, הייתי ממליץ להשאיר פרטים בסוכניות ויכול להיות שמישהו ייבטל, כבר שמעתי על כמה חברה׳ שביטלו הזמנה בצער בגלל שהבנק לא אישר הלוואה/מודעים שלא יעמדו בתשלום החודשי וכו׳.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 6 דקות, Liel Baruch כתב:

האיביזה 1.5 שהזמנו מגיעה עוד 3 ימים לארץ במקום אפריל.

מוזר - הייתי אתמול בסוכנות ואמרו לי שאין כרגע איביזה 1.5, ואם תהיה זה רק ב 2023.

ארונה אכן אמרו שיש כמה חתיכות של ה 1.5, אבל כאמור זה פחות רלוונטי לאמא שלי (ומשום מה, אגב, מגיע בלי גג נפתח...)

פורסם

הארונה לא מיוצרת עם גג נפתח ולכן אין.

אני מסכים עם השורה התחתונה, תקופה דיי מוזרה לרכוש בה רכב. הרבה רכבים לא באמת זמינים לרכישה, פריטי אבזור נעלמים מהמפרט ונדרשות הרבה פשרות.

הכי קרובה לדרישות היא באמת איביזה 1.5. מציע לבדוק אולי בסוכנות אחרת או להתעקש להיכנס לרשימת המתנה. תא הנוסעים שודרג מעט במתיחת הפנים אבל עדיין דיי בסיסי וקצת מאכזב.

אם היא מוכנה לרכוש רכב קצת יותר גדול הייתי בודק את פורד פוקוס ST ליין או אקטיב X האצ'בק. היא חזקה ומאובזרת היטב, והמחיר שלה קרוב לסופר מיני היקרות והמאובזרות. תא הנוסעים קצת קודר ומיושן ומתיחת הפנים אמורה להגיע מתישהו במהלך השנה.

פורסם
לפני 7 שעות, Fazer כתב:
  • איביזה: אין צפי ל FR 1.5 (יש רק דגמים עם מנועי 1 ליטר)

מנוע ליטר שנותן 110 כ"ס ו-20 קג"מ על סופר מיני זה לא מעט, ברור שהמנוע  1.5 יותר בריון אבל מנוע הליטר ממש לא פרייאר.

פורסם

אם אתה לא נעול על חדש תוכל לבדוק גם את הקליאו rs line שמגיע עם מנוע 1.3 טורבו.

חבל שקרסו הפסיקו עם הדגם הזה

מלבד זה הייתי מנסה בסוכנות אחרת לגבי האיביזה 1.5

פורסם

גם אני מאוכזב מהיצע הסופר מיני בארץ מבחינת כוח מנוע.

בתור מי שתמיד נוסע לבד באוטו, אני לא צריך רכב גדול, ולא מעוניין לשלם אקסטרה על פח מיותר שאני אצטרך כל פעם לתמרן לתוך מקומות חניה, לכן סופר מיני זו התצורה האופטימלית מבחינתי.

אממה, אני גם רוצה אוטו עם ביצועים שיכול להאיץ בקלות גם בעליות תלולות ובמהירויות ביניים, אבל כמעט כל הסופר מיני פה הם עם מנועי ליטר (איכס) או מנועים אטמוספריים (דאבל איכס), מה שמגביל אותי לרכבים משפחתיים.

חבל.

• רעיון טוב! 1

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם

הליטר של vag, מרגיש זריז למדי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

השירשור הזה מזכיר לי את האישה המבוגרת למדי, שראיתי יום אחד בשטיפת רכב עם פולו GTI..

אין לי מושג מה זמני האספקה,  אבל באתר של מיני עדיין קיימים דגמים עם מנועי 1500 טורבו, 102, ו136 כ"ס ודגם עם מנוע 2000 טורבו 178 כ"ס.

תפוס לפני שהם עוברים לחשמל מלא בשנים הקרובות.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אני הייתי ממליץ לך ולאמא (במידה ואין את האיביזה 1.5 במלאי) כן לנסות ולא לפסול את ה1.0, רכב מאוד זריז ומגיב, אולי תופתעו לטובה? 

במקביל תשאיר פרטים בנוגע לביטולי הזמנות או הקצאות מוקדמות יותר של ה1.5.

תקופה מאוד מבולבלת, אין ספק.

חבר רצה להזמין לאון, בכל סוכנות שהוא הלך אליה אמרו לו שאין צפי לשנה קדימה.

כמה ימים אחרי זה שוטטתי באתר של סיאט וראיתי שניתן להזמין את הלאון שהוא רצה לספטמבר.

עשינו הזמנה מהאתר ולאחר כמה שעות התקשרו ואמרו שסיכוי גבוה שהרכב יקדים…

פורסם

או שיש לי דז׳ה וו או שכבר פרסמת לפני כמה חודשים הודעה בדיוק כזאת (?)

בכל מקרה, אני לא חושב שחסר מבחר. נכון, תקופה בעייתית לקנות רכב חדש - אין הנחות כמעט, אין מלאי וכו׳, אבל יש גם סופרמיני חזקות דוגמה הפיג׳ו 208 והאופל קורסה. לא יודע למה לאמא שלך פחות בא עליהן אבל הן מציעות מפרט די מרשים (לי אישית ה 208 לא נוחה מבחינת סידור לוח המחוונים אבל כן מרגישה פרימיום). אגב, כל הסופרמיני המוגדשות עם המנוע ה״קטן״ מרגישות מאוד נמרצות ונראה לי שאמך תופתע לטובה אם תבצע נסיעת מבחן על פאביה מנוע ליטר (למרות שתיכף מגיע דגם חדש ואגב, מהיבואן הבנתי שכנראה רק עם מנוע ליטר בשלב הזה) או קליאו. אנחנו עם רנו טווינגו מנוע 0.9 + סמארט 0.9 (אותו מנוע) והרכבים פשוט טסים ביחס למנועים אטמוספריים (ואני אומר את זה כמישהו שנהג באבארט 500 כמה שנים). לא מדובר במכוניות מירוץ כמובן, אבל יש כוח והוא זמין מתי שצריך. היבואנים נוטים לשמור את המנועים הגדולים יותר לג׳יפונים וזו החלטה עסקית הגיונית. השוק נוהר לשם כבר שנים.

• תוכן חדש...