Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 29 דקות, David32 כתב:

לא נכון, הם הפסיקו לעשות זאת.

למה? לא יודע. 

האם זה גורם לי לחשוד בכול המתרחש? כן.

לאירנים נגמרו הקטב"מים.

פורסם

לפני 5 שעות, מרק10 כתב:

ארה" מעריכה כי נהרגו לרוסיה 200K חיילים ?

אני לא מאמין גם למספר 100K.

יש יותר מ-20K מאומתים עם שמות, וזה מן הסתם לא כולל את מי שנרקב שם בשדות ובחפירות. אז 6 ספרות בהרוגים ופצועים נשמע דווקא אמין לחלוטין.

המפתח האישי שלי הוא לחלק בחצי את הנתונים האוקראיניים, אבל גם פחות מזה זה עדיין המון.

לפני 5 שעות, מרק10 כתב:

מי אמר שהם רוצים לכבוש או לשטח את אוקראינה ?

מדבדב.

לפני 5 שעות, מרק10 כתב:

מערכת טילי קרקע אוויר הנקראת S-400 נכנסה לשירות בשנת 2007 כלומר היא פותחה אחרי שנת 1991.

יתרה מזאת לרוסים יש גם מערכת S-500.

"ה-S400 (שידועה גם כ-SA21), היא לא פחות מפריצת דרך: זו סוללת טילים בעלת מכ"מים חזקים ורגישים מאוד, שמסוגלים לזהות וליירט מטרות מטווח של 400 ק"מ - מעבר לטווח ההטלה של כל הפצצות בעולם ושל רוב הטילים, למעט טילי שיוט יקרים במיוחד."

ולפחות מהניסיון הלוקאלי שלנו, אלקטרוניקה מערבית מסתדרת איתה יופי. כנראה בגלל זה רוסיה קפוצת תחת על משלוח F-16 לאוקראינה, למרות שאני באמת לא רואה איך זה משפיע על הזירה האווירית הלא באמת ממש חשובה שם.

לפני 5 שעות, מרק10 כתב:

נו באמת...למה לחשוב עקום ?

אותו משפט בלי המילה ייאוש נשמע טוב יותר.

נפגעת?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
לפני 3 דקות, RK כתב:

מדבדב.

🤣

כאילו אני לא בדעה עם מארק, אבל מדבדב... פיזדית בלי סוף. כזאת העבודה שלו. אולי אפילו החליפו אותו ב chatGPT

אגב, לגבי היכולות. ליאור פה אהב לשבח את היכולות ל"א של הרוסים, וגם עכשיו באוקראינה טוענים שיש שם יכולות. 

עריכה אחרונה על ידי David32

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 6 דקות, David32 כתב:

כאילו אני לא בדעה עם מארק, אבל מדבדב... פיזדית בלי סוף.

אני מת על איך כשצריך להצדיק עמדה רוסית מקבלים את האמירות שלהם בהתאם למה שבא להבין מהן. 

לפני 6 דקות, David32 כתב:

אגב, לגבי היכולות. ליאור פה אהב לשבח את היכולות ל"א של הרוסים, וגם עכשיו באוקראינה טוענים שיש שם יכולות. 

ביחס לאוקראינה, מניח שכן. עובדה שלא שומעים יותר על באירקטרים, כולם כנראה כבר במיחזוריות. אבל ביחס לציוד מערבי? שחום-עור, במטוטא.

• אהבתי 1

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לפני כשעה, RK כתב:

אבל ביחס לציוד מערבי? שחום-עור, במטוטא.

🤷‍♂️

לא יודע.

בינתיים נראה שהלאופרדים והבראדלי לא משנים הרבה...

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני שעה, RK כתב:

אני מת על איך כשצריך להצדיק עמדה רוסית מקבלים את האמירות שלהם בהתאם למה שבא להבין מהן. 

זה לא שונה מהאמירות של האוקראינים והתומכים שלהם כאן בפורום שמחפשים כול פיסת מידע שתתמוך במה שהם חושבים.

נראה שכאן רוב המגיבים רואים או רוצים לראות את אוקראינה כובשת את השטחים בחזרה ותוקעת את דגל המדינה על מקום גבוה בקרמלין.

לי אישית ברור שכול עוד רוסיה תרצה שהמצב ישאר כמו שהוא היום שום כוח אוקריאני לא מסוגל לשנות זאת.

איזה כייף לי :)

פורסם

אני לא חושב שמישהו באוקראינה רוצה לצאת מגבולות רוסיה למטרות כיבוש שטח, זה פשוט מיותר.

אוקראינה כנראה כן תנצח בסוף, מהסיבה הפשוטה שכסף מנצח, המערב לא יפסיק לתמוך והמערב עשיר יותר. כמה זמן וקורבנות זה יקח, קשה להעריך כרגע.

לפני 47 דקות, מרק10 כתב:

לי אישית ברור שכול עוד רוסיה תרצה שהמצב ישאר כמו שהוא היום שום כוח אוקריאני לא מסוגל לשנות זאת.

זה תקף לאיזו נקודת זמן? כי מאז תחילת הלחימה המצב השתנה לא מעט, אתה יודע.

• אהבתי 1

ZC6 | JB43 | 932

פורסם (נערך)
לפני 12 שעות, RK כתב:

אוקראינה כנראה כן תנצח בסוף, מהסיבה הפשוטה שכסף מנצח, המערב לא יפסיק לתמוך והמערב עשיר יותר. כמה זמן וקורבנות זה יקח, קשה להעריך כרגע.

"כסף" לא מנצח, אנשים מנצחים. כדי לנצח (או לכבוש חזרה את השטחים שרוסיה לקחה) צריך אנשים - לוחמים, לוגיסטיקה, רפואה ועוד. יש כנראה סיבה שמתקפת הנגד האוקראינית, שכולם כל כך מחכים לה, מתעכבת, וזה לא "כסף".

לארה"ב מאוד נוח ליצור מצג כאילו רוסיה סופגת אבידות קטסטרופליות, מבלי לדבר על מה שקורה בצד האוקראיני, שם המצב כנראה גרוע לא פחות, אם לא יותר.

ככל שהזמן עובר, אני משתכנע יותר ויותר שהמטרה כרגע היא להחליש ולפגוע ברוסיה, תוך שימוש באוקראינה כבשר תותחים.

כשפוטין מדבר על זה שהוא רואה סכנה בנוכחות בנאט"ו על גבולות רוסיה כולם מגחכים ואומרים שהוא משוגע, אבל כשמספרים לנו שאם אוקראינה "תיפול" בידי פוטין אז השלב הבא זה פלישה רוסית לפולין או למדינות אירופה אחרות, ולכן אסור בשום אופן להיכנע או להגיע להסכם לסיום המלחמה, אלא להילחם עד האוקראיני האחרון, אז פתאום זה נראה הגיוני.

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 11 דקות, gadik6 כתב:

כסף" לא מנצח, אנשים מנצחים

כסף, או יותר נכון, משאבים, מנצחים. מי שנגמר לו דלק וחומרי גלם, הסיפור שלו נגמר. 

מי שנגמר לו האוכל, הסיפור שלו נגמר. 

וכן, פלישה של רוסיה למדינה נוספת באירופה זה הגיוני, וההפך זה לא הגיוני. 

אין ביניהן גזירה שווה. 

• אהבתי 5

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אז זהו שלא. יש מספיק דוגמאות לאורך ההיסטוריה בהן מדינות או ארגונים עם מעט כסף/משאבים הצליחו לעמוד או להדוף מתקפות של מדינות או ארגונים גדולים יותר עם יותר כסף ומשאבים, גם באזור שלנו אגב.

צה"ל, על כל עשרות מיליארדי הדולרים בתקציב ועם כל ארסנל הנשק המערבי המתקדם, לא מצליח לדכא ארגון של כמה איסלאמיסטים עם טנדר טויוטה, ש"כלוא" בתא שטח של כמה מאות קמ"ר בודדים.

כמובן שיש את התירוצים הרגילים של "אנחנו לא מעוניינים" או "המחיר יהיה גבוה מדי" וכדומה, אבל בשורה התחתונה זה המצב. כל פעם שקופץ להם הפיוז או הטחינה יוצאת לא טעים, הם משגרים רקטות לישראל.

אבל בכל מקרה זה לא רלוונטי למלחמה הנוכחית - לרוסיה לא הולך להיגמר (כנראה) האוכל והדלק, ואוקראינה צריכה חיילים (עשרות אלפים מהם) כדי לכבוש חזרה את השטחים, אז כל הכסף שהמערב זורק עליה לא יעזור לה אם אין לה חיילים לשלוח לשדה הקרב (אלא אם הם יתחילו להזמין חיילים בעלי אקספרס).

לגבי פלישה של רוסיה, נו באמת. לאן פוטין יפלוש הלאה?   לגרמניה, כדי לחלק שוב את ברלין?

להזכיר לך מה הייתה אחת הסיבות העיקריות להקמתה של נאט"ו?   אומנם ברית המועצות כבר לא קיימת, אבל מבחינה גיאו-פוליטית, רוסיה היא סוג של ממשיכת דרכה.

• משעמם 1
  • רעיון טוב! 1

פורסם
לפני 47 דקות, falou כתב:

כסף, או יותר נכון, משאבים, מנצחים. מי שנגמר לו דלק וחומרי גלם, הסיפור שלו נגמר. 

מי שנגמר לו האוכל, הסיפור שלו נגמר. 

לרוסיה לא חסר משאבים וגם לא חיילים ככה שאני לא רואה כיצד רוסיה מפסידה במלחמה. 

למדינת ישראל לא היה את המשאבים שהיו לסוריה ולמצרים וגם תמיכה רצינית בנשק ובכול זאת סיימנו את המלחמה כאשר ידינו על העליונה.

איזה כייף לי :)

פורסם

יש דוגמאות לאורך כל ההיסטוריה של כוחות עם פחות משאבים שניצחו כוחות גדולים יותר וגם הפוך למעשה יש המוני תרחישים שונים, כך שלא הייתי מבזבז זמן לנסות לקבע פה איזה חוקיות או מנטרה.  

חזרה לנושא הדיון, נראה שהמתקפה האוקראינית כרגע על פי הדיווחים השונים נבלמת, יש צילומים וסרטונים של רכבים משורינים ומספר טנקים (לפחות  2 לאופרדים) שעד כה הושמדו, מהצילומים נראה שמדובר ביחידות של כוחות שיריון שנתפסו בשטח הפתוח והושמדו מירי ארטילירי או חיפוי אווירי של הרוסים.  

פורסם
לפני 34 דקות, מרק10 כתב:

למדינת ישראל לא היה את המשאבים שהיו לסוריה ולמצרים וגם תמיכה רצינית בנשק ובכול זאת סיימנו את המלחמה כאשר ידינו על העליונה.

לרוסיה בהחלט חסרים חיילים. עוד לפני המלחמה, האוכלוסיה שלהם הצטמקה ב-300000 בשנה (שילוב של הגירה החוצה, במיוחד בריחת מוחות, ותוחלת חיים מאד נמוכה, בעיקר לגברים). אין נתונים כרגע, אבל המצב ללא ספק החריף מאד, כנראה לחצי מליון בשנה.
אחרת הם לא היו משחררים בסיטונות אסירים מורשעים בעבירות קשות עם הבטחת חנינה בתנאי שיתגייסו. אחרת לא היו שולחים לחזית ״חיילים״ אחרי שבוע אימונים בלבד, בלי אפילו להגיד להם שהם נשלחים לחזית.
הם חטפו בסיטונות ילדים אוקראינים לגדל אותם במשפחות רוסיות כרוסים -- כי המשטר הגזעני ברוסיה רוצה אוכלוסיה סלאבית, וודאי שלא רוצה הגירה מאפריקה או אסיה -- אבל יש עוד הרבה זמן עד שאלה יהיו מספיק מבוגרים להישלח לחזית.

לגבי ישראל, אני מניח שאתה מדבר על מלחמת יום כיפור? ״ניצחנו״ בגלל מזל, וכי איימו על הסורים בנשק גרעיני ומחיקת דמשק אם כוחות שלהם יעברו מהגולן לגליל (אפרים קציר פלט את זה פעם בראיון, וכיון שהיה נשיא, לא עשו לו כלום, אז אפילו לא ״מקורות זרים״).

• אהבתי 1
פורסם
לפני שעה, gadik6 כתב:

כשפוטין מדבר על זה שהוא רואה סכנה בנוכחות בנאט"ו על גבולות רוסיה כולם מגחכים ואומרים שהוא משוגע

לפני פלישה בנאט"ו אפילו לא רצו לדבר על הצטרפות. אחרי הפלישה פינלנד כבר הצטרפה לנאט"ו ושוודיה בדרך.

לפני כשעה, gadik6 כתב:

צה"ל, על כל עשרות מיליארדי הדולרים בתקציב ועם כל ארסנל הנשק המערבי המתקדם, לא מצליח לדכא ארגון של כמה איסלאמיסטים עם טנדר טויוטה, ש"כלוא" בתא שטח של כמה מאות קמ"ר בודדים.

לא יודע באיזה עולם אתה חי, אבל זאת הזיה. אם ממשלה תקבל החלטה צה"ל יכבוש את עזה במספר ימים או קצת יותר כדי לחסוך בחיי אדם.  אתה יודעה שבכל כניסה קרקעית חמאס לא נלחם ממש על השטח, אלא אך ורק כדי לגרום עבידות לצה"ל? 

לפני 52 דקות, מרק10 כתב:

לכן הם מגסים עבריינים מבתי כלא, תופסים אנשים ברחובות של "רפובליקות" ומכריחים אותם באיומים לחתום קבע 3 שנים.   

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...