Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם

גם אם היו נותנים להם האפקט היה אפסי, להכשיר צוות ומערך לוגיסטי לתחזק ולהשתמש בטנק מערכה מודרני לוקח שנה-שנתיים שלא נדבר על כלי נ"מ, מטוסי קרב וכו...

• אהבתי 2
פורסם
לפני כשעה, Gavrik כתב:

גם אם היו נותנים להם האפקט היה אפסי, להכשיר צוות ומערך לוגיסטי לתחזק ולהשתמש בטנק מערכה מודרני לוקח שנה-שנתיים שלא נדבר על כלי נ"מ, מטוסי קרב וכו...

לא יודע, האוקראינים הוכיחו עד היום שהם יודעים להשתמש לא רע בכלל בציוד מערבי שקיבלו. בין אם זה מערכות היימרס או תומתים גרמניים. אני בטוח שאם תקח חטיבת שריון מנוסה מאוקראינה לאימון של חודשיים בפורט-אירווין על טנקי אברהמס - תקבל את אחת מיחידות השריון הכי טובות בעולם…

• רעיון טוב! 1
פורסם

עלות תועלת של הציוד החדש/מודרני יכול להיות בעוכרם של האוקראינים והמסמר האחרון בארון הקבורה שנקרא "אוקראינה". המהלך העברת ציוד מיושן לידיהם, הגיוני לחלוטין. לדעתי מדינת ישראל צריכה לנצל את שעת הכושר הזו ולחדש את המאגרים שלה ולשלוח לשם ציוד מיושן.

גם אם הכמויות הן זניחות זה יכול רק לעשות טוב בחידוש הציוד הקיים אצלנו. קראתי פה שרוצים להעביר להם מטוסים ישנים ואני מסכים מאוד שהם צריכים לקבל את המטוסים.

מישהו ראה את משאיות הציוד שיש בחי"א? בחיי שלפני עשור ראיתי את זה ולא האמנתי, היום אני מאמין שעדיין המשאיות הללו קיימות ומאוחסנות בימ"חים. 

זה כמו שעמותה כלשהיא תבקש מצה"ל לקבל ציוד מהצבא והם יקבלו, אני לא רואה שום בעיה לשלוח לשם גם ציוד בלאי.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני 14 דקות, garicho כתב:

אני בטוח שאם תקח חטיבת שריון מנוסה מאוקראינה לאימון של חודשיים בפורט-אירווין על טנקי אברהמס - תקבל את אחת מיחידות השריון הכי טובות בעולם…

🤣🤣🤣

כמה גאוות יחידה. 

לפני 13 דקות, DareDevil כתב:

עלות תועלת של הציוד החדש/מודרני יכול להיות בעוכרם של האוקראינים והמסמר האחרון בארון הקבורה שנקרא "אוקראינה".

אתה חושב שהם ישלמו על זה? מאיזה כסף בדיוק? לא ישלמו או ישלמו גרושים, ועוד יקבלו פי עשר לשיקום המדינה המפורקת שלהם.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
Just now, David32 כתב:

אתה חושב שהם ישלמו על זה? מאיזה כסף בדיוק? לא ישלמו או ישלמו גרושים, ועוד יקבלו פי עשר לשיקום המדינה המפורקת שלהם.

אני לא צריך שישלמו לי על הציוד, מספיק שישלמו על עלות המשלוח, זה כבר יחזיר את ההשקעה בעתיד. מצידי גם בחינם ובעתיד לקבל חוזים על שיקום המדינה. כמו שמדינות אחרות עושות

אבל חוזים לשיקום אוקראינה בתמורה לציוד זה בהחלט צעד שרק מנהיג טוב שיודע לקרוא טוב את השטח יצליח לעשות את זה. אני לא רואה את לפיד ולא את ביבי שיעשו כזה מהלך לצערי

יש להם מספיק בעיות מבית בשביל להתעסק בענייני חוץ

• רעיון טוב! 1
Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

המערב נותן לאוקראינים מה שהם יכולים להשתמש בו, שזה בדיוק נשק תלול מסלול ונ"ט.

נשק תלול מסלול זה כלי שמאוד רחוק מטנק מערכה או מטוס קרב במורכבות ההפעלה שלו, טנק פועל בעומק שדה הקרב בשיתוף עם יחידות לוחמה אחרות ויש בו המון מערכות מורכבות כדי לנהל את המשימה הזאת וצוות שלא מיומן יכול לעשות ובדר"כ גם יעשה יותר נזק מתועלת בלהט הקרב (כמו למשל ידי דו"צ).

שימוש בנשק תלול מסלול הוא הרבה יותר פשוט, אין לך מערכות בק"ש מורכבות ומסובכות גם כן אתה לא נמצא בעומק שדה הקרב ויכול לחשוב להתעכב וגם לטעות ואפילו להפעיל את המערכת גם אם אתה לא 100% מכיר אותה (למשל אם אתה לא יודע להפעיל את הקשר אז אפשר להשתמש במכשיר קשר רגיל של החיילות שלך) מה שלא יעבוד כ"כ במקרה של טנק.

פורסם (נערך)
לפני 6 שעות, garicho כתב:

חובבן במה? הוא פוליטיקאי. איש מדיה. לא איש צבא. הוא יודע איך להרים שואו.

בשביל נושאים צבאיים יש לו אנשי צבא ויועצים. חלקם טובים. חלקם פחות.

הוא פוליטיקאי חסר ניסיון, שלפני בחירתו לנשיא היה בעיקר שחקן, קומיקאי וכדומה. לא בדיוק הרקע שאתה מצפה מהנשיא שלך, שהוא גם המפקד העליון של הצבא (אלא אם באוקראינה זה אחרת?), וזה שאמור בסופו של דבר להחליט באיזו דרך ללכת, מבין כל ההמלצות של היועצים.

גם המלחמה הוירטואלית שהוא מנהל מול פוטין, כולל הצהרות שהוא לא ידבר איתו "בחיים", לא מוסיפות לו נקודות, לדעתי.

לפני 4 שעות, David32 כתב:

איך אתה רואה את זה קורה?

יש איזה שיר על איזה כיסא שבסופו של דבר קורס, כנראה זאת האופציה היחידה.

נאט"ו/זלנסקי מצהירים שנאט"ו לא יתרחב מזרחה/לאוקראינה, ופוטין, כ"מחווה של רצון טוב", יצהיר שהוא מחזיר את מזרח אוקראינה לאוקראינים, כי הוא כזה מנהיג גדול ורחום (כשבמציאות גם ככה חלקו, אם לא רובו של השטח, לא נשלט על ידי רוסיה כרגע).

פוטין מבחינתו יכריז שהוא ניקה את השטח מ"נאצים" ובלם את התפשטות נאט"ו וזלנסקי יקבל בחזרה את מזרח אוקראינה. כולם מנצחים בבית.

לפני 5 שעות, Coro כתב:

זה העניין, שארה"ב לא רוצה לתת לפוטין סולם לרדת ממנו. טוב להם - הם נותנים את הכסף, האוקראינים מתים בשבילם, רוסיה הולכת ונחלשת בלי שאמריקאי אחד ימות. ככה מנהלים מלחמת פרוקסי.

גם אני חושב ככה. נראה בינתיים שארה"ב נפגעת מהמצב פחות מאירופה (ואולי בטווח הרחוק היא אף תוכל להרוויח מזה), ועל הדרך מחלישה את רוסיה.

רגע של תיאוריית קונספירציה - מעניין גם שבתחילת הקדנציה של פוטין (או ממש לפני שנבחר) הוא דיבר על צירופה של רוסיה לנאט"ו (מה שכמובן לא יצא לפועל), וזלנסקי, מצד שני, נבחר בין היתר על סמך הבטחתו לסיים את הסכסוך/מלחמה עם רוסיה.

כאילו שיש פה יד מכוונת שבוחשת באיזור, כדי שחלילה לא תהיה שם רגיעה.

עריכה אחרונה על ידי gadik6
  • מעניין 1

פורסם
לפני שעתיים, Gavrik כתב:

המערב נותן לאוקראינים מה שהם יכולים להשתמש בו, שזה בדיוק נשק תלול מסלול ונ"ט.

נשק תלול מסלול זה כלי שמאוד רחוק מטנק מערכה או מטוס קרב במורכבות ההפעלה שלו, טנק פועל בעומק שדה הקרב בשיתוף עם יחידות לוחמה אחרות ויש בו המון מערכות מורכבות כדי לנהל את המשימה הזאת וצוות שלא מיומן יכול לעשות ובדר"כ גם יעשה יותר נזק מתועלת בלהט הקרב (כמו למשל ידי דו"צ).

שימוש בנשק תלול מסלול הוא הרבה יותר פשוט, אין לך מערכות בק"ש מורכבות ומסובכות גם כן אתה לא נמצא בעומק שדה הקרב ויכול לחשוב להתעכב וגם לטעות ואפילו להפעיל את המערכת גם אם אתה לא 100% מכיר אותה (למשל אם אתה לא יודע להפעיל את הקשר אז אפשר להשתמש במכשיר קשר רגיל של החיילות שלך) מה שלא יעבוד כ"כ במקרה של טנק.

אתה לא לוקח אנשים מהרחוב ושם אותם באברמס, מדובר בחיילי שריון שכבר 8 חודשים נמצאים בלחימה, כנראה מהשריונרים הטובים בעולם כרגע. כמה זמן כבר יקח להם לעשות הסבה מT64/80 לאברמס משנות ה90? לא חושב שיותר משבועיים, שלושה גג. בסופו של דבר אלה מערכות שנועדו להיות פשוטות לתפעול בשדה הקרב ע"י חיילים ממוצעים מינוס.

כנ"ל לגבי המטוסים, בחיל האוויר טייס חדש שמגיע לטייסת עובר הסבה ממטוס הלביא לF15/16/35 שנמשכת להבנתי כחצי שנה. כמה זה יקח אם תזרז את זה? חודש-חודשיים? שוב, מדובר בטייסים מיומנים שנמצאים בלחימה כבר 8 חודשים, אפילו אם תשים אותם מול סימולטור ביתי כמו DCS למשך מספר שבועות אני בטוח שכשיקבלו את הF16 כבר יוכלו להטיס אותו לא רע.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אתה מתנהגים כאילו רק אחרי המלחמה נאט"ו וארה"ב התחילו לאמן את צבא אוקראינה... ח'ברה, הם מאמנים אותם שנים.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

אוויוניקה סובייטית ואוויוניקה מערבית זה עולם אחר. טייסי חיל האוויר עוברים ממטוסי האימון למטוסי הקרב יחסית מהר כי יש מערכות תואמות והם מתחילים אימונים גם למטוסי הקרב בסימולטורים על הקרקע.

אני לא משוכנע שיהיה אפשר לעשות מעבר ממיגים וסוחוי למטוסים מערביים בזמן סביר

פורסם

ולא רק את הצבא.. גם מיליציות חוץ-צבאיות שהCIA מפעיל ומאמן.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם
לפני 7 שעות, 98civic כתב:

מכל החרא הזה יש רק דבר אחד מרגיע עבורי וזה הבנה שלי כמה צבא שלנו מתקדם ובאמת חזק. 

כן, בדיוק ככה דיברו הרבה רוסים עד לפני פברואר 2022.

• אהבתי 2
פורסם
לפני שעתיים, gadik6 כתב:

פוטין מבחינתו יכריז שהוא ניקה את השטח מ"נאצים" ובלם את התפשטות נאט"ו וזלנסקי יקבל בחזרה את מזרח אוקראינה. כולם מנצחים בבית.

ברור שלא כל כך מהר פוטין יוותר על שטחים שסיפח...  יש כאן המון דברים יקרי ערך שהאזורים האלה שהוא כבש נותנים לו, כמו למשל גישה לנמל ים אסטרטגי שאין לו בשום מקום אחר בכל רוסיה הענקית.

דבר נוסף שליטה על תנועה של אחוז נכבד מהחיטה בעולם.

פורסם
לפני 9 שעות, Gavrik כתב:

הגזמת. מדובר בטנק. אם החיילים האוקראינים למדו להפעיל כוונת תרמית ולירות טילי ג'וולין, הם גם יסתדרו תוך שבועיים להפעיל טנק האברמס.

הדבר המשמעותי היחיד שהם יצטרכו להתרגל אליו בטנקים מערביים זה שצריך טען כדי לטעון את התותח, אבל אני בטוח בתוך כמה ימים כל שריונר אוקראיני יבין איך לדחוף פגז לתותח ולזוז הצידה. בנוסף הם גם יצטרכו להתרגל לזה שבטנקים מערביים התחמושת מאוכסנת בתאים ממוגנים נגד הדף ורסיסים ולא מתפוצצת ומעיפה את הצריח למרחק של 100 מטר ביחד עם שאריות אנשי הצוות אחרי כל פגיעה בטנק 😉

פורסם

בשביל מה הם צריכים ליסחוב טנק שלא מכירים? אני בטוח שהם ישמחו הרבה יותר לקבל את טילי הספייק וליפגוע במטרות ממרחק של קילומטרים בזמן שאת המטרה הסופית הם יבחרו בדרך ליעד... 

לדעתי הנשק הזה מפחיד יותר את הרוסים מאשר עוד טנק אחר.

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

• תוכן חדש...