Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רוסיה VS אוקראינה. 2022 - ?

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני 54 דקות, DareDevil כתב:

לפי התמונות שזורמות מאוקראינה, יש בניינים עם קירות דקים יותר, כמו בית הספר שנפגע היום או אתמול

לפני כשעה, ik3 כתב:

ממה שראיתי אצל משפחה שם, הקירות כמעט באופן גורף משמעותית הרבה יותר עבים מאשר בארץ, הכוונה לקירות החיצוניים.

סדר גודל של בין פי 2 לפי 3.

ברמה של זה יכול להגיע לכ70סמ+ עובי, בארץ לעומת זאת 20 סמ קיר חיצוני זה קביל.

חלק מרכזי מהסיבה לזה אגב זה בגלל שיפור בבידוד הטרמי.

יש ויש, בבניינים היסטוריים ישנים יש בדר"כ קירות לבנים עבים מאוד, כל מה שנבנה לפני מלחמת העולם השניה בעיקר נבנה כך.
בהמשך אחרי מלחמת העולם השניה בתקופת ברית המועצות בגלל ההרס הרב היה צריך לבנות שיכונים מהר ובזול לכן התחילו בבניה תעשייתית שמאוד דומה לבנייני רכב בארץ. ברוסית זה נקרא PANELKI (панельки).

בפועל בתור תיירים שמטיילים במרכז הערים אנחנו רואים בעיקר את הבניינים ההיסטוריים ויכול להיווצר הרושם המוטעה השכל הבניינים שם בנויים כך, אבל ברגע שהרחקנו כמה דקות מהמרכז אנחנו נראה את הנוף שאמיתי שבו חיים התושבים.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

הוצאת לי את המלים מהפה.

ראיתי עכשיו תמונות של בניינים שנפגעו, הן בניה מסורתית עם קירות מלבנים אדומות, והן בניה מודרנית (יחסית) מבטון. קירות הלבנים באמת יכולים להיות עבים מאוד, אבל בפגיעה של חימוש הם מתפרקים לחתיכות בדיוק כמו קיר בלוקים ישראלי רגיל. בטון מזויין מחזיק יותר טוב, עד רמה מסויימת.

Apartment building damaged after being hit by a missile, Kiev, Ukraine. Feb. 26, 2022.

את התמונה של בניין הלבנים גנבתי מאתר "הארץ".

שים לב איך לפלטות בטון דרוך לא קרה כלום.

image.png

עריכה אחרונה על ידי קורן בן אשר

חזיר דיזל

פורסם

לדעתי שיירת הכלים (40 ק"מ או 30 ק"מ) שבדרך לקייב, מייצגת פייק גדול שנועד למשוך אליה את כל העניין כאשר קורים דברים אחרים בצד השני של המדינה.

אני מתחיל לחשוב שפוטין הולך על שיטת הסלמי הרוסי, חיתוך אוקראינה על ידי לחימה בעצימות נמוכה, בסגנון של גרמניה מזרחית ומערבית.

עוד יותר קשה להאמין שאיכות הצבא הרוסי גרוע יותר מהאוקראיני

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

תהיות של שעות הערב - מה אם ה End-Game של פוטין הוא לא באמת כיבוש אוקראינה, אלא מעבר למטבע רזרבה עולמי אחר במקום הדולר האמריקאי?

ועכשיו לנקודות:

1. פוטין כבר יכל לכבוש את כל אוקראינה בקלות ב-2014 אם הוא רצה בכך.  אז מה השתנה?

2. מאז תחילת מגיפת הקורונה בשנת 2020 הפד האמריקני 'הדפיס' טריליונים של דולרים - כל מדינה אחרת שהייתה עושה את זה הייתה מגיע מהר מאוד לאינפלציה דו או תלת סיפרתית, אבל לארה"ב יש 'פריבילגיה' בתור מעצמה עם מטבע רזרבה שכולם משתמשים בו למסחר בין לאומי.

3. בתאוריה, תקציבי הביטחון של ארה"ב אינם מוגבלים.  חסר כסף?  מנפיקים אג"ח אמריקאי.  אין קונים לאג"ח והריבית עלולה לעלות?  הפד קונה אותם...

4. הדרך לשבירת הפרבילגיה האמריקאית היא על ידי יצירת פיחות משמעותי בערכו של מטבע הדולר - כלומר, אינפלציה משמעותית - מה שיגרום לאנשים וחברות\ארגונים לעבור למטבע אחר.

5. גם אם הפד חשב על לעלות ריבית השנה בשביל להילחם באינפליציה, הלחימה כעת מגבילה אותו מאוד.  כמובן שהלחימה גם ממש לא עוזרת לבעיות הקיימות בשרשראות האספקה ברחבי העולם.

6. מאז תחילת הלחימה הנפט מתייקר, ביחד עם עוד עשרות מחצבים ומוצרי יסוד. 

7. יתכן שפוטין צפה את העובדה שהוא ינותק מה SWIFT - וכעת שזה קרה, הוא יבקש לקבל את התשלומים עבור אוצרות הטבע של רוסיה במטבע אחר - שבעתיד הבינוני עד ארוך יהפוך להיות מטבע רזרבה עולמי.

במילים אחרות, פוטין לא הימר על כל הקופה רק בשביל לכבוש את אוקראינה...

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 2

No worries 8)

פורסם (נערך)
לפני 13 שעות, David32 כתב:

אבל יש פה מצבים דומים מאוד.

היה בישראל מצב דומה מאוד במלחמת העצמאות, הרבה לפני שרוב הכותבים פה נולדו. אני אסיר תודה לדור תש"ח שנלחם בתנאים כאלו כדי שהדורות הבאים יוולדו לתוך מציאות של ישראל חזקה.

לפני 5 שעות, tzahico כתב:

היות של שעות הערב - מה אם ה End-Game של פוטין הוא לא באמת כיבוש אוקראינה, אלא מעבר למטבע רזרבה עולמי אחר במקום הדולר האמריקאי?

אם זו המטרה אז מה שפוטין עושה הגיוני בערך כמו לירות לעצמך בביצים עם רובה צייד בתור אמצעי מניעה.

עריכה אחרונה על ידי eladts
  • אהבתי 2
  • מצחיק 2
פורסם
לפני 15 דקות, eladts כתב:

זה הגיוני בערך כמו לירות לעצמך בביצים עם רובה צייד בתור אמצעי מניעה.

פרט בבקשה. 

האמת שמאז שהעליתי את הפוסט אני חושב על נקודה מעניינת  - היצוא של רוסיה לא ממש הולך להיפגע מכל הסנקציות - נהפוכו - בינתיים כל המחירים קפצו בין-לילה והעולם ממשיך לקנות...

דוגמאות נבחרות - https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_exports_of_Russia -

https://tradingeconomics.com/commodity/crude-oil

https://tradingeconomics.com/commodity/wheat
https://tradingeconomics.com/commodity/coal

התקשורת מפמפמת שהכלכלה הרוסית בדרך לאבדון - אז נכון, כמה מפעלים של חברות מערביות סוגרים פעילות והם קיבלו טונות של סנקציות לגבי העברות כספים ויבוא מוצרים  \ שירותים - אבל על פניו, הסינים יכולים לספק את כל מה שהמערב מסרב לספק - מכונות, מכוניות, מטוסים, וכו.

אגב - אם עד שבוע האחרון הייתי בטוח ב-100% שסין לא תפלוש לטאיוואן, היום אני בספק.

No worries 8)

פורסם
לפני כשעה, tzahico כתב:

אגב - אם עד שבוע האחרון הייתי בטוח ב-100% שסין לא תפלוש לטאיוואן, היום אני בספק.

יצא לי לדבר עם בכיר במארוול, הוא עובד שנים מול פרוייקטים בטאיוואן. לפי מה שהוא סיפר, אם לפני עשור התושבים שם שיצא לו לדבר איתם פחדו מהשתלטות סין, אז היום הרבה מאותם האנשים כבר אומרים לו שאין להם בעיה עם זה, ולמעשה יש כאלה שאפילו בעד. אבל ברור שארה״ב תצייר את ה״אמת״ לפי האינטרסים שלה. 

• מעניין 1
פורסם
לפני 27 דקות, Giant_TA כתב:

יצא לי לדבר עם בכיר במארוול, הוא עובד שנים מול פרוייקטים בטאיוואן. לפי מה שהוא סיפר, אם לפני עשור התושבים שם שיצא לו לדבר איתם פחדו מהשתלטות סין, אז היום הרבה מאותם האנשים כבר אומרים לו שאין להם בעיה עם זה, ולמעשה יש כאלה שאפילו בעד. אבל ברור שארה״ב תצייר את ה״אמת״ לפי האינטרסים שלה. 

זה אומר שהתעמולה של מק"ס עובדת.

• אהבתי 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני שעה, tzahico כתב:

התקשורת מפמפמת שהכלכלה הרוסית בדרך לאבדון - אז נכון, כמה מפעלים של חברות מערביות סוגרים פעילות והם קיבלו טונות של סנקציות לגבי העברות כספים ויבוא מוצרים  \ שירותים - אבל על פניו, הסינים יכולים לספק את כל מה שהמערב מסרב לספק - מכונות, מכוניות, מטוסים, וכו.

בפועל הציבור ברוסיה מרוקן את הבנקים, והתנהלות הצבור זה המפתח להתפתחות כלכלית, כי כשיש חשש מורידים פעילות.

ואני לא יודע אם פוטין ממש חפץ להפוך להיות הביצ' של צ'י

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

סרטון מלפני שנתיים, אבל נראה יותר רלוונטי מאי פעם

• משעמם 1

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
לפני שעתיים, tzahico כתב:

האמת שמאז שהעליתי את הפוסט אני חושב על נקודה מעניינת  - היצוא של רוסיה לא ממש הולך להיפגע מכל הסנקציות - נהפוכו - בינתיים כל המחירים קפצו בין-לילה והעולם ממשיך לקנות...

יש דווקא דיונים על מה יקרה אם רוסיה תחתוך את מכירות הנפט למעבר או הפוך - ארה"ב ונאט"ו יבקשו להכריח את כל העולם להפסיק לקנות גם את זה. 

הבורסה במוסקבה היתה סגורה איזה שבוע ופורסם שהבנק המרכזי שם העלה את הריבית לאיזה 20%. לא מבין גדול בכלכלה ולא יודע מה התלות של רוסיה במערב מעבר למכירת גז ונפט, אבל גם הרוסים עצמם מודים שהסנקציות משפיעות עליהם. הבעיה היא שמדובר במדינה שבה אין שום ערך לחיי אדם, בטח לא רמת החיים. מה השתנה שם מהימים שהיו שולחים שם אנשים למחנות עבודה ומכריחים אותם לעסוק בכריה של חומרים מסרטנים בידיים חשופות פחות או יותר? לא הרבה. 

היחידים שאולי יכולים לעצור את זה זו האליטה הכלכלית, אבל אין להם סיכוי כל כך, כמו שמלמד ניסיון העבר.

• אהבתי 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

זה אומר שאולי יהיו עוד עליות משמעותיות לארץ משם?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

חד משמעית יהיה, בתור אחד שעוסק בתחום אני מרגיש התעניינות מאד ערה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

רוב העולים הפוטנציאליים שנשארו שם, יש להם איזה עוגן. כגון משפחה מעורבת - בן או בת זוג רוסים או אוקראיניים שיש להם משפחה שלא רשאית לעלות, או עסק מצליח. 

אז כל עוד הכל היה שקט הם ישבו במקום, כעת עקב המצב בהחלט יש להם יותר מוטיבציה לעלות וחלקם מתחילים לפעול אקטיבית בעניין. אבל אם המצב ירגע יחסית מהר אני לא יודע כמה מהם באמת יבואו, שוב, בגלל העוגן. 

• תוכן חדש...