Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1660 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מיסוי של חשמל לרכב בלבד זה לא ריאלי כי לטעון מכונית אפשר מכל תקע ביתי במהלך הלילה.

מה שכן הולך לקרות זה העלאת מס הקניה לרמה של רכב בנזין, כלומר זה מייקר בכ-50-60% את הרכישה. 

אז מי שעכשיו משווה ומתלבט, אפילו לא יסתכל בכיוון של רכב חשמלי אם מס הקניה היה אותו דבר.

האתר שלי: long.co.il

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)
לפני 4 שעות, Trilandian כתב:

עלות הטענת רכב חשמלי היא 50.66 לקוט"ש, ורכב חשמלי נוסע 5.5 ק"מ לקוט"ש, אז בחישוב יוצא שלהטעין רכב חשמלי עם אותה נסועה יעלה כעבור 8 שנים 11K ש"ח (עיגלתי למטה).

וכול זה אגב, במציאות המאוד מאוד ורודה ולא מציאותית, שמדינת ישראל לא תמצא דרך למסות רכבים חשמליים על ההפסד מדלק.(מס נסועה, טסט יקר יותר וכו')  

עריכה: סליחה, לא ראיתי שכבר ציינו את זה

עריכה אחרונה על ידי davemustaine87
פורסם
לפני 22 שעות, davemustaine87 כתב:

צחוק בצד, זה עניין רציני, לפחות בישראל.

בהנחה שלא יהיה ירידה דרמטית במחירי הסוללות או אחריות ממש מורחבת, הבעלים הראשון של הרכב יהיה גם האחרון(בהנחה והוא לא מוכר אחרי שנה). 

כי אחרי 8 שנים אף אחד לא יקנה את הרכבים הללו, וגם רכב בן 3-4, לא יודע מי ישקול לקנות כאשר הוא לא יצליח למכור אותו בעתיד. 

כמו שכבר אמרו, תהיה. ב-15 שנה האחרונות מחירי הסוללות (בממוצע, לכל קוט"ש) ירדו במצטבר בכ-89%. כמו שכבר אמרו, רוב התחזיות מדברות על ירידה של עוד חצי בעשור הקרוב.

לפני 23 שעות, outlander כתב:

הבנתי שעל כל מליון צפיות ביוטיוב הוא מרוויח 1000 דולר (וגם צריך להתחלק עם בעל הערוץ שהשקיע פה לא מעט כסף), אז טסלה חדשה לא נראית באופק... 

למיטב הבנתי החישוב הזה כבר די לא רלוונטי והוא מאוד משתנה ותלוי ברמת המוניטיזציה שעושים לסרטון (פרי-רול/מיד-רול/ספונסר/גם וגם וגם). 

לפני 22 שעות, Tom777 כתב:

אני העפתי את האיביזה שלי לפני שימות המוחגיר שעלותו הייתה בערך 7-8K מהפחד שזה ייפול עלי, אז מחיר כזה יצריך מחשבה לקונה הבא של טסלה..

וכמה כסף הוצאת כדי לא להוציא 7-8K?

לפני 7 שעות, Trilandian כתב:

מי דיבר על טסלה?

רכב חשמליים יותר יקרים מהמקבילים הבנזין שלהם.

אופל קורסה: גרסת בנזין בכירה - 119K, חשמלית - 148K

יונדאי קונה: בנזין בכירה - 140K, חשמלית (עם מנוע הרבה יותר חלש) - 143K

פיג'ו 208: בנזין בכירה - 130K, חשמלית 150K

סיטרואן C4: בנזין בכירה - 139K, חשמלית - 165K

וזה סופר מיני ומשפחתיות עממיות, לא רכבי יוקרה, וההבדלים כבר בסדרי גודל של 20K.

אם נסתכל על רכב חשמלי עממי בלי מקביל בנזין, כמו האיוניק, הוא עולה 146K בגרסת הבסיס, ומספק ביצועים של רכבי בנזין הרבה יותר זולים.

צ'מע, ממש בחרת את הדוגמאות הכי גרועות שאפשר :LOL: 

תסתכל על הרשימה הבא:

ג'ילי (135-145) זולה יותר מחלופות בנזיניות בגודל של CHR וכאלה.

איוניק5 (190-220), אניאק (190-240), אייווייז (152-172), סקייוול (175-190), כולן במחירים זולים או דומים לאלו של קודיאק/אאוטלנדר/סורנטו/ראב4/טיגואן.

EQA (מ-300) ו-EQC (החל מ-500) זולות יותר מה-GLA וה-GLC המקבילות.

כמו בבנזין, גם בחשמליות יש מכוניות שמתומחרות פרוע ויש שלא.

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

אין סיכוי שזה יקרה כאן הפצצות יקרות מדי 

פורסם
לפני כשעה, פבל כתב:

צ'מע, ממש בחרת את הדוגמאות הכי גרועות שאפשר :LOL: 

הלכתי לקטגוריית רכבים חשמליים ב-iCar והלכתי פחות או יותר לפי הסדר.

image.png.21c9c30fd72b57d7cd2922944a276c6a.png

סביר להניח שאם אמשיך ברשימה אמצע עוד דוגמאות דומות.

בסופו של יום, עוד לא ראיתי אף רכב חשמלי בטווח המחירים של הסופר מיני/משפחתיות עממיות שמצדיק את המחיר שלו חוץ מהג'ילי, ואני עדיין לא סומך על רכבים תוצרת סין עד שאמינותם ובטיחותם יוכחו.

Volkswagen Golf 1.4T Trendline 2013

פורסם
לפני 13 דקות, Trilandian כתב:

בסופו של יום, עוד לא ראיתי אף רכב חשמלי בטווח המחירים של הסופר מיני/משפחתיות עממיות שמצדיק את המחיר שלו חוץ מהג'ילי, ואני עדיין לא סומך על רכבים תוצרת סין עד שאמינותם ובטיחותם יוכחו.

אין בעיה, אלה שיקולים שלך והם לגיטימיים לגמרי. רק שזה לא אומר ש"אין". 

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

אני מוכן לתרום פג׳ו 208 עם מנוע PureTech גמור לטובת פיצוץ בתנאי שזה יקרה מול המשרדים של לובינסקי.

אשמח לצפות מהצד מתוך המודל 3 שהחליפה אותה.

• אהבתי 1
  • מצחיק 5
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני שעה, Trilandian כתב:

ולא לדבר שרוב האנשים בפורום מחפשים רכבים כאלו אחרי "השמדת ערך" בסביבות 30-50K עם קילומטראזי נמוך ורצון עז להאמין שיהיה גם אמין,ושם קיים רק ICE רגיל.
את זה נראה בהמשך כאשר ה-EV של כל ה"מתקפת סיניות" יזדקנו כמה שנים...בינתיים מה שאני רואה עם אאוטלנדר פלאג-אין הישנים עם סוללה קטנה במושגים של EV,כמה מוכנים לחתוך רק כדי להתפטר מהם כאשר התחילו הבעיות בסוללה,לא מבשר טובות .

דבר אחד אתם שוכחים,8 שנים אחריות סבבה,אבל הרבה אנשים קונים רכבים EV ועושים מעל ממוצע,ופה הדבר הכי חשוב רצף ביטוחי זול לסוללה עד שרק אפשרי,וחלקם מפספסים את זה,סקרן לראות איך רכבים כאלו יתמחרו בעתיד !!!

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
פורסם
לפני 13 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

ובינתיים מה שאני רואה עם אאוטלנדר פלאג-אין הישנים עם סוללה קטנה במושגים של EV,כמה מוכנים לחתוך רק כדי להתפטר מהם כאשר התחילו הבעיות בסוללה,לא מבשר טובות .

קשה להסיק מהתנהגות/אמינות סוללות ברכבי Plug-in (ובוודאי היברידים) על אמינות סוללות של רכבי EV. ברכב Plug-in הסוללה נטענת ונפרקת במלואה 1-2 פעמים ביום.  בהיברידים זה יכול להיות מעל 10 מחזורים ביום. ברכבים חשמליים חדשים מדובר 1-2 מחזורים בשבוע, וגם אלו בד"כ חלקיים (20-80%). ככה שמבחינת מחזורי טעינה יש הבדל של בערך סדר גודל. אני חושב שמיצובישי נתנה 10 שנים אחריות, שזה דווקא מעודד לרכבים חשמליים, מעניין איך הסוללות מחזיקות בפועל.

זו גם אחת הסיבות שבהיברידיות טויוטה ממשיכב להשתמש ב NiMH שמאד עמיד למחזורים. ב Plug-in יש כבר בעית נפח/משקל ומשתמשים ב NMC, אבל השחיקה הרבה יותר גבוהה

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 10 שעות, OF כתב:

קשה להסיק מהתנהגות/אמינות סוללות ברכבי Plug-in (ובוודאי היברידים) על אמינות סוללות של רכבי EV.

מסקנה אחד,איך היבואן מתמודד עם בעיות סוללות.....תנחש לבד,ואיזה תמחור הזוי יש לסוללות קטנות האלו מול מה שיש ב-EV...חומר למחשבה.

לפני 10 שעות, OF כתב:

ברכב Plug-in הסוללה נטענת ונפרקת במלואה 1-2 פעמים ביום.  בהיברידים זה יכול להיות מעל 10 מחזורים ביום. ברכבים חשמליים חדשים מדובר 1-2 מחזורים בשבוע, וגם אלו בד"כ חלקיים (20-80%). ככה שמבחינת מחזורי טעינה יש הבדל של בערך סדר גודל.

אין לי שמץ על סמך מה אתה כותב את המשפטים האלו !!!
רוב המוחלט של אנשים בכלל לא מטעינים את ה-PHEV שלהם,ואין סיכוי שסוללת PHEV תתמלא עד הסוף רק מאנרגיה רגנרטיבית,בטח לא פעמיים ביום !
מחזוריות טעינה של רכב היברידי מאוד תלוי בצורת הנהיגה ותוואי הדרך,בנסיע ארוכה ועצבנית עם הרבה קיק דאון זה יכול לקרות גם עשרות פעמים,בנהיגה ארוכה.
רוב האנשים קונים EV כי נוסעים הרבה ואז מהר מאוד מחזירים דרך חיסכון בדלק את הפרמיה ששילמנו ברכישה חישוב TCO בסיסי ,ולא מעט מהם מסיימים כמעט כל יום  את הסוללה,ובלילה הרכב בטעינה,ב-LFP המלצה להטעין 100%.
אני עם PHEV עם 8.9KWH,יש ימים שאפילו 3 פעמים ממלא ופורק עד הסוף,מטעין אותו כמו פלאפון,כבר פרסמתי בשרשור של נירו לפני חודש ,אבל מפרסם שוב כדי לסתור את התזה שלך,תראה כמה אני משתמש בלי סוף,אחרי שנתיים וחצי וחצי נסוע על חשמל בלבד מ-110 א"קמ יש 1% דגרדציה !!!

2021-12-27_21-50-30.thumb.png.7dbda815a78a09777df276edfb1d6c2a.png

2021-12-27_21-50-55.thumb.png.d55ec1563a6a32adb0b92faa1ae801cc.png

ולא יודע עד כמה אתה מכיר את הצרות של אאוטלנדר,מה זה שווה 10 שנים אחריות,כאשר עושים את הכל כדי לא לכבד את זה.
אני נתקל,שומע לא פעם בשטח,אבל תציצו שניה לקבוצה שלהם בפייסוש,לפעמים מדיון קצר אולי תבינו מה קורה בפועל

2021-12-27_22-01-06.thumb.png.3ced58595223097e9103cb61ba4b6217.png2021-12-27_22-01-51.thumb.png.894618ac3b5b4d221375fdf44cee7ccb.png

2021-12-27_22-03-11.thumb.png.38ad4322fdf3fb58840eee4e3eb62b90.png2021-12-27_22-03-29.thumb.png.1933d12938af27e9f8b60f52603944a5.png

עכשיו תחשבו כאשר יצוצו בעיות בחלק מ"מתקפת הסינית" שיהיו מהם רק מאות בודדים....בהצלחה,דברו עם הלמפות !

עריכה אחרונה על ידי קיורטוש אוטומוטיב
פורסם
לפני שעה, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

תראה כמה אני משתמש בלי סוף,אחרי שנתיים וחצי וחצי נסוע על חשמל בלבד מ-110 א"קמ יש 1% דגרדציה !!!

נשמע כמו עמידות יפה מאוד,

אבל לא בטוח שזה אקספונונציאלי,

כלומר,

ייתכן שבחמישים ק"מ הראשונים תהיה נסיגה של אחוז,

ובחמישים השניים נסיגה של עשר אחוז.

פורסם (נערך)

לא מאמין שהחלפת שסוללה של טסלה עולה 50000 שקל כאשר החלפת סוללה בטויוטה היברידית chr עולה 15000 שקל ,לדעתי המחיר יקר יותר ולכן לא רואה יתרון לאדם כמוני שעושה 10000 קמ בשנה ומחליף רכב פעם ב 10 שנים.

באוצר עובדים על מיסוי לרכבים חשמליים כניראה לפי ק'מ, יתחילו עם מיסוי קטן ויעלו עם השנים כמו שעשו ברכבי ליסינג בשווי שימוש.

מי שימכור רכב חשמלי אחרי 5 שנים ומעלה יצטרך להוריד במחיר הרבה,חלק מההורדה יגלם את מחיר הסוללה.

טסלה לדעתי בקרוב תאבד את ההובלה של השוק,מדובר ברכב יקר 200000 ומעלה שאדם ממוצע לא יכול לקנות,מי שיוביל את השוק זה האסיאתיים כמו בכל מוצר שקונים היום לבית.

לדעתי מנועי הבנזין לא יעלמו כל כך מהר מהשוק,ההיברידיות השוק שלהם יגדל בייחוד של טויוטה.

לגבי הקרינה מרכבים חשמליים והיברידים אני מהנדס אלקטרומגנטיות קרוב ל 30 שנה, אני עדיין חושש לבריאותי ולכן עד שלא אראה שהקרינה יורדת לאיזור 1mgaus לא אקנה,רכבים היברידים מגיעים לפיקים של קרינה של 100mgaus.

עריכה אחרונה על ידי levy
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 11 שעות, קיורטוש אוטומוטיב כתב:

אין לי שמץ על סמך מה אתה כותב את המשפטים האלו !!!
רוב המוחלט של אנשים בכלל לא מטעינים את ה-PHEV שלהם,ואין סיכוי שסוללת PHEV תתמלא עד הסוף רק מאנרגיה רגנרטיבית,בטח לא פעמיים ביום !
מחזוריות טעינה של רכב היברידי מאוד תלוי בצורת הנהיגה ותוואי הדרך,בנסיע ארוכה ועצבנית עם הרבה קיק דאון זה יכול לקרות גם עשרות פעמים,בנהיגה ארוכה.
רוב האנשים קונים EV כי נוסעים הרבה ואז מהר מאוד מחזירים דרך חיסכון בדלק את הפרמיה ששילמנו ברכישה חישוב TCO בסיסי ,ולא מעט מהם מסיימים כמעט כל יום  את הסוללה,ובלילה הרכב בטעינה,ב-LFP המלצה להטעין 100%.
אני עם PHEV עם 8.9KWH,יש ימים שאפילו 3 פעמים ממלא ופורק עד הסוף,מטעין אותו כמו פלאפון,!

אתה די חוזר על מה שרשמתי לגבי PHEV והיברידיות. מי שלא טוען לא רלוונטי, ב PHEV השימוש "הסטנדרטי" זה טעינה מלאה בבית ומי שיכול/צריך בעבודה, ונסיעה יום יומית על מכסימום חשמל. בגלל שהטווח מאד מוגבל, זה מביא ל 1-2 מחזורים, למי שעובד ככה. בהיברידיות זה יכול להיות בקלות יותר מ 10 ביום, בעיקר בנהיגה עירונית. 

לגבי חשמליות אני ממש לא מסכים (וזה מנסיון) - לרוב אין ממש שיקול כלכלי (מעבר לאולי הצדקה של הקנייה. טסלה זו קודם כל קניה רגשית, לא פחות מראציונלית). הנסועה אולי יותר גדולה אבל לא באופן דרמטי. בכל מקרה עם טווח אפקטיבי של 300-400 ק"מ אין לרוב האנשים סיבה לטעון יותר מפעם - פעמיים בשבוע (וגם אם טוענים יותר, זה מחזור חלקי אז בכל מקרה מדובר של 1-2 מחזורי טעינה בשבוע.

הנקודה שלי היתה שמחוסר אמינות של סוללת PHEV שמביאה לירידת מחיר (שזו להבנתי היתה טענה שלך) , אי אפשר להסיק על חוסר אמינות עתידי של סוללות EV כיוון שמשטר הטעינה של  PHEV הרבה יותר הרסני לסוללה ממה שב EV. 

פורסם
לפני 3 שעות, levy כתב:

לא מאמין שהחלפת שסוללה של טסלה עולה 50000 שקל כאשר החלפת סוללה בטויוטה היברידית chr עולה 15000 שקל ,לדעתי המחיר יקר יותר ולכן לא רואה יתרון לאדם כמוני שעושה 10000 קמ בשנה ומחליף רכב פעם ב 10 שנים.

המחיר למודל 3 הוא בין 37000 ל-50000 שקל, ברור שזה לפני עבודה, חלקים משלימים אם צריך וכו' אז כן, העלות תהיה גבוהה יותר אך לפי מחירון החלפים של טסלה זו העלות לסוללה למודל 3, בהתאם לדגם. 

• תוכן חדש...