Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1124 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לפני שעתיים, giil כתב:

שלום לכולם.
גם אני בעל 308 2016 "מאושר".
בעבר סיפרתי על כך שבאזור 147K "הלך" מנוע בגלל התפוררות הרצועה. 
סיפור ארוך . אפשר למצוא בפורום. דין ודברים עם היבואן ומחליפים לי למנוע חדש מקופסה במוסך היבואן. אני משלם השתתפות אישית של 7000 ש"ח .
עכשיו הרכב עומד על 170K. הרכב נוסע כמו חדש. הרי מנוע באמת חדש!
אין לי כל כך רצון לחזור על כל מה שאמרתי בעבר אך אומר שלא מדובר ברכב רע. ממש לא. מדובר ביבואן שלא יודע לקחת אחריות ולהגיב בזמן. ראיתי כתבות בחו"ל על בעיית הרצועה זמן רב לפני שדובר על כך בארץ.
אסכם זאת כך : הרצועה היא כמו החיסון לכלבת . קיבלת בזמן, תשאר חי . לא קיבלת בזמן , הרצועה התחילה להתפורר לכל מערכות המנוע, הכל אבוד!!! 
אציין גם שאני הבעלים הראשון של הרכבה. כל הזמן הרכב טופל אצל היבואן. נוסע מצויין ונראה חדש. למרות החלפת המנוע אנו מאד אוהבים את הפג"ו שלנו.
אם הרכב ימשיך לשרת אותנו, נחליף את הרצועה במנוע החדש אחרי 80K כאמצעי מונע.  עדיף כך למרות שיש כאלה שאומרים שהמנוע החדש שהורכב ברכב לפני כחצי שנה מגיע עם רצועה "לא בעייתית ". אני לא אקח סיכון. 

הרכב ישאר אצלנו כי אנחנו אוהבים אותו ורק אנחנו. אם השם שיש לרכב לא באמת ניתן למכור אותו.

אתה יודע כמה עולה מנוע חדש בלי השתתפות של היבואן?

גם אני גר במדינה עם 100% מס על מכוניות, איזה כיף לי :mm_sad:

• תגובות 1.5 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, Hari כתב:

לא נראה לי שיש מספיק ליתיום על פני כדור הארץ בשביל להגשים את החלום הזה.

קודם כל יש הרבה ליתיום, אבל זו לא המתכת היחידה שמתאימה לסוללות.

האתר שלי: long.co.il

פורסם

כאשר מדינות מחלקות טריליוני דולרים לכל התחום "הירוק" אף אחד לא יצעק המלך הוא עירום. כיאה לעידן הנוכחי הכל נעשה בצורה של כת ואבוי למי שמעז לומר אחרת. כל מי שכן שאמר עצרו רגע, תחשבו על זה עד הסוף, זכה לבוז אחד גדול (כמו טויוטה לדוגמה). 

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 10 שעות, edward כתב:

היטלר היה בראש מפלגת שמאל פרוגרסיבית להזכירכם. לאומית סוציאליסטית.

גם מזרח גרמניה נשאה את השם DDR  היינו דוייטשה דמוקרטישה רפובליק, ורק המילה הראשונה התאימה לה, אותו דבר הנציונל סוציאליזם הגרמני. לא היה לא סוציאליסטי, ודאי לא פרוגרסיבי,  גם לא לאומי, יותר לאומני במובנה הקשה של המילה ופשיסטי במובהק. 

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

מפיורטק עברנו לנאצים,הזוי.

נחזור למנוע.

אתמול מלאתי פול טנק,ונסעתי מתל אביב לאשדוד ובחזרה,בערב ללא פקקים.

היום מוקדם בבוקר נסעתי לחיפה,בגשם שוטף.

רבע מיכל (בקטנה פחות) עברתי 180 ק״מ,המחשב מראה עוד 540 ק״מ לבניגו.

אז אם כל התפלצת על המנוע הזה,בהחלט צריכת דלק שלא היתה מביישת מנוע דיזל לפני 10-15 שנה.

בנסיעה בתוואי כזה,במהירות של 100 ממוצע,אפשר להוציא 800 ק״מ מהמנוע הזה (מיכל דלק 48 ליטר)

עריכה אחרונה על ידי yoni2sh
פורסם
לפני 16 דקות, yoni2sh כתב:

אז אם כל התפלצת על המנוע הזה,בהחלט צריכת דלק שלא היתה מביישת מנוע דיזל לפני 10-15 שנה.

בנסיעה בתוואי כזה,במהירות של 100 ממוצע,אפשר להוציא 800 ק״מ מהמנוע הזה (מיכל דלק 48 ליטר)

אתה מדבר על צריכה של בערך 15 ק"מ לליטר (180 ועוד 540 חלקי 48 ליטר).
לא בא להתכווח, אבל בוא שניה נשווה:
אם משווים את ה 1.2T, ההשוואה הנכונה היא מול מתחרה עדכני. טכנית, אין לנו למה למה להשוות למנועי דיזל של לפני 10-15 שנה - אבל אם תרצה, אני מוכן להיכנס גם להשוואה הזו.

1. אם תשים את ה 1.2T עם  ה 110-130 כ"ס שלו, מול 1.6T מול ה 165-180 כ"ס שלו, על 100 קמ"ש בכביש בינעירוני, יש סיכוי שמאוד מופתע מצריכת הדלק של ה 1.6T שהיא כמו של ה 1.2T ואולי אפילו חסכונית יותר (ויש לו צילינדר אחד יותר, להזכירך, וגם הרבה יותר כוחות סוס).

2. דיזל. בוא נשווה את ה 1.2T בנזין 3 ציל מול מנוע בן 16 דיזל, 2000 סמ"ק (כי לא היה פחות מזה דאז). הדיזל המיושן הזה יעשה לך בלי בעיה 15 ק"מ לליטר על 100 קמ"ש ברכב שאינו עמוס לעייפה. בפרייבט תצליח לגלח ממנו גם יותר.
נתקדם שלב אחד קדימה: שנת 2006. חוזרים בזמן 15 שנה אחורה. מנוע 1.6HDI יוצא לאויר בישראל.
צריכת הדלק שלו יכולה להשאיר אבק ל 1.2T בנזין.

3. דיזל 1.6 טורבו עדכני מול ה 1.2T העדכני: 3008 דיזל שהיא לא מכונית קטנה, בה צריכת הדלק שלי נעה בין 14.5 קמ לליטר בעיר ועד ל 17.6 ק"מ מחוץ לעיר (מרכז -> ים-המלח -> מרכז) , ממה שהספקתי לבדוק עד עכשיו (היתה לי גם נסיעה שהגעתי ל 20-21 ק"מ לליטר שחזרתי מהצפון ועשיתי בדיקה על קו אחד. אני לרוב עושה בדיקה יסודית שכוללת מסלול נסיעה עם דגש על הלוך + חזור באותו הכביש).

בקיצור, אני חושב שהחוזקה של ה 1.2T היא לא בהכרח צריכת דלק יוצאת מן הכלל. לדעתי מנועים גדולים יותר עם מערכות הזרקה מתקדמות *כמו שיש ב 1.2T* יכולים להגיע לצריכת דלק דומה ואולי אפילו טובה יותר במקרים מסויימים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
לפני 32 דקות, yoni2sh כתב:

מפיורטק עברנו לנאצים,הזוי.

נחזור למנוע.

אתמול מלאתי פול טנק,ונסעתי מתל אביב לאשדוד ובחזרה,בערב ללא פקקים.

היום מוקדם בבוקר נסעתי לחיפה,בגשם שוטף.

תוסיף את עלויות השמן הלא זניחות בכלל לרכבים שכן אוכלים שמן. על פי היצרן 500מ״ל ל-1000ק״מ זה תקין

פורסם

מה אגיד לכם.

אולי פשוט נכתוב מה כן טוב במנוע הזה...

כנראה שבשכלול הכולל המינוסים עולים על הפלוסים.

בנסיעה בינעירונית רגועה הוא כן יכול להוציא 1 ל 20 .

אבל בזה זה מסתיים

פורסם (נערך)

אם כבר בחסכוניות של המנוע עסקינן- איך היה הטווין אייר של פיאט לעומת מנוע השנה הנ"ל? מבחינת חיסכון/אמינות? (אם כבר מדוע הוא לא זכה בתואר?)

עריכה אחרונה על ידי hwgeek

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

אני לא חושב שקונים פיורטק בגלל צריכת דלק דווקא, אצלי בקקטוס ידנית 1/16 בבין עירוני הררי עם תיבה ידנית שזה לא רע בכלל.

קונים אותו בגלל הביצועים של מנוע טורבו.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תיבה 3 הילוכים לא?

1/12?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אמור היה ליהיות די חסכוני אם זכרוני אינו מטעה בי

Peugeot 508 2019 1.6L 180 HP - כי ליקראת משבר גיל ה40 רציתי להחזיר את הריגוש לחיים בכל התנעה 🙃

פורסם

אני עם 308 מצויידת במנוע זה השגתי קבוע 1/15 במסלול 70% בין עירוני ו30 עירוני.

היום עם סיוויק 1.8 אני עושה 1/13.5 במסלול זהה.

דלתא קטנה מדי בין ההונדה לפיגו יחסית לכאב ראש וכסף שביזבזתי על הכישלון ההנדסי הזה.

• תוכן חדש...