Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1835 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום,

ברשות משפחתי מאזדה 3 קומפורט 2008. 204 אלף ק"מ, יד שנייה מפרטי, מטופלת כל חייה במורשה יבואן (לפני כשנתיים חדל להיות מורשה יבואן והמשכנו לטפל אצלו).

בעקבות נזילת מים ובורות בעניין, המנוע התחמם והלך אתמול (לא רק הראש). לבד מהסוגייה הזו האוטו שמור ובמצב מצויין.

כשתקין, מחירון משוקלל יד2 13,100 ש"ח. קשה לי להעריך את השווי בפועל (?).

לפי השיח עם בעל המוסך אתמול, תיקון יעלה 5,000-6000 ש"ח להערכתו ("חלפים 3-4, עבודה 2") שכמובן יכלול מנוע משומש, לא ברור לי איזה (משופץ? מפירוק מקומי? ייבוא? יש עדיפות לאיזה מהם?). עוד לא נתן הצעת מחיר מסודרת.

לא ברור לי אם גם הרדיאטור הלך כפועל יוצא של כל זה והאם זה כלול בעלות התיקון.

בנוסף העריך את שווי האוטו לפירוק ב-2000 ש"ח.

עלתה בינינו במשפחה גם האפשרות לרכוש מנוע באופן עצמאי ולרכוש מהמוסך/מוסך אחר את שאר העבודה והחלפים. חבר של אבא שלי שפעם עסק במכירת מנועים משומשים טוען שמנוע כזה עולה 1,500 ש"ח. מצד שני, ב"שלמה נאור" מדברים על 3,300.

אין לי מושג מה עדיף, לא מבחינה כלכלית ולא מבחינת האיכות ואם שווה לתקן (כרגע על פניו לפי החשבון שלי שווה).

אשמח לעצה -

האם לתקן או לא?

כמה זה אמור לעלות?

האם שווה להביא מנוע עצמאית?

האם יש נקודות שצריך לשים אליהן לב כשקונים את החלפים והעבודה קומפלט מהמוסך?

מה אתם הייתם עושים?

מוסכים מומלצים לביצוע העבודה בקו נהריה-חיפה?

כל עצה תתקבל בברכה.

תודה רבה

עריכה אחרונה על ידי אייתוללה
פורסם (נערך)

השווי בפועל 8-10 אלף אם הרכב במצב טוב.

מוסכים ירצו מינימום 5 אלף.

אם יש לך דרך לקנות לבד בזול. והרכבה בזול לך על זה. הבעיה אין אחריות של המוסך המתקין. אם המנוע לא תקין. הוא לא יחליף אותו ולא ייתן עבודה בחינם.

אם יש תקציב לרכב יותר חדש עדיף לך להתקדם.

אם לא אז תתקן את הקיים.

אתה יכול לפרסם את הרכב ביד 2 וכאלה. מרקט. פשפשוק. תרשום שהרכב מצב כללי טוב. רק צריך מנוע. תקבל עליו יותר מ-2000 שקל. יותר לכיוון 4-5 אלף.

אני הייתי מתקן הכול במקום אחד עם אחריות ושטר מכר. 

עריכה אחרונה על ידי ABSULUTT
  • רעיון טוב! 1
פורסם

אם המחיר שלו 8-9 ואתה תוציא עליו 6 זה יותר מ50% משווי הרכב וזה לא יגמר בזה כי הרכב ישן . יצוצו לך עוד תקלות ובקיצור זה בור ללא תחתית. תעשה חושבים אחי.

פורסם (נערך)

יש דרך לדעת האם המנוע שהוצע לי הוא אכן מה שהצהירו עליו (שלא ישימו מנוע של 300 אלף ק"מ שנאמר לי לגביו שיש לו 100 אלף, נגיד)?

האם יש העדפה למנועים מייבוא?

האם עדיף מנוע מפירוק על מנוע משופץ?

תודה

עריכה אחרונה על ידי אייתוללה
פורסם (נערך)

מנוע מיבוא נחשב לחלופה טובה.
לא לשפץ מנוע, רובם לא יודעים לעשות את זה נכון.

לגבי השאלה האם להשקיע או למכור - תלוי בתקציב.
מבחינה כלכלית, יש לך מוצר ביד שהיה שווה 9000.
או שאתה מממש את הפסד ומוכר ב 2000 (הפסדת 7000), או שאתה מממש את ההפסד ומחליף מנוע (הפסדת 5000)
בכל מקרה הפסדת כך או כך, ולכן השאלה היא מה התכנון לטווח הארוך:
אם ממילא היה בתכנון לבצע החלפה מתי שהוא, ויש תקציב להתקדם למודל חדש יותר - לך על זה ותמכור את הרכב לכל המרבה במחיר (פרסם בהתחלה ביד 2, אח"כ מקס' לך לפירוק)
אם אין לך תקציב והרכב שמור ומתוחזק - תשקיע 5,000 להחלפת מנוע מיבוא בצורה מסודרת.
מבאס אבל זה קורה (גם לי זה קרה ברכב ששווה 8000 ש"ח, החלפתי בסוף מנוע והרכב תפקד נהדר ללא תקלות ונמכר אחרי 3 שנים ב 4000)

עריכה אחרונה על ידי דור--
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...