Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7727 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז סוף סוף עשיתי זאת...

אני ממלא בד"כ במערכת הקירור נוזל מוכן לשימוש 50;50 של פרסטון באריזה הצהובה.

כל חודש בערך אני נאלץ להוסיף כמות של 2 כוסות פלסטיק קטנות כדי להגיע ל-MAX למיכל העיבוי(כיוון שיש בו חור קטן למעלה והוא לעיתים דולף ואולי עקב התאידות טיבעית).

לקראת הקיץ הממשמש ובה ועקב עצותיו בנושא של מוטי-מיאטה,החלטתי להוריד את ריכוז האנטיפריז למטה מ 50-50 ע"מ לשפר את יכולת הקירור.

אז ככה:

קודם כל חיכיתי שמפלס מי הקירור במיכל העיבוי יירד למינימום.

ביום שישי ,קניתי תבנית פלסטיק מלבנית של 2 ליטר במיוחד לנושא.

היום נסעתי מרחק של 25 ק"מ בערך עם מזגן פועל, וכשהגעתי למחוז חפצי, שלפתי מתא המטען את התבנית והנחתי אותה מתחת לרכב היכן שטיפטפו מי המזגן.

לאחר שעה בערך חזרתי לרכב והנה... כוס שלמה(150 CC) של מי מזגן צלולים ונקיים שנשפכו הישר למיכל העיבוי.

כאשר חזרתי לביתי ביצעתי אותו תהליך-גם במקרה זה ה"שלל" היה כוס מי מזגן וכך השלמתי את החסר במיכל העיבוי עם 300CC מי מזגן טהורים.

ניצן

פורסם

ומה בדיוק מונע ממך לקנות ג'ריקן 2 ליטר של מים מזוקקים?!

יותר זול מלעשות רונדלים של 25 ק"מ עם מזגן דולק...

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם

טיפ כללי ולא קשור - אבא שלי כבר מנקז ככה שנים מי מזגן לשימוש לצמחים שרגישים למים רגילים... אפשר לחבר אפילו דלי לצינור של מזגן (המזגנים המרכזיים מוציאים כמויות עצבניות של מים) ויהיה לך מלא תוך זמן קצר יחסית...

...Carpe Diem

פורסם
ומה בדיוק מונע ממך לקנות ג'ריקן 2 ליטר של מים מזוקקים?!

יותר זול מלעשות רונדלים של 25 ק"מ עם מזגן דולק...

א.לא עשיתי זאת במיוחד למטרה זו אלא כבדרך אגב-(נסיעה לארוחת חג אצל החמות-מי יכול להתחמק מזה בפסח?...):smile:

ב.מים מזוקקים אסורים לשימוש במערכת הקירור- עקב חומציותם הגבוהה ונטיתם לאכל ראשי מנוע ומשאבות מים בפרט וחלקי אלומיניום בכלל.

ניצן

פורסם

ב.מים מזוקקים אסורים לשימוש במערכת הקירור- עקב חומציותם הגבוהה ונטיתם לאכל ראשי מנוע ומשאבות מים בפרט וחלקי אלומיניום בכלל.

ניצן

אז איך מדללים את הנוזל קירור?

מי ברז?

מי ברז אחרי פילטר בריטה?

;-)

1f u c4n r34d th1s u r34lly n33d t0 g37 l41d

פורסם
אז איך מדללים את הנוזל קירור?

מי ברז?

מי ברז אחרי פילטר בריטה?

:wink:

נוזל הקירור הוא נוזל יעודי,כשהוא מוכן לשימוש הוא מגיע מבית החרושת עם נתונים שיתאימו למערכת הקירור.

מי שמשתמש באנטיפריז מלא ומוהל,יכול להשתמש עם מי ברז(שיגרמו אולי לאבנית וקורוזיה),במים מסוננים(שיגרמו לאותם דברים רק פחות),במים מזוקקים-שעקב תהליך יצורם הופכים חומציים ברמה של 4-6 PH(וזה עלול לגרום לאיכול מתכות כגון אלומיניום).

כל ה"מהילות" הן פשרה ולדעתי פשרה לא מוצלחת.

הכי טוב למהול עם מים שעברו תהליך אוסמוזה הפוכה(H2O ללא שום חומרים נוספים ברמת חומציות PH7)

או מים שהרכבם זהה שהם מים שמקורם במזגן(אדי מים שהפכו לנוזל)

במוסך שאני מטפל בו משתמשים אך ורק במי מזגן למהילה(הצינור של המזגן ממלא שם בקבוקים נוןסטופ).

ניצן

פורסם

יש פה איזה בלבול:

מים מזוקקים הם H2O נטו.

מים מאוסמוזה הפוכה הם מים מאוד נקיים מרכיבים שונים אך עם רמת מליחות נותרת מסוימת.

מי מזגן הם מים מזוקקים עם מזהמים שונים שהתווספו משטח פני המעבה והצנרת של המזגן - בעיקר בקטריות החיות שם לרוב.

למיטב ידיעתי, נוזל למניעת קפאון (אתילן או פרופילן גליקול), מורידים את נקודת הקפאון ומעלים את נקודת הרתיחה באותה המידה. מי קירור מכילים בנוסף לזה שורה ארוכה ומשתנה של תוספים כנגד קורוזיה, יצירת בועות אויר ועוד. בכל מקרה, הרכיב העקרי בהם הוא H2O.

נמרוד

פורסם

מים מזוקקים הם חומציים כאשר הם מופקים ע"י קולונה של שרף הסופחת מלחים וגם אז הם לא "מאוד חומציים" אלא במקום PH 7 הם PH 6.5 ואפילו יותר. מים מזוקקים אמיתיים הם בעלי PH 7.

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם
אז סוף סוף עשיתי זאת...

אני ממלא בד"כ במערכת הקירור נוזל מוכן לשימוש 50;50 של פרסטון באריזה הצהובה.

כל חודש בערך אני נאלץ להוסיף כמות של 2 כוסות פלסטיק קטנות כדי להגיע ל-MAX למיכל העיבוי(כיוון שיש בו חור קטן למעלה והוא לעיתים דולף ואולי עקב התאידות טיבעית).

לקראת הקיץ הממשמש ובה ועקב עצותיו בנושא של מוטי-מיאטה,החלטתי להוריד את ריכוז האנטיפריז למטה מ 50-50 ע"מ לשפר את יכולת הקירור.

אז ככה:

קודם כל חיכיתי שמפלס מי הקירור במיכל העיבוי יירד למינימום.

ביום שישי ,קניתי תבנית פלסטיק מלבנית של 2 ליטר במיוחד לנושא.

היום נסעתי מרחק של 25 ק"מ בערך עם מזגן פועל, וכשהגעתי למחוז חפצי, שלפתי מתא המטען את התבנית והנחתי אותה מתחת לרכב היכן שטיפטפו מי המזגן.

לאחר שעה בערך חזרתי לרכב והנה... כוס שלמה(150 CC) של מי מזגן צלולים ונקיים שנשפכו הישר למיכל העיבוי.

כאשר חזרתי לביתי ביצעתי אותו תהליך-גם במקרה זה ה"שלל" היה כוס מי מזגן וכך השלמתי את החסר במיכל העיבוי עם 300CC מי מזגן טהורים.

ניצן

רעיון:

אתה אומר שיש חרץ במיכל,חשבתה אולי להעיבר צינור מפתח הפליטה של מי המזגן למיכל האיבוי? או שזה לא ראלי?

sani

פורסם
מים מזוקקים הם חומציים כאשר הם מופקים ע"י קולונה של שרף הסופחת מלחים וגם אז הם לא "מאוד חומציים" אלא במקום PH 7 הם PH 6.5 ואפילו יותר. מים מזוקקים אמיתיים הם בעלי PH 7.
המים שמוכרים למגהצים יכולים להגיע עד PH4-5 .

זה נבדק פעם לפני מספר שנים ע"י ידיעות אחרונות.

הענין הוא שאף אחד לא מודד בד"כ את רמת החומציות במים שהוא קונה וזה לא תמיד מצוין על האריזה.

מנסיון אישי, שימוש במים מזוקקים במנוע גורם לנזק.

ניצן

פורסם
רעיון:

אתה אומר שיש חרץ במיכל,חשבתה אולי להעיבר צינור מפתח הפליטה של מי המזגן למיכל האיבוי? או שזה לא ראלי?

לא רעיון טוב בכלל. כי יכנסו יותר מים מאשר יצאו וגם יטפטו מים מאוד קרים למים רותחים זה בטח לא יעשה טוב

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם
נוזל הקירור הוא נוזל יעודי,כשהוא מוכן לשימוש הוא מגיע מבית החרושת עם נתונים שיתאימו למערכת הקירור.

מי שמשתמש באנטיפריז מלא ומוהל,יכול להשתמש עם מי ברז(שיגרמו אולי לאבנית וקורוזיה),במים מסוננים(שיגרמו לאותם דברים רק פחות),במים מזוקקים-שעקב תהליך יצורם הופכים חומציים ברמה של 4-6 PH(וזה עלול לגרום לאיכול מתכות כגון אלומיניום).

כל ה"מהילות" הן פשרה ולדעתי פשרה לא מוצלחת.

הכי טוב למהול עם מים שעברו תהליך אוסמוזה הפוכה(H2O ללא שום חומרים נוספים ברמת חומציות PH7)

או מים שהרכבם זהה שהם מים שמקורם במזגן(אדי מים שהפכו לנוזל)

במוסך שאני מטפל בו משתמשים אך ורק במי מזגן למהילה(הצינור של המזגן ממלא שם בקבוקים נוןסטופ).

ניצן

ומה לגבי מים מזוקקים (מיועדים למכירה) בדרגת מוליכות 0-10 מיקרוסימנס ,ומיוצרים בזיקוק כפול ע"י אוסמוזה הפוכה ומחליפי יונים?

JDM :twisted:

פורסם
ומה לגבי מים מזוקקים (מיועדים למכירה) בדרגת מוליכות 0-10 מיקרוסימנס ,ומיוצרים בזיקוק כפול ע"י אוסמוזה הפוכה ומחליפי יונים?
תיבדוק ותוודא אם אינם חומציים !!

היום,

לאחר נסיעה רגילה לבת ים עם משפחתי עם מזגן פועל על ה-3/4.

הוספתי עוד 200CC (כוס וחצי). ובזאת השלמתי את המילוי במיכל העיבוי שכרגע הוא בMAX.

בתהליך זול(עלות מיכל פלסטיק) פשוט מאד ובטוח לחלוטין.(המים הם מים טהורים ללא חומרים מזיקים).

ניצן

• תוכן חדש...