Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 1984 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני כ 4 שנים במקום עבודה הנוכחי(מפתח תוכנה). חברה קטנה, כ 10 אנשים.

במישור הטכני, אני הבכיר בחברה, תנו איזה טייטל שתרצו.

לפני כשנה(עידן הטרום קורונה) הגעתי להחלטה על עזיבה (יותר נכון הכנה של הקרקע לעזיבה וחיפוש אחר מתמודד מתאים להחלפה). המנהל שלי היה מאוד מופתע (כי באמת שטוב לי) והרצון לשינוי היה מקצועי.  אחרי כמה שיחות החלטתי להישאר. גם בדיוק הגיעה הקורונה, גם המצב המשפחתי דרש יציבות, גם היה דיון על ההתפתחות המקצועית בחברה (מה שבאמת קרה בשנה הזו) וגם הייתה הצעת שכר מפתה מאוד.

כל הסיבות האלו גרמו לי להישאר ואפילו לא פזלתי לצצדים.

לפני כמה ימים קיבלתי הצעת עבודה ממעסיק קודם.

החברה בתנופה, טכנולוגית נשמעת מאוד מעניינת והתפקיד עצמו מרגיש מאתגר.

הבעיה היחידה שלי היא שאני מרגיש שלעזוב את מקום העבודה הנוכחי ללא הכנה מוקדמת של 3-6 חודשים זה משהו שיכול לגרום לסיום ההעסקה ברוח לא טובה  - וזה הדבר האחרון שארצה לעשות למעסיק הנוכחי (שאין לי תלונה אחת אליו). המנהל שלי רואה אותי כשותף בחברה (ומתגמל בהתאם) והמצב בינינו מעולה. לשלילה, אני כן מרגיש שאני צריך לצאת לחברה טיפה גדולה יותר בשביל לסגל דרכי עבודה נכונות יותר. לפני שנה כשרציתי לעזוב זה היה ללא הצעה כלשהי זמינה אלא פשוט תחושת המיצוי (וכמו שהזכרתי, דווקא אחרי השיחה הזו הייתה התעוררות מעניינת בחברה).

הסיטואציה בחברה היא כזו שאם אני עוזב - לא אגיד שהעסק יקרוס כי הוא הרבה יותר גדול ממני, אבל מקצועית אין סיכוי שאת כל הידע שלי אוכל להעביר למתכנתים הנוכחיים (צעירים) וגם גיוס עובד מנוסה יותר עלול לקחת זמן רב יותר מה שישאיר את החברה ללא מענה בחלקים נרחבים.

הנטיה שלי היא קודם כל להיות הוגן למקום עבודה שלי. אני יודע שעזיבה שלי קצת תערער את העניינים ואני לא חושב שזה מגיע למנהל שלי.

מצד שני, יש גם הזדמנות מקצועית חדשה ואולי גם הזדמנות כלכלית (אופציות שיכולות גם לא להיות שוות הרבה, החברה תלויה מאוד ביציאה ממצב הקורונה הנוכחי. עם המצב יישאר כך עוד שנה-שנתיים אני לא יודע איך הם ימשיכו) בחברה טכנולוגית מעניינת. ועדיין, אני לא מרגיש שזו הזדמנות של פעם בחיים (אולי אני טועה ועוד שנתיים אקרא את זה ואגיד איזה טיפש הייתי). 

אני בטוח שבכל מקום עבודה חדש השכר שלי יהיה נמוך יותר מהנוכחי בסדר גודל של 20-25% (ללא קשר לבונוסים שאני מקבל, סדר גודל של משכורת נוספת), ואני יכול להסתדר עם זה.

דעתכם?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

להיות טכני ושלא יהיה לך ממי ללמוד - אלא אם אתה באמת ברמת cto - זה גרוע. זה מעבר לדרוך במקום. זה כבר חיסרון עצום.

כמו כן - קשה לי להאמין שמקום של 10 אנשים נותן לך את הטופ של המשכורת שאתה יכול למצות. אני בחיים לא ראיתי את זה קורה. במיוחד כשחלק מהחברות משלמות משמעותית יותר. והן לרוב גדולות עם סניפים מקומיים בארץ אבל hq במקומות שהשכר בארץ הוא peanuts.

לגבי הלעזוב לא לעזוב פייר לא פייר - אתה צריך להסתכל על זה בתור הקריירה שלך, החיים שלך והמחויבויות שלך מעבר לעבודה בנקודה מסוימת.

נשמע בעיקר שלפני שאתה לוקח צעד - אולי כדאי לך לעשות קליברציה יותר רחבה. מה מצבך בשוק באמת , להתראיין ולהגיע למצב של כמה הצעות , להבין מה הטייטל שלך באמת יכול להיות במקומות עם טייטלים יותר סטנדרטיים (שהרמות משנןת ולא מה שבא לי - אני שם במייל. בחברות קטנות זה על גבול הלא משנה. כולם סיניור אריכיטקט vp אוף משהו... ולפעמים מזה עוברים להיות מפתח לא בכיר ועדיין עולים בשכר ...)

והכי חשוב ללכת למקום שאתה! יכול להתפתח בו.

• אהבתי 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

אם באמת חשוב לך שהחברה תצליח למלא את פער הידע שיווצר אם תעזוב, אתה יכול להמשיך לתת להם שירותי ייעוץ כפרילאנסר לאורך תקופה מסוימת.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 4
פורסם

אם מישהו רוצה את הבחור, יש מצב טוב שהוא יסכים לחכות מעבר ל30 יום הודעה מוקדמת, ככה אפשר לצאת פייר לכל הכיוונים.

בהחלט לגיטימי לרצות לעזוב בטוב, בעייני תכונה לא פחות חשובה מעוד כישור טכני כזה או אחר.

הייתי נותן הודעה של 45-60 יום בתיאום עם מקום העבודה הבא ונשאר בקשר עם המעסיק הקודם בשביל לעזור לו למלא את החלל (גם אם זה כמה שעות בשבוע בחינם או תשלום סמלי)

• רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

אני התחלתי את הדרך שלי בתור שכיר בחברה שהבעלים שם עשה איתי את הצעדים הראשונים שלי בתחום ולמדתי ממנו הרבה

יום אחד הבנתי שאי אפשר להשאר יותר עצמאי-שכיר שקם בבוקר ועובד בשביל עסק של מישהו אחר, ועם כל הכבוד והערכה אליו צריך להתקדם בחיים.

ברור שהוא היה מעדיף שאשאר איתו עוד עשור, אבל עם כל הכבוד והאהבה צריך להסתכל קדימה ולהתקדם בחיים.

בעסקים אין ודאות בשום דבר. אתה עוזב חברה שנותנת לך עבודה שוטפת, יכול להיות שתצליח בתור עצמאי ויכול להיות שתכשל. זה הסיכון שכל אחד שעוזב מקום בטוח לוקח על עצמו.

מאז שעשיתי את השינוי הזה הכל היסטוריה.

לא צריך להרגיש לא נעים, כי אף אחד שלוקח אותך כעובד שכיר לא מצפה שכל החיים תשאר תחתיו ולא תתפתח.

אם הייתה ודאות בכל צעד שאנחנו עושים, לא היית מתלבט ולא היית צריך לשאול אותנו מה לעשות, כי התשובה הייתה ודאית וכתובה על הקיר

עריכה אחרונה על ידי Transporter
פורסם

האם ניתן לתקופה לעבוד יומיים בחברה הנוכחית ועוד 3 ימים בחברה החדשה עד שיימצא לך מחליף ראוי ותוכל להעביר אליו את כל הידע שלך הקשור בחברה הנוכחית?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

לגבי המעסיק הנוכחי, הסר דאגה מלבך.

בתי הקברות מלאים באנשים שהיו בטוחים שאין להם תחליף.

אם המצב היה הפוך, ולא היו הכנסות, בלי למצמץ היו דואגים לתת לך התראה לפי מה שכתוב בחוק.

(עם הסבר ש"אנחנו מצטערים, אין ברירה, חבל שזה ככה" וכאלה.. לא מרוע - אלא כי ככה השוק עובד)

סוגייה מעניינת.

לחזור למעסיק קודם, שאתה מכיר את כל ה"מאחוריי הקלעים" אצלו. 

בעיקר כי מישהו קיבל רעיון ורוצה לעוף איתו קדימה. הפעם, בפוזיציה בכירה יותר.

אז כמה שאלות שהייתי שואל את עצמי לפני מעבר:

- אם הרעיון הזה כל כך טוב, איפה היית עד עכשיו ?

- האם זה פעם ראשונה שיש לו רעיון כזה ? אם לא, כשבעבר היו רעיונות כאלו, איך זה נגמר ?

- האם זה קשור לתחום העיסוק או משהו שהופלץ במהלך הלילה בלי קשר לכלום ?

- תחום העיסוק הנוכחי של המעסיק, האם הוא יציב ומכניס ? (הולכים לכיוון חדש כי רוצים או כי חייבים?)

זה נשמע שאתה ONE MAN SHOP בפן הביצועי.

יש למישהו רעיון, הוא חושב שהוא טוב, אבל הוא צריך גורם טכני, שהוא מוכח, שיגרום לדבר הזה גם אשכרה לקרות.

עריכה:

הבנתי שזה אנונימי ולכן כנראה שלא אקבל תשובות.

אז רק אגיד שאלו שאלות שאתה צריך לשאול את עצמך בעיקר כדי לגדר סיכונים ולא לבזבז את הזמן שלך (שהוא הנכס הכי חשוב שיש לך בתור בעל מקצוע).

אני לגמריי יכול לשים את עצמי בנעליים שלך מהרבה סיבות שלא ניכנס אליהם.

רק אוסיף שאם הייתי עושה את המעבר, הייתי דואג שאני לא מהמר על רעיון של מישהו אחר.

משמע, שזה ישתלם לכל הצדדים גם אם הרעיון לא יתפוס אדאג לגדר את הסיכון, משמע הכנסות יציבות וטובות כבר מהחודש הבא.

ואם כן יתפוס, אצפה לרווחים בדמות בונוסים שנכתבים בחוזה ולא באוויר.

עריכה אחרונה על ידי stum
פורסם

דעתי היא בעצם ביקרות על החברה שאתה עובד בה כרגע.
לחברה מחושבת אסור שיהיה בנאדם אחד שרוב הידע המעשי נמצא אצלו.
אם לא הספיק להם לראות מה קורה מסביב בשנה האחרונה - גם הקורנה וגם שיחת העזיבה שלך לפני שנה והם לא הכשירו עוד אדם לפחות שיהיה בעל אחוז גבוהה ליכולות להכנס לתפקיד שלך זה (לדעתי) מחדל ניהולי כושל.
במערכת טובה אין להסתמך על בורג מרכזי.

ועכשיו המצב הוא שבגלל המחדל הניהולי שלהם (שוב - זו דעתי) השיקולים המקצועיים *שלך* לגבי הקריירה *שלך* כבולים במידה מסויימת לטעות המתמשכת שלהם.

לדעתי, בגלל 2 נורות האזהרה שציינתי לגביהם, תחשוב יותר על עצמך כי הם לא עשו מספיק באופן מקצועי משהו שיעגן אותך בחברה

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk

• רעיון טוב! 1

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
לפני 16 דקות, gsi16v כתב:

ועכשיו המצב הוא שבגלל המחדל הניהולי שלהם (שוב - זו דעתי) השיקולים המקצועיים *שלך* לגבי הקריירה *שלך* כבולים במידה מסויימת לטעות המתמשכת שלהם.

לדעתי, בגלל 2 נורות האזהרה שציינתי לגביהם, תחשוב יותר על עצמך כי הם לא עשו מספיק באופן מקצועי משהו שיעגן אותך בחברה

לפי איך שהוא מתאר את הדברים - חברה קטנה של 10 אנשים ומתייחסים אליו ומתגמלים אותו כשותף - מי שהיה אחראי לטפח מחליף זה הוא בעצמו.

פורסם
לפני 2 דקות, MiniMiz3r כתב:

לפי איך שהוא מתאר את הדברים - חברה קטנה של 10 אנשים ומתייחסים אליו ומתגמלים אותו כשותף - מי שהיה אחראי לטפח מחליף זה הוא בעצמו.

אני דיי מסכים.

הבוס שלי בעמדה בכירה מאוד, סגר 9 שנים בחברה אצלנו, הוא חיפש מקום חדש כי הגיע למיצוי (בכל זאת, 9 שנים), ודאג לטפח אותי ואת המקביל אלי - כל אחד בתחומו - כדי שנוכל להחליף אותו בחלק מהדברים כשיגיע הזמן.

פורסם
בתאריך 5.2.2021 בשעה 08:02, Liviur כתב:

כמו כן - קשה לי להאמין שמקום של 10 אנשים נותן לך את הטופ של המשכורת שאתה יכול למצות.

+1.

הוא אמר שהוא מתכנת. מי שמשלם הכי הרבה למתכנתים זה תאגידים גדולים וחברות סייבר מבוססות (או שילוב של ה-2) בפער. מהניסיון שלי שאר האופציות לא מתחרות בהם בכלל. וזה בלי שהכנסנו לשיקול מיקום גיאוגרפי (בתל אביב השכר גבוה יותר)

• רעיון טוב! 1

"when you see a good move, look for a better one..."

Mazda 2 2014

Kawasaki Z400 2020

פורסם (נערך)

קודם תמצא מקום אחר. תהליך חיפוש העבודה, גם במקצוע נדרש, ארוך ומפותל חוץ ממקרים יוצאי דופן של היכרות מראש.

מצאת? תודיע 30 יום מראש ותגיד שאתה זמין בטלפון אם יש איזו בעיה.

שום דבר לא יקרוס, תאמין לי.

לגבי שירותי ייעוץ בתשלום - זה עובד רק כשאתה הופך משכיר לעצמאי. במעבר משכיר לשכיר, אין שום חברה שתסכים לסידור הזה ובצדק (מעבר לכאב הראש הפיננסי).

עריכה:

רק עכשיו שמתי לב שיש כבר הצעת עבודה.

שלום וביי. עובדים מתחלפים **בכל פוזיציה שהיא** זאת המציאות שבה אנחנו חיים כרגע. אתה לא כזה מיוחד והסיטואציה שגרתית עד כדי פיהוק. יסתדרו, תאמין לי. כל מקום מסתדר.

עריכה אחרונה על ידי hans
  • רעיון טוב! 1

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 4 שעות, wa11a כתב:

+1.

הוא אמר שהוא מתכנת. מי שמשלם הכי הרבה למתכנתים זה תאגידים גדולים וחברות סייבר מבוססות (או שילוב של ה-2) בפער. מהניסיון שלי שאר האופציות לא מתחרות בהם בכלל. וזה בלי שהכנסנו לשיקול מיקום גיאוגרפי (בתל אביב השכר גבוה יותר)

השאלה מה המחיר לשכר הזה (לא מכיר לעומק את התחום אבל יודע שאין ארוחות חינם).

מקום עבודה זה מכלול של דברים שאחד מהם אבל ממש לא היחיד הוא השכר.

יש שעות עבודה, גמישות, עניין, אתגר, יחס ועוד. צריך תמיד לראות את התמונה הכוללת ואז להחליט על מה מתפשרים וכמה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)
לפני 29 דקות, Night Driver כתב:

השאלה מה המחיר לשכר הזה (לא מכיר לעומק את התחום אבל יודע שאין ארוחות חינם).

קשה משמעותית יותר להתקבל ויש ציפיות מבחינת איכות הדילוור.

השאר דיי אותו הדבר.

האתגרים מרתקים ובסקייל עצום ואיכות החברים לצוות מאוד מאוד גבוהה.

היחס לעובדים מעולה ברוב המקרים, כי פשוט לא הרבה מתקבלים ויש ברוב המקומית האלו דרישה לגידול שיותר גדולה מכמות האנשים שמביאים ותחרות חזקה על עובדים טובים.

אין קשר בין המשכורת לכמה קשה עובדים מבחינת הכמות שעות ברוב התחומים בחיים בימינו.

מה שכן - עובדים וחושבים קשה. אלו לרוב לא מקומות לחמם את הכיסא ו״לתקתק״ עבודה ב3-4 שעות ביום (rest and vest) שגם קיימים בשוק.

בא הגיד שנתקלתי אבל בשעות לא נגמרות בעיקר בחברות קטנות בלי תהליכים מסודרים / מוצרים ברמה נמוכה ופחות בחברות שמשקיעות מהיסוד בלבנות נכון (תוכנה ותהליכים)

עריכה אחרונה על ידי Liviur
  • מעניין 1

If living is for learning

Then dying is forgetting

• תוכן חדש...