Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2091 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אין לי כסף קטן (או גדול).

כל פעם שאני מזמין משלוח זה מתחיל בלהפוך כל פינה בתיק או בבית לחפש כמה שקלים לטיפ.

אני משתדל מאוד לתת 5-10 ש"ח טיפ גם שיש דמי משלוח וגם שהם גבוהים.

ואז הגיעה הקורונה והטיפ באשראי לשליח נהיה נפוץ וחשבתי - שהנה - איזה יופי. פתרון רלוונטי.

ואז הגיעו האנשים שאמרו לי - כן אבל זה לא באמת מגיע לשליח. 

זה נכון? כלומר גם שאני משלם דמי ומשלוח וגם טיפ זה באמת לא מגיע לשליח? או שמגיע החלק היחסי אחרי מיסים?

כי אם זה ב. בכלל לא אכפת לי.

אם זה א, אז חבל לי, אבל אני מוכר לעצמי כל מיני סיפורים של - הוא בחר לעבוד שם והוא יודע מה התנאים.

יש פה שליחים? מה הסיפור?

פורסם

עבדתי בבית תוכנה בתחום הריטייל.

כאשר נשלמים טיפ באשראי הוא נכנס לחשבון על מנת שתחוייב באשראי אך יש פעולה נגדית כך שהכסף לא נכנס כתקבול לבית העסק על מנת שלא יהיה צריך לשלם מיסים.

שורה תחתונה, הטיפ עובר במלואו למי שצריך.

פורסם

הטיפ באשראי (תן ביס וכו') מיותר.

מנסיוני הלא מועט בחצי שנה האחרונה לא פעם שמעתי "הם משלמים לבעל העסק בשותף פלוס 120 הטיפ לא באמת מגיע אליי".

שותף איתך לתסכול, במיוחד שהרבה מאוד שליחים בתקופה האחרונה זה מלצרים או מארחות של המסעדות ובאים ללא עודף מ50 או 100.

דואג שתמיד יהיה לי מטבעות של 10. אם אין טיפ מוותר על המשלוח.

היוצאים מהכלל אלו משלוחים משופרסל או כאלה, שעלות המשלוח היא 30 שקל וזה מוגזם להוסיף לזה עוד טיפ. עם כל הכבוד.

פורסם

זו תמיד בעיה.

כשהייתי בארץ הייתי שואל את השליחים כשהיו מגיעים פעם ראשונה ממקום חדש אם זה מגיע אליהם או לא ולפי זה משתדל להתנהל.

מאז שעברתי לארה״ב - יש לי 0 רצון להתעסק בכל סוג של מזומן (בארנק שלי יש מקום לכמה שטרות מקופלים - אין מקום למטבעות אפילו , ולרוב יש שם 5 או 10 דולר ל״חירום״) אבל מצד שני על כ ל מערכבת אונליין ובמסעדות יש מקום יעודי לטיפ שנפרד מהתשלום על השירות.

וכשזה לא מגיע לשליחים ישירות - לרוב יש כתבות על זה (כמו שהיתה תקופה שdoordash עשו).

ברוב האפליקציות שליחויות ושירותים - הם במפורש מציינים שהכסף מגיע במלואו לשליח.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

תרבות הטיפים זה משהו שצריך למות ויפה שעה אחת קודם.

ובטח מקומות שמשלמים לעובדים שלהם שכר מחפיר ומצפים שהם יתפרנסו מטיפים.

אני לרוב לא נותן טיפ לשליחים.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 8

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

גם לי בארנק אין מקום למטבעות.
ממה שאני מבין, חברות השליחויות לוקחות מהמסעדות 30 אחוז ממחיר המנה וזה מתגלגל עלינו אז שיתכבדו וישלמו לשליחים שלהם שכר ראוי או שיורידו את העמלות הגבוהות שישאר מקום לטיפ.

חוסר תשלום טיפ לשליחי ארוחות הצהריים הוא צעד צרכני נכון לדעתי.
רק כך אפשר יהיה לפגוע בחזירות של בעלי החברות האלו.

פורסם

אם יש עלות משלוח להזמנה גם אם השליח מנקה לי את האוטו אני לא נותן לו טיפ.

• רעיון טוב! 1

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

מזמין כמעט כל יום ולא נותן טיפ בכלל. לא מבין את התרבות הזאת של הטיפים.

לא רק שליחים. גם למלצרים לא אתן אם הם יעשו טובה שהם נותנים שירות.

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 4 שעות, stum כתב:

אם אין טיפ מוותר על המשלוח.

בתור מי שעבד מעל 3 שנים כשליח - למה לכל הרוחות? 

• אהבתי 1

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם (נערך)

לא מבין למה לכל הרוחות מגיע טיפ לשליח או למלצר ?

בגלל שזאת עבודה קשה ? so what? העבודה שלי לא קשה ?

מדוע לעבודה מסוג X מגיע טיפ ולעבודה אחרת לא מגיע טיפ ?

אף אחד לא משלם לי טיפים על העבודה שלי, לא רואה הצדקה לשלם לשליחים או מלצרים (לצערי בגלל נורמות חברתיות הזויות אני נאלץ לשלם)

טיפ צריך להתבסס על שירות שהוא מעבר למקובל, שהוא יוצא דופן, ומועטים מאוד המקרים שבהם זה קורה.

עריכה אחרונה על ידי phpclub
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...