Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2091 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 19 דקות, Transporter כתב:

אני לא בטוח שזה כל האמת

באשראי פשוט מורידים להם את המעמ

זה מה שאני יודע מהתקופה שהיה לי חלק במסעדה

מלצרים גם היו אומרים "אין אפשרות לטיפ באשראי" ולוקחים סיכון שהלקוח יגיד טוב אז פעם הבאה נביא מזומן

בדיוק

מה זה משנה אם הוא שליח של אמאזון או של הסופר

ואם הוא הזיע כשהעלה אליי את החבילה, או העלה אותה במעלית בבניין מבושם וממוזג ?

זה חלק מהמשכורת שלו

המעסיק שלו משלם לו XXX כי  יודע שתהיה לו עוד השלמה מטיפים

אני באמת לא מבין אנשים שעושים עסקה בכמה מאות שקלים ומה שכואב להם זה 10-20 שח

וכן מי שיכול לשלם 80 שקל על המבורגר, יכול לשלם עוד 5 שח טיפ לשליח. אף אחד לא מכריח אותך לתת 50 שקל טיפ.

מי אמר לך ?

גם בחתונות וגם במסעדות מפרישים למטבח.

חוץ מזה

טבחים, שוטפי כלים ואחמש עובדים לפי שעה

כלומר גם אם עכשיו בתקופת קורונה המסעדה פתוחה ולא נכנס אף אחד - הם מקבלים יומית

מלצר שעומד במסעדה שלא בא אף אחד - חוזר עם מינימום שבמינימום שבמינימום, כי הוא תלוי בטיפים

אני מאוד שמח שכתבת חלק מהדברים כאן:

אם למלצר מורידים את המע"מ - בעיה שלו. שישלם מיסים כמוני וכמוך.

לגבי ההמבורגר ב-80 ש"ח. הבעיה זה לא ה-5 שקלים. זה להשיג אותם. 

ואם יש אפשרות לטיפ באשראי, עד כמה אמור להיות אכפת לי אם זה מגיע אליו או לא. 

עריכה אחרונה על ידי Nakamichi
פורסם
לפני 21 דקות, Transporter כתב:

המעסיק שלו משלם לו XXX כי  יודע שתהיה לו עוד השלמה מטיפים

מלצר שעומד במסעדה שלא בא אף אחד - חוזר עם מינימום שבמינימום שבמינימום, כי הוא תלוי בטיפים

זה אומר שבעצם אני נותן את הטיפ לבעל המסעדה, שאיו משלם למלצר את השכר הראוי. ועוד בשחור, כי על הטיפ לא נגבים מיסים.

בעצם הופך אותי לעבריין שמשתף פעולה עם עבירות על חוקי העבודה ועל חוקי המס.

• מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

לא, לא. הופך אותך לאחלה סחבק שדואג לאחיו היהודים שיחיו טוב והכי חשוב הופך אותך ללא קמצן. הכי חשוב. חס וחלילה שלא תהיה קמצן שומו שמיים. 

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
  • מעניין 2
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)
לפני 54 דקות, אורח לרגע כתב:

אלה שנותנים טיפ בלי לזיין ת'מוח

זה יפה ש"לזיין את המוח" שווה ערך ללחשוב, לשאול שאלות, להביע ביקורת, לא להסכים לתשובות לא טובות, להתנגד ללחץ ועדריות.

לפני 33 דקות, Transporter כתב:

וכן מי שיכול לשלם 80 שקל על המבורגר, יכול לשלם עוד 5 שח טיפ לשליח. אף אחד לא מכריח אותך לתת 50 שקל טיפ.

אני יכול גם לשלם עוד 100,000 שקל, מתחייב בפנייך. אבל אין סיבה.

עריכה אחרונה על ידי snoop90
פורסם
לפני 4 דקות, snoop90 כתב:

אני יכול גם לשלם עוד 100,000 שקל, מתחייב בפנייך. אבל אין סיבה.

עוד פעם. בחירה שלך

יש אנשים שנוח להם להזמין מנה, לאכול חצי, לגלות שהמנה של הבן זוג יותר טעימה ולהגיד "המנה גועל נפש תנו לי את שלו"

או בכלל להתקשר למחרת ולהגיד שהתביישו להתלונן אז רוצים ביטול חיוב

אין עונש מוות על זה היום ואפילו לא ישלחו אלייך את מישל לקחת לך את הכלב

תתנהג איך שאתה רוצה

רוב האנשים יודעים להתנהג

לפני 6 דקות, snoop90 כתב:

זה יפה ש"לזיין את המוח" שווה ערך ללחשוב, לשאול שאלות, להביע ביקורת, לא להסכים לתשובות לא טובות, להתנגד ללחץ ועדריות.

כי זה באמת לזיין את המוח.

עלה אלייך בנאדם עד לבית עם האוכל שלך, עם המשלוח מהסופר או סתם טכנאי הגון שלקח לך 250 שח על תיקון שיכל בקלות לקחת לך 600 כי אין לך מושג בשום דבר שם.

לגיטימי שתתן כמה שקלים. בהתאם למה שאתה יכול ובהתאם לסוג העבודה

ברור שטכנאי שתיקן לי את המקרר לא יקבל 5 שח כמו שליח שהביא לי שווארמה

לזיין את המוח זה להתחיל להתקטנן כן לתת לא לתת.

פשוט תתן. רוב האנשים כאן לדעתי לא ימותו מזה, אבל יתנו הרגשה טובה לבנאדם שמסתובב בחום הזה בחוץ בריצה בשביל שתקבל את האוכל שלך חם

וזה לא משנה אם הוא שליח או טכנאי או חופף במספרה שמחכה שתכנס כדי שתזרוק לו כמה שקלים

• מעניין 1
פורסם
לפני כשעה, אורח לרגע כתב:

אני נותן טיפ לכל נותן שירות שמצפה לזה, שמשכורתו מורכבת מזה ושעשה עבודה מספקת.

אני לא נכנס לוויכוח הזה.

לא ציפיתי שתענה לי בכנות. כמובן שאתה לא נותן אפילו אגורה לשליחים של חבילות.

בקיצור, גם חרטטן וגם קמצן ועל הדרך צבוע.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
לפני 9 שעות, sjerby כתב:

אני נותן טיפ רק לשליח של הפיצה, כי כשהוא מגיע אני שמח.

תכלס סיכמת את זה יפה.

כשבא לי אני נותן, כשלא אז לא. אין נוסחה מדוייקת. 

• אהבתי 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם (נערך)
לפני 39 דקות, Smiro כתב:

לא, לא. הופך אותך לאחלה סחבק שדואג לאחיו היהודים שיחיו טוב והכי חשוב הופך אותך ללא קמצן. הכי חשוב. חס וחלילה שלא תהיה קמצן שומו שמיים. 

אני משלם לעסק תמורת מוצר+שירות. ושבבקשה העסק ישלם לעובדים שלו. אם זה מצריך העלאת מחיר ההמבורגר מ-80 ל-90 ש"ח - מקובל. אבל שלם לעובדים שלך שכר הוגן ואל תשלח אותם לקושש לקושש טיפים. 

בסופו של דבר הטיפים פוגעים גם בעובדים - הם לא מקבלים עליהם שום זכויות. מבט"ל ועד קה"ש.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

טיפ הוא הדרך של הלקוח לתגמל נותן שרות על שעשה אקסטרא מאמץ או הבעת תודה על שרות טוב שקיבל וכאות הערכה לנותן השרות.

עם הזמן הוא הפך להיות לסוג של נוהג שבוא מגזרים מסוימים של עובדים ומעסיקים רואים בו מעין מס.
זה גורם לכמה בעיות-
1. נותני השרות כבר לא מתאמצים כי הטיפ ממילא יגיע שאם לא כן תחשב כקמצן ( ראו תגובות כאן בשרשור).

2. מעסיקים מגדילים את הרווח שלהם על ידי כך שהם בונים שההכנסות של העובדים ישולמו כולן או חלקן על ידי הלקוחות ישירות.

3. תנאי ההעסקה של העובדים לרבות ההפרשות שלהם נפגעות/ לא משולמות כלל והם למעשה עובדים שקופים בשחור.

4. נולדו חברות שליחויות למזון שממש בנו את המודל העיסקי שלהם על ידי גביית עמלה גבוהה מהמסעדות מצד אחד וקיפוח העובדים שלהם מהצד השני.

אי תשלום טיפים לשליחי המזון תיטיב בטווח הארוח את מצבם התעסוקתי של השליחים בכך שתאלץ את המעסיקים שלהם לשלם עבורם שכר ראוי והפרשות.

מכאן שכל אחד יפעל כראות עיניו.

נדבן, קמצן או תמים

• אהבתי 3
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 58 דקות, Nakamichi כתב:

אני מאוד שמח שכתבת חלק מהדברים כאן:

אם למלצר מורידים את המע"מ - בעיה שלו. שישלם מיסים כמוני וכמוך.

לגבי ההמבורגר ב-80 ש"ח. הבעיה זה לא ה-5 שקלים. זה להשיג אותם. 

ואם יש אפשרות לטיפ באשראי, עד כמה אמור להיות אכפת לי אם זה מגיע אליו או לא. 

המדינה מאפשרת (או לפחות איפשרה בזמנו) למלצרים ושליחים וכו' להרוויח טיפים

אם אתה יודע שמורידים מע"מ או שתוסיף עוד 15% נניח או שתתן במזומן

אם אתה עושה טובה שאתה נותן למה אתה נותן ? לא מכריחים אותך

אתה יכול להעביר לו בביט ואתה יכול לתת לו 8 שקל במקום 5 שקל אם אתה יודע שמורידים לו את המעמ

• מצחיק 1
פורסם
לפני 39 דקות, Transporter כתב:

כי זה באמת לזיין את המוח.

עלה אלייך בנאדם עד לבית עם האוכל שלך, עם המשלוח מהסופר או סתם טכנאי הגון שלקח לך 250 שח על תיקון שיכל בקלות לקחת לך 600 כי אין לך מושג בשום דבר שם.

לגיטימי שתתן כמה שקלים. בהתאם למה שאתה יכול ובהתאם לסוג העבודה

ברור שטכנאי שתיקן לי את המקרר לא יקבל 5 שח כמו שליח שהביא לי שווארמה

באתי ברביעי לעבודה,אפילו חניתי רחוק כי הגעתי מאוחר,

איפה המזומן שלי על הצעידה שעשיתי על המעלית?למה לי לא מגיע?

העבודה של הבן אדם היא להחנות את הטוסטוס מתחת לבניין,לעשות "טוק טוק"  על הדלת ולתת לך שקית עם אוכל.

איפה המאמץ המיוחד?

לטכנאי מקרר אני משלם את מה שהוא ביקש,השירות שלו משקלל מחיר הגעה+חלקים עם צריך+זמן עבודה.

• אהבתי 1

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 4 דקות, Boaz Av כתב:

טיפ הוא הדרך של הלקוח לתגמל נותן שרות על שעשה אקסטרא מאמץ או הבעת תודה על שרות טוב שקיבל וכאות הערכה לנותן השרות.

עם הזמן הוא הפך להיות לסוג של נוהג שבוא מגזרים מסוימים של עובדים ומעסיקים רואים בו מעין מס.
זה גורם לכמה בעיות-
1. נותני השרות כבר לא מתאמצים כי הטיפ ממילא יגיע שאם לא כן תחשב כקמצן ( ראו תגובות כאן בשרשור).

2. מעסיקים מגדילים את הרווח שלהם על ידי כך שהם בונים שההכנסות של העובדים ישולמו כולן או חלקן על ידי הלקוחות ישירות.

3. תנאי ההעסקה של העובדים לרבות ההפרשות שלהם נפגעות/ לא משולמות כלל והם למעשה עובדים שקופים בשחור.

4. נולדו חברות שליחויות למזון שממש בנו את המודל העיסקי שלהם על ידי גביית עמלה גבוהה מהמסעדות מצד אחד וקיפוח העובדים שלהם מהצד השני.

אי תשלום טיפים לשליחי המזון תיטיב בטווח הארוח את מצבם התעסוקתי של השליחים בכך שתאלץ את המעסיקים שלהם לשלם עבורם שכר ראוי והפרשות.

מכאן שכל אחד יפעל כראות עיניו.

נדבן, קמצן או תמים

מה זה "אקסטרה מאמץ" ?

אם אני מלצר אז אני צריך להחנות לך את הרכב ולהוציא לך אותו מהחניה כדי שתרגיש שעשיתי אקסטרה מאמץ ?

או לסחוב לך את התיקים מהכניסה עד לשולחן ?

אם אני שוטף מכוניות אני צריך ללקק לך את השטיחים כדי שתראה שעשיתי אקסטרה מאמץ ?

אולי אם אני שליח והבאתי לך את ההמבורגר אני צריך להוריד לך את הפחים כדי שתרגיש שעשיתי אקסטרה מאמץ ?

לכל אחד יש את ההגדרה של העבודה שלו

עשה אותה טוב? עם חיוך ? תן לו טיפ

ברור שאם הוא עשה טובה ששירת אותך, התנהג בזילזול, הרגיש לך כאילו הוא עושה טובה - אל תתן

אבל אל תתחיל לספר לנו סיפורים על "אקסטרה מאמץ"

המלצר לא צריך לעשות לך מסאג' כשאתה קורא את החשבון

אל תתחיל לבלבל לי את המוח על מעסיקים

הילד הזה בן 21 שהולך לעבוד בבית קפה או בתדלוק רכבים או במוזס, הוא לא יקח את הבעלים למשרד ויגיד לו לעלות לו את המשכורת כי אתה החלטת שבעל הבית עושה יותר כסף.

אני משלם לעובדים שלי סכומים של 4 ספרות ביום, ולקוח שמרוצה מהעבודה שלהם נותן להם טיפ.

זה אומר שאני צריך לשלם להם 5 ספרות ? או שזה פשוט אומר שיש אנשים שמעריכים את העבודה ולא מחפשים תירוצים למה לא לתת טיפ ?

מצטער להגיד לך לא מכיר אותך אבל זאת תגובה קלאסית של הישראלי המכוער

"שכל העסקים בישראל ישנו את המבנה שלהם אני לא צריך לתת 5 שקלים"

עלוב בעייני

מקווה ששליח שמביא לך את האוכל יזרוק לך אותו כמו כלב וילך

Just now, Potato כתב:

באתי ברביעי לעבודה,אפילו חניתי רחוק כי הגעתי מאוחר,

איפה המזומן שלי על הצעידה שעשיתי על המעלית?למה לי לא מגיע?

העבודה של הבן אדם היא להחנות את הטוסטוס מתחת לבניין,לעשות "טוק טוק"  על הדלת ולתת לך שקית עם אוכל.

איפה המאמץ המיוחד?

לטכנאי מקרר אני משלם את מה שהוא ביקש,השירות שלו משקלל מחיר הגעה+חלקים עם צריך+זמן עבודה.

כי אתה עובד לפי שעה ולא לפי לקוח. או שאתה עובד גלובלי.

הבנאדם הזה שאתה מדבר עליו מזדרז להביא לך את האוכל חם וטרי, כאילו ישבת עכשיו במסעדה וקבלת אותו, כדי שאתה תאכל אותו בכיף

ותתפלא, שליח מהסופר שמעלה לך את המשלוח במדרגות בחום של יולי אוגוסט מאוד מאוד מתאמץ. 

טכנאי מקררי כול לנצל את התום לב שלך ולקחת לך 600 שקל במקום 250 (בלי לרמות אותך, פשוט לדפוק מחיר כי הוא יודע שלא תזמין עכשיו טכנאי אחר)

אבל נתן לך מחיר טוב ושירות טוב, חייך, הסביר, עזר, הסביר לך איך להמנע מנזקים לציוד

לא יקרה כלום אם תתן לו 20 שקל

אני מגיע לשטיפת רכבים אני מרגיש שהשוטף מלקק לי את הרכב כדי שאני אהיה מרוצה כי הוא יודע שאני מעריך את זה ולא חושב שהוא צריך להגיד תודה שאני נותן לו את הכבוד לנקות GLE לחברה שלי.

אז במקום פשוט להעביר סמרטוט הוא משקיע ומבריק את הרכב כדי שיראה מושלם

משתדל לא לתת לי לחכות הרבה בתור

ותמיד נותן לי להחנות בצל בסוף ולעבור עם מגבת חדשה עם חומר שלי אחרי השטיפה

אין לי בעיה עם 10 שקל שאני נותן לו

לא יקרה שום דבר ואני לא מרגיש פראייר

פורסם

אז אפרט אם כבר השמצת אותי...

במסעדה אני נותן כמקובל עשרה אחוז על שרות רגיל או לא נותן בכלל אם קיבלתי יחס רע ומגדיל אם קיבלתי יחס מצויין.

שטיפת רכב נותן 5 שח אם סתם מרחו לי את האוטו או 20 שח אם השקיעו.
אם ממש חיפפו אז גם 5 שח לא אשלם.

שליחים של מזון לארוחות צהריים בעבודה ושליחויות חבילות אינני נותן בכלל.

פורסם
לפני 17 דקות, sperial כתב:

אני משלם לעסק תמורת מוצר+שירות. ושבבקשה העסק ישלם לעובדים שלו. אם זה מצריך העלאת מחיר ההמבורגר מ-80 ל-90 ש"ח - מקובל. אבל שלם לעובדים שלך שכר הוגן ואל תשלח אותם לקושש לקושש טיפים. 

מבחינתך זה מקובל.

לבעל העסק נוח להפריד את מחיר המנה ממחיר ה"שירות" ללקוח.

ככה אתה בא למסעדה,הוא לוקח את שלו על המנות ומשאיר לך "לשבור את הראש" מול המלצר.

לפני 17 דקות, sperial כתב:

בסופו של דבר הטיפים פוגעים גם בעובדים - הם לא מקבלים עליהם שום זכויות. מבט"ל ועד קה"ש-למלצר?!?!?!?

הייתי מגיע בממוצע ל80 שקל לשעת עבודה בסופי שבוע בגלל טיפים.

אתה חושב שהמעסיק היה מגלגל לי סוציאליות על 80 שקל לשעה?בחיים לא.

רוב העובדים צעירים,זמניים ומחליפים מקומות עבודה דיי מהר,ומעדיפים לקחת 4000 עכשו ולא 3200 ושאולי יהיה להם גרוש וחצי פנסיה.

אף אחד לא מתייחס לזה כעבודה אמתית וההתנהות בהתאם מכל הצדדים.

המעסיק הכי הוגן היה לוקח ממני 29.12 כפול מספר השעות שעבדתי לדווח בתלוש,מעסיק אחר היה מוציא לי תלוש על 50 שקל והכל היה עובר אלי בסוף הערב ישירות.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 47 דקות, Transporter כתב:

רוב האנשים יודעים להתנהג

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

סליחה. סליחה. יש יותר מדי סגר בחוץ, כי רוב האנשים יודעים איך להתנהג.

לפני 48 דקות, Transporter כתב:

אז מה שאתה כאן אומר בעצם, כל פעם שמישהו עושה את העבודה שלו בדיוק כמו שהוא אמור לעשות אותה, מגיע לו פרס? על זה שכבוד השליח עלה אליי הביתה, מגיע לו אקסטרה, על זה שטכנאי מזגן לא רימה אותי, כי אני לא מבין כלום וזאת הסיבה שבגלל יש לו מקצוע, אני גם לו צריך להביא טיפ?

לפני 9 דקות, Transporter כתב:

מקווה ששליח שמביא לך את האוכל יזרוק לך אותו כמו כלב וילך

אמן שיקרה מחר !

באותו רגע, אני מתקשר למסעדה ומקבל זיכוי ומשלוח חדש, אם השליח גבר-גבר שיבוא ויזרוק שוב, יש לי מלא סבלנות.

• אהבתי 1
  • מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
  • תוכן חדש...