Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2092 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

זו לא.

אני בא למסעדה לאכול ומשלם על מנה.

מן הסתם מישהו צריך להביא לי את האוכל לשולחן.

מה הוא שונה מהשוטף כלים?

זה לא משנה איפה עבדתי,אין לזה שום קשר.

בכנות,אני לא הבן אדם הנכון לדיון הזה.

הולך למסעדות רק כשדוחקים אותי לפינה ואין לי ברירה.

מעדיף לקנות פלאפל בדוכן ממול ולא לשבת במסעדה בעיקר בגלל שאני צריך לסבול את ההצגה הזו של שירות שבסופו מגיע טיפ.

עריכה אחרונה על ידי Potato

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
Just now, Potato כתב:

זו לא.

אני בא למסעדה לאכול ומשלם על מנה.

מן הסתם מישהו צריך להביא לי את האוכל לשולחן.

מה הוא שונה מהשוטף כלים?

זה לא משנה איפה עבדתי,אין לזה שום קשר.

זה מה שאתה לא מבין

מלצר זה הרבה מעבר ללהביא לך את האוכל לשולחן

אתה רק מוכיח לכולם כאן שבאמת יש מלצרים שלא מגיע להם טיפ

אצלי לא היית עובד

פורסם
לפני 1 דקה, Transporter כתב:

אצלי לא היית עובד

שמעע איזה באסה,

אני אודיע לאינטל שהם יכולים להסיר דאגה מליבם ואני לא הולך לעזוב את העבודה שלי בשביל למלצר במסעדה הדמיונית שלך.

• מצחיק 4

פורסם

יש שני סוגים של מנהלים

1. כזה שיעסיק כל אחד שיכול לקדם את העסק שלו לרמה הבאה 

2. כזה שבחיים לא יעסיק מישהו יותר אינטלגנט ממנו

לפי רמת השיח שלך, הבוטות והזלזול באנשים, אתה כנראה מהסוג השני ותכלס בגלל זה אף אחד פה מהפורום לא יעבוד תחתיך..

• אהבתי 4
פורסם
לפני 23 שעות, Ooga כתב:

ההבדל בין השליחים של הדואר לבין השליחים של חברות ההסעדה גדול - בין אם בתנאים, באופי העבודה, באינטנסיביות או באופי השירות שהם צריכים לתת.

בכל מקרה, מדובר בעבודה די מחורבנת שחייבת איזשהו תמריץ כדי שהשליחים לא יעשו את המינימום. אם לא היו טיפים, היית משלם פי 2 על משלוח, הצפי למשלוח היה מתארך ב 50%, ואף שליח לא היה עולה במדרגות לקומה חמישית כדי לתת לך את מה שהזמנת.

במקום להעלות שכר באופן גורף, תחשוב שהשכר עולה למי שמתנהל כמו שצריך ועושה יותר מהמינימום שהוא יכול..

פעם גם אני לא נתתי טיפים וחשבתי שזה מיותר, ואז הבנתי איך העסק הזה עובד מבפנים. אין דרך אחרת. 

נעים או לא, בסדר או לא, אבל רק ככה זה עובד, וגם זה בקושי.

בנושא הטיפים - טיפ באשראי אמור להגיע לשליח. ואם הוא לא זאת באמת לא בעיה שלך ושהוא ישבור את הראש מול העסק.

אפשר גם לשלוח בביט ואז אתה יודע שהוא בוודאות מקבל אותו.

המחשבה הזו זה כל מה שדפוק פה.

יעלה מחיר המשלוח? מצוין! אני אשמח לשלם יותר במחיר המשלוח ושלא יצפו ממני לטיפ המטופש הזה.

תן לי להחליט כמה עולה השירות שאני מקבל - ואחליט אם לקבל אותו או לא.

• אהבתי 2
פורסם (נערך)

@EliC25 תגיש קורות חיים דחוף!

אתה היחיד פה מנותני השירות(בהווה/עבר) שעוד לא נפל

עריכה אחרונה על ידי Potato
  • מצחיק 1

פורסם
יש שני סוגים של מנהלים
1. כזה שיעסיק כל אחד שיכול לקדם את העסק שלו לרמה הבאה 
2. כזה שבחיים לא יעסיק מישהו יותר אינטלגנט ממנו

לפי רמת השיח שלך, הבוטות והזלזול באנשים, אתה כנראה מהסוג השני ותכלס בגלל זה אף אחד פה מהפורום לא יעבוד תחתיך..

לעניות דעתי הלא-מקצועית-בעליל מעורב פה גם איזשהו תסביך neediness שדורש validation באופן תמידי מהסביבה ושמתקבל ע"י ראוותנות (בעיקר) חומרית. אז הצעתי היא להפסיק לספק את הvalidation הזה בדמות תגובות לכל הזיה שנרשמת פה. מאמין שיום אחד זה יחזור אליו והוא יבין את זה.
  • אהבתי 3
  • רעיון טוב! 1
פורסם

מה אלי, לאלי יש עבודה, בלאזור פה מובטל.

בלאזור, 31 לשעה + טיפים.

תמלא מחר 101 ואפשר להתחיל לעבוד.

• מעניין 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 5 שעות, Transporter כתב:

עלה אלייך בנאדם עד לבית עם האוכל שלך, עם המשלוח מהסופר או סתם טכנאי הגון שלקח לך 250 שח על תיקון שיכל בקלות לקחת לך 600 כי אין לך מושג בשום דבר שם.

לגיטימי שתתן כמה שקלים.

שמעתם חברים, הטכנאי לא עקץ אותי - אז מגיע לו טיפ... אתה שומע את עצמך?

• אהבתי 1
  • מצחיק 1
פורסם (נערך)

צודק, הגיע הזמן.

עבדתי 5 שנים במסעדת בשרים שהיא גם מקום בילוי לערסים בעיקר, נרגילות וקריוקי... אתם מבינים את הטייפ.

בהתחלה מלצרתי ואז ניהלתי את המקום גם תקופה  ארוכה. המשכורת שלי בתור מלצר התבססה רק על טיפים, ואם לא הייתה עבודה הייתי מקבל השלמה לשכר מינימום (או 30 לשעה)

בכל אופן התלושים שלי היו פקטיבים לחלוטין (200 שקל בתלוש). לא היו לי שום זכויות סוציאליות. אם לא הייתי מגיע ליום עבודה בגלל מחלה או חופשה כמובן שלא היה מגיע לי שקל (והייתה תקופה שבגלל בעיה בריאותית לא עבדתי קרוב לחודש!)

אחרי שחלק מהזכויות שלי גם קופחו בהיותי אחמ"ש, זמן שבו קיבלתי תלוש משכורת כמעט 'כשר', ולאחר שרדפתי אחרי המעסיק במשך חצי שנה לקבלת ההפרשים שמגיעים לי והוא לא נענה, החלטתי להגיש נגדו תביעה... כבר הגענו ל6 דיונים בבית משפט וכרגע הדיון האחרון נדחה ואמור לסגור את הסאגה הממושכת הזאת שנמתחה כמו מסטיק, אם יהיה רלוונטי אני גם אעדכן בפסק הדין כשיגיע.

מעבר לזה עבדתי בעוד מסעדות וגם בחברת כח אדם בין הגדולות ביותר בשוק, עבדתי במלון בוטיק שלא מגיעים אליו כמעט ישראלים אלא בעיקר תיירים, והאורחים כבר היו מכירים אותי אישית ואהבו אותי מאוד. לא הייתי מקבל טיפים אלא שכר שעתי, ולא עשיתי בגלל זה את עבודתי פחות טוב או יותר טוב.

אני נגד תרבות הטיפים למרות שהייתי חלק משמעותי ונהניתי ממנה בעבר, ולו מהסיבה שהייתי נער-בחור צעיר ותמים שלא מבין מה מגיע לו על פי החוק בתור עובד. במקרה קיצוני וגרוע במיוחד אחרי שנתיים-שלוש בעבודה שאני מרוויח X ש"ח בחודש, הייתי נזקק לביטוח לאומי (נגיד תקופת הקורונה עכשיו היא דוגמא מאוד מאוד מאוד רלוונטית), אבל לא היה להם על פי מה לשלם לי.

נ.ב.

היום אני מקבל את השכר הכי גבוה שהיה לי מעולם וזה בגלל שב2 העבודות שלי מעריכים אותי והעלו לי את השכר לא פעם ולא פעמיים. מעבר לכך שאני מקבל בונוסים על תפוקה טובה.

עריכה אחרונה על ידי EliC25
  • אהבתי 3
  • מעניין 2
פורסם

@EliC25 ואתה אומר את זה לי?אני הייתי ציני...

אמנם ייצא לנו לא להסכים פה ושם בפורום ונראה לי שגם בפייסבוק אבל לרגע לא זלזלתי בך מקצועית(ומקווה שגם ההפך).

לפני 7 דקות, Morningstar כתב:

שמעתם חברים, הטכנאי לא עקץ אותי - אז מגיע לו טיפ... אתה שומע את עצמך?

עלית על הבעיה!

פורסם

לא לא חלילה לא באתי כלפייך בטענות, הפניתי את הדעה שלי בעיקר כלפיי טרנספורטר או אורח לרגע שחושבים שחייבים לשלם למישהו אקסטרה כי הוא עושה את הפא**נג עבודה שלו.

אגב, כשעבודה מוצאת חן בעיניי בכל תחום שהוא - אני נותן טיפ או 'תשאיר אצלך את העודף'. זה נותן תחושה טובה ואני מאמין גם שמחזק את ההתנהגות אצל נותן השירות.

פורסם
לפני 4 שעות, Transporter כתב:

צודק כי יש קשר בין אנשים שמשאירים טיפ לבין ראש ממשלה מושחת שסוגר אותם בבית אפילו שהם מעיר ירוקה

שוב שואל: נתת טיפ לרופא שטיפל בסבתא/סבא/דודה/דוד/מה שזה לא יהיה שלך? הוא עבד 30 שעות רצוף אתה יודע? 

או שאתה קמצן? 

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

• תוכן חדש...