Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2091 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
Just now, snoop90 כתב:
לפני 53 דקות, Transporter כתב:

חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

סליחה. סליחה. יש יותר מדי סגר בחוץ, כי רוב האנשים יודעים איך להתנהג.

צודק כי יש קשר בין אנשים שמשאירים טיפ לבין ראש ממשלה מושחת שסוגר אותם בבית אפילו שהם מעיר ירוקה

פורסם
לפני 1 דקה, snoop90 כתב:

אז מה שאתה כאן אומר בעצם, כל פעם שמישהו עושה את העבודה שלו בדיוק כמו שהוא אמור לעשות אותה, מגיע לו פרס? על זה שכבוד השליח עלה אליי הביתה, מגיע לו אקסטרה, על זה שטכנאי מזגן לא רימה אותי, כי אני לא מבין כלום וזאת הסיבה שבגלל יש לו מקצוע, אני גם לו צריך להביא טיפ?

יש עבודות שמקובל לתת בהם טיפ, במיוחד לאנשים שהם לא עצמאים

שאני עושה עבודה ללקוח שלי אני לא מצפה לטיפ למרות שקורה שנותנים לי, אבל אני לא בונה על זה

יש המון מקצועות שמקובל לתת להם טיפ. כן. אולי אני מחדש לך אבל זה המצב

לפני 3 דקות, snoop90 כתב:

אמן שיקרה מחר !

באותו רגע, אני מתקשר למסעדה ומקבל זיכוי ומשלוח חדש, אם השליח גבר-גבר שיבוא ויזרוק שוב, יש לי מלא סבלנות.

יש לשליח כל כך הרבה דרכים לחרבן לך על המשלוח בלי שתקבל שקל פיצוי

פורסם
לפני 10 דקות, Transporter כתב:

כי אתה עובד לפי שעה ולא לפי לקוח. או שאתה עובד גלובלי.

הבנאדם הזה שאתה מדבר עליו מזדרז להביא לך את האוכל חם וטרי, כאילו ישבת עכשיו במסעדה וקבלת אותו, כדי שאתה תאכל אותו בכיף

ותתפלא, שליח מהסופר שמעלה לך את המשלוח במדרגות בחום של יולי אוגוסט מאוד מאוד מתאמץ. 

הבן אדם עושה את העבודה שלו שהיא כולה להביא את האוכל.

כל אחד בחר בעבודה משלו,לא זכור לי שמישהו איי פעם השאיר טיפ למורה של הילד שלו כי הוא עשה עבודה יוצאת דופן.

ואם האוכל יגיע קר אני אתקשר למסעדה והוא יחטוף מהאחמ"ש.

טכנאי מקררי כול לנצל את התום לב שלך ולקחת לך 600 שקל במקום 250 (בלי לרמות אותך, פשוט לדפוק מחיר כי הוא יודע שלא תזמין עכשיו טכנאי אחר)

אני אמור לתגמל בן אדם על זה שהוא לא דפק אותי? באמת אמרת את זה עכשו?

לשלם לבן אדם כי הוא עשה את הדבר הפשוט והמתבקש של להיות הוגן?

אבל נתן לך מחיר טוב ושירות טוב, חייך, הסביר, עזר, הסביר לך איך להמנע מנזקים לציוד

לא יקרה כלום אם תתן לו 20 שקל

שייקח 280 במקום 250 אם זה מה שהשירות שלו שווה.

אני מגיע לשטיפת רכבים אני מרגיש שהשוטף מלקק לי את הרכב כדי שאני אהיה מרוצה כי הוא יודע שאני מעריך את זה ולא חושב שהוא צריך להגיד תודה שאני נותן לו את הכבוד לנקות GLE לחברה שלי.

אז במקום פשוט להעביר סמרטוט הוא משקיע ומבריק את הרכב כדי שיראה מושלם

משתדל לא לתת לי לחכות הרבה בתור

ותמיד נותן לי להחנות בצל בסוף ולעבור עם מגבת חדשה עם חומר שלי אחרי השטיפה

אין לי בעיה עם 10 שקל שאני נותן לו

לא יקרה שום דבר ואני לא מרגיש פראייר

שוטף את הרכב אצל הבני דודים במגרש כורכר מאולתר עם גרניק ב15 שקל.

להשאיר עוד 10 שקל הייתי כבר נוסע לקניון 🤣

• אהבתי 2

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם
לפני 2 דקות, Transporter כתב:

אתה חוזר על אותה הטענה, בגלל שהשליח עשה בדיוק את מה שמוטל עליו, לא פישל, לא זרק את ההזמנה, לא חירבן בתוכה, אתה משלם לו אקסטרה.

לפני 3 דקות, Transporter כתב:

יש המון מקצועות שמקובל לתת להם טיפ. כן. אולי אני מחדש לך אבל זה המצב

"מקובל" זאת סיבה ממש רעה.

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם (נערך)

הפיכת הטיפ ל"חובה שאינה כתובה בספר" היא נצלנות לשמה. יש לך עובדים - שלם להם כחוק. אל תצפה שהלקוחות ישלמו להם, מה גם שהתשלום של הלקוחות בלתי צפוי.

אני מודע להתנהלות הקלוקלת הזו ולכן משאיר טיפ . ועדיין אני רואה את השיטה הזו כפסולה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

בקיצור השרשור (והעולם) מתחלק ל- 2: כאלה שמזיינים בשכל, וכאלה שמפזרים כספים ללא היכר, סתם ככה. 

אז חבר׳ה אני מקבל ביט מזומן צ'קים אשראי ביטקוין, מה שתרצו. Rain it on me. 

• אהבתי 1
  • מצחיק 2
  • מעניין 2
פורסם
לפני 9 דקות, Potato כתב:

לא זכור לי שמישהו איי פעם השאיר טיפ למורה של הילד שלו

מורות מקבלות מתנות מוועד ההורים בסוף השנה, לעיתים ישירות מההורים.

לפני 9 דקות, Potato כתב:

שוטף את הרכב אצל הבני דודים במגרש כורכר מאולתר עם גרניק ב15 שקל. 🤣

אף פעם לא הבנתי את זה, הרי בסיום השטיפה נסיעה על כורכר, הרכב שוב מתלכלך. 

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם
לפני 26 דקות, Transporter כתב:

...

טכנאי מקררי כול לנצל את התום לב שלך ולקחת לך 600 שקל במקום 250 (בלי לרמות אותך, פשוט לדפוק מחיר כי הוא יודע שלא תזמין עכשיו טכנאי אחר)

...

לפני 12 דקות, Transporter כתב:

...

עכשיו הבנתי- מההתחלה היית צריך להגיד שזה לא טיפ אלא דמי פרוטקשן.

פורסם
לפני 3 דקות, Mr.Hybrid כתב:

מורות מקבלות מתנות מוועד ההורים בסוף השנה, לעיתים ישירות מההורים.

זה קצת שונה מטיפ נראה לי.

לפני 3 דקות, Mr.Hybrid כתב:

אף פעם לא הבנתי את זה, הרי בסיום השטיפה נסיעה על כורכר, הרכב שוב מתלכלך. 

הרכב במקור אפור כהה,מגיע לשטיפה כשהוא לבן או מפוצץ בבוץ שזה בערך פעם בחודשיים.

מבפנים אני מעביר שואב ומטלית פעם בשבועיים בערך,כשמתחיל להיות אבק.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם (נערך)
לפני 16 דקות, snoop90 כתב:

אתה חוזר על אותה הטענה, בגלל שהשליח עשה בדיוק את מה שמוטל עליו, לא פישל, לא זרק את ההזמנה, לא חירבן בתוכה, אתה משלם לו אקסטרה.

"מקובל" זאת סיבה ממש רעה.

בסופו של דבר אתה במיעוט כי רוב האנשים משאירים טיפ

אז אני הייתי בודק את עצמי ולא מנסה להצטדק

אתה לא  חייב להשאיר טיפ ואם הייתי מלצר לא הייתי בונה על הפרוטות שאתה תתן לי

זה בדיוק כמו לבנות על מענק מהממשלה העלובה הזאת כדי לחיות 

אה ובוא תשמע משהו

בין "לעשות את מה שמוטל עליו" לבין לתת שירות טוב, חייכן, אינפורמטיבי, יש הבדל ענק.

כשנים שהייתי בתחום המסעדנות הדגשתי בפני מלצרים שאנחנו לא דוחפים ללקוחות, אני מעדיף לקוח שישלם 50 שקל פחות אבל יסיים את האוכל ולא יזין 6 מנות וירגיש שדפקתי אותו.

מלצר טוב אומר לך "הזמנת מספיק מנות לא צריך יותר מזה"

מלצר ש"עושה את המוטל עליו" רושם את ההזמנה ואומר לך אין בעיה תקבל מה שרצית.

אני יכול לתת עוד עשרות דוגמאות אבל זה לא באמת משנה כי אתה חושב שהם חייבים לעשות את זה 

כמו שאמרתי

אתה במיעוט. מלצרים מקבלים טיפים ועושים כסף טוב. שליחים ב WOLT עושים מעל 100 שח לשעה

כנראה שהבעיה אצלך ולא אצל כל מי שחושב שצריך לתת טיפ

לפני 2 דקות, Potato כתב:

זה קצת שונה מטיפ נראה לי.

זה מראה על הערכה

בוא נניח שיש בית מלון באיזו עיר שהתיידדתי עם המנכל עם השנים.

וכל פעם שאני מגיע משדרגים אותי לסוויטה, שולחים לי טיפולי ספא ואפילו דואגים שאם הארוחת ערב לא טעימה לי אני אגש למנהל חדר אוכל ויכינו לי בשר שמתאים לי

אתה לא חושב שמגיע לאותו מנכל שבסוף החופשה אני אתן לו בקבוק יפה, משהו למשרד, או כל דבר?

לא כי הוא צריך את זה. כנראה שאיתי או בלעדיי הוא סוגר את החודש יפה. אלא כדי להראות לו שאני מבין שזה לא מובן מאליו

אני יכול להגיד שאני לא חייב לו כלום. בסוף אני מגיע למלון, מביא איתי כמה חדרים, אנשים שיודעים להתפנק, שופכים כסף בבר, בלובי, במסעדה, בספא, והשידרוגים שאני מקבל "מגיעים לי" כי אני שם המון כסף, והוא בתור מנכל צריך לדאוג שאני ארצה לחזור אז לגיטימי שישפוך עליי פינוקים.

אבל שום דבר לא מגיע לי ושום דבר לא מובן מאליו, והוא לא "עושה את העבודה שלו"

גם מורה לא חייבת להיות זמינה 24\7 ולתת אקסטרה תשומת לב, ולחפש את הפרטים הקטנים.

וגם השליח והמלצר לא חייבים להגדיל ראש.

עריכה אחרונה על ידי Transporter
  • אהבתי 1
  • מעניין 1
פורסם

אני חושב שאם תבודד את הפרמטר של להעניק טיפ על שירות לכאורה טוב, ותוריד את כל השיימונג / אונס חברתי / סטיגמה כקמצן שאדם עובר אם לא משלם טיפ, אתה תופתע לגלות שרוב האוכלוסיה לא ״יודעת להתנהג״. זה שאנשים נכנעים לחרא הזה לא אומר שמי שלא נכנע הוא המוזר. 

סיפור לדוגמה פעם נסעתי לצפון ועצרתי בדרך בנתניה במרכז פולג נראה לי קוראים לזה. רציתי לקנות בבית קפה קפה לי ולאשתי וללכת לעמוד עם החברים לשתות ליד האוטו. המלצרית התעקשה וכפתה (ממש סירבה לתת לי לקנות בדלפק) עלינו לשבת כי היא כל כך רצתה טיפ. Needless to say שהיא באה הביאה לנו קפה לשולחן וקיבלה 0₪ ומבט הזוי. אבל זה מסוג ההתנהגויות של החוצפה הישראלית שהיא נורמה קלוקלת של עם חסר תרבות וחסר היגיון לרוב. שאלת מה הקשר לביבי וכל זה? הבעיה בליבה. כל מהות עצם המחשבה, השורש שממנו נובעות המחשבות אצל רוב האנשים פה - רקוב. רקוב מהיסוד. 

פורסם
לפני 8 דקות, Smiro כתב:

אני חושב שאם תבודד את הפרמטר של להעניק טיפ על שירות לכאורה טוב, ותוריד את כל השיימונג / אונס חברתי / סטיגמה כקמצן שאדם עובר אם לא משלם טיפ, אתה תופתע לגלות שרוב האוכלוסיה לא ״יודעת להתנהג״. זה שאנשים נכנעים לחרא הזה לא אומר שמי שלא נכנע הוא המוזר. 

סיפור לדוגמה פעם נסעתי לצפון ועצרתי בדרך בנתניה במרכז פולג נראה לי קוראים לזה. רציתי לקנות בבית קפה קפה לי ולאשתי וללכת לעמוד עם החברים לשתות ליד האוטו. המלצרית התעקשה וכפתה (ממש סירבה לתת לי לקנות בדלפק) עלינו לשבת כי היא כל כך רצתה טיפ. Needless to say שהיא באה הביאה לנו קפה לשולחן וקיבלה 0₪ ומבט הזוי. אבל זה מסוג ההתנהגויות של החוצפה הישראלית שהיא נורמה קלוקלת של עם חסר תרבות וחסר היגיון לרוב. שאלת מה הקשר לביבי וכל זה? הבעיה בליבה. כל מהות עצם המחשבה, השורש שממנו נובעות המחשבות אצל רוב האנשים פה - רקוב. רקוב מהיסוד. 

תתפלא

אנשים נותנים טיפ כאות תודה

ולא כי  מישהו מצלם אותו ונותן להם מדליה בטקס משואות

פורסם (נערך)

התשובה לזה בשתי השורות האחרונות של ההודעה הקודמת. 

וצר לי אבל אם אתה חושב שצריך להודות ולשלם עוד כסף על שירות שהיית אמור לקבל כי שילמת עליו כסף זה נורמלי, אז ברצינות אומר לך בלי ציניות - שב רגע עם עצמך תחשוב מה לעזאזל עובר לך בראש. זה כבר תסביך רציני.  

אגב אני מודה לכל מי שהגיב בשרשור ולא קילל אותי ולא בא אליי הביתה לרצוח אותי ואת שאר משתתפי השרשור שחושבים כמוני. מאוד מודה. תודה שהלכתם מעבר, לא מובן מאליו בכלל. 

(זה דווקא כן ציני). 

עריכה אחרונה על ידי Smiro
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 4 דקות, Smiro כתב:

התשובה לזה בשתי השורות האחרונות של ההודעה הקודמת. 

וצר לי אבל אם אתה חושב שצריך להודות ולשלם עוד כסף על שירות שהיית אמור לקבל כי שילמת עליו כסף זה נורמלי, אז ברצינות אומר לך בלי ציניות - שב רגע עם עצמך תחשוב מה לעזאזל עובר לך בראש. זה כבר תסביך רציני.  

אגב אני מודה לכל מי שהגיב בשרשור ולא קילל אותי ולא בא אליי הביתה לרצוח אותי ואת שאר משתתפי השרשור שחושבים כמוני. מאוד מודה. לא מובן מאליו בכלל. 

(

זה דווקא כן ציני). 

עוד פעם

אתה חושב שזה השירות שהיית אמור לקבל

בנאדם ריאלי רואה שהוא קיבל הרבה יותר מסתם שירות של "עשיתי מה שצריך יאללה ביי"

• תוכן חדש...