Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2091 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, phpclub כתב:

בתור אחד שעובד למחייתו ולא מקבל טיפים, למה לכל הרוחות מגיע טיפ לשליח או למלצר ?

בגלל שזאת עבודה קשה ? so what? העבודה שלי לא קשה ?

מדוע לעבודה מסוג X מגיע טיפ ולעבודה אחרת לא מגיע טיפ ?

אף אחד לא משלם לי טיפים על העבודה שלי, לא רואה הצדקה לשלם לשליחים או מלצרים.

טיפ צריך להתבסס על שירות שהוא מעבר למקובל, שהוא יוצא דופן, ומועטים מאוד המקרים שבהם זה קורה.

לא רלוונטי

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.
  • רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
Just now, ניקו פ. כתב:

לפני שאתה כועס עליו, קודם תקרא לאט מה שהוא כתב, ואז תגיב. 

הוא שאל למה הבחור האחר מוותר על משלוח אם אין לו טיפ לתת. 

כלומר, יעשה משלוח ולא יתן טיפ. 

מאוד פשוט. לא לכעוס. לא להגיב אוטומטית. לקרוא ;)

ראיתי ותיקנתי כבר :)

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 21 דקות, phpclub כתב:

לא מבין למה לכל הרוחות מגיע טיפ לשליח או למלצר ?

בגלל שזאת עבודה קשה ? so what? העבודה שלי לא קשה ?

מדוע לעבודה מסוג X מגיע טיפ ולעבודה אחרת לא מגיע טיפ ?

אף אחד לא משלם לי טיפים על העבודה שלי, לא רואה הצדקה לשלם לשליחים או מלצרים (לצערי בגלל נורמות חברתיות הזויות אני נאלץ לשלם)

טיפ צריך להתבסס על שירות שהוא מעבר למקובל, שהוא יוצא דופן, ומועטים מאוד המקרים שבהם זה קורה.

כי מדובר בבנאדם שעובד על שכר סופר מינימלי והמעסיק שלו (והוא) בונים על הטיפ הזה כדי שההכנסה תהיה נורמלית ?

בנאדם עומד בחום של 38 מעלות שוטף לך את הרכב ומקבל 30 שקל

מה יקרה אם תתן לו 5 שקל ותעשה לו טוב על הלב?

מלצר שירת אותך, דאג לך לכל מה שביקשת, מה יקרה אם תתן לו 10%?

שליח עשה לך משלוח העלה לך את כל השישיות קולה במדרגות עד קומה 4, מזיע, עם מסכה. תתן לו 10 שקל מה הבעיה?

אני נוסע במונית, אם אני רואה שהנהג באמת התאמץ להביא אותי מהר לאן שביקשתי ולא נסע על 30 כדי להתקע ברמזורים ובפקקים אני תמיד מעגל לו למעלה.

בעבודה מול קהל, לרוב, נהוג לתת טיפ כשקבלת שירות טוב

זה לא משנה אם זה מלצר, חופף, שף פרטי, מתקין מזגנים וכו'

זה אף פעם לא חובה

בטח לא אם קבלת יחס שלא נעים לך

אבל אני מאמין שבעל מקצוע שנתתי לו טיפ, להבא יתן לי שירות יותר טוב

לפני 3 שעות, Aviv943 כתב:

מזמין כמעט כל יום ולא נותן טיפ בכלל. לא מבין את התרבות הזאת של הטיפים.

לא רק שליחים. גם למלצרים לא אתן אם הם יעשו טובה שהם נותנים שירות.

אתה אומר פה שני דברים לא קשורים אחד לשני

קודם כל אתה אומר שאתה לא נותן טיפים, שלרוב לדעתי זה דבר מאוד מכוער.

אחר כך אתה מנסה לתרץ את זה "אם יעשו טובה שהם נותנים שירות"

אז תחליט

אם בנאדם נותן שירות טוב מגיע לו ? כי אתה אומר שאתה לא נותן ככה או ככה

אז מה השורה השניה קשורה? סתם כדי לנסות לצאת בסדר?

נהוג לתת טיפ לבנאדם שנתן לך שירות טוב

מלצר, שליח, ספר , מתקין וכו'

טכנאי בא אלי הבייתה מתקן לי את המקרר, מסביר,  מלמד אותי, מראה לי מה עשה ואיך עשה ובסוף נותן מחיר טוב- אני בכיף אתן לו טיפ

זאת לא נורמה ולא צריך לקבל הנחיות מביבי לעשות את זה. עושה כי אני מעריך את העבודה של הבנאדם

לא חסר ישראלים מכוערים שחושבים שכל נותני השירות עושים את זה "כי הם חייבים לי" אז למה לתת לו טיפ.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם

ההבדל בין השליחים של הדואר לבין השליחים של חברות ההסעדה גדול - בין אם בתנאים, באופי העבודה, באינטנסיביות או באופי השירות שהם צריכים לתת.

בכל מקרה, מדובר בעבודה די מחורבנת שחייבת איזשהו תמריץ כדי שהשליחים לא יעשו את המינימום. אם לא היו טיפים, היית משלם פי 2 על משלוח, הצפי למשלוח היה מתארך ב 50%, ואף שליח לא היה עולה במדרגות לקומה חמישית כדי לתת לך את מה שהזמנת.

במקום להעלות שכר באופן גורף, תחשוב שהשכר עולה למי שמתנהל כמו שצריך ועושה יותר מהמינימום שהוא יכול..

פעם גם אני לא נתתי טיפים וחשבתי שזה מיותר, ואז הבנתי איך העסק הזה עובד מבפנים. אין דרך אחרת. 

נעים או לא, בסדר או לא, אבל רק ככה זה עובד, וגם זה בקושי.

בנושא הטיפים - טיפ באשראי אמור להגיע לשליח. ואם הוא לא זאת באמת לא בעיה שלך ושהוא ישבור את הראש מול העסק.

אפשר גם לשלוח בביט ואז אתה יודע שהוא בוודאות מקבל אותו.

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 2
פורסם (נערך)
לפני שעתיים, Transporter כתב:

אתה אומר פה שני דברים לא קשורים אחד לשני

קודם כל אתה אומר שאתה לא נותן טיפים, שלרוב לדעתי זה דבר מאוד מכוער.

אחר כך אתה מנסה לתרץ את זה "אם יעשו טובה שהם נותנים שירות"

אז תחליט

אם בנאדם נותן שירות טוב מגיע לו ? כי אתה אומר שאתה לא נותן ככה או ככה

לא רואה שום סיבה ששליח יקבל טיפ. שום סיבה. הסיבה היחידה שאנשים נותנים היום טיפים היא כי זאת נורמה חברתית שהשתרשה עם השנים. כמו ש @hans אמר, רשימת המקצועות שעובדים עם קהל ולא מקבלים על זה טיפ היא אינסופית. למה לשליח פיצה מגיע ולמוקדן בשירות לקוחות של הוט, שאיתו ישבתי במשך שעתיים בטלפון וניסה בכל דרך אפשרית לעזור לי, לא מגיע?

אני לא מנסה לתרץ שום דבר. אבל אחדד את מה שאמרתי אם זה לא היה ברור- ברוב המוחלט של המקרים אני לא נותן טיפ אלא אם קורה אחד משתי הסיבות הבאות:
1. נמצא איתי מישהו שלא מוכן לוותר על הטיפ, בת הזוג נניח.

2. המלצר נתן שירות מעל המצופה, ואז אכבד אותו גם ב 15% אם מגיע לו.

טיפ בהגדרתו מלכתחילה אמור להנתן במצב בוא נותן השירות עשה מעל ומעבר. ב 90% מהמקרים זה לא המצב ונותן השירות לוקח אותך כמובן מאליו ויודע שתשאיר לו טיפ לא משנה אם יתייחס אליך הכי גרוע שיש, וזאת הבעיה העיקרית בתרבות הזאת שנוצרה.

לפני שעתיים, Transporter כתב:

אז מה השורה השניה קשורה? סתם כדי לנסות לצאת בסדר?

אני צריך לנסות לצאת בסדר פה מול מישהו?

לפני 5 דקות, Ooga כתב:

בנושא הטיפים - טיפ באשראי אמור להגיע לשליח. ואם הוא לא זאת באמת לא בעיה שלך ושהוא ישבור את הראש מול העסק.

אפשר גם לשלוח בביט ואז אתה יודע שהוא בוודאות מקבל אותו.

זה לא בדיוק בעיה שלי. אם אני יודע שטיפ באשראי לא יגיע, מראש אין סיכוי שלא אתן אותו. יצא לי לשאול כמה שליחים ורובם המוחלט אמר שהם לא מגיעים אליהם.

עוד משהו, אם מסעדה או מקום לא מוכן לקבל טיפ באשראי, הוא ב 100% מהמקרים לא יקבל טיפ בכלל.

לא בהכרח באשמתו, אלא בעיקר כי אני לא מתכוון להסתובב עם מזומן בשביל זה.

עריכה אחרונה על ידי Aviv943
פורסם
לפני 25 דקות, Aviv943 כתב:

לא רואה שום סיבה ששליח יקבל טיפ. שום סיבה. הסיבה היחידה שאנשים נותנים היום טיפים היא כי זאת נורמה חברתית שהשתרשה עם השנים. כמו ש @hans אמר, רשימת המקצועות שעובדים עם קהל ולא מקבלים על זה טיפ היא אינסופית. למה לשליח פיצה מגיע ולמוקדן בשירות לקוחות של הוט, שאיתו ישבתי במשך שעתיים בטלפון וניסה בכל דרך אפשרית לעזור לי, לא מגיע?

אני לא מנסה לתרץ שום דבר. אבל אחדד את מה שאמרתי אם זה לא היה ברור- ברוב המוחלט של המקרים אני לא נותן טיפ אלא אם קורה אחד משתי הסיבות הבאות:
1. נמצא איתי מישהו שלא מוכן לוותר על הטיפ, בת הזוג נניח.

2. המלצר נתן שירות מעל המצופה, ואז אכבד אותו גם ב 15% אם מגיע לו.

טיפ בהגדרתו מלכתחילה אמור להנתן במצב בוא נותן השירות עשה מעל ומעבר. ב 90% מהמקרים זה לא המצב ונותן השירות לוקח אותך כמובן מאליו ויודע שתשאיר לו טיפ לא משנה אם יתייחס אליך הכי גרוע שיש, וזאת הבעיה העיקרית בתרבות הזאת שנוצרה.

אתה שואל שאלות מוזרות ועונה לעצמך תשובות מוזרות

אתה חושב שלמוקדן מהוט מגיע? תעביר לו בביט. זה לא בלתי אפשרי

טיפ אמור להנתן כשנותן שירות נתן שירות.

כמה יהיה הטיפ ? זה כבר תלוי בכמה השירות היה טוב.

אתה יכול לתת 10% יכול לתת גם 50% אם היה ממש טוב

אף אחד לא מכריח אותך.

אבל אל תבוא ותגיד "אני לא נותן טיפ לאף אחד" ואז תנסה לתקן את עצמך "לא נותן טיפ אם השירות היה חרא"

אלה שני דברים שסותרים אחד את השני. אם אתה לא נותן טיפ לאף אחד = אתה לא נותן בשום מצב

אם אתה לא נותן רק בגלל שהשירות גרוע אתה צודק

למלצר\שליח\ספר\טכנאי\מסאג'יסט\שוטף רכב יש סטנדרט עבודה שאמור להוציא אותך מרוצה. הוא לא אמור ללקק לך את התחת כדי שתסכים לשקול לתת לו 5 שקלים.

• רעיון טוב! 2
פורסם

טיפים זו פשוט עוד נורמה חברתית שהגיע אלינו מארה"ב. יש מדינות בהן לא מקובל ואפילו עלול להעמיד את נותן השירות במצב לא נעים. 

עובדה שכל תומכי הטיפים מתארים שהם נותנים טיפים למי שמקובל ואין לזה באמת שיטה רציונלית. 

סתם לדוגמה, רופא מתמחה בבית חולים שמטפל בסבא/סבתא שלכם מקבל 34 שקלים לשעה. גם לו אתם נותנים טיפ? 

אז חלאס לחרטט שיש לכם סיבות רציונליות לטיפ, כי אין לכם. אתם עושים את זה כי זה מקובל. גם אני אגב. 

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 1

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

מערכת הטיפים בארה"ב פשוט הזויה. כולם מבקשים מינימום 18% טיפ, גם מוכר גלידה בדוכן, אתה צריך להוסיף לו טיפ. למה? זאת לא העבודה שלו? הוא לא מקבל משכורת?

נהגי מוניות זאת בכלל שחיטה, הם פשוט לא מחזירים עודף.

בסינגפור..איו טיפ! נקודה. 
לא מקובל ועדיין אנשים לא מתים מרעב ברחובות ויש שרות טוב.
יש דמי שרות של 10% שמתווספים אוטומטית במסעדות (לא מסעדות רחוב) וזהו.

חושב שטיפ זה הרגל רע.

• רעיון טוב! 1
קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

הטיפים בארץ כבר הופכים להיות מגוחכים. הכל נהיה אוטומטי ללא קשר לרמת השירות שמקבלים.

ואני מודה שגם אני נפלתי לבור הזה בעיקר בתחום האוכל - מסעדות/משלוחים ואני משאיר טיפ נאה כשהמלצר עושה את עבודתו ולא איזה שירות יוצא דופן.

אני הכרתי בחורה שלא משאירה טיפים באופן עקרוני והיינו יוצאים למלא מסעדות/ברים ואני זוכר מקרה שהמלצרית פשוט הלכה אחרינו ושאלה האם השירות שהיא נתנה היה כל כך גרוע, הרגשתי מזה גרוע, אבל הבחורה הזאת אמרה לה היית מקסימה והכל היה מצוין, הסתובבה והלכה. (גם אני לא השארתי טיפ כי אחרת הטיפ על החלק שלי היה מגוחך לעומת הסכום הכולל או שהייתי צריך להשאיר טיפ כפול ובאותה תקופה לא היה לי כסף מיותר)

בעצם אי קבלת הטיפ היה בעיני המלצרית כל כך לא הגיוני שהיא הייתה חייבת להתעמת עם הלקוחות, שזה העיוות שנוצר פה.

לעומת זאת, היה אצלי חשמלאי לתקן נקודת חשמל, מפה לשם הוא היה בחדר אחר וראה שקע דפוק אחר(בית ישן) והוא תיקן על דעת עצמו בלי לבקש תמורה, אז החלטתי להביא לו 50₪ יותר ממה שסיכמנו והוא ממש סירב ואמר זה מה שסיכמנו וזה מה שאגבה - לבנאדם כזה מגיע טיפ, גם אם הוא לא מוכן לקבל אותו אלא ברמת העיקרון.

• אהבתי 4
  • רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 5 שעות, Transporter כתב:

...

טיפ אמור להנתן כשנותן שירות נתן שירות.

...

למלצר\שליח\ספר\טכנאי\מסאג'יסט\שוטף רכב יש סטנדרט עבודה שאמור להוציא אותך מרוצה. הוא לא אמור ללקק לך את התחת כדי שתסכים לשקול לתת לו 5 שקלים.

שני המשפטים האלו מנוגדים אחד לשני. אם יש ל"מלצר\שליח\ספר..." סטנדרט עבודה שאמור להוציא אותי מרוצה, הוא לא אמור לקבל טיפ, אלא לעשות את העבודה שלו. לא להתאמץ במיוחד- סתם לעשות את העבודה שלו, ובשביל זה לא צריך טיפ.

ובכלל, מה זה "נותן שרות" שציינת? אני מנהל רשת בחברה גדולה = "נותן שרות" בהגדרה הכי מדויקת של העניין. לא מגיע לי טיפ?

יודע מה? אני מקבל המון טיפים; אם הייתי רושם פה את כמות הפעמים ששמעתי: "אתה גדול, יוחאי", "הצלת אותי", "אלוף!", "ענק" ועוד מליון כאלה, השרשור היה עוקף את שרשור הקורונה.  הטיפים שלי הם מילה טובה, וגם בלעדיהם הייתי עושה את העבודה שלי כמו שצריך, כי זו העבודה שלי.

עכשיו, ברור לכולנו שההתייחסות למתן טיפים היא עבור העובדים במקצועות סטייל "עובדי רס"ר", כי הם מרוויחים מעט. אבל זו בעיה שלהם, כמו שזו הייתה בעיה שלי כשאני הייתי צעיר וזחלתי במנהרות הפחם של תחנת הכח בחדרה, כשאני גורר אחרי שואב אבק ושואב את שאריות הפחם מהקירות בשביל גרושים (מי שניקה את התחנה היה קבלן ניקיון ולא שייך לחברת חשמל, אחרת הייתי שם עד היום). ככה זה, מתחילים מלמטה ומתקדמים לעבודות "של גדולים", כי מי שמבסס את ההכנסה שלו על טיפים הוא מטומטם.

אם כבר הייתרון בקורונה הוא שכבר לא פותחים דלת לשליחים. "תשאיר בחוץ, תודה". עוד לא היה אחד שחיכה לטיפ או עשה פרציף דרך העינית, מה שכנראה אומר שאני לא היחידי שעושה את זה.

פורסם
לפני 8 שעות, Transporter כתב:

כי מדובר בבנאדם שעובד על שכר סופר מינימלי והמעסיק שלו (והוא) בונים על הטיפ הזה כדי שההכנסה תהיה נורמלית ?

בנאדם עומד בחום של 38 מעלות שוטף לך את הרכב ומקבל 30 שקל

מה יקרה אם תתן לו 5 שקל ותעשה לו טוב על הלב?

מלצר שירת אותך, דאג לך לכל מה שביקשת, מה יקרה אם תתן לו 10%?

דיי נו, כל אחד בוחר את העבודה שלו, לכל אחד יש את החרא בעבודה,

אחד עובד פיזית ב 38 מעלות בבניין, בנה לך את הבית, אתה נותן לו טיפ ?

אני מצטער אבל לא מעניין אותי בכמה מעלות פלוני אלמוני עובד או כמה קומות הוא עולה (ובוא, לרוב , יש מעלית אז התרוץ הזה גם כבר לא תקף) כי זאת העבודה שלו, בדיוק כמו שאותו לא מעניין שאותי מעירים ב 3 בלילה כי יש תקלה דחופה, אני לא מקבל טיפ והוא לא צריך לקבל טיפ.

אם הוא עשה בשבילי משהו יוצא דופן הוא יקבל טיפ, אם אני עשיתי בשבילו משהו יוצא דופן אני צריך לקבל טיפ, אבל נחש מה ? הוא לא יתן לי טיפ כי זאת לא הנורמה החברתית.

(ואני לא מדבר על ה 1% הבודדים שבאמת נותנים טיפ בגלל שבאמת מגיע - נאמר כמוך בהתייחס לנהג המונית), אלא על כלל האוכלוסיה שפועלת ע"פ הנורמות (קרי - שליח מקבל, מי שטיפל לי במחשב לא מקבל).

מלצר שירת אותי, אם אני נותן לו 10%, אז גם למוכר בחנות נעליים מגיע כי גם הוא שירת אותי, לא ?

אגב, יש מלצרים במסעדות יוקרתיות שמרוויחים בטיפים יותר ממה שפלוני ממוצע++ מרוויח, וכל זה בכסף מזומני בלי לשלם מיסים.

• רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 15 שעות, stum כתב:

דואג שתמיד יהיה לי מטבעות של 10. אם אין טיפ מוותר על המשלוח.

היוצאים מהכלל אלו משלוחים משופרסל או כאלה, שעלות המשלוח היא 30 שקל וזה מוגזם להוסיף לזה עוד טיפ. עם כל הכבוד.

אם כבר, השליחים של הסופר עובדים הרבה יותר קשה
איך אפשר להשוות משלוח של סושי\פיצה\המבורגר למשלוח מהסופר שבדר"כ כולל כמה שישיות שתייה ועוד.  

בכל אופן, תרבות הטיפים באמת הפכה למרגיזה. 

עבדתי בחנויות בגדים בשכר מינימום במצטבר קרוב לעשור, משהו כמו 8 שנים. 

השכר הוא שכר מינימום לשעה, עמלות מכירה יכלו לנוע בין 0.5% מסך העסקה ללא מע"מ עד ל2% לכל היותר. 

כמובן שאם מדדת חצי חנות, השארת הכל זרוק על הרצפה, יחד עם כמה קופסאות נעליים ושקיות מהחנות הקודמת שקנית בה ולא קנית כלום - אין עמלה. אבל עדיין היה מי שליווה אותך בחנות, ענה על שאלות, הגיש לך את המידה הנכונה לתא הלבשה, המליץ על גזרה מחמיאה יותר וכו' וקיבל על זה שכר מינימום שמגיע לו מהמעסיק. 
אף פעם לא התלוננתי ונתתי ללקוח את השרות הכי מקצועי וראוי שניתן, זו לא אשמתו שהמעסיק משלם לי מינימום ואם יש לי בעיה עם המעסיק שלי אז אני תמיד יכולה לקחת את הרגליים וללכת לחפש עבודה אחרת, הלקוח לא אשם בזה. 

במסעדה אני תמיד אשאיר טיפ, כי זו נורמה ויש באמת אינטראקציה של שעה-שעה וחצי בין מלצר ללקוח. 

בשטיפת רכב, לרוב אני משתדלת לשטוף בשטיפה של החיילים הבודדים, הם עושים עבודה מעולה והמחיר שלהם סופר הוגן, אז אני תמיד מעגלת את הסכום ב 10-20 ש"ח כלפי מעלה. אבל פעם אחרונה שהכנסתי את הרכב לשטיפה חיצונית במכונה (את המאזדה כמובן) שילמתי 38 ש"ח, הרכב סיים את המכונה, העובד שם עשה טובה שמרח את מה שנשאר מהמים על חלק מהחלונות (אני בספק שהיו שם 2 דקות עבודה)  ושחרר אותי. השארתי לו טיפ, נכנסתי לאוטו וממש התעצבנתי על עצמי. על מה ולמה השארתי טיפ? 

אז למה כשאני מזמינה משלוח ב100-120 ש"ח, משלמת עוד 12-20 ש"ח משלוח, אני צריכה להוסיף לשליח טיפ? 

על מה? על זה שהוא עושה את העבודה שלו ומעביר שקית מנקודה א' לב'? אז שילמתי על כך דמי משלוח. 

אתמול ראיתי שהשף שגב משה העלה 3 סטורי קורעי לב באינסטגרם שלא משאירים טיפים לשליחים ולאחרונה רק 1 מתוך 8 משלוחים מקבל טיפ וכמה זה חשוב ולא בסדר. אם זה באמת חשוב לך שהעובדים שלך יתפרנסו, תתחיל לשלם להם שכר הוגן. 

• אהבתי 7
  • רעיון טוב! 2

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

אם כבר מסעדה, למה למלצרים/שליחים מגיע טיפ ולטבחים לא?

ומה עם המנקה שפינה וניגב לך את השולחן כדי שיהיה לך נעים לשבת?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תוכן חדש...