Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2091 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

קמצנות בקטע מחליא

אתה בסדר העולם דפוק 

תשמע, אתה נשמע כמו אדם שתקוע כל כך עמוק בתוך איזו אידיליה שלכאורה בנה לעצמו, שלא מגובה במציאות אבל היא משותפת לחלק מאוד גדול מהאנשים במדינה, סוג של נורמה חברתית שנותנת חיזוק חיובי לכל מי שחושב כך כי ״כולם ככה״ ואם אתה לא נותן טיפ אתה ״קמצן״ ונותן פה שלל הרצאות על ניסיונך בתחום ואיך על בשרך למדת כל מיני דברים. 

אז כן, העולם דפוק. רובו המוחלט דפוק, קמצוץ לא. 

אנשים מאכילים עצמם שטויות כדי להרגיש טוב עם עצמם. אמרתי לך, תוציא את האספקט החברתי מהעניין כמות נותני הטיפים תרד ל10% מהאנשים שהם נכנסו כל כך עמוק לאשליה שזה כבר מאוחר מדי לחזור למציאות. 

אם אתה כל כל אכפתי כלפי אנשים אחרים תפתח קרן שתחלק טיפים למלצרים שליחים וכן הלאה שלא קיבלו את הטיפ המיוחל. 

כמו כן, תבדוק את הסטנדרטים שאתה מציב לקבלת שירות בסיסי מינימאלי. לא יודע, שאני מזמין פיצה אני כזה מוזר שאני אשכרה לא חושב שהשליח צריך לזרוק אותה על הרצפה לפני שהביא לי אותה, או שמלצר לא צריך לתת לי הרגשה כאילו אני זבל, או שההמבורגר שהזמנתי יגיע  לדלת ולא אקבל צלצול שמתי לך אותו על הספסל בפארק, בוא תיקח. 

אתה חושב שלקוח בא למסעדה בשביל שיהיה לו כיף לפטפט עם המלצרים? אני לא יודע, הולך למסעדות מגיל קטן עם ההורים ואני הולך בשביל אוכל טעים ואם אני רוצה חברה מצרף את החברים גם כן. מעולם המלצר לא היה חלק בחווייה שלי. אם כבר אני מנסה לצמצמם את האינטראקציה של המלצר כי זה מפריע לשיחה ולמאורע החברתי שלשמו התכנסנו. 

וכמו שאתה חושב שמי שלא נותן טיפים הוא קמצן וזה לא בסדר, לעשות ״שיימינג״ פה לאנשים שלא חושבים כמוך זה עוד יותר לא בסדר. לפי ניסיון חייך כעצמאי אתה כנראה יותר מבוגר ממני ואופן המחשבה שלך התעצבה הצורה כה שגויה (כמו הרוב במדינה), ואז אנשים מתפלאים למה אנחנו בבוץ הזה. קיבלת אין סוף קריאות לשקול מסלול מחדש ובחרת במקום זאת להמשיך בדרך שלך שהביאה להתדרדרות בשיח ולמחסור בטיעונים ממשיים אז התחלת לכתוב שטויות. לדעתי השיח מוצה ואם נשקול את המצביעים בעד ונגד בפורום תקבל שכרגע, הרוב המוחלט דווקא נגד הטענה שלך שצריך להעניק טיפים. 

עריכה אחרונה על ידי Smiro
  • אהבתי 2
פורסם

התאפקתי אבל אחרי שראיתי שכתבת שנתת טיפ למתקין מטבחים...
במקרה יש לי חבר שמתקין מטבחים של אחת מהחברות הגדולות, אומנם הוא (וכל המתקינים בחברה) בעצם עצמאיים אבל הם מרוויחים סכום מכובד מאוד פר מטר מטבח ככה שלתת לו טיפ זה פשוט מגוחך (וגם העובד שתמיד איתו, שכל תפקידו לסחוב את הציוד ולעזור בדברים נקודתיים מרוויח לא רע.)

Sent from my iPhone using Tapatalk

פורסם (נערך)

טרנספורטר ומגיני הטיפים בשרשור לדעתי מנסים להסוות את העניין שהם נותנים טיפ בגלל הנורמה,אם זה כאילו לתת טיפ למי שמצפה (אני תמיד מצפה ואשמח לקבל כסף, לא מכיר מישהו שיתנגד), אם זה כאילו לשליחים או טכנאים כי הם נוסעים בחום ובגשם אבל למנקה רחובות לא כי הוא הולך ברגל.

לכל אדם שהשקיע מחשבה במנהג הזה ברור שתקופת הזמן הזאת, נותנים טיפ רק בגלל נורמה חברתית.

היו פה טיעונים מצויינים של חברי הפורום נגד הטיפינג,תומכי הטיפינג לא התייחסו אליהם והמשיכו בקו שלהם - מה שמוכיח שיש להם אינטרס חזק שהמנהג הזה ישאר, כי כמו שאמר טרנספורטר, מאפשר לו לשלם 4 ספרות ולא 5.

וכמו שכתבו חברי הפורום, לאף אחד אין בעיה לשלם את הטיפ (אגב לחלק את האנשים לקמצנים ולטיפרים זה מגוחך בעיניי), הבעיה היא שטיפ הפך לפרוטקשן.

גם דובר על טיפינג באזורים חזקים יותר כלכלית - לדעתי זה הגיוני מאוד.

אנשים לא מתעשרים בטעות, רוב העשירים כנראה חולקים תכונות משותפות, אחת מהן זה לא לתת כסף רק כי כולם נותנים.

עד לא מזמן הייתי שבוי בנורמה, היום אני מנסה להתנגד, בדרך כלל מצבי הטיפינג קורים לי כשאני עם עוד אנשים, הם יודעים שאני לא מטפטפ אז זה קל לי יותר.

עריכה אחרונה על ידי Katom
פורסם (נערך)
לפני 14 דקות, Katom כתב:

הבעיה היא שטיפ הפך לפרוטקשן.

נסה אולמות ארועים או מעבירי דירות. כבר בשלב חתימת החוזה מובהר לך שעליך לשלם סכום מסויים - ומדובר בסכום נכבד מאד - כטיפ למנהל העבודה\רב המלצרים. חפש בהודעה שלפי לפני מספר שבועות כיצד התנהגו המעבירים ששכרתי לפני 7 שנים. רמז - לידם מירי רגב היא ילדה קטנה עם קוקיות.

באולמות הארועים אני מכיר נוהג שלפיו דוחפים למלצר כמה עשרות שקלים כדי שישרת את השולחן לפני שולחנות אחרים (ומה אם גם בשולחן אחר דוחפים כמה שטרות יותר גדולים? האם המלצר נותן שירות לפי סכום השוחד?). אמנם אותם מלצרים לא מבקשים את הטיפ, אבל אני תמיד חושש שבסופו של דבר הוא הולך לאיזה קופה מרכזית, רב המלצרים לוקח לעצמו סכום נכבד והילדים בשחור נשארים עם שיירים.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

המעבירים האחרונים שהיו לו היו הזויים דרשו טיפ ובסוף לא ביצעו את העבודה שלהם כמו שצריך. וגרמו לי לעכב את מסירת הדירה ביום. 

כמו כן כמעט הלכנו מכות כי מישהו שם קצת יצא מהגבולות שבהם הוא אמור להיות. בסוף לא קיבלו שקל. לעומת זאת שכרנו בחור אחד עשה עבודה כמו מלך קיבל אחלה סכום והגיע לו כל שקל. ושוב זה סכום שסוכם מראש ולכן עליו אמליץ לכל אדם ועל הקודמים אני מחכה שנפגש יום אחד (הובטח לי שיחפשו אותי. 6 שנים אני כבר ממתין). 

פורסם

זה קצת כמו הויכוח כמה לשים בחתונה. אצל חלקנו זה סמל סטטוס והתנהגות "נכונה". 

לתת טיפ לטכנאי שמגיע אלי הביתה ונותן לי הצעת מחיר ואני משלם לו לפי זה?!

למה לא למוסכניק? למה לא לרופא? למה לא לעורך דין?

ברור שיש עובדים שזה חלק כזה או אחר מהמשכורת שלהם. נגיד אנשים שעובדים בשטיפת רכבים. ואני משתף עם זה פעולה, כמו כולם, כי זה יותר קל. אבל לתרץ את זה בעצם זה שמישהו עושה את העבודה שלו? יש מדינות, כמו יפן, בהן לא מקובל לתת טיפ בכלל. ואיכשהו עדיין יש שם מלצרים, לפעמים אפילו די מבוגרים, שמסתדרים ולא יורקים לך באוכל. לך תבין תגויים האלו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

אף אחד לא אמר לתת טיפ לכל נותן שירות

אף אחד לא אמר לתת טיפ לפני שביצעו את העבודה

וגם אולמות אירועים לא מכריחים אותך לתת טיפ אם לא נהנית מהשירות. לא משנה מה חתמת ומה סגרת. לא נהנית לא ידרשו ממך נקודה.

גם אני לפעמים לא מרוצה מהשירות ולא משאיר טיפ בכלל. 

היו לי המון לקוחות שנתנו לי טיפ בידיעה שאני בעל העסק  וידעו מי אני וכמה מרוויח. זה לא מעניין בכלל

ואם הלקוח לא נותן לי 200 שקל טיפ בסוף העבודה אבל בא אלי למשרד ונותן לי סט של מואט ששווה 500 600 שקל זה לא בדיוק אותו דבר כמו לתת טיפ ? או שזה אסור כי אני הבעלים?

או שהוא עושה את זה כי זאת נורמה ?

פורסם (נערך)

אישית אני עדיין לא מבין כ"כ מה אתה עושה, אז אין לי מושג על מה הלקוחות נותנים לך טיפ או מתנות.

יש אנשים שנותנים מתנות לרופאים. רופאת המשפחה שלי לפני 10-15 שנה עצבה לעצמה את המשרד עם כל מה שקבלה מהמטופלים שלה - בעיקר עולים פנסיונרים שהיו מביאים לה משהו פעם בשנה. יש אנשים שנותנים מתנות לסוכנים של יבואני רכב - כנס למשרד של כל מנהל אולם ותמצא אוספים של בקבוקי וויסקי לא זולים ומה לא. 

אין עם זה שום בעיה, באמת. שכל אחד יעשה מה שבא לו. ואם אתה סוגר עסקה עם מישהו ומרגיש שהוא עשה את האקסטרה מייל בשבילך ובא לך לתת לו בקבוק סינג מאלט ב-400 שח - לך על זה.

לבוא ולנסות בכח לגזור מקצועות שבהם זה "נכון" ו"נדרש" לתת טיפ זה לא רציני, וגם יוצא מתאמץ. נסעת באוטובוס לאחרונה? אני נוסע פעמיים ביום באוטובוסים כשאין קורונה בחוץ. כמות השיט שהנהגים אוכלים לא פרופורציונלית לכלום, העבודה שלהם מתישה ומסוכנת לא פחות מהעבודה של שליחים (שעומדים בתור כדי לעבוד בוולט). אז מה? לפי הגישה שלך כל נהג אוטובוס צריך להציב כוס לטיפים בקדמת האוטובוס. אבל זה לא קורה, נכון? למה? כי הגבול הוא שרירותי לחלוטין סביב מקצועות כמעט אקראים. 

עריכה אחרונה על ידי יבגניפ
  • אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1
תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)

הדוגמא שהבאת לא ממש מתאימה, לשיטתו נהג האוטובוס לא נותן לך שירות באופן אישי

וגם לא ממש מרוויח שכר מינימום.

עריכה אחרונה על ידי Mr.Hybrid

2024 KIA SELTOS 2.0L Premium

Škoda Octavia 1.5L Tsi 2025

פורסם (נערך)
לפני 11 דקות, יבגניפ כתב:

כל נהג אוטובוס צריך להציב כוס לטיפים בקדמת האוטובוס. אבל זה לא קורה, נכון? למה? כי הגבול הוא שרירותי לחלוטין סביב מקצועות כמעט אקראים. 

אני זוכר שכשהייתי בטיולים מאורגנים בחול לאסוף טיפ לנהג האוטובוס היה משהו מקובל.

אבל לא לנהגי תחבורה ציבורית רגילה.

לא יודע מה קורה אצל יבואני רכב,במקום העבודה שלי ההגדרות על תקשורת עם ספקים חיצוניים ונותני שירות מאוד ברורות.

עט ולוח שנה אתה יכול לשמור לעצמך-אם הביאו לך מתנה בשווי של מעל סכום מסוים יש חובת דיווח לממונים והם מחליטים אם לתת לך לשמור את המתנה או שאתה מוסר אותה לחברה ויפתחו את הבקבוק ויסקי הזה באירוע כלשהו.

עריכה אחרונה על ידי Potato

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

אם עד לפני מספר שנים הייתי מקבל מדי פעם קצת כלי כתיבה או מתנות קטנות מסוכני הציוד הרי שהחוקים התהפכו ביום אחד, בארה"ב זה קרה לפני כ-12 שנה ואצלנו קצת אח"כ, כבר כמה שנים שלא קיבלתי אפילו עט.

הסיפור שונה עם הלקוחות. אם מופיע אצלי בערב שליח של חנות פרחים אין לי הרבה ברירות, אני לא יכול לשלוח אותו חזרה לחנות עם הזר. אז אני מוצא את המטבעות שמיועדים לשחרור העגלה בסופר ומקבל את הזר. אם מביאים לי למשרד איזה קופסת שוקולדים אני מניח אותם במזכירות, ושכל המחלקה תהנה. המתנות שאני באמת מעריך הן כאשר איזה סבתא מביאה את העוגיות שאפתה או החקלאי שמביא שק פרי המטעים שלו. שוב, משאיר לכל הצוות להנות מהם, אבל יש בזה משהו אישי.

לקבל כסף? תודה, אני מקבל משכורת תמורת העבודה שלי. לא צריך שמישהו ידחוף לי מעטפות, הן לא ישנו בכהוא זה את היחס שיקבל ממני, כנראה שדווקא יעליב אותי. כנראה שיש מקומות בהם זה מקובל. לא אצלנו.

• רעיון טוב! 2
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, Transporter כתב:

ואם הלקוח לא נותן לי 200 שקל טיפ בסוף העבודה אבל בא אלי למשרד ונותן לי סט של מואט ששווה 500 600 שקל זה לא בדיוק אותו דבר כמו לתת טיפ ? או שזה אסור כי אני הבעלים?

אתה יודע מה? אם למלצרים\שליחים היה מינימום בין מה שהם מחוייבים לעשות לבין מה שהם עושים מעבר, אז לתת טיפים היה מקבל לגיטימציה.

נניח נהג מונית: התפקיד המינימלי שלו הוא להסיע אותך מנקודה א' לנקודה ב' בצורה המיטבית ביותר, כלומר בלי לסכן אותך, בלי לעשות סיבובים בכל העיר, בלי לחרבן עליך ובלי לרמות אותך. זה המינימום של המינימום במינימום. אם בנוסף לכך הוא עזר לך לעלות שקיות לבית, כלומר עשה משהו שבהגדרה מחוץ לתפקיד שלו, אז אפשר לשקול לתת טיפ.

המינימום של שליח זה להביא לך את החבילה  ולא לחרבן בתוכה וזה בדיוק מה שהם עושים. אם נניח יש לי ברז דולף בבית והשליח סידר את זה על הדרך, וואלה מגיע לו טיפ, עשה מעבר. אבל לשלם מעבר על מה  שאני גם ככה צריך לקבל, לא מסתדר לי.

פורסם (נערך)

בואו נדווה, השירות בארץ מחפיר, לכל היותר סביר, לכל הפחות אין שירות, העלויות גבוהות על כל דבר, כולל על משלוחים, כל אחד עושה את העבודה ולכל אחד יש קשיים, בחיי לא קיבלתי טיפ, לא שקל, ועבדתי קשה לא פחות, אופי העבודה של השליחים הוא צפוי וידוע מראש, כמו בערך כל עבודה, מדוע עליה נהוג לתת טיפים? ומעבר לזה מדוע על אי נתינה של טיפ אמורים להרגיש לא בנוח, ועל כך מתווצר מצב שאתם נותנים את הטיפ רק כדאי לא לצאת קמצנים, זו התופעה שצריך למגר אותה, נתינת טיפים מקובלת בסיטואציות שנעשה משהו מעבר למצופה, לא צפוי, לשביעות רצון מלאה של מקבל השירות, ומרצונו המלא בנתינה אמיתית החליט להעניק טיפ כזה או אחר לנותן השירות, במרבית המקרים בארץ זה לא המצב, וזה לא תקין, לא עצם נתינת הטיפ אלא על סמך מה הוא ניתן. 

עריכה אחרונה על ידי Mikelt89
פורסם

אז מסתבר שעל זה שלא זרקו לי את המשלוח על השטיח ליד הדלת או שלא חירבנו לי בצלחת במסעדה אני צריך לשלם להם טיפ.

רמת השירות בארץ נמוכה כי אף אחד לא רוצה לשלם על שירות טוב.

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

• תוכן חדש...