Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מחקר חדש שנערך בבריטניה הראה שיפור משמעותי במצבם של חולי קורונה שקיבלו טיפול במשאף "סימביקורט", שמיועד לטיפול באסתמה.

N12 - מחקר: משאף לחולי אסתמה מפחית אשפוזים של חולי קורונה (mako.co.il)

חוקרים גילו.jpg

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

פורסם (נערך)

דייויד - התקלה באתר משהב"ר התחדשה. מכל מקום, למיטב זכרוני, המספרים שלך הם של מי שהשלים שתי מנות.

יור2 - לגבי הסימביקורט - מכיל סטרואיד מקומי לריאות. אנחנו מכירים את נדקסמתאזון המוזרק. צריך לראות את המקור.

עריכה אחרונה על ידי sperial
  • מעניין 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
לפני 3 שעות, Transporter כתב:

@sperial הגיוני שבגלל שחיליתי בעבר לא היו לי תסמינים אחרי החיסון ?

עד כמה שידוע לי (מחקר קטן על כמה עשרות חברים - קח את זה בעירבון מאוד מוגבל-)

אדם שלא חלה בעבר יחווה תופעות לוואי בעיקר אחרי החיסון השני.

מחלים יחווה תופעות לוואי בעיקר אחרי החיסון הראשון.

אמרתי את זה למכר, פרופ' לביולוגיה,

הוא אמר לי שיש בזה היגיון מסויים.

אגב אם אני כבר מגיב פה תשמעו דבר מעניין.

אחותי היא אחות במח' קורונה באחד מבתי החולים בארץ, סיפרה לי שמאושפזת אצלם במחלקה אישה בת 50 ללא מחלות רקע מורדמת ומונשמת, לפני שהורדמה סיפרה להם שבאמצע הקיץ היא הייתה יחד עם כל משפחתה במלונית קורונה, כולם נדבקו והיא לא. במשך 5 שבועות היא הסתובבה בין מאות חולי קורונה ללא שום אמצעי מיגון או ריחוק, והיא לא נדבקה. היא כבר חשבה שהיא לא תידבק לעולם, לפני שבועיים בפגישה אקראית של 5 דקות עם אחת שהתבררה כחולה היא נדבקה.

מה זה אומר?

דרכי הפעולה של הנגיף מאוד מסתוריות, וכנראה יש מוטציות מסויימות שאנשים חסינים אליהם ואחרות לא.

עריכה אחרונה על ידי איצי בר

מי שחי לפי הספר - סופו שימות מטעות דפוס (ר' משה שפירא)

פורסם (נערך)

מה שגרוע מאוד (כאיש חינוך) הוא שאין מתווה נורמלי ללימודים בצל המגפה.

לעשות גוונים אצל ספר חשוב מלקרוא ספר ובמקום ללמוד לוח כפל בעפ זה רק אבא תקנה לי.

עצוב לומר אבל זה מזכיר לי ציטוט משיר אלמותי (לאחר שדיברנו היום במעגלי שיח-הצוות והילדים)..

"בדד אלך גם תפילה אין לי

בדד בלי עתיד בלי תקווה בלי חלום"

עריכה אחרונה על ידי colauti 9

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

@איצי ברהגיון זה דבר אחד, מציאות היא עניין אחר. בדברים האלה אין חוקים עד שהם נבדקים ונמצאים נכונים. ברפואה נעשו הרבה דברים שנראו הגיוניים והתגלו כמסוכנים, וטיפולים שנחשבו מסוכנים התבררו כמצילי חיים. מכאן הכלל שכל דבר מצריך בדיקה והוכחה.

That said, הרבה פעמים החולה לא נכנס בדיוק לקטגוריה שכתובה בספר, או שיש לו יותר  מבעיה אחת ויש סתירה בין הטיפולים הנדרשים לבעיות שונות, וכאן נכנסים האמנות והניסיון של הצוות המטפל באיזון באקסטרפולציות ולפעמים ביצוע פעולות שלא כתובות בספר.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני כשעה, איצי בר כתב:

עד כמה שידוע לי (מחקר קטן על כמה עשרות חברים - קח את זה בעירבון מאוד מוגבל-)

אדם שלא חלה בעבר יחווה תופעות לוואי בעיקר אחרי החיסון השני.

מחלים יחווה תופעות לוואי בעיקר אחרי החיסון הראשון.

אמרתי את זה למכר, פרופ' לביולוגיה,

הוא אמר לי שיש בזה היגיון מסויים.

אגב אם אני כבר מגיב פה תשמעו דבר מעניין.

אחותי היא אחות במח' קורונה באחד מבתי החולים בארץ, סיפרה לי שמאושפזת אצלם במחלקה אישה בת 50 ללא מחלות רקע מורדמת ומונשמת, לפני שהורדמה סיפרה להם שבאמצע הקיץ היא הייתה יחד עם כל משפחתה במלונית קורונה, כולם נדבקו והיא לא. במשך 5 שבועות היא הסתובבה בין מאות חולי קורונה ללא שום אמצעי מיגון או ריחוק, והיא לא נדבקה. היא כבר חשבה שהיא לא תידבק לעולם, לפני שבועיים בפגישה אקראית של 5 דקות עם אחת שהתבררה כחולה היא נדבקה.

מה זה אומר?

דרכי הפעולה של הנגיף מאוד מסתוריות, וכנראה יש מוטציות מסויימות שאנשים חסינים אליהם ואחרות לא.

מערכת החיסון של האדם מורכבת ולא פשוטה,  קטונתי מלהבין את כולה ואת השפעות הנגיף עליה.

אבל ממה שאני יודע מדר' גוגל (או דר יוטיוב).  אפשר להסביר זאת.

בקיץ - רמות ויטמין הD שלה היה גבוהות , לכן השלב הראשון של מערכת החיסון הכללית הגן עליה ומנע מהוירוס בכלל להגיע לשלב ב' אצלה.

כעת אחרי מספר חודשי סגר וחורף , ויטמין ה D שלה צלל והחליש את שלב א' הכללי של מערכת החיסון.

לכן הספיקו 5 דקות לוירוס לעבור אליה פנימה.. 

זאת רק השערה, על מנת לאושש או לדחות אותה יש צורך בביצוע מחקר שאף אחד לא יעשה .

פורסם (נערך)

מה אתה מנסה לרמוז? 

שהחיסון גורם לתחלואה ?  או יותר גרוע כי הגרף הוא של תמותה. 

אם ככה אז תוסיף בבקשה את גרף של ישראל ,  אנחנו כבר ב40% חיסוניות .. כלומר פי 4 מUK 

אבל בקו של התמותה אנחנו באיזור 5-6  מתים למיליון תושבים שזה בערך באמצע של שאר מדינות אירופה.

ורק זה בעצם סותר את כל מה שאתה מנסה לרמוז (או מי שפרסם את הגרפים האלה), והחיסון לא גורם לתמותה מוגזמת.

עריכה אחרונה על ידי korola
פורסם

לא רומז לכלום, סתם אנקודטה, אם הגרף היה הפוך, הוא היה מפורסם בכל כלי תקשורת.

ה5-6 למליון בישראל זה מאוד גבוה, ישראל היא מדינה צעירה, מחצית עד 2/3 התמותה של מדינות אירופה.

פורסם

התכוונת לרשום , "שהוא יהיה הפוך" הוא יפורסם בכל כלי התקשרות.

ברור שברגע שהגרפים יראו שכל המדינות המובילות בחיסונים יורדים לתחלואה ותמותה נמוכה תוך כדי יציאה מהסגרים,

ולעומת זאת מדינות עם אחוזי התחסנות נמוכים עדיים נאבקות תחת תחולאה/סגרים ותמותה.

אז כולם יפרסמו את זה... כרגע .. ברור שעדיין ניתן למצוא אנומליות בגרפים, אבל האנומליות האלה לא מראות כלום.

אתה גם מפחד לרשום מה אתה חושב שאתה רואה בגרפים.

5-6 למיליון זה מאוד גבוה??   אתה רציני?   וזה באמצע דיון שמנסה להראות איזה קשר ישיר חיובי (במובן השלילי של המילה) בין תמותה לחיסונים?

פקינג 40% התחסנו ... ואתה מנסה לייצר רושם שהחיסון מגדיל תמותה ביחס למדינות שלא מחסנות. 

לכאורה היינו צריכים להיות פי 4 מ-UK ... במקום 18 ב UK היינו צריכים להיות ב 80!!!  אז 5-6 זה גבוה ...

פורסם

לא מפחד מכלום קורולה, אני חושב שהחיסון הוא טוב, ואם הייתי בקבוצת סיכון הייתי מזריק בכיף. אני לא חושב שהחיסון (או המחלה גם כן), מצריכים את ההיסטריה שיש סביבם. ודעתי על ההמון המשולהב נגד סרבני החיסון כבר ציינתי.

לפני 3 דקות, korola כתב:

ולעומת זאת מדינות עם אחוזי התחסנות נמוכים עדיים נאבקות תחת תחולאה/סגרים ותמותה.

אתה מוזמן לראות גרפים של המחלה ברוב אירופה, זה פשוט לא נכון.

פורסם

יאללה יאללה תן לי כבר את החיסון הזה ושחרר אותי מהבידודים ותן ללכת לחדר כושר ולהחלקרח. 

• אהבתי 1

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם
לפני 11 דקות, khalil כתב:

לא מפחד מכלום קורולה, אני חושב שהחיסון הוא טוב, ואם הייתי בקבוצת סיכון הייתי מזריק בכיף. אני לא חושב שהחיסון (או המחלה גם כן), מצריכים את ההיסטריה שיש סביבם. ודעתי על ההמון המשולהב נגד סרבני החיסון כבר ציינתי.

אתה מוזמן לראות גרפים של המחלה ברוב אירופה, זה פשוט לא נכון.

אז תסביר לי את הגרפים האלה?

image.thumb.png.e5dafeacf4ebb663a43b80cd6fc647d7.png

image.thumb.png.550344bc026a9ad153518decdb980ede.png

image.thumb.png.7832d6c4600a280d95dd3facd5afce92.png

• תוכן חדש...