Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2230 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אשמח לחוות דעתכם. 

ברשותי סיאט לאון בת כשנה. נקנתה חדשה מהיבואן. לאחר כחודש חודשיים הבחנתי ברעשים צורמים. הרעשים לא נשמעים כל הזמן וככל הנראה שהם קורים לאחר נסיעה יחסית ארוכה. אך הם קורים כמעט כל יום. הם לא קורים בבלימה אלא דווקא בנסיעה ולרוב בפניות. בדרך כלל כשעוצרים לאחר נסיעה ואז מתחילים תנועה. אני מניח שהמקור קשור לגלגלים כי הרעש הוא בתדירות סיבוב הגלגלים מן צרימה חזקה כזאת. כל פעם שאני מביא את הרכב למוסך בוחן הרכב לא שומע את הרעש ולכן לא מצליח לאבחן. הם פירקו את הגלגלים ניקו וכו' אך הרעש לא מפסיק. השמעתי לו הקלטות והוא טוען שזה קשור בבלמים או בצלחות אך נראה שאין לו מושג. הוא רוצה 4000 שקל על החלפת כל הבלמים והצלחות שהן כאמור חדשות לגמרי..

זה מסתכל מאוד. אשמח לעזרה.

מצרף קובץ שמע עם כמה שניות סאונד של הרעשים.

PTT-20190409-WA0006.opus

משום מה הקובץ לא עולה טוב. 

מצרף לינק https://sndup.net/7m82

פורסם

ההקלטה לא עובדת לי.

בכל אופן, כמה ק״מ עבר הרכב? הרעש מפסיק בזמן בלימה? הרעש קורה בפנייה לצד מסוים?

אם לא היה מדובר ברכב חדש הייתי אומר שכנראה הבעיה היא מיסבים, אבל ככה זה ממש מוזר.

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם

הרעש אכן מפסיק בבלימה.

לדעתי דווקא בסיבוב שמאלה.

הרכב עבר 30 אלף ק"מ אבל כאמור הרעש התחיל ממש מעט לאחר הקנייה. 

אני יכול להיזכר באירוע אחד שקרה וזה עלייה עצבנית עם גלגל אחד על מדרכה. לא יכול לקשר את האירוע במאה אחוז כי הרעש לא בוודאות קרה מיד לאחר מכן. 

אם זה מיסבים איך אפשר לוודא? במה זה כרוך התיקון? זה באחריות?

ניסית את הלינק? יש שם כפתור download audio.

תודה רבה!

פורסם

לחצתי על הורדת ההקלטה אך עדיין לא עובד לי, כנראה שסוג הקובץ לא נתמך אצלי.

מיסבים מקוריים בדרך כלל מחזיקים מעל 100 אלף קילומטר ולכן אני נוטה לחשוב שלא מדובר בהם, אם כי התסמינים מובילים לשם.

ניתן לבדוק מיסב לא תקין ע״י הרמה של הרכב על ליפט/ג׳ק וסיבוב וניעור של הגלגל. אם יש קצת רעש בסיבוב והגלגל מעט מתנדנד זה כנראה מיסב.

אם הרעש מפסיק או מתחזק בפניות סביר להניח שזה אחד הקדמיים.

עדיף שהבדיקה תבוצע במוסך, אין לי מושג מה כלול באחריות אבל תוכל להתקשר ולשאול. מחיר מיסב מקורי הוא 200+ לפני עבודה, לא יודע להגיד בדיוק.

אני אנסה משהו נוסף, הרעש מופיע במהירויות מסוימות? אם אתה נוסע בכביש ישר ועוזב את ההגה, הוא נשאר ישר או ״מושך״ לאחד הצדדים?

SEAT Ibiza 2014 1.2t DSG >> Toyota Yaris 2018 HYBRID >> Renault Clio 2019 1.2t DCT >> Alfa Romeo Giulietta Milano 2014 1.4t TCT

פורסם

הרכב לא מושך.

הרעש קורה בדרך כלל לאחר נסיעה ארוכה יחסית (אולי קשור להתחממות) שבולמים את הרכב ואז ביציאה מהמקום בנסיעה איטית מתחיל רעש כאשר בלימה או האצה חזקה מפסיקים את הרעש. לפעמים זה קורה פשוט בסיבובים. ולפעמים פשוט לא קורה ( כמו למשל כשהבוחן במוסך מנסה לשמוע את הרעש..).

מנסה שוב להעלות את הקובץ כדי שתבין עד כמה זה מתסכל הרעש הזה במכונית חדשה.

אגב, למה במוסך כלל לא הלכו לכיוון של מיסב? 

AUD-20191126-WA0001 (online-audio-converter.com).mp3

פורסם

זה נשמע בדיוק כמו מה שיש לי ברכב, לי יש איביזה קופרה 2016, ויש רעש שמזכיר מאוד צרצרים מכיוון הגלגל הימני קדמי אצלי ברכב. וכמו אצלך, הצרצורים האלה נשמעים בערך במהירות של 40-60 קמ"ש ויותר מהר מזה / לאט יותר מזה אין שום רעש. מה שכן שמתי לב, בצלחת של הבולמים בגלגל הזה שעושה את הצרצורים, יש בליטה קטנה מאוד מאוד מאוד שכנראה היא זאת שעושה את הצרצורים האלו - עדיין לא החלפתי צלחות ובולמים אז אני לא יכול להגיד אם זאת אכן הבעיה.

פורסם
לפני 15 שעות, Shmuel45 כתב:

הרכב לא מושך.

הרעש קורה בדרך כלל לאחר נסיעה ארוכה יחסית (אולי קשור להתחממות) שבולמים את הרכב ואז ביציאה מהמקום בנסיעה איטית מתחיל רעש כאשר בלימה או האצה חזקה מפסיקים את הרעש. לפעמים זה קורה פשוט בסיבובים. ולפעמים פשוט לא קורה ( כמו למשל כשהבוחן במוסך מנסה לשמוע את הרעש..).

מנסה שוב להעלות את הקובץ כדי שתבין עד כמה זה מתסכל הרעש הזה במכונית חדשה.

אגב, למה במוסך כלל לא הלכו לכיוון של מיסב? 

AUD-20191126-WA0001 (online-audio-converter.com).mp3 290.66 kB · 9 downloads

כי כמו שאמרתי, מיסבים מחזיקים הרבה בדרך כלל, לכן גם אני לא חושב שזה זה.

שמעתי את ההקלטה, אני מבין שזה היה במהירות כמעט אפסית. תנסה פעם הבאה שזה קורה במהירות כזו נמוכה להיעזר במישהו מחוץ לרכב שינסה לאתר איזה גלגל הוא מקור הרעש.

בכל אופן אני חושב שאתה צריך להתעקש שימצאו את הבעיה במסגרת האחריות, קנית רכב חדש בדיוק בשביל שלא יהיו דברים כאלה.

פורסם

נשמע כמו צלחות, או רפידות שדבר בהן משהו.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

• תוכן חדש...