Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2253 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תשמע אני יושב בבית מול שני מסכים של 32 אינץ' + חיבור אינטרנט 1000MB. למה לי להיסחב לאיזה משרד מעופש, לשלם על דלק, לעמוד בפקקים, לשלם חנייה בשביל לעשות את אותה עבודה בדיוק? כולנו ילדים גדולים אתם משלמים על עבודה ומקבלים בתמורה תפוקה. ברוב התפקידים התפוקה בהחלט מדידה לדוגמא אצלי ניתן למדוד כמה דוחות אני מייצר בחודש. נניח למתכנת אפשר להציב יעדים. אם הוא עומד בהם מה זה משנה אם הוא עבד 9 שעות או 2.5 שעות? 

האובססיה הזאת לראות נוכחות, לספור לעובדים דקות בעבודה, לפקח שייכת לשנות ה-70. אני הרגשתי את זה גם בתור עצמאי כאשר נסעתי לעבוד אצל לקוחות וראיתי אותם עושים לי פרצופים כי תקתקתי עבודה בתמורה לריטיינר. כאילו כולם רוצים להרגיש שהם מכניסים את הצינור עמוק בתמורה לכסף. 

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
פורסם
לפני 16 דקות, ChemGuy85 כתב:

אף פעם לא הבנתי את האובססיה של מעסיקים ישראלים לראות עובדים יושבים אצלם במשרד. 

תקשורת.

תראה את הפורום. הדיונים פה הופכים למאוד אמוציונאלים. בכתב הרבה מאיתנו יותר פוצים ממה שהם במציאות, וגם כשלא, קל לקרוא הודעות אחרת ממה שהכותב התכוון.

וגם כשהתקשורת היא בוידאו וזום ושאר החברים, זה לא כמו לשבת ליד בן אדם 8 שעות במשרד.

(ואני שוב אומר שאני דווקא מאוד נהנה לעבוד מהבית כרגע ומקווה שזה ימשיך לפחות עוד כמה חודשים ככה)

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם (נערך)
לפני 6 דקות, ChemGuy85 כתב:

האובססיה הזאת לראות נוכחות, לספור לעובדים דקות בעבודה, לפקח שייכת לשנות ה-70. אני הרגשתי את זה גם בתור עצמאי כאשר נסעתי לעבוד אצל לקוחות וראיתי אותם עושים לי פרצופים כי תקתקתי עבודה בתמורה לריטיינר. כאילו כולם רוצים להרגיש שהם מכניסים את הצינור עמוק בתמורה לכסף. 

לי נתנו תירוץ של "אבטחת מידע" בזמנו שבקשתי.

גם למעסיק זה יחסוך לא מעט כסף. השכירות, דמי אחזקה, החזר דמי נסיעות כל זה לא בחינם.   אני מתאר לעצמי שלשכור בהרצליה פיתוח, בת"א ובכל מיני מת"מים למינהם זה לא עסק זול.

עריכה אחרונה על ידי Benor
פורסם (נערך)

אם מעסיק לא סומך על עובדים שלו שיעבדו עדיף שלא יעסיק אותם.

לפני 5 דקות, יבגניפ כתב:

תקשורת.

תראה את הפורום. הדיונים פה הופכים למאוד אמוציונאלים. בכתב הרבה מאיתנו יותר פוצים ממה שהם במציאות, וגם כשלא, קל לקרוא הודעות אחרת ממה שהכותב התכוון.

וגם כשהתקשורת היא בוידאו וזום ושאר החברים, זה לא כמו לשבת ליד בן אדם 8 שעות במשרד.

(ואני שוב אומר שאני דווקא מאוד נהנה לעבוד מהבית כרגע ומקווה שזה ימשיך לפחות עוד כמה חודשים ככה)

אמת. אולי מודל שילוב 2-3 ימים במשרד + 2-1 ימים בבית. אני בעד. איפה חותמים? 

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

הזכרת לי משהו מהבוידעם.

היה לי פעם מעסיק מחברה דיי מוכרת, שמדד זמן שהייה בשירותים במהלך המשמרת. מילא זה, הוא פירסם את זה בתוך המערכת וזה היה תלוי על הקיר לעיניי כל העובדים במוקד.

פורסם

הכל עניין של מינון. יש דברים שפשוט אי אפשר לסגור עד שלא יושבים ביחד פנים מול פנים. בדוק, מניסיון.

אבל כן, אחרי שעושים נניח פגישה, סוגרים את הפרטים הקטנים, מחלקים את העבודה, קובעים יעדים לו"זים ובקרה, אפשר להתפזר ולעשות את העבודה כל אחד בביתו עם הקפה יושב בתחתונים בניחותא מול המסך. בטח לעבודה כמותית כמו דו"חות של רואה חשבון.

לפני 3 דקות, Benor כתב:

הזכרת לי משהו מהבוידעם.

היה לי פעם מעסיק מחברה דיי מוכרת, שמדד זמן שהייה בשירותים במהלך המשמרת. מילא זה, הוא פירסם את זה בתוך המערכת וזה היה תלוי על הקיר לעיניי כל העובדים במוקד.

השם ישמור. היה גם קטגוריה "מה עשית בשירותים"? 🙄

חזיר דיזל

פורסם

אלו תמיד סיפורים שצצים מעובדי חברות סלולר או משהו דומה. עבדת בטלמרטקינג?

"Metal is like flesh. Both carry potential in their veins. When tempered with heat and pressure, the potential surfaces"

• אחראי פורום
פורסם
לפני 16 דקות, קורן בן אשר כתב:

השם ישמור. היה גם קטגוריה "מה עשית בשירותים"? 🙄

היה מחולק לעמודות, 1 או 2.

כמה מחבריי עברו לעבודה מהבית, כאלה שגם נוסעים 30-45 דק' לכיוון למשרד. 

הם אומרים במפורש שהם יעילים יותר וזה כשכמה ילדים מרעישים ברקע.

לי באופן אישי זה לא מתאים. ניסיתי את זה בתחילת דרכי כעצמאי, כשנתיים שבהן נאבקתי בהסחות דעת וענייני הפרעות קשב.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

@Benor ואי ואי, 3 סימני קריאה. מפחיד ביותר. פפ, הוא חושב שהוא מפקד בטירונות או משהו?

אני בעד עבודה מהבית חלק מהשבוע (יום או יומיים). אבל אין ספק שזה פוגע בחפיפה של עובדים חדשים, פוגע בסנכרון בצוות (אי אפשר להשוות גיחה למשרד הסמוך לעומת זום או צ'אט - זה לא אותו הדבר). והרבה מהידע שמועבר בעל פה (לפעמים הוא חשוב וחיוני יותר מהכתוב) מתפספס. בנוסף, אין גבולות ברורים בין עבודה לבית כי הכל מתבצע באותה המסגרת.

בתאריך 17.8.2022 בשעה 11:01, ישה כתב:

היום מדיין 4 פעמים בערב בפנסיה פעם ב שבוע ונזקק לזוקף נופלים הופ עוד 400 ש"ח להוצאה

לפני 5 שעות, falou כתב:

צריך לזכור שאנשים עם קטן גם משתמשים בו פחות זמן ולא אובססיביים על להחזיק אותו ביד... 

TL;DR- Turing, Lagrange, Dijkstra, Riemann

פורסם

הייתי שמח לגוון.

בימים שאני פחות מרגיש טוב/פקוקים לא להגיע ורוב הזמן כן להגיע.

ישב איתי פנסיונר במשרד שהגיע לכמה ימים בשבוע.  אמר לי כל הזמן, שהעבודה הזו מחזיקה אותו שאילולא העבודה הוא כמעט ולא היה יוצא מהבית.

פורסם (נערך)
לפני 44 דקות, ChemGuy85 כתב:

תשמע אני יושב בבית מול שני מסכים של 32 אינץ' + חיבור אינטרנט 1000MB. למה לי להיסחב לאיזה משרד מעופש, לשלם על דלק, לעמוד בפקקים, לשלם חנייה בשביל לעשות את אותה עבודה בדיוק? כולנו ילדים גדולים אתם משלמים על עבודה ומקבלים בתמורה תפוקה. ברוב התפקידים התפוקה בהחלט מדידה לדוגמא אצלי ניתן למדוד כמה דוחות אני מייצר בחודש. נניח למתכנת אפשר להציב יעדים. אם הוא עומד בהם מה זה משנה אם הוא עבד 9 שעות או 2.5 שעות? 

כיא אתה לא עובד בקו הייצור.

כי אתה לא בודק ומתקן כלי רכב

כי אתה לא בודק ומטפל בחולים.

כי אתה לא מלמד ילדים.

כי אתה לא מייצר מערכות רגישות\סודיות.

השיטה של עבודה מהבית מתאימה למספר מוגבל מאד של תפקידים. אחוזים בודדים מכוח העבודה.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

א. זום לא פתרון לישיבות מרובות משתתפים. יש המון בלגן, לפעמים תקלות בשיתוף מצגות, התקשורת מקוטעת. ישיבה ארוכה קשה לנהל ככה. 

ב. אם עובד מספק את אותה עבודה ב2.5 שעות לעומת 7.5 במשרד זה מראה על אבטלה סמויה וכמעסיק אתה יכול א. להעמיס עליו יותר. ב. לפטר אותו. ג. נניח ויש הפרעות במשרד שגורמות לזה - לייעל את העבודה במשרד. אני עובד עם לא מעט גופים שכעת נאלצים לעבוד בזום - וזה קשה מאוד. להרבה מאוד אנשים לא נוח לעבוד מהבית. זה נוח אם אתה רווק שחי לבד. אבל למשפחה עם ילדים / שבן הזוג בבית וכו - קשה מאוד ובלתי אפשרי אפילו. אצלי בבית יש גבולות ברורים והמשרד שלי (חדר בבית) סגור. כשאני שם אין הפרעה. אבל גם אני, מול אנשים בוגרים, נאבקתי קשה כדי להגיע למצב של אפס הפרעות. 

כמגאי - לגבי הריטיינר. אנשים כאלה צריכים להבין שהם לא משלמים עבור ה-10 דק (דוגמה) שעשית את העבודה שלך, אלא עבור הניסיון שמאפשר לך לבצע אותה ב-10 דק בצורה מיטבית. אם העבודה מעולה - אין סיבה בעולם שיתלוננו. מעסיק שלא יודע להעריך יעילות הוא דפוק. צריך להסביר להם את זה, אולי תפתח את עיניהם. 

לגבי ביטחון מידע - חלקי בעייתי אבל תלוי איפה. בנקים לדוגמה כן , משרד אדירכלים לא. חברה יזמית לא. אבל שוב, ישיבות בזום זה פאשלה אחת גדולה. לנהל שיחה קצרה מול 2/3 אנשים ניחא. אבל ישיבה ממש בלתי אפשרי. 

עריכה אחרונה על ידי Smiro
פורסם
לפני 31 דקות, MadCat_LE כתב:

אלו תמיד סיפורים שצצים מעובדי חברות סלולר או משהו דומה. עבדת בטלמרטקינג?

תכיר, עבודה המוקדים טלפוניים.

מי שמבלה יותר מרבע שעה ביום המצטבר בהפסקות שירותים, גם מזומן לשיחה אצל הראש צוות.

המהדרין גם דורשים לקבל אישור מאחראי משמרת לצאת לשירותים.

זוכרים את הסצנה מ"חומות של תקווה", שבה אסיר משוחרר הולך לעבוד בסופר, באמצע עבודה בא למנהל שלו, מבקש לצאת לשירותים, והמנהל עושה לו "למה אתה שואל, פשוט תצא וזהו"?

אז הייתי בדיוק במצב של אותו האסיר, אחרי שהחלפתי עבודה ממוקד תמיכה של בזב"ל למשהו אחר, והבוס החדש הסתכל עליי בפליאה כששאלתי אותו אם אני יכול לצאת להתפנות.

אלה בדיוק ההרגלים המקומות עבודה כאלה מקנים לך.

• רעיון טוב! 2

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לפני הרבה שנים היה לאבא שלי קולגה, מהנדס חשמלבכיר. כאשר נמאס לו ללמד חזר לעבוד בתעשיה (אין לי מושג איפה) - והתנאים היו זהים: ספרו לו את הדקות ליד שולחן העבודה. רוצה קפה? תוציא תרמוס. רוצה לאכול? תוציא סנדביץ. העיקר שתשב מול לוח השרטוט\דף החישובים\המחשב (מי זוכר מה היה באותם ימים).

• מבאס 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...