Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2243 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני מסיים השנה תואר בהנדסת מכונות, מתחילת השנה אני מנסה לחפש עבודה  ולצערי עדיין לא מצאתי.

תוך כדי החיפושים שמתי לב להיצע הדל במשרות בתחום המכונות, כאשר רוב רובן של המשרות מיועדות למהנדסים בעלי ניסיון של לפחות 5 שנים בערך וגם אין כמעט משרות במרכז (פרט אולי לרחובות).

בראיונות הבודדים שכן זימנו אותי אליהן, השכר היה מצחיק מאוד ורחוק שקלים בודדים מהמינימום (משרות סטודנט).

הייתי בראיון אחד בחברת סטארט אפ ותנאי העסקה והשכר פשוט נמצאים בכמה רמות מעל לעומת מה שהוצע לי במשרות של הנדסת מכונות.

מהעבר השני, אני לא מפסיק לראות משרות בתחום התוכנה. זה בלתי נתפס כמות המודעות המתחדשות שיש וכמות ההתראות שאני מקבל.

לצורך העניין, יש לי בלינדקין התראות למשרות בהנדסה מכנית ולמשרות NOC, היחס הוא הוא 1:10 לטובת NOC.

זה לא שאני לא אוהב את התחום ומרגיש שסתם למדתי 4 שנים, אבל אני נמצא בנקודה בחיים שאני רוצה כבר לצאת מהבית,לכלכל את עצמי, להתבסס כלכלית בצורה טובה ולא לנדוד לדרום או לצפון.

זאת תחושה שגם מלווה את החברים שלי לתואר, זה לא רק אני.

אני עושה התמחות ברובוטיקה-מכטרוניקה, אז יש לי קצת ידע ורקע בתכנות, לא ברמה של מתכנת כמובן אבל יש הבסיס.

כרגע נרשמתי לקורס מקוון בפייתון בחברה שנקראת developers.institute, אין לי ממש מושג כמה הם טובים או לא אבל זה חינמי אז לא התעמקתי. בלי קשר לרצון שלי לעשות הסבה, הידע הזה לא יזיק.

אני אדם טכני ותמיד הייתה לי חיבה לטכנולוגיה ומחשוב, אבל לימודי התכנות בתיכון + קורס מבוא לתכנות בשנה א בתואר, די הרסו לי את החוויה מכל הדבר הזה. למזלי, הקורסים במכטרוניקה שיפרו את המצב והראו לי שתכנות זה לא דבר כזה נורא.

השאלה היא האם בכלל אפשר לעשות את המעבר הזה? האם בכלל יסתכלו עלי בשוק כשכל מה שיש לי ביד זה קורס כלשהו לעומת אנשים עם תואר?

מה באמת מצב העבודות בתחום התוכנה? כי אולי יש משרות רבות, אבל אני בטוח שיש המון אנשים שמתמודדים על כל משרה ומשרה.

וחשוב לציין שאני לא נוטש לגמרי את התואר שעשיתי ואת הנדסת המכונות, אני עדיין ממשיך לחפש משרה ועדיין מעדיף לעבוד בתחום שאני יותר מתחבר אליו ומבין אותו. פשוט מחפש עוד כיוונים.

פורסם (נערך)

היי

לדעתי יש לך כמה אופציות

1. להתחיל לעבוד "מחר בבוקר" בשכר נמוך עד לצבירת נסיון ושידרוג השכר העבודה

2. לחכות ולהמשיך בחיפושים (שכניראה הולכים לקחת לא מעת זמן בגלל הקורונה) ולמצוא עבודה יותר מתגמלת

3. תואר שני? ולקבל מלגת קיום כל שהיא

4. הסבה לתוכנה , יש כמה בתי ספר שעושים הסבה למתכנתים (לבעלי תואר כזה או אחר)

ישהרבה יותר משרות ביחס למכונות, הסבה מקצועית תעזור לך להשיג את העבודה הראשונה אם תיהיה מספיק טוב

אבל אולי תיהיה לך איזה תקרת זכוכית שלא תצליח לעבור ללא תואר בנושא

5. מחפש משרות שהם לא הנדסה פופר - שיווק תמיכה מוצר וכדומה

בכל מקרה הייתי מפרסם גם בקבוצה הזו https://www.facebook.com/groups/mechanical.engineering.mental.support/

המון בהצלחה

עריכה אחרונה על ידי tkjbi
פורסם (נערך)

אהלן,סטודנט להנדסת מכונות.

שכר סטודנט בממוצע הוא 50 לשעה.

כאשר השכר בין 45-60,אבל הרוב על ה50-55.

לא הייתי קורא לזה קרוב לשכר מינימום.

שכר התחלתי לבוגר בלי נסיון דובר אצלנו על איזור ה11-13 ולבוגר עם נסיון 14-15.

בקרה ואופטומכניקה עושים קצת יותר.

אני בעד להתחיל לעבוד בכל סכום ולהמשיך לחפש תוך כדי.

עדיף להרוויח 9 בחודש ולצבור נסיון מלחכות למשרה שתשלם לך 15 בלי ה9 ובלי לצבור נסיון.

שלח קורות חיים לכל חור,דבר עם מגייסים בפייסבוק,לינקדאין וכו'.

והכי חשוב-תעביר את הקורות חיים שלך לבעל מקצוע שיעברו עליהם.

ראיתי קורות חיים של סטודנטים שנראים כמו פרק בתנ"ך-אין לך יותר מידי מה לספר,תדגיש את מה שרלוונטי ושמור עליהם נקיים וקריאים.

יש הסבה לתוכנה,ויש עבודה אחרי זה.

יכול לברר לך אם אתה מעוניין.

עריכה אחרונה על ידי halperin96

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

@halperin96

בראיונות שהייתי הציעו לי 35 שקלים. כשניגשתי לראיון ושאלו אותי לגבי ציפיות שכר, אמרתי 45-50 והמעסיק לא הגיב וזהו. אם היה אומר שהוא משלם פחות מזה, הייתי מסכים ועובד וצובר ניסיון.

אמר שרוצה לתאם איתי יום שאבוא לעבוד עם המהנדס שלו ולראות איך אני משתלב, אבל לא טרח להתקשר.

כרגע הבעיה זה לא בהכרח השכר, אלא ההיצע הדל עד מאוד והדרישות לוותק. נתקלתי רק בשתי משרות לבוגר חסר ניסיון, זהו. 

את הקורות חיים עשיתי בעזרת מחלקת תעסוקה אצלנו במכללה ואני חושב שהם בסדר.

ועוד פעם, אני לא ממהר לנטוש את התחום, אני פשוט מודאג ממצב השוק.

פורסם (נערך)

המצב בשוק גרוע עכשו והמון עצרו גיוסים.

אני גם מחפש משרה בתחום שונה ממה שאני נמצא בו עכשו כחלק מלמידה על מה מעניין אותי ואין היצע כמעט.

שלח לרפאלביט ותע"א.

תלוי איפה למדת,ומה הממוצע ציונים.

עם 80 מהטכניון הם בררנים ודורשים יותר לפעמים,ככה שאם למדת במכללה והממוצע ציונים שלך הוא 75,

כנראה ש35-40 זה פחות או יותר מה שאתה שווה.

עריכה אחרונה על ידי halperin96

Ford Fiesta 2014- Manual 1.25

פורסם

אוסיף את השנקל שלי...
1. אם אתה מתחבר לתחום התכנות ורואה את עצמך לומד דברים בתחום בזמנך החופשי (סוג של תחביב), אז תחליף מקצוע לתכנות. אין מה לעשות - תקרת השכר שם גבוהה יותר ואכן יש יותר ביקוש. מתכנת בינוני מרוויח כמו מהנדס מכונות טוב (ומתכנת טוב מרוויח יותר ממהנדס מכונות תותח).
מקסימום תשלים תואר אחר כך (אפשר אפילו מע' מידע - לא חייב מדמ"ח).
אבל... ממה שתיארת, לא נשמע שאתה אוהב תכנות, ואם כך וותר. תמיד עדיף לעסוק במשהו שאתה טוב בו ושמעניין אותך ברמה כזו או אחרת.
2. אתה סטודנט במכללה וזה שם אותך אוטומטית בעמדת נחיתות. יש משרות שלא תזומן לראיון אליהן גם אם אתה סטודנט מצטיין.
כפי שכתבו לך, קח כל משרה שתוצא לך ותתחיל לצבור ניסיון. אחרי סיום התואר השכר יעלה, ואחרי שנתיים יגיע לנורמה בשוק וליכולות שלך (או שתחליף מקום).
3. תגיש מועמדויות גם למשרות שדורשות ניסיון של עד שנתיים. המודעות מציגות מה הוא המועמד האידאלי, אבל לעיתים המעסיקים נאלצים להתפשר.

פורסם

אוסיף גם את השנקל שלי:

1. למצוא עבודה בתחום ללא נסיון יכול לקחת זמן, והרבה מזה קשור למזל. יש לי חברים שלקח להם 10-8 חודשים.

2. אל תיקח את התקופה האחרונה כתקופה מייצגת כי ההיצע נכון לעכשיו נמצא בשמיים (תעשיה אוירית פרסמו כי עבור כל משרה הם מקבלים פי 10 פניות מתקופה רגילה).

3. תמיד תזכור שכשאתה מחפש עבודה את סך הכל צריך משרה אחת שמתאימה לך. ברגע שאתה מוצא אותה זה בכלל לא משנה כמה אנשים אמרו לך לא לפני זה.

4. תחומי התוכנה יותר רווחיים, אבל אם אתה לא אוהב לתכנת  ותצטרך לעשות את זה כל יום אז אתה תדון את עצמך לחיים של סבל ושנאה עצמית.

5. לא מדברים על זה מספיק אבל להנדסת מכונות קלאסית יש יתרון אחד מובהק על פני תוכנה - הוא משתנה לאט ולנסיון יש ערך עליון, דבר שגורם לך להיות רלוונטי גם בגיל

מבוגר יותר. במכונות יש פחות סיפורים עצובים על אנשים בני 45 שלא מצליחים למצוא עבודה.

מה אפשר לעשות?

1. להרחיב את תחומי הידע שלך בעזרת לימוד עצמי, לא חסרים אתרים מצוינים לכך. החל מיכולות סוליד ותכנון ועד ידע בהזרקת פלסטיק.

2. תיצור פרויקטים עצמיים שאפשר ללמוד מהם ובעיקר שאפשר לדבר עליהם. מראיינים ממש מחפשים אתזה.

3. תבין היכן אתה טועה, ותתכונן טוב לראיונות. אנשים נוטים שלא להתכונן לראיונות וזו טעות, כששואלים אותך שאלה אתה צריך שיהיו לך תשובות טובות ובשלוף.

גמגום בראיונות עבודה הוא רע מאוד. תדע במה אתה טוב, תדע לתת דוגמאות שמבטאות את התכונות האלה, והכל בזריזות.

פורסם

בנוגע להסבה לתוכנה יש את infinity labs

https://lp.infinitylabs.co.il/ref10/

בעיקרון הם לוקחים בוגרי תארים לא בלא משנה מה, העיקר שיהיה מעל ממוצע מסויים/פסיכומטרי מסוים (אני מכיר אנשים שהגיעו לשם ללא תואר), עושים לך מסלול לימוד סופר אינטנסיבי (כמו טירונות למתכנתים), ושמים אותך לעבוד בתור עובד קבלן דרכם באחת החברות שהם עובדים איתן.

הההכשרה על חשבון החברה, אבל מחתימים אותך על חוזה לשנתיים (נראה לי) בשכר לא להיט יחסית לתחום, אבל אתה צובר ניסיון, ואחר כך יכול להיקלט באותה חברה בתור עובד מהמניין או לחפש עבודה במקום אחר, כשאתה כבר עם ניסיון.

יש לי בעבודה די הרבה מפתחים שהגיעו לעבודה בדיוק ככה.

אני ניסיתי בזמנו להתקבל לזה גם, אבל לא קיבלו אותי בגלל ציוני בגרות ופסיכומטרי, לכן העדפתי להמשיך עם התואר שאני עושה, שאומנם מאוד קשה, אבל צפוי לפתוח לי הרבה יותר דלתות (הנדסת מחשבים).

לפני 22 שעות, shachar187 כתב:

אני אדם טכני ותמיד הייתה לי חיבה לטכנולוגיה ומחשוב, אבל לימודי התכנות בתיכון + קורס מבוא לתכנות בשנה א בתואר, די הרסו לי את החוויה מכל הדבר הזה. למזלי, הקורסים במכטרוניקה שיפרו את המצב והראו לי שתכנות זה לא דבר כזה נורא.

לימודים במגמת מחשבים ואלקטרוניקה בתיכון הרסו לי את הרצון לזה גם, להרבה מאוד זמן.

לא יאומן כמה נזק מורה/מרצה לא טוב יכול לעשות. לפעמים זה הבדל בין להדליק תלמידים על קריירה בתחום, לבין להרוס להם את הרצון לגמרי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

נשמע כמו מסלול ממש טוב, אבחן את זה ברצינות.

די מבאס שאחרי שאתה לומד ומשקיע 4 שנים, אתה צריך לעשות שינוי כזה גדול במסלול.

מקווה שאני לא אצטרך את זה אבל בכל פעם שאני נכנס לעוד חיפוש עבודה אני מתבאס יותר...

קשה להיכנס למדור קריירה בחברה כלשהי ולראות עשרות משרות שמיועדות למהנדסי חשמל ותוכנה, ולמכונות בקושי 3 משרות יש.

פורסם
בתאריך 29.4.2020 בשעה 11:53, vadim6385 כתב:

בנוגע להסבה לתוכנה יש את infinity labs

https://lp.infinitylabs.co.il/ref10/

בעיקרון הם לוקחים בוגרי תארים לא בלא משנה מה, העיקר שיהיה מעל ממוצע מסויים/פסיכומטרי מסוים (אני מכיר אנשים שהגיעו לשם ללא תואר), עושים לך מסלול לימוד סופר אינטנסיבי (כמו טירונות למתכנתים), ושמים אותך לעבוד בתור עובד קבלן דרכם באחת החברות שהם עובדים איתן.

הההכשרה על חשבון החברה, אבל מחתימים אותך על חוזה לשנתיים (נראה לי) בשכר לא להיט יחסית לתחום, אבל אתה צובר ניסיון, ואחר כך יכול להיקלט באותה חברה בתור עובד מהמניין או לחפש עבודה במקום אחר, כשאתה כבר עם ניסיון.

יש לי בעבודה די הרבה מפתחים שהגיעו לעבודה בדיוק ככה.

אני ניסיתי בזמנו להתקבל לזה גם, אבל לא קיבלו אותי בגלל ציוני בגרות ופסיכומטרי, לכן העדפתי להמשיך עם התואר שאני עושה, שאומנם מאוד קשה, אבל צפוי לפתוח לי הרבה יותר דלתות (הנדסת מחשבים).

יש לנו כמה וכמה שהגיעו ככה, דרכם בכל מיני גילגולים שלהם, אחד אפילו חזר לשם ועובד שם היום.

היתרון הגדול של Infinity לדעתי על פני בוט קאמפס או קורסים אחרים כמו ג'ון ברייס זה שבשלב מסוים אתה עובר ראיונות למקומות, ומקום שמקבל אותך גם שולח איזה הכשרה הוא רוצה, ו-Infinity עושים לך את ההכשרה בתחום הזה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לדעתי.
במידה והשכר בתחום לאחר 5 שנים מתאים לך, כולל ההעלאות בהמשך.
תחפש עבודה בלי קשר לשכר כדי לצבור נסיון.
אבל רק בעבודה שתקדם אותך מקצועית, כי אם לא אין טעם.
ברור שאם אפשר גם שכר משופר, תנאים, קרוב לבית וכו' אז עדיף.
אם אתה יכול, תמצא דרך חברים מהנדסי מכונות בעלי נסיון ותדבר איתם, רצוי 3 לפחות, כי כמו בכל תחום אנשים רואים דברים אחרת, בעלי אופי שונה וכו'.

פורסם
בתאריך 28.4.2020 בשעה 18:54, tepic כתב:

אוסיף גם את השנקל שלי:

1. למצוא עבודה בתחום ללא נסיון יכול לקחת זמן, והרבה מזה קשור למזל. יש לי חברים שלקח להם 10-8 חודשים.

2. אל תיקח את התקופה האחרונה כתקופה מייצגת כי ההיצע נכון לעכשיו נמצא בשמיים (תעשיה אוירית פרסמו כי עבור כל משרה הם מקבלים פי 10 פניות מתקופה רגילה).

3. תמיד תזכור שכשאתה מחפש עבודה את סך הכל צריך משרה אחת שמתאימה לך. ברגע שאתה מוצא אותה זה בכלל לא משנה כמה אנשים אמרו לך לא לפני זה.

4. תחומי התוכנה יותר רווחיים, אבל אם אתה לא אוהב לתכנת  ותצטרך לעשות את זה כל יום אז אתה תדון את עצמך לחיים של סבל ושנאה עצמית.

5. לא מדברים על זה מספיק אבל להנדסת מכונות קלאסית יש יתרון אחד מובהק על פני תוכנה - הוא משתנה לאט ולנסיון יש ערך עליון, דבר שגורם לך להיות רלוונטי גם בגיל

מבוגר יותר. במכונות יש פחות סיפורים עצובים על אנשים בני 45 שלא מצליחים למצוא עבודה.

מה אפשר לעשות?

1. להרחיב את תחומי הידע שלך בעזרת לימוד עצמי, לא חסרים אתרים מצוינים לכך. החל מיכולות סוליד ותכנון ועד ידע בהזרקת פלסטיק.

2. תיצור פרויקטים עצמיים שאפשר ללמוד מהם ובעיקר שאפשר לדבר עליהם. מראיינים ממש מחפשים אתזה.

3. תבין היכן אתה טועה, ותתכונן טוב לראיונות. אנשים נוטים שלא להתכונן לראיונות וזו טעות, כששואלים אותך שאלה אתה צריך שיהיו לך תשובות טובות ובשלוף.

גמגום בראיונות עבודה הוא רע מאוד. תדע במה אתה טוב, תדע לתת דוגמאות שמבטאות את התכונות האלה, והכל בזריזות.

קיבלת כאן סיכום עילאי של מה אתה צריך לעשות .

בהכשרתי אני מהנדס חשמל בתחום החומרה, וגם אצלנו לא קל .

עשיתי שנתיים תוכנה ופשוט האש בפנים לא בערה עד שיום אחד קמתי והלכתי (כי גם הייתי צריך לסיים תואר שני אבל זה סיפור אחר)

הרווח בידע מהאפיזודה של התוכנה אצלי היה חביב ותו לא .
למהנדס חשמל אולי זה מרחיב ידע לדעת מעט תוכנה אבל למהנדס מכונות לא חושב כמה זה יהיה שימושי לעתיד .

התקופה האחרונה על הפרצוף , אל תתייחס אליה . 

הנקודה החשובה ביותר כאן היא 4 , תחשוב על לקום בבוקר ושלא תהיה דלוק על מה שאתה עכשיו הולך לעשות 10 שעות .
שים לב לנק' 5 , העניין שלך עכשיו הוא רק לתפוס את הג'וב הראשון, אולי פשרה קטנה עכשיו תפתח לך דלתות גדולות אח"כ.

שים לב שאתה לא נגרר למשימות סיזיפיות מידי ושאתה מקפיד ללמוד דבר אחד חדש בתחום כל שבוע.

איך יודעים שלמדת דבר חדש בשבוע ? טעית ותיקנת בידיי עצמך, הצלחת לצפות את הנולד טרם זמנו ולא מתוך הימור, הצלחת לקחת מכלול שיקולים ולקחת החלטה, הבאת הצעה מעניינת, שיפרת משהו איכשהו .

• מעניין 1

על החוק להיות אדפטיבי בהתאם לרוח הזמנים

• תוכן חדש...