Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2239 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול בצהריים דפקו לי את האוטו, סקודה קארוק בקושי חודשיים על הכביש.

כמו שרואים בתמונה, הכנף הלכה המכסה מנוע התעקם טיפה ויש שפשוף על הטמבון.

הבן אדם יצא ברוורס מהחנייה במהירות ולא שם לב, לקח אחריות 

השאלה מה עכשיו? אני מבחינתי רוצה את האוטו כמו שהיה במצב שלפני, השאלה מה זה יצריך ממני? יחליפו לי מכסה מנוע עבור המכה הקטנה הזאת?

זה מפריע לי ממש ואני לא יודע איך מתנהלים בדיוק בסיטואציה אשמח לייעוץ מבעלי ניסיון, יש לציין שיש ביטוח מקיף וחובה מן הסתם על הרכב, לפוגע ספק אם יש ביטוח.

תודה לעוזרים.

81C549B3-F844-451E-853C-CEF30D29F9AE.jpeg

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יחליפו מכסה מנוע, כנף,  אולי פנס ותיקון הפגוש.

כדאי להכנס למוסך מומלץ פחחות צבע ולאו דווקא למוסך בהסדר, בדוק המלצות בפורום בעלי מקצוע והמתן להמלצות של חברי הפורום.

אם במקרה, יצא שהמוסך שבחרת לתקן אצלו, לא בהסדר של חברת הביטוח, תבקש לקבל הטבות של ההסדר (מוסכים נוטים לעשות זאת כדי לקבל עבודה). 

בדוק את הפוליסה שלך כבר עכשיו מה מגיע, רכב חלופי, ביטול כינון וכו כו' והאם בכפוף לכניסה למוסך הסדר, שוב, על מנת לבקש את אותן ההטבות ממוסך שבחרת, אם הוא לא בהסדר. 

פורסם

ווואו מבאס, קודם כל מה "ספק אם יש לו ביטוח" ברגע התאונה לא החלפת איתו פרטי ביטוחים?

מוסך הסדר זה מוסך שעובד עם חברת הביטוח שלך - במידה ותחליט לתקן אצלם העלות השתתפות עצמית שלך תיהיה נמוכה יותר מאשר מוסך לא הסדר.

כמו שדניאל אמר ברכב חדש הייתי הולך לפחח מומלץ

פורסם

אני רוצה להבין?? אין לו ביטוח צד ג׳?

אם הוא לקח אחריות הביטוח שלו צריך לשלם על הנזק.

במידה ואין לו צד ג אז לך למוסך קבל הערכת מחיר ותגיש לו על מגש של כסף

פורסם

עדכון אחרי שביקרתי אצל השמאי מדובר בערך בנזק של 15K

כנף פנס שבור ותיקוני צבע למכסה מנוע וטמבון. לפי המלצתו עדיף לא להחליף מכסה מנוע וטמבון מה אומרים?

פורסם (נערך)
לפני 51 דקות, ariel126 כתב:

עדכון אחרי שביקרתי אצל השמאי מדובר בערך בנזק של 15K

כנף פנס שבור ותיקוני צבע למכסה מנוע וטמבון. לפי המלצתו עדיף לא להחליף מכסה מנוע וטמבון מה אומרים?

כנף ופנס שבור בוודאות מחליפים, לא ניתן לתקן. 

הטמבון - אם מדובר רק בנזק לצבע, אכן, אפשר רק לצבוע את הטמבון. אם יש נזק נוסף לטמבון :  מעיכה, עיוות, קרע, שריטות עמוקות - אני הייתי מתעקש על החלפתו. בדר"כ ניתן להבחין בקלות בתיקון שבוצע בטמבון ואני לא הייתי מסכים לכך, בטח לא באוטו בן חודשיים. 

לגבי המכסה מנוע צריך להתייעץ עם פחח שיגיד מה הוא חושב שניתן לעשות. אם פחח היה אומר לי שהוא מסוגל ליישר את המכסה מנוע מבלי לבצע מילוי או החלקה עם מרק - יש סיכוי שהייתי מסכים לתיקון. אם יש צורך במריחת מרק למילוי והחלקה, לא הייתי מסכים.  

לגבי המלצת השמאי- שאלת אותו למה הוא ממליץ שלא להחליף? הרי בכל מקרה, מדובר בחלקים מקוריים כנראה כי מדובר ברכב חדש(תקן אותי אם אני טועה). לי זה מרגיש שהמלצת השמאי ככל הנראה דואגת לכיס של חברת הביטוח.

אגב, אם הרכב אצלך אתה יכול לעבור בין 2/3 פחחים מומלצים בעירך ולשאול מה הם ממליצים לעשות במקרה כזה: מהר מאוד תבין מה כדאי להחליף ומה לא ולאחר מכן תכניס את הרכב למוסך שתרצה - הם כבר ידאגו לסדר את העניינים מול השמאי. 

למיטב ידיעתי אתה זכאי לחלקים מקוריים מאחר ומדובר ברכב בן פחות משנה , אלא אם משהו השתנה ואני לא מעודכן. 

עריכה אחרונה על ידי Superdror
פורסם

מדובר בשמאי מטעמי לא מטעם הביטוח, הוא טען שהאיכות הרכבה ירודה ועדיף בשביל נזק קטן לא להחליף את כל החלק כגון מכסה מנוע וטמבון, לגבי השאר כמו שאמרת פנס שבור וכנף טען שגם לפחח אין מה לעשות וחייב להחליף. 

אתה צודק לגבי העניין של חלקים חדשים ומקוריים, השאלה אם ידעו להרכיב את זה באותה איכות הרכבה כמו שהאוטו הגיע מהיצרן אני סקפטי לגבי זה. 

בכל מקרה אני אצטרך לקחת את האוטו למוסך מימד בב"ש, שהוא גם מוסך מורשה סקודה, וגם מוסך הסדר של הביטוח שלי, ביטוח ישיר. 

אני לא יודע אם הם מעסיקים שם פחח או לא, אבל בתקופה הזאת של הקורונה אני מעדיף לא להתרוצץ יותר מדי בחוץ.

האם המוסך המורשה אמור להספיק במקרה הזה? 

נ.ב גם השמאי טען משהו לגבי הטמבון אם הוא נקרע או משהו כזה, מי יכול לדעת את זה? אני מקווה שבמוסך יכסו את כל הבדיקות האלה.

WhatsApp Image 2020-04-26 at 11.26.56 (1).jpeg

WhatsApp Image 2020-04-26 at 11.26.56 (2).jpeg

WhatsApp Image 2020-04-26 at 11.26.56.jpeg

פורסם

תבקש להחליף את כל החלקים למקוריים וגם אז אני חושב שבבדיקה לפני קניה יוכלו לגלות את התאונה הזאת. תבדוק שאין ירידת ערך. במידה ותרצה למכור את הרכב תצטרך להצהיר שהיתה גם התאונה הזאת וזה יוביל לירידת ערך הרכב

• רעיון טוב! 1
פורסם

שמאי הרכב צודק בהחלט.

הנזקים במכסה המנוע ובפגוש  קטנים וניתנים לתיקון וממילא צריך אח"כ לצבוע אותם.

גם מכסה מנוע ופגוש חדשים צריכים לצבוע, כי הם מגיעים ללא צבע הרכב, כך שעדיף 

שישארו מכסה המנוע והפגוש הקיימים.

ברור שאת הכנף והפנס יש להחליף.

שמור אצלך את התמונות האלו וכך בעתיד, כשתרצה למכור הרכב, תוכל להראות במדויק מה היו 

הפגיעות.

בברכה  -  רפי לין

• רעיון טוב! 1
פורסם

שלום רפי, מה זאת אומרת המכסה והפגוש מגיעים ללא צבע הרכב, אם אני אטפל במוסך המקורי לא יוכלו להזמין את החלקים לפי הצבע שברישיון רכב?

פורסם

אני אהיה אפילו יותר קיצוני מהחברים פה:

את הפינה של מכסה המנוע הייתי מיישר ונותן תיקון מכחול קטן על הקנט (כמובן שכל הנ"ל אצל בעל מקצוע מהשורה הראשונה, ולא סתם חאפר מצוי) ולא צובע את כל המכסה (מכסה חדש זו בכלל הזיה כאן. זו ירידת ערך ברכב כל כך חדש!).

בעניין הפגוש, תראה שאין לו סדקים או מעיכות שלא יצאו חזרה. כשהפחח הישראלי מתקן את הנ"ל עם קארקיט, כל נגיעת חניה שתהיה שבוע אחרי זה, תראה כאילו עלה עליך סמי :-). אם הפגוש ישר ושלם לגמרי, אין מניעה לצבוע אותו מחדש. בהחלפת פגוש ירידת הערך זניחה. רק אל תתפשר על תחליפי. מגיע לך מקורי חדש, וזה כן קריטי, כי התחליפיים לרוב עשויים מפלסטיק של בקבוקי קריסטל מנטה.

הקונספט של "להחליף הכל לחדש ע"ח הביטוח" ממש לא תמיד משרת את הנפגע.

וגם- הקשקוש שקשקשו לך כאן על השתתפות עצמית מופחתת במוסך הסדר לא רלוונטית, כי אינך תובע את הפוליסה שלך, ולכן לא משלם בכלל השתתפות עצמית/ערך כינון ושאר מושגים שירקו עליך כאן מבלי לדעת מה הם אומרים.

תלך למוסך הכי טוב שאתה מכיר. הביטוח של הפוגע יתמודד עם זה. אל דאגה. הם לא יתרוששו...

• רעיון טוב! 1

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

אני לא מכיר כל כך מוסכים, השאלה אם מבחינתי מספיק יהיה ״לזרוק״ את הרכב במוסך המורשה של סקודה בבאר שבע, וזה יהיה מספיק מבחינתי? 

המוסך הוא מוסך שבמקרה גם בהסדר הביטוח, לא עדיף שמי שנוגע באוטו יהיה אך ורק מוסך מורשה? כמו שאמרת אם מדובר בהחלפת חלקים אז עדיף שיתבצע על ידם שאוכל להיות רגוע שהכל מקורי, וגם בעתיד אם ארצה למכור הרכב, אז שגם כל הבלאגן הזה יהיה מתועד שטופל על ידי המורשה ולא איזה חאפר. 

• תוכן חדש...