Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 956 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא חושב שזה רעיון טוב לבצע את זה בתדירות של כל החלפת שמן

בכל זאת חומר חריף וחזק, אין לדעת מה הנזק הסביבתי (גומיות שסתומים? סתם זורק השערה)

• מעניין 1
ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

בקצב שמחליפים ברכב הזה מכסה שסתומים אני בספק רב, החומר מתנדף יחסית מהר. בעקרון אחרי הטיפול אתה אמור לנהוג ברכב כרגיל למשך שבוע עד שהאפקט שלו תופס במלואו. זה לטענת סרטון ההסברה של crc.

אנשים משתמשים בפתרונות האלה דווקא כתחזוקת מנע, לא ידוע על נזקים לפי מה ששמתי לב. חיפשתי סרטונים ומידע בפורומים שיוכיח את זה ומצאתי דווקא את ההפך, אמצעי תקופתי לטיפול מנע.

אם לא יהיו סימפטומים, יתכן וארווח, נכון לעכשיו אני דווקא מאוד מעוניין כן לבצע טיפול חוזר בעוד 4200 קילומטרים שזה היעד לשירות הקרוב.

אפרופו, הליקווי מולי, פשוט החזיר לסובארו את ה"חיים" בחזרה. דווקא בעיני זה אחד הדברים הכי מועילים שיצא לי לעשות וגם זה, מתועד בסיקורכב3

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

סתם עדכון קטן - כלי קטן ונחמד שתפס לי את העין בטמבוריה

f284e2bc-8698-4e41-9f6c-4262ea18f2a1.thumb.jpg.3d5f2c31b13989d82026f3add5f90d03.jpg

המפתח 10 זוויתי הזה אפשר לי להגיע מתחת צינורות האינטרקולר אל הבורג הקטן והמעצבן הזה שצילמתי דאז - והצלחתי לסגור אותו מבלי שאצטרך לפרק שוב צינורות טורבו. 

הדברים שמצליחים לשמח אותי... 

בגדול הרכב עמד 4 יממות בחניה - כשהגעתי המצבר הניע בלי שום בעיה, הרכב התייצב תוך חצי דקה - מבסוט לבינתיים. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תנסה לברר אם ניתן לעשות עדכון תוכנה לרכב (מקורי, לא שיפור). מעדן בהרבה את ההתנעות הקרות ובנוסף, להבנתי, עוזר לשמור על הממיר הקטליטי

• אהבתי 1
  • רעיון טוב! 1

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

לא יודע לאמר לגבי זה - נכון לעכשיו אני מרוצה וכן - אנסה לברר בנושא הזה בהמשך. כרגע מתרכז בסובארו - צריך לעשות שם מספר דברים קטנים שנשארו לטיפול.

הדבר שיוחלף בDS בקרוב זה מצבר ואח"כ מתכוון לעשות בה שינוי של מערכת ההגברה. 

ותוך כדי אני מתכוון להתקין את PSA-COM על מחשב וירטואלי ולראות אם אני מצליח להריץ את התוכנה ואח"כ לנתב לה מקמ"ש BT. 

• אהבתי 1

Pioneer TS-X150

פורסם

עדכון קטן לחג - תדלקתי הבוקר 

42 ליטר נכנסו על 388 ליטרים של נסועה - כ1:9.2 ליטר לקילומטר. 

שזה כבר שיפור אדיר מ1:6.5 שראיתי מהמיכל האחרון - אבל אני גם לוקח בחשבון שה9.2 האלה הושגו כאשר רבע מהמיכל האחרון היו עוד עם התקלות וגם תוך כדי ניקוי הCRC שנעשה וקרעתי את הרכב בנסיעת הניקוי - בנוסף לכך לוקח שבוע עד שכל שיירי חומר הניקוי נעלמים לחלוטין לפי טענות היצרן של CRC GDI. 

אני נוטה להאמין שצריכת הדלק במינימום חזרה לעצמה אם לא השתפרה הודות לכל מה שבוצע ברכב בשבועיים האחרונים. 

חג שמח. 

• מעניין 1

Pioneer TS-X150

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

א. אני כל כך נהנה לקרוא את השירשורים שלך.

(כבר הצעתי פעמיים להתחתן איתך, אז לא אעשה זאת בשלישית אבל בשבילי אתה אליל)

ב. יש לי פיזו 208 GTI.

אני מניח שזה אותו סוג מנוע, וגם אני צריך להשתמש בשמן בתקן שציינת.

אמרת שעברת לsn plus.

על זה לא שמעתי, בקבוצה ה 208 שאני חבר בה.

מה זה ?

לובינסקי / פיז'ו הוציאו עידכון הנחיה להשתמש בזה ?

ג. יש לי יונדאי אקסנט ישנה מודל 1998.

שאלתי לפני הרבה עמודים מה הפרוצדורה להחליף ברישיון רכב מידות חישוקים (מ 13 ל 14) כדי להרחיב את היצע הצמיגים הדל שלא קיים בכלל ל 13.

מישהו יכול לענות על זה ?

(גם אני רוצה דנלופים ספורטיבים כמו ששמת בסובארו :-) )

ד. לאיזה מוסך אתה הולך בקסם ?

אני שואל כי יש לי בעיה טכנית.

(ראה סעיף הבא)

ה. שאלה טכנית

ליונדאי שלי הייתה בעיה שקיימת כבר שנים, שסיבוב המפתח בסוויץ וניסיון להניע מניב רק "קליק" וזהו.

אז פשוט מסובבים חזרה ושוב מנסים להניע, ושוב "קליק"

ואז פעם שלישית (או רביעית) גלידה.

חיינו עם זה בשלום 10 שנים.

הייתי במוסך אצל בני דודינו, בתיקון אחר, והגיע אליו אוטו עם סטרטרים, אז אמרתי לו אולי נטפל גם בזה והוא אמר בטח, יש לאיש של הסטרטרים אחלה סחורה.

שילמתי 600 שקל על סטרטר חדש ונ"ל הורכב לאחר כבוד.

ההנעה הייתה מיידית והקליק נעלם, אבל בסיום ההנעה היה רעש מתכתי קצר.

אמרתי לו והוא אמר שזה שום דבר.

אחרי חודש הרעש המתכתי הקצר הפך להיות ארוך, עד שהאוטו הפסיק להניע. (מחרחר את נשמתו למוות)

הלכתי אליו שוב (הוא אמר שזה באחריות) והוא הביא עוד סטרטר, אבל שניהם לא בדיוק בגודל שלי. (ועל שלי כתוב בכלל מיצובישי)

מה שהוא עשה זה להוריד את הבנדיקס (הדבר הזה שצמוד לסטרטר) מהסטרטר החדש, שם אותו בסטרטר המקורי שלי (הישן) והקליק נעלם (כנראה שזה מה שהיה צריך לעשות מלכתחילה)

אבל

עכשיו בסיום ההנעה יש רעש חירחורי (פחות מתכתי) ארוך מאוד. כאילו משהו עדיין מסתובב שם.

הוא טוען שעכשיו צריך להוריד גיר ולהחליף גלגל תנופה. (יש לו משומש של גטס)

לפני שאקלקל מרד אלור - כמו מורי ורבי - אני מתייעץ פה, איתכם הכוכבים:

מה אתם הייתם עושים ?

רכב ישן שלא בטוח בכלל שקיים לו סטרטר אצל היבואן/גלגל תנופה.

תודה רבה

פורסם
לפני 30 דקות, omatza כתב:

הלכתי אליו שוב (הוא אמר שזה באחריות) והוא הביא עוד סטרטר, אבל שניהם לא בדיוק בגודל שלי. (ועל שלי כתוב בכלל מיצובישי)

בגלל שהחלפים לא מקוריים, אז יכול להיות שהבנדיקס לא חוזר מספיק אחורה, ומכאן הרעש שמזכיר "חירחורים".

אפשר לנסות לשים מתנע מקורי אחרי שיפוץ ולראות אם תקלה נפתרה.

לפעמים יש בעיה להשיג מתנע מקורי, ואז שמים חלופי עם ספייסרים שמרחיקים את הבנדיקס מהגלגל תנופה.

להחליף גלגל תנופה ולהישאר עם סטרטר חלופי? נשמע פחות סביר

בהצלחה.

• רעיון טוב! 1

-

פורסם
לפני 13 שעות, omatza כתב:

אמרת שעברת לsn plus.

על זה לא שמעתי, בקבוצה ה 208 שאני חבר בה.

מה זה ?

SN PLUS מהמעט שאני יודע עליו זה שמן שמכיל בתוכו תוספים שנועדו למנוע תופעות של התרחבות שרשראות טיימינג וגם תוספים מונעי חיכוך והפחתת BLOW BY שזה מעבר של שמן בין קירות הבוכנות אל תא הקראנק. 

התקן הנכון למנועי THP הוזכר כאן כמה דפים קודם - אני פשוט לקחתי את עצתו של איציק ועברתי בכלל לSN PULS. 

שאלתי לפני הרבה עמודים מה הפרוצדורה להחליף ברישיון רכב מידות חישוקים (מ 13 ל 14) כדי להרחיב את היצע הצמיגים הדל שלא קיים בכלל ל 13

אתה לא יכול להרחיב את מידת החישוק מבלי להקטין את חתך הצמיג - הקוטר החיצוני הכולל של הצמיג צריך להשאר באותו הטווח ואיפשהו (בד"כ במפתן אחת הדלתות) ברכב צריכה להיות מדבקה אילו מידות צמיגים וחישוקים חוקיים לה. 

זה גם משנה את דיוק הספידומטר ואז מחשב הרכב יקריא לך מהירויות לא נכונות.

זה גם משנה את העומס על הרכב ואת המשקל הבלתי מוקפץ במידה ואתה משנה לחישוקים קלים או כבדים יותר. 

ד. לאיזה מוסך אתה הולך בקסם ?

עם הDS בגדול אני לא ממש הולך למוסכים בכפר למעט דברים בסיסיים כמו שמן פילטר שמן, ברקסים - אני משתדל ללכת למוסך מקצועי או גבע או מורשה כלשהוא. 

בקיצור - גבע. 

אם אתה מתעקש על מוסך בכפר קסם תנסה את מוסך גינא.

לסובארו לאחרונה החלפתי בלמים וגו'זון במוסך שנקרא עיסאווי ובחיי שנהניתי להכיר שם את בעל המקום - בד"כ בסובארו אם אין לי כוח לטפל בעצמי אני קופץ למוסך נור שהוא גם בסדר גמור. 

אם זה משהו שמגיע לגיר או למנוע - נוסע למרכזי - יודע שהם שוחטים אבל אני מעדיף שקט נפשי לפעמים ולא לחסוך. בפעם האחרונה זה התברר כטעות - גם שמו לי רדיאטור שאני לא בטוח בכלל שהוא מקורי (כי שמו מים ירוקים ולא סופר קולנט של סובארו) וגם לא החזירו לבטנה של הגלגל את כל התפסנים - מזל בכלל שלא הסירו אותה כי כנראה שלא היתה חזורת. ואני שוקל למעט טיימינג אם אי פעם לחזור לשם. 

ליונדאי שלי הייתה בעיה שקיימת כבר שנים, שסיבוב המפתח בסוויץ וניסיון להניע מניב רק "קליק" וזהו.

קודם כל תפריד בין נושאים - גיר זה גיר וסטרטר זה סטרטר.  אלא אם כן הבנתי ממש לא נכון ומדובר על חלקים בתוך הסטרטר. 

בסטרטר עשו לך שם פתרון טלאי ממה שהבנתי - הייתי מחפש סטרטר מפירוק או הולך למכון לשיפוץ סטרטרים ומשפץ את הישן אם לא ניתן למצוא חדש. 

תנסה גם את "יונדאי שופ" - הם ממש "מול" מוסך גבע אפרופו. 

Pioneer TS-X150

פורסם

@BEEKERתודה רבה.

מכיוון שלקחו לי את ה בנדיקס הישן המקורי, אני באמת צריך פיתרון כמו שהצעת של "ספייסרים שמרחיקים את הבנדיקס מהגלגל תנופה"

רק איפה מכניסים את הספייסרים הללו ?

ועוד:

המוסך הוא זה שמפרק את הסטרטר

והאיש של הסטרטרים הוא זה שמשפץ אותם

המוסך יידע איפה צריך לשים את הספייסרים ?

(בגלל זה שאלה איפה שמים אותם. שאדע להנחות אותו)

@lanosforce תודה.
התכוונתי ליונדאי, לקחת לקסם
אתה חושב שכדאי לקחת אותה לגבע ?

לגבי החנות מול גבע, ממש רעיון נפלא.

אתקשר אליהם.

אגב, הפתעת אותי עם זה שאתה לא הולך למוסך קבוע אחד בקסם.
חשבתי שמצאת שם מישהו אחד טוב

(ואני שואל על בני דודינו כי הם פתוחים בשישי ושבת. אני לא יכול באמצע השבוע להעדר כל כך הרבה בשביל האוטו)

תודה

פורסם

אה - לא, אין לך מה לקחת יונדאי לגבע. 

אכן אני גם נהנה מאוד מהנוחות שהמוסכים פתוחים שם בשבת וזה חסך לי ימי חופשה רבים עד עכשיו או מוניות והרבה טרטרת. 

מציע שתפתח שרשור נפרד בנושא הסטרטר. זה לא נושא השרשור, בבקשה.

Pioneer TS-X150

פורסם

asss yyyouuuu wiiiisssshhhhh

ארפופו - הסיבה שביקשתי ממך לפתוח שרשור נפרד לגבי זה @omatza 

היא גם מזה שבתוך שרשור-פלצת בן 70+ עמודים (נכון לעכשיו) הבקשה שלך לעזרה די בטוח שתלך לאיבוד 

גם לא יהיה על זה מעקב נאות ולא שום פוקוס אמיתי על הבעיה שאתה רוצה לפתור. 

וגם זה מסיט את השרשור הזה שהוא גם ככה בלוג שהפך מזמן לרב-שיח ציבורי וזה מחזיר אותי להתחלה. 

Pioneer TS-X150

פורסם

@lanosforce אין שום צורך להסביר או "להתנצל"

לא סתם רשמתי "as you wish"

ידעתי שתדע מאיפה זה לקוח ומה המשמעות.

אתה צודק לגמרי.

כתבתי את זה פה פשוט כי אתה ואיציק חיות רעות :-)

בטוח אם הייתי נפגש איתכם הייתי לגמרי חוסך את מה שאני עומד לעבור עכשיו - להכנס למוסך יבואן, להחליף חצי אוטו ולשלם פי 10 מהשווי שלו, עד שיפתרו את התקלה.

אני אנסה לפתוח מתי שהוא שירשור נפרד

(אני לא כל כך נכנס לפורומים. רק לשירשור שלך.  (זו מחמאה 👱‍♀️))

• אהבתי 1
  • תוכן חדש...