Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 959 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אתעלם מזה, אבל אני תוהה לעצמי אם יש כאן אנשים שמגיבים רק כשאני טועה. רך ורק במצבים כאלה.

והמקרים האלה ימשיכו לקרות כי אין דרך אחרת ללמוד.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם (נערך)
לפני 39 דקות, lanosforce כתב:

אתה פשוט לא יכול בלי להטיף לי

לא צריך לקחת דברים באופן אישי,

הביקורת שלי נכתבה כלפי השימוש בחלפים סיניים לא מקוריים.

לפני 39 דקות, lanosforce כתב:

התגובות שלך מגמתיות כבר ונראה שאתה משבח ונותן תגובות לכל מי שנותן לי כאן ביקורת או הטפת מוסר. יש מטרה מעבר לכך שאתה עוקב אחרי השרשור? שואל בכנות.

מצטער שניסיתי לעזור לחברים שרוצים לטפל ברכב בצורה עצמאית

ולהפנות את תשומת ליבם להשלכות הגרועות של שימוש בחלקים סיניים.

זה יכול לעבוד בחלק מהמקרים,

אבל ברכב צרפתי זה מתכון בטוח לצרות. 

לפני 31 דקות, איציק נ. כתב:

נראה לי שסתם נסחפת, לא נראה לי ש @BEEKER מטיף לך פה מוסר בכלל - אלא סה"כ מראה שיש תוצאה למחיר הזול ברוב המקרים.

1+,

מי שרוצה לחסוך מוזמן להמשיך ולקנות בחנויות מוזלות או מוכרים מפוקפקים באי ביי,

כנראה שזה ייגמר בבזבוזי זמן נוראיים, ורכב שלא מתפקד היטב.

לפני 21 דקות, lanosforce כתב:

והמקרים האלה ימשיכו לקרות כי אין דרך אחרת ללמוד.

אפשר ללמוד גם בצורה אחרת.

הנה ספוילר:

ספוילר

רכבים צרפתיים מתקלקלים לבד,

לא צריך לעזור להם עם חלפים סיניים

.

עריכה אחרונה על ידי BEEKER

-

פורסם

אל תדאג,

הוזמנו כבר סט מצתים מקוריים הם בדרך. אין לי כוונה לחסוך בהכרח אבל לפעמים זה מפתה. שני מצתים עובדים טוב מהחדשים, שניים לא. מה שלקח זמן זה האבחון של הכל ובהמשך השבוע אתה תדע בדיוק למה ומה התחמק ממני שם ומהסורקים שברשותי. כאן בלי סורק מקורי, הייתי מגיע למוסך שכבר היה פותר את זה בשבילי והם היו מקבלים את כל הרקע. והייתי קרוב לזה מאוד.

היה שם משהו מאוד מאוד מטעה בהתנהגות לעומת החיוויים של הרכב ולא מצאתי על זה מידע באף פורום וזה נגמר רק אחרי חיבור של סורק מקורי. אני מתכוון להצטייד באחד בעצמי. הסורקים שיש בשוק הם כלים חזקים מאוד אבל הם מוגבלים הרבה יותר ממה שדמיינתי.

אם אתה מדבר על מכסה השסתומים, החלק זהה! לזה שהוחלף ובדגם מנוע הזה יש גם שני דגמים של מכסי שסתומים, אחד דורש שסתום בנשם טורבו והשני לא. יכול להיות שדווקא כאן יצא לטובה.

וגם העדפתי מקט ממוכרן סיני שאיציק מכיר היטב וגם קיבלתי מהם אחלה שירות. אז לא איביי במקרה הזה. זה לא הסיפור כאן.

גם הנגד מהירויות והחיישני חמצן הוזמנו מהם, חיישני החמצן הם מקוריים אפרופו, כאן למשל אני לא מתפשר. 

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מה כתבתי מה הגבת. עשיתי שם כמה דברים במקביל וזו תכלס שורש הבעיה, אם הייתי מחליף רק מצתים, הייתי מבין שמשהו לא בסדר ישר באותו רגע והנורה האדומה לגביהם היתה נדלקת.

זו חנות חלפים שמוכרת את המצתים האלה באופן סדיר, כן, זה בהחלט גורם לי להבין שחלקי מנוע אני לא אקנה שם יותר. זה בהחלט. 

שחרר כבר.

הוזמנו מצתים מקוריים והם בדרך. 

Pioneer TS-X150

פורסם
לפני 20 דקות, lanosforce כתב:

, אם הייתי מחליף רק מצתים, הייתי מבין שמשהו לא בסדר ישר באותו רגע והנורה האדומה לגביהם היתה נדלקת.

אני חושב שהשילוב של פלאגים מקוריים בחצי מחיר מחנות "כפרית",

היה צריך לגרום לה להבהב.

דרך אגב, 

תראה מה כתוב בתחתית ההודעה מפברואר (ההדגשה לא במקור),

אפשר להודות שזה בהחלט משעשע, אולי אפילו יותר מהמתיחה של 1.4 🙃

בתאריך 22.1.2022 בשעה 17:07, lanosforce כתב:

תחשבו שאני חובש קאסקט בזמן הכתיבה של הפוסט הזה. 

שבת בוקר ואני חוזר לי שמח לבב מכפר קסם כי רכשתי לי רביעיית פלאגים מקוריים PSA במחיר מצחיק של 180 שקלים בעוד שחנות חלפים אחרת לא אציין את שם העסק - הציעו לי ב330 לפני משלוח! 

.

.

.

מרד אלור הייתי צריך לשמור את הפוסט ל1 באפריל - כולם היו בטוחים שאני עובד עליהם שרכב צוחפתי חילץ נינג'ה יפנית. אף אחד לא היה מאמין לי!

סאקרה בלרררר 

-

פורסם

בהמשך כשאכתוב כמה תופעות ברכב הזה התרחשו בו זמנית ושום דבר לא הבהב. זה יטריד אותך הרבה הרבה יותר! וזה גם חלק מהעניין.

על נורת דרך, היא תצרח כאילו מנסים לרצוח אותה.

אבל על דברים שיכולים לגרום לכל רכב להתפגר זה? לאאאאאא

יאוווו זה הזוי

Pioneer TS-X150

פורסם

פלאגים זה אכן דבר מסוכן (במיוחד אם מתפרקים),אבל אני חושב שבחור הבין את זה ובאמת לא נראה שהוא מפגר כדי לחזור על הנושא 80 פעם.

לגבי מחיר זול ואיביי, רכשתי לפני כ 3 שנים פלאגים לרכב שלי. יצרן הפלאגים המקוריים עבור רכב שלי הוא ngk ,אותו פלג בדיוק רק עם כיתוב bmw עלה כמעט פי 2. אז שני דברים ,כן יכול להיות מחיר כפול על " מקורי" עם כיתוב יצרן ולא כל דבר הוא חיקוי באייבי .כי רכשתי את אלו בלי כיתוב מאיביי והכל כבר תקין 3 שנים בלי צ'ק אנג'ין ובלי בעיות הצתה.

• אהבתי 1

gladen pro25+rs audio 100m- brax gx2400

eton ug20 -brax gx2000

gladen pro10- helix c one

fiio m11plus-brax dsp

פורסם (נערך)
לפני 36 דקות, 98civic כתב:

לגבי מחיר זול ואיביי, רכשתי לפני כ 3 שנים פלאגים לרכב שלי. יצרן הפלאגים המקוריים עבור רכב שלי הוא ngk ,אותו פלג בדיוק רק עם כיתוב bmw עלה כמעט פי 2. אז שני דברים ,כן יכול להיות מחיר כפול על " מקורי" עם כיתוב יצרן ולא כל דבר הוא חיקוי באייבי .כי רכשתי את אלו בלי כיתוב מאיביי והכל כבר תקין 3 שנים בלי צ'ק אנג'ין ובלי בעיות הצתה.

אתה מבלבל בין שני מקרים,

במקרה שלך הכיתוב BMW לא ממש משנה למנוע, מכיוון שהפלאג הוא עדיין NGK.

במקרה המקביל, זה פלאג סיני מזוייף עם כיתוב של  PLZTIN,

כאן המנוע הרגיש בהבדל (מיספיירים ואולי נזקים עתידיים)

לפני 36 דקות, 98civic כתב:

ולא כל דבר הוא חיקוי באייבי

צודק, לא כל דבר הוא חיקוי,

אבל יש מוצרים בהם קיים סיכוי גבוה לקבל מוצר לא מקורי (נניח סכיני גילוח שנראים זהים אחד לאחד, אבל לא מגלחים כמו שצריך),

או מוצרים זולים באופן מחשיד.

.

עריכה אחרונה על ידי BEEKER
  • אהבתי 1

-

פורסם

טוב, אני חושב שהגיע הזמן לסיכום ביניים. זהירות זה הולך להיות פוסט אררררוך - למי שאין כוח - תקראו מהדגשה להדגשה בבקשה.

גם בשביל לתת כאן לכולם את התמונה המלאה ובסדר ההתרחשויות שהדברים קרו בהם. 

בכל שלב בדרך היו טעויות והפקות לקחים ואני אמנה אותם - בבקשה להמנע מהערות\הארות מיותרות ולהתרכז בלתרום לשרשור ולידע. 

תשימו לב במשך כל הסיכום - להתייחסות שלי לנורית צ'ק אנג'ן ולחיוויים נוספים.

נקודת ההתחלה היא החלפת מכסה השסתומים. 

המכסה שהוזמן - הוזמן ע"י BAIFICAR - מוכרן סיני שנותן אופציות מגוונות לכל חלק (והמחיר בהתאם) - היה סיני "מקורי" הכוונה שהוא חלק זהה למקורי אך יוצר בסין.

כאשר המכסה הגיע - הוא היה באמת זהה! לחלק שהוחלף - אותו יצרן אותו מק"ט.

המכסה הוחלף כי שסתום הPCV כשל והמנוע הוציא רעשי שריקות שהזכירו בעיות של רצועת אביזרים או פולי לא ממורכז. זה החיווי היחיד לתקלה!

לא נדלקה כלל! נורית צ'ק אנג'ן בגלל זה.

מה שגם נותן לי להבין את שני הדברים בוודאות - מכסה שהסתומים שהיה ברכב כאשר רכשתי אותו הוא לא הצרפתי המקורי איתו הרכב יצא מהמפעל וזה אומר שלפחות פעם אחת לפני הבעלות שלי - המכסה הזה הוחלף. 

אבל זה גם אומר לי שלא משנה היכן הרכב הזה טופל - כנראה שזה המכסה שבו משתמשים בארץ כחלק חילוף אני ממש לא מאמין שהבעלים הקודם של הרכב (אני יד שניה) היה איש DIY שהזמין חלקים מחו"ל. 

על הדרך מיד החלפתי גם את הפלאגים ולאחר גמר התחזוקה - הרכב מניע כמו פנתר! ואני לא חושד בגלל זה בכלום ובטוח שהכל עבר בשלום. 

טעויות והפקת לקחים - 

הטעות שבוצעה כאשר החלפתי את המכסה היתה גזירת ראש אחד הברגים והפקת הלקח היא שמפתח המומנט שהשתמשתי בו היה גדול מידי ולא רגיש מספיק בכדי לתת לי פידבק מתאים. - נרכש מפתח מומנת לטווח של 2-25 ניוטון עם דרייב רבע אינטש. 

הטעות השניה שבוצעה - היא שהחלטתי בו זמנית עם החלפת מכסה השסתומים להחליף את הפלאגים - כביכול אין כאן שום טעות אבל כאן מתחילה הסאגה בעצם ועוד מעט תבינו למה. 

הפקת לקחים - לא לעשות שתי פעולות תחזוקה בו זמנית אלא אם כן אין ברירה אחרת.

לקנות רק חלפים מקוריים או תואמי מקור ממקורות שהם אמינים. 

טעות שלישית - לוודא היטב! שכל חלק חזר למקומו כראוי, נסגר והודק כראוי! (צינור יציאת האינטרקולר)

צינור הפלסטיק שמתחבר ליציאת האינטרקולר מתחבר בחלקו העליון לצינור שיורד לכוון המצערת - "חשבתי" שחיזקתי אותו כמו שצריך אבל בפועל לא שמתי לב שיש לו חלק שלם שלא דחפתי היטב לתוך הצינור המתחבר אליו ולכן גם ההידוק לא היה שווה דבר. 

כאמור - במשך מספר ימים שמתי לב שיש אכילת שמן מוגברת וגם רסס של שמן על צד שרשרת הטיימינג מעל מכסה השסתומים ולא הצלחתי להבין מאיפה זה מגיע (החיבור שלא חיזקתי בצורה נכונה) 

עד שיצאתי מתחנת דלק לכוון הבית ונדלקה נורית מנוע - צ'ק אנג'ן

מגיע הביתה - מוצא את הטעות שעשיתי - מהדק את הצינור היטב! למקומו וסוגר את החבק היטב. בוקר למחורת מחזיר למקום בורג תושבת של צינור האינטרקולר שהתקשיתי מאוד להחזיר למקומו. 

רק שהסורקים שברשותי - BLUE DRIVER - לא רואים שום תקלה! - נורית צ'ק אנגן דולקת - לאחר חיזוק הצינור המנוע עובד חלק אבל אין לי שום דרך לדעת מה התקלה. 

נוסע לכפר קסם בשבת בבוקר ומוצא שם מוסך שמטפל בPSA - הם מתחברים עם סורק של LAUNCH ומואים תקלת לחץ טורבו ומאפסים לי אותה. 

הרכב כרגע נוסע "נהדר" ומהנקודה הזו בזמן כל דבר שתקראו הלאה - קשור ישירות למזג אוויר קר.

עברו בערך שבועיים ומזג האוויר מתקרר - אבל ממש מתקרר - לרמה שבלילות בראש העין הטמפרטורות הגיעו לאזור 2 מעלות.

באמצע הדרך לעבודה - כשאני מנסה לצאת מרמזור - נדלקת נורית צ'ק אנגן שוב והמנוע נכנס ממש ללימפ מוד - מכבה טורבו, טרמוסטט מתחיל להשתגע והתחושה היא שיש פספוסי הצתה כבדים - כאילו הרכב כיבה צלינדר או שניים. 

לא יודע למה - הייתי הרבה יותר לחוץ על להגיע לעבודה ולא לעצור בצד ולאבחן - כנראה שלעשות הדרכה לצוות שאני מכשיר היתה יותר חשובה לי ממנוע באותו רגע. 

מגיע לעבודה - מכבה מנוע ומחבר סורק והפעם יש קודי תקלה הP וה U שאבחנתי כמה עמודים אחורה - מאפס ומניע בחיי הרכב מניע תקין בלי שום תחושה שמשהו לא בסדר... 

כאן כבר אני שם לב שבהתנעה קרה יש MISSFIRES ומבין שיש משהו שפספסתי - אבל מה? 

לבינתיים הסורק הבא מגיע אליי בדואר:

image.png.ae9c2d67bf8cd3726f9b6bee50d15dff.png

זה כלי חביב מאוד שגם מאפשר לי לעשות פעולת EPB - הוא זול יחסית אבל שווה בכוחו לסורקים חזקים בהרבה ממנו של חברות כמו LAUNCH וגם AUTEL לדוגמא - עובד עם קישוריות WIFI ומאפשר להוריד תוכנות לכל יצרן ודגם וגם לבצע הרבה פעולות תחזוקה.

EPB הכוונה להנדברייק אלקטרוני - בכדי להחליף צלחות אחוריות צריך לשחרר את האקטואטור של מנוע בלם היד - הסורק הזה מסוגל לעשות את זה. 

אני שם לב שיש לי בעיות הצתה במהלך הימים הקרובים ואני מתרכז בלהבין מה גורם להן. 

מהמון קריאה בפורומים - ההתנהגות שאני רואה מעידה על בעיית הצטברות פיח על השסתומים והבוכנות, אבל בנוסף לזה גם חלק מהקריאה של הקודים הובילה אותי לשלושה חשודים נוספים שהם - 

חיישני חמצן. 

סלילי הצתה. 

משאבת דלק בלחץ גבוה.

חיישני חמצן באותו רגע הזמנתי סט של עליון ותחתון מקוריים! מאותו מוכרן באליאקספרס - רק שמכל האבחון והנתונים שהוצאתי הם תקינים לחלוטין ונותנים קיראות נכונות ויציבות. 

משאבת לחץ גבוה - גם - הקריאות תקינות לחלוטין גם בסרק וגם במצערת פתוחה. 

ועם סלילי ההצתה עשיתי דבר פשוט - החלפתי בין 1 ל4 ובין 2 ל 3 - וראיתי שפספוסי ההצתה נשארים על 1 ו 3 אז כבר כאן נשללו סלילי הצתה.

אבל כאן נעשתה הטעות הכי גדולה שלי - 

איך אמר ברוס וויליס? (שפורש ממשחק בגלל מחלת שרירי פנים) - אסמפשן איז מאדר אוף אול פאקאפס! 

יצאתי מתוך נקודת הנחה שהמצתים חדשים - אז הם תקינים ואין צורך לנסות להחליף בינם - טעות!!!

עכשיו אנחנו מגיעים - לחלק האחרון בסאגה - שבוע שעבר

עוברים כמה ימים ומזג האוויר שוב מתקרר מאוד - אני שם לב לפספוסי הצתה אבל אז פתאום בדרך לעבודה הטרמוסטט, אני שם לב שהוא משתגע. חותך ימינה לחניון הרכבת ומחליט לא להגיע לעבודה עם הרכב. 

כשאני חונה אני שם לב שהוונטות ממשיכות לעבוד על מהירות גבוהה ולא מתנתקות (אם הייתי מחכה עוד שתי דקות הן כן וכאן נגרמה לי טעות באבחון בגלל זה). 

מנתק מצבר - מחבר חזרה והן מפסיקות לעבוד - מפה אני מגיע למסקנה שגויה - שזה נגד מהירויות מאווררים. 

נגד מהירויות מאווררים

כאן כבר איציק נכנס לתמונה ופשוט בא לעזרתי ואומר לי לעבור דרכו והבן אדם מחליף את הנגד הזה בזמן שאני מחזיק את הפלסטיקה נגישה ואז אנחנו קולטים בזמן שאנחנו מאבחנים את התקלה שהוונטות כן מפסיקות אבל בכל זאת מחליפים את הנגד - למה? 

כי שנה שעברה המזגן הפסיק לפעול לי בגלל שהוונטות לא נכנסו לעבודה במהירות נמוכה -כאן המקרה הפוך - הן לא מפסיקות לעבוד. עוד באותו יום - בגלל שלמזגניסט לא היה כזה נגד - הוא תיקן לי את הקיים ואני מיד הזמנתי אחד מקורי וזה שכב אצלי במחסן - עד שבוע שעבר. הוחלף במסגרת תחזוקה מונעת בסופו של דבר.

אבל אנחנו שמים לב שהטרמוסטט עדיין מוריד את החום שלו ושהוונטות עדיין נכנסות לעבודה במהירות גבוהה ללא צורך - מחברים את הסורקים שלי - גם הBLUE DRIVER וגם הTHINKDIAG והם לא רואים שום תקלת מנוע (וגם לא נדלקת צ'ק אנג'ן בכלל!!!) 

ואז איציק אומר לי - תקשיב לא יכול להיות שאין תקלה, צריך סורק מקורי בלבד. יום למחרת הוא מארגן סורק מקורי ומה שאנחנו מגלים זה ים של תקלות:

עכשיו בגלל שמזג האוויר קצת התחמם אני נסעתי עם הרכב לעבודה - ובחיי שלא מרגישים שום דבר חריג או לא תקין בזמן הזה למעט הטרמוסטט שלא ברור לנו למה מתנהג ככה ונכון לעכשיו החשודים שלנו הם הטרמוסטט עצמו וחיישן טמפרטורה שגורמים למנוע לנהל לא נכון את המאווררים. 

באותו ערב אני מגיע מהעבודה הביתה דרך איציק - מחברים סורק מקורי ומכאן מתחיל האבחון האחרון שמוביל עד המצתים.

מה אנחנו מגלים? ושם דבר מזה - הסורקים שלי לא רואים - רק המקורי!

1. מלא תקלות תקשורת פנימיות הודות לכך שהרדיו המקורי חסר - הלאה, לא מעניין.

2. תקלת מתח נמוך בכל מיני גופים חשמליים ברכב - המצבר נותק וחובר כמה פעמים וגם המנוע עבד חלק מהזמן בצורה מאוד קשה - איפסנו - לא יודעים כרגע אם זה חזר - פעולת מנע - יוחלף מצבר. 

למה? כי זה המצבר שאיתו נרכש הרכב - וגם כי אני בקרוב מכניס את הרכב הזה לחלק השני של פרוייקט האודיו וההגברה הולכת לעבור שדרוג מהותי - ואני לא מוכן לעשות את זה על מצבר ישן. 

3. תקלת לחץ טורבו! - חשש לדליפה (זה מה שהיה רשום ממש בנוסח הזה) - למה זה לא מדליק צ'ק אנג'ן??? 

מאפסים את התקלות ויוצאים לסיבוב ברכב 

כאן אני מרגיש פתאום שמשהו לא בסדר - נתתי לחיצות קיק דאון ולמרות שהרכב סחב יפה מאוד - הרעש היה לא כזה שהכרתי. 

מגיעים לחניה והכל נראה תקין - איציק כבר קם ללכת ולעלות לבית ואז פתאום הוונטות נכנסו לעבודה במהירות גבוהה - הבן אם קלט את זה ואמר בוא נסרוק שוב - תקלת לחץ טורבו היא זו שחזרה... חשש לדליפה. 

ואז נפל האסימון - אמרתי לאיציק - בוא נעבור על כל צינורות הטורבו לראות ששוב לא פספסתי משהו - הבן אדם פותח מכסה מנוע ומגלה ש... 

צינורית יניקת PVC התנתקה! וזו התקלה האמיתית. 

עכשיו קצת תמונות ואח"כ אגיע לנושא המצתים ואז אתן סיכום כולל. 

נגד המהירויות שהוחלף 

image.png.1a1eb377271d8bc7abd14b710f9a5734.png

הצינורית שהתנתקה:

image.thumb.png.df7da667b6dfa106f4bf01d4ef1836a3.png

קצת יותר ברור ומקרוב:

image.thumb.png.a4cdcf2e07d8f78d4f951d4bb4e29436.png

עכשיו למה ואיך היא התנתקה - מהר מאוד הבנתי את זה - שהיתה לי כאן עוד טעות - אבל הפעם אחת כזו שלא יכלתי ממש לדעת עליה.

באותו יום שחזרתי הביתה מתחנת הדלק וחיזקתי את החיבור העליון של צינור האינטרקולר - כנראה הפעלתי שם קצת לחץ ונגיעה שלי בצינורית PVC שחררה לה את הנעילה של הקליפס (נסגרת בקליק) ולקח בערך שבועיים עד שהיא החלה להשתחרר... 

ולא נדלק צ'ק אנג'ין!

וסורקים רגילים לא יכולים לראות "חשש לדליפה" אלא רק סורק מקורי וזה בדיוק למה אני בזמן הקרוב אדאג להצטייד באחד.

מהרגע הזה הרכב חוזר לעבודה "תקינה" - הטרמוסטט לא משתגע יותר, צריכת הדלק נרגעת (הרכב צרך המון דלק בערך 1 ל7 מהרושם לי מאז שהטרמוסטט התחיל להשתגע ובפועל זה קורה בגלל שהPCV לא שורף מחזור שני

אבל נשאר רק המיספיירים וכאן איציק אומר לי תקשיב זה מצתים מקוריים אתה בטוח? ואני אומר לו שהאריזה נראיתה מקורית לגמרי - ואיציק כאן מדבר אל ההיגיון שלי ומסביר לי מה אחוז הרווח וכמה עולה מצת מקורי בחברה ואני מתחיל להבין שכן - הטעות הכי גדולה היתה שלא חזרתי מעולם לבדיקת המצתים עצמם. 

מפה לשם - רק בכדי שתדעו - לא זרקתי! את המצתים הקודמים - שמרתי שניים מהם שהיו במצב תקין לחלוטין. 

למה לא זרקתי את המצתים המקוריים? כי הדלקתם לי כאן נורה אדומה עוד אז כשהארתם לי על זה - שוב, אני לוקח לתשומת ליבי את ההערות וההארות שלכם ואני גם לא זורק אף חלק שהוצאתי מהרכב לפני שאני ממש בטוח שהחלק שהחליף אותו תקין - כן, יש לי אינסטינקטים רק חבל חבל חבל ששכחתי מהם ושלא הקשבתי לכם כאן.

אבל בבקשה - תורידו ממני את הביקורת, הטפות מוסר - אין צורך. 

שימו לב - זה פלאג שהוא אכן מקורי שפורק מהרכב והוחזר אליו: וזה גם משהו שאיציק הראה לי אח"כ בתמונות ברורות מאוד:

image.png.818b529cf7f58d05025952eabb4370fb.png

הפלאג הזה הוא פלאג מקורי - שהותקן בDS כאשר רכשתי באותה - כן כן - במוסך אחר בכפר קסם! אז בבקשה, עסק אחד מכר לי מצתים לא מקוריים, מזוייפים. עסק אחר באותה יישות מוניציפלית מכר לי מצתים מקוריים.

שימו לב לאלקטרודה - החלק הקרמי שהיא יושבת בתוכו עגול ובמרכז ויש רק אלקטרודה אחת. 

עכשיו שימו לב לפלאג המזויף:

image.png.f36d6528cd106e23131e5631f8231615.png

לא רק שהגוף הקרמי שעליו יושבת האלקטרודה - התעקם! גם יש עוד שתי אלקטרודות שמחזיקות אותו למקום.

ברגע שהמצת הזה מצלינדר 1 הוחלף - נעלמו המיספיירים ממנו לחלוטין! 

אח"כ גם החלפתי את צלינדר 3 וגם שם אין יותר את התופעה. 

מיד במקום! - הוזמן סט מצתים חדש - מקורי!

אין כאן בעיה של כסף תבינו - אני עושה עבודות DIY כי אני רוצה! אני רוצה ללמוד! אני רוצה לדעת בעצמי ולעשות בעצמי - מבחינה כלכלית אני יכול לקנות את הרכב הזה עוד פעם - קמצנות, חיסכון... מעלם לא היה השיקול האמיתי - אז פלייייז אל תצאו מנקודת הנחה שכזו. 

יכלתי לקנות מאזדה 3 חדשה - ב54 אלף שקלים העדפתי לקנות משהו שבאמת יגרום לי לחייך לראות בחניה שלי - שוב, בבקשה בבקשה בבקשה - אל תקחו לכוון הזה שוב.

מה הלאה? - כמובן יוחלף סט מצתים.

ניקוי פיח מהשסתומים - אני חושב שכן, ישנה בעיה של פיח למרות הכל - איך זה יבוצע? איפה? ע"י מי? יש לכם למה לחכות ואני מבטיח לכם זה יהיה מאוד מעניין! 

אני רוצה לאמר תודה ענקית לחבר יקר, שכן ומעל הכל אדמו"ר דה שליטא לבאגטים - איציק.נ ! 

למדתי המון! טעיתי לא מעט! אבל אין דרך אחרת ללמוד - מי שעובד, טועה! 

• אהבתי 4

Pioneer TS-X150

פורסם

יש סט מצתים בדרך. הבעיה האמיתית היתה יניקת ווקום לpcv וכמובן המצתים.

כמו שאמרתי גם יבוצע ניקוי פיח לאחר החלפת הסט.

Pioneer TS-X150

פורסם
לפני שעתיים, lanosforce כתב:

image.png.818b529cf7f58d05025952eabb4370fb.png

image.png.f36d6528cd106e23131e5631f8231615.png

אישתי שואלת מי עושה לך את הפרנץ' ? 

• מצחיק 1

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

תמסור לה שזה בנטורל. בחיי אני כזה... עדין.

Pioneer TS-X150

פורסם

למה לבצע ניקוי "פיח" אם אחרי ה-root cause analysis המוצלח, המנוע עובד "עגול" ונקי? 

לדעתי מיותר. 

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תוכן חדש...