Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשמית: טסלה בישראל

פוסטים מומלצים

פורסם

מעניין, עוד שיקול מעצבן בין ליס לפיננס, מה עדיף? בתקופה של הליס זה בכלל משנה? הם לא נותנים לקנות את הרכב הסוף התקופה בוושינגטון לא יודע אם זה ככה בכל המדינות

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

• תגובות 6.8 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הסייבר טראק שהגיעה לאחרונה דרך ייבואן זעיר.

איך הוא מתכוון לקבל שירות?

הבנתי שטסלה לא ממש אוהבת שרכבים עוברים בין מדינות.

כנ"ל לגבי כל המוניות טסלה שהגיעו דרך ייבואנים זעירים.

• מעניין 1
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

עקרונית, כמו כל יבואן רשמי בישראל טסלה ישראל מחויבת לתת שירות תחת חוק רישוי שירותים למקצועות בענף הרכב. החוק לא מחייב את טסלה להחזיק כאן חלפים של הדגם אלא רק לספק שירות במקרה הצורך, כך שבכל מקרה של תקלה משמעותית הרכב יהיה כנראה מושבת לזמן רב במיוחד כי זה דגם ייחודי שחולק מעט רכיבים משותפים עם שאר דגמי המותג כך שכל פיפיס צריך לייבוא מארה"ב. 

פורסם

קראתי בגלובס שכל המשלוח הראשון של ה-G6 נמכר מראש והאספקה של הכלים הבאים תהיה בספטמבר. מעניין אם זה נכון ומה הכמות.

אגב, אני חוזר בי, כנראה שאתם צודקים על הסיבה להורדת המחיר.

• אהבתי 1
פורסם
בתאריך 12.7.2024 בשעה 23:11, Supertigre כתב:

עקרונית, כמו כל יבואן רשמי בישראל טסלה ישראל מחויבת לתת שירות תחת חוק רישוי שירותים למקצועות בענף הרכב.

ואם אין להם הכשרה על הרכב, עדיין הם מחוייבים לתת לו שירות? להחזיק עבורו ציוד יעודי? קשה להשוות רכב חשמלי לרכב בעירה פנימית סטנדרטי

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם
בתאריך 12.7.2024 בשעה 23:11, Supertigre כתב:

עקרונית, כמו כל יבואן רשמי בישראל טסלה ישראל מחויבת לתת שירות תחת חוק רישוי שירותים למקצועות בענף הרכב. החוק לא מחייב את טסלה להחזיק כאן חלפים של הדגם אלא רק לספק שירות במקרה הצורך, כך שבכל מקרה של תקלה משמעותית הרכב יהיה כנראה מושבת לזמן רב במיוחד כי זה דגם ייחודי שחולק מעט רכיבים משותפים עם שאר דגמי המותג כך שכל פיפיס צריך לייבוא מארה"ב. 

אם אני זוכר נכון, רק אם הם מוכרים את הדגם בארץ, הם מחוייבים לשירות גם לרכב שנרכש ביבוא אישי/מקביל. 

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם

אם הוכרז על תחילת מכירה רישמית בארץ, הרי שהחוק כבר מחייב.

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם
לפני 6 שעות, YNV כתב:

ואם אין להם הכשרה על הרכב, עדיין הם מחוייבים לתת לו שירות? להחזיק עבורו ציוד יעודי? קשה להשוות רכב חשמלי לרכב בעירה פנימית סטנדרטי

עיקר הנושא כאן הוא בתחום מימוש האחריות וזה תקף רק אם לרכב ישנה אחריות בינלאומית, לא לכל יצרן יש כזו. אם ישנה אחריות בינלאומית, אז כן, היבואן מחויב לספק שירות אבל זה לא אומר שהוא צריך להחזיק עבורו ציוד ייעודי או להחזיק כאן מלאי של חלפים ואם צריך לייבא חלק למימוש האחריות אז ליבואן מותר לגבות כסף על השילוח וכו'.

המטרה בחוק הזה הייתה עקרונית להציב תחרות ליבואן הרשמי שמשווק רק את מה שהוא רוצה או יותר רווחי עבורו. 

פורסם

עזוב שניה חלפים, בוא נצא מנקודת הנחה שרק לסייברטראק יש היגוי אחורי שיחודי לדגם (*לא מספיק מתמצא בפיצ'רים השונים של טסלה אבל רק בשביל הנניח).

קניתי את הצפרדע ועכשיו יש לי תקלה בפיצ'ר הזה. מה יעזור לי שהנציגות בארץ תמכור לי חלפים? מי יתקן אותה?

יותר מזה... כמה זמן יקח לטסלה ישראל לדווח למשרד התחבורה שלסייבר טראק שלי יש תקלה ברכיב בטיחותי ואין להם את הידע לתקן אותו?

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם
לפני 8 שעות, Supertigre כתב:

עיקר הנושא כאן הוא בתחום מימוש האחריות וזה תקף רק אם לרכב ישנה אחריות בינלאומית, לא לכל יצרן יש כזו

לטסלה אין אחריות בין לאומית. האחריות מוגבלת לאזור בו נמכרה המכונית. טסלה גם לא מבצעים התאמות אזוריות במרכזי השירות שלהם. זה אומר שרכב שנרכש בארה"ב ישאר עם שקע טעינה NACS, מפות של צפון אמריקה ו-eSIM שפעיל בצפון אמריקה בלבד, מה שמאוד מפחית את השימושיות שלו בישראל.

https://service.tesla.com/docs/Model3/ServiceManual/en-us/GUID-79439358-6EA3-41C7-8248-3EA265999208.html

• רעיון טוב! 2
פורסם
לפני 6 שעות, eladts כתב:

לטסלה אין אחריות בין לאומית. האחריות מוגבלת לאזור בו נמכרה המכונית. טסלה גם לא מבצעים התאמות אזוריות במרכזי השירות שלהם. זה אומר שרכב שנרכש בארה"ב ישאר עם שקע טעינה NACS, מפות של צפון אמריקה ו-eSIM שפעיל בצפון אמריקה בלבד, מה שמאוד מפחית את השימושיות שלו בישראל.

https://service.tesla.com/docs/Model3/ServiceManual/en-us/GUID-79439358-6EA3-41C7-8248-3EA265999208.html

טסלה לא קובעים מתי יהיה אחריות ומתי לא, מדינת ישראל קובעת, ומדינת ישראל החליטה בחוק שיבואן שרוצה למכור את מרכולתו במדינת ישראל מחויב לכך,

הואיל וכך יש אחריות מלאה לרכב מיום עלייתו לכביש במדינת המוצא.

לפני 12 שעות, YNV כתב:

עזוב שניה חלפים, בוא נצא מנקודת הנחה שרק לסייברטראק יש היגוי אחורי שיחודי לדגם (*לא מספיק מתמצא בפיצ'רים השונים של טסלה אבל רק בשביל הנניח).

קניתי את הצפרדע ועכשיו יש לי תקלה בפיצ'ר הזה. מה יעזור לי שהנציגות בארץ תמכור לי חלפים? מי יתקן אותה?

יותר מזה... כמה זמן יקח לטסלה ישראל לדווח למשרד התחבורה שלסייבר טראק שלי יש תקלה ברכיב בטיחותי ואין להם את הידע לתקן אותו?

שיתמודדו, גם כיום היבואנים מתמודדים עם בעיות דומות ולרוב לא רע בכלל (מתמחרים בתאונות מחיר מלא שהביטוח סופג).

פורסם
לפני 8 דקות, אליהו שבת כתב:

טסלה לא קובעים מתי יהיה אחריות ומתי לא, מדינת ישראל קובעת, ומדינת ישראל החליטה בחוק שיבואן שרוצה למכור את מרכולתו במדינת ישראל מחויב לכך,

הואיל וכך יש אחריות מלאה לרכב מיום עלייתו לכביש במדינת המוצא.

רכב שלא מיועד לישראל, לא יהפוך כאן לישראלי, בודאי ללא עלות. 

כמו שכתב אלעד, לא יחליפו שקע טעינה או סים או מפות או כל דבר אחר שטסלה לא מוכרים כאן. 

תיקונים, כן יתקנו. השאלה תוך כמה זמן. 

לפני 8 דקות, אליהו שבת כתב:

שיתמודדו, גם כיום היבואנים מתמודדים עם בעיות דומות ולרוב לא רע בכלל (מתמחרים בתאונות מחיר מלא שהביטוח סופג).

הכל נכון, אבל תמיד תמצא שהמחירים שניגבים מרכב שהגיע שלא באמצעות היבואן הרישמי גבוהים משמעותית. 

אם מדובר בתיקון באחריות, מתקנים ברכיב חליפי בדרך כלל (אתה לא משלם על תיקון באחריות ואין לך מילה בנושא). ואם מדובר בתאונה, בכלל מפציצים מחיר חלפים מקוריים ועבודה  מתוך ידיעה שהביטוח משלם. 

עברו כבר למעלה ממיליון קילומטר של נהיגה מאז ימי הכרמל 12 מודל 67 (מנוע פורד) דבר לא השתנה. עדיין רואה סביבי נוהגים נהיגה מבוהלת, הססנית ומנותקת מכל הקורה בכביש . 

פורסם

מודל 3 הנעה אחורית לונג ריינג', שהתחיל להימכר בארה"ב יגיע גם למדינות אחרות (ובכלל זה לישראל), או שזה דגם שיוצע בלעדית רק בארה"ב?

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...