Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רשמית: טסלה בישראל

פוסטים מומלצים

• תגובות 6.8 אלף
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לפני שעתיים, farkash7 כתב:

למה אירופה מקבלת פרפורמנס חלושס?

כל המדינות מקבלות את אותם ההספקים, זה רק עניין של שיווק ומיתוג.

טסלה הפעם שמו דגש על להפוך את הרכב לספורטיבי ולא רק חזק.

כל הפרטים כאן:

https://www.cartube.co.il/חדשות-רכב/טסלה-מודל-3-פרפורמנס-החדשה-2024-נחשפת

:popcorn:

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם
לפני שעתיים, farkash7 כתב:

אם אתה מדבר על ההבדלים ב0-100 זה בגלל שבארהב זה ל60 מייל (96 קמ"ש) ואצלנו זה ל100 קמ"ש.  זה יוצר 0.2 שניות פער.

STI 2004

פורסם
לפני 10 שעות, farkash7 כתב:

אותו הדבר בדיוק, זה פשוט הפעם הראשונה בה טסלה בעצם מודה שכמו ליצרנים אחרים, גם לה יש מצב בוסט. אז ההספק המרבי הקבוע הוא 460 כ"ס ובמצב בוסט זמני הוא 510 כ"ס. יצרנים אחרים מציינים מתי וכמה זמן המצב הזה זמין, טסלה לא. 

פורסם

יש תאוריה שהגרסה האמריקאית אכן חזקה יותר מהסינית, כי היא משתמשת בסוללות של פנסוניק והסינית בסוללות של LG. עם זאת,  עד שלא יבחנו על דינמומטר את הגרסה האמריקאית מול הגרסה הסינית, הכל בגדר ספקולציות.

פורסם (נערך)
בתאריך 21.4.2024 בשעה 09:29, GTאי כתב:

על רכבים חשמליים תהיה תעריף חשמל שונה למונים להטענת רכב חשמלי

מ 2026 יש מס נסועה על רכבים חשמליים, לפי התוכנית 15 אג' לק"מ, אבל הם יכולים להעלות אותו ברגע שזה עובד ואנשים משלמים.

הם לא צריכים יותר את תעריף חשמל השונה לרכבים חשמליים כדי למסות את הנסועה שלהם.

גם אי אפשר לחסוך את המס ע"י טעינה זולה כי הוא לא תלוי בצריכת החשמל של המכונית.

החלום הרטוב של המדינה הוא שכולם יקנו רכבים חשמליים במס קניה מלא אבל יסעו רוב הזמן בתחבורה ציבורית המקרטעת, כי הנסיעה ברכב פרטי יקרה מדי.

עריכה אחרונה על ידי EvGriga

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם

"המדינה" לא באמת רוצה שייסעו בתחבורה ציבורית כי יש לה הכנסות גבוהות מהמיסים על הדלק ובעתיד ממס הנסועה

מוטי, מוטי, מוטי - אני לא סתם בחור אידיוטי 

פורסם
לפני 4 שעות, EvGriga כתב:

החלום הרטוב של המדינה הוא שכולם יקנו רכבים חשמליים במס קניה מלא אבל יסעו רוב הזמן בתחבורה ציבורית המקרטעת, כי הנסיעה ברכב פרטי יקרה מדי.

החלום של המדינה הוא שנמשיך לרכוש רכבים יקרים ושניסע בהם כמה שיותר. מס נסועה מתקדם (לפי שעות, אזור וכו') הוא בכל מקרה חלום רטוב של האוצר מזה שנים רבות. אם יעלו מחר את הבלו רק ב-10 אגורות מיד יהיו כתבות ורעש ציבורי אבל אם יעלו ב-5 אגורות את מס הנסועה למי שנוסע מהרצליה לתל אביב בשעות 10-12 בימים שני וחמישי, אף אחד לא יתלונן ותשובת האוצר בכל מקרה תהיה "אנחנו לא רוצים לגבות מכם עוד כסף, התעריף השתנה כי אנחנו רק רוצים להקל על העומס בשעות ואזורים מסוימים". 

פורסם (נערך)
לפני שעה, Supertigre כתב:

מס נסועה מתקדם (לפי שעות, אזור וכו')

אתה מדבר על "מס גודש" שטרם אושר, אם או כאשר זה יקרה,

"מס גודש" לא יהיה במקום מס נסועה על רכבים חשמליים אלא בנוסף עליו.

לפני שעה, motior כתב:

"המדינה" לא באמת רוצה שייסעו בתחבורה ציבורית כי יש לה הכנסות גבוהות מהמיסים על הדלק ובעתיד ממס הנסועה

ל"מדינה" יש הרבה זרועות ואחת לא יודעת או לא רוצה לדעת מה האחרת רוצה או עושה.

הרבה פעמים הן גם פועלות בניגוד אחת לשניה.

ברשות המסים דיברו הרבה על זה שהם רוצים שנהיה כמו באירופה - אנשים יקנו רכבים לסוף שבוע ובמשך השבוע ישתמשו בתחב"צ.

רק שהם תמיד שוכחים את הבדל בין תחב"צ באירופה וישראל.

על זה שבאירופה משקיעים בתחב"צ פי 10 לתושב מאשר בארץ.

מצד שני השקעה\פיתוח תשתיות תחב"צ זה לא תחום האחריות שלהם.

הם רק צריכים "להצדיק" מסים חדשים כדי שיעברו חקיקה כדי להבטיח את תחום האחריות שלהם - צד ההכנסות של המדינה. 

עריכה אחרונה על ידי EvGriga
  • אהבתי 1

לקסוס IS300h, אורה 03 Pro300

פורסם

@EvGriga לא אגרת גודש (שזה כמו תשלום בחניון) אלא מס נסועה דינמי. לפני כמה שנים עשוי ניסוי והתקינו בכמה מאות מכוניות של מתנדבים מכשירי gps ונתנו הנחות באגרת הרישוי לפי השימוש - שעות ומקומות. כלומר מי שנסע ב-6 בבוקר קיבל הטבה גדולה ממי שנסע ב-9 ומי שנסע בעכו שילם פחות ממי שנסע בחיפה (כדוגמה. אני לא מכיר את פרטי החישוב). זה היה פיילוט ועד כה לא היה לו המשך.

חוץ מזה ״המדינה״ רוצה שתיסע בתחב״צ. כי הרכב הפרטי אמנם מכניס, אבל מבחינת המדינה יש לו עלויות עצומות. הבעיה היא שאנחנו בפיגור של 50 שנה בפיתוח תשתיות התחב״צ וייקח עוד 20 שנה לסגור את הפער, וגם זה אופטימי. אגב, השקעות בתשתית זה אמאמא של האחריות של האוצר. האוצר הוא שמנע הקצת תחתית בגוש דן לפני 50 שנה והוא זה שמנהל מבחינות רבות את הפרוייקטים העכשוויים הענקיים, לטוב ולרע.

• אהבתי 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
בתאריך 23.4.2024 בשעה 13:05, 98civic כתב:

איך מרגישה טסלה אחרי gti? 

יש המון זוויות לשאלה הזו, לא בטוח שאני פוגע למה שהתכוונת.

הרכב מעולה, אני מאוד נהנה ממנו בנהיגה יומיומית, אבל למעט 0-100 ב 5 שניות אין בו שום דבר שמזכיר רכב ספורטיבי אלא להפך, למרות שההגה שלו לא רע.

כבר בקניה הבנתי שאני בדרך להפרד ומשול - טסלה ליום יום ועוד משהו לסופש"ים שטרם קניתי.

אגב, אני לקחתי YLR כי בסופו של יום זה רכב יומיומי ואני עושה 35,000 ק"מ בשנה, אז אין לי מצב מסלול או חתך נמוך ובתמורה קיבלתי נוחות נסיעה טובה יותר מגרסת הP. אני קצת אולדסקול ולכן לא נראה לי קשור להוריד רכב כזה למסלול, לפחות כל עוד יש אלטרנטיבה של בנזין

• אהבתי 1
פורסם (נערך)

בערד יצא לי לראות אחת כזו נוסעת במסלול ומדובר במסלול פיצי, יותר מתאים לקארטינג לדעתי מאשר למכוניות.
אם לשם העלו טסלה P, אז אני מניח שבמקומות אחרים זה יראה עוד פחות מוזר.

אני חושב שהיא נסעה די מהר.

לא יצא י לנהוג בVAG ספורטיבית אבל ממה שנאמר מדובר ברכבים שמחמיאים מאוד לנהג שלא לומר נוהגים במקומו, אז אולי הטסלה תהיה תחליף טוב.
מעניין מה קורה מול רכבים אחרים שיותר מערבים את הנהג, מהנסיון המועט שלי (סיבוב קטן על טסלה רגילה של חבר) היא לא תהיה תחליף, אבל אם אתה 99% מהזמן בכביש הציבורי ו-1% מהזמן במסלול (כמו הרוב) אולי זו פשרה מספיק טובה.

עריכה אחרונה על ידי farkash7

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

ברור שאפשר, יש "מוד" מסלול לרכב והוא מרגיש חשמלי ספורטיבי. לא יודע כמה הנאה אפשר להפיק מזה.

בVAG אתה יכול לבטל את הבקרות, וגם אם אתה לא מבטל את כולם אחרי מספיק שעות מסלול קל להבין מתי הן נכנסות לפעולה.

אגב, כשאתה מבטל את רובן מה שנשאר נכנס לפעולה מאוחר ובדיוק מתי שצריך אז אין הפתעות ואפשר לנהוג חלק וגם אם אתה פחות מדוייק אתה לא משלם מחיר ולא פוגש את החצץ.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...