Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2402 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גרתי בחיי רק ב2 דירות בהם היה דוד שמש משותף לכל דיירי הבניין וגיליתי לאחרונה שמתסבר שאני ממש בור בנושא של איך הוא עובד.

הדירה הראשונה שגרתי בה לפני כ20 הייתה בעלת דוד שמש משותף. שכרתי את הדירה ובחורף לא הצלחתי לחמם את המים עם דוד חשמל.

בעל הדירה הורה לי לסגור את השיבר שמוביל לדוד שמש המשותף כי הוא אמרה לי שאני "מחמם את המים של כל הבניין". מה שבאותה הזמן נשמע לי הגיוני כי הייתי בטוח שיש סירקולציה בין הדוד שהיה במרפסת שירות לדוד שמש שעל גג הבניין המשותף.

סגירת השיבר אכן פתרה את הבעיה והמשכתי לסגור ולפתוח אותו עוד כמה שנים כשגרתי בדירה הזאת.

אחרי כ20 שנה עברתי לדירה חדשה בה יש גם כן מערכת דוד שמש משותפת לכל דיירי הבניין.

בחורף הראשון, אותה תופעה כמו לפני המון שנים, הדלקת הדוד חשמל בקושי חיממה את המים לי ולשכני.

סגרתי את השיבר של הצינור שמוביל לתקרה ממסתור הכביסה שלי, וזה עבד כמו בימים עברו, הדוד שמש החל לחמם בקלות את המים תוך מספר דקות. וככה אני חיי כמה שנים.

עד כאן הכל היה נראה לי הגיוני, הייתי בטוח שיש סירקולצית מים עם הדוד על גג הבניין, המים שם קרים, אני סוגר את השיבר, המים הקרים לא מגיעים לדוד הפרטי שלי כך הוא מתחמם כמו שצריך.

לאחרונה מישהו כאן בפורום אמר וכנראה בצדק שאני מבלבל את המוח. אין שום סירקולציה בין הדוד הפרטי לדוד המשותף, אין ולא היה דבר כזה לעולם.

וכאן אני מגיע לשאלת השאלות שמטרידה אותי ואינני מצליח למצוא לה תשובה בגוגל.

למה זה עובד לי עכשיו בביתי החדש, ועבד לי לפני 20 שנה בדירה הישנה ששכרתי? למה כשאני סוגר את השיבר שמוביל לתקרה מהמסתור כביסה המים מתחממים מהר מהדוד חשמל, אני מחמם אותו כ20 דקות וכל המשפחה מתקלחת עם מים חמים מאוד. וכשהוא פתוח המים בקושי מתחממים, לוקח המון זמן לחמם אותם והם מספיקים לכחצי שעה של מים חמים גם אחרי חימום ארוך. ככה זה אצלי ואצל כל שכני. ולכולם עזר העניין של סגירת השיבר.

אשמח לעזרתכם לפתור את הסוגיה הזאת :-D.

פורסם

על הגג יש קולטים משותפים של כל הבניין ומשאבת סחרור.

בכל הדודים בדירות יש מחליף חום. מחליפי החום האלו משורשרים לקולטים.

המשאבה מזרימה מים חמים מהקולטים למחליפי החום. מחליפי החום מחממים את המים שלך.

אם המים בגג קרים יותר מהמים במערכת, הסחרור אמור לעצור.

בפועל אם המערכת תקולה הסחרור כל הזמן.

המים הקרים מהגג מקררים את מים שלך שחיממת על חשמל. דרך מחליף החום. אלו לא אותם המים. שני מעגלים נפרדים. אין קשר פיזי בין המים בדוד שלך לבין המים במערכת הקולטים.

סוגר את השיבר, מפסיק את הסחרור. המים הקרים לא מקררים את המים שלך.

פורסם

מזכיר לי מקרה מהחורף האחרון, שכן (או אולי שכנים) כנראה השאיר את הדוד שלו דלוק 24/7, הבקר של משאבת הסחרור התקלקל והשכן סיפק מים רותחים במשך כמעט שבוע (בינואר) לכל הבניין, זה היה נחמד ביותר :-D

פורסם

יש דוד שמש אחד מרכזי גדול או כמה דודי שמש קטנים?

או שאין צורך בדודי שמש והמים ישר זורמים מהקולטים אל תוך דודי החשמל?

• תוכן חדש...