Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2567 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
במידה וכלי נשק היו ניתנים בישראל באותה קלות שניתנים בארה״ב, ישראל הייתה המערב הפרוע.

בישראל יש לפחות כפול כלי נשק שניקנו חוקית מאשר בארה'ב.

בעיות הירי שם הן באזורים שאסור למכור בהם נשק אז רק לעבריינים יש נשק ואין מי שיעצור אותם.

מי שרוצה לברוח מפה בשביל הילדים שלו אז שהילדים שלכם יהיו בני 30-40 אירופה תהייה יבשת מוסלמית אלימה, כבר עכשיו בישראל הרבה יותר בטוח מאשר באירופה.

חינוך טוב זה דבר שכל הורה צריך לתת לילדים שלו, רק אל תהפוך אותם לחנונים שחוטפים מכות מכל אחד

אייל

• תגובות 146
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

יש לנו, הישראלים, איזו נטיה לראות את עצמנו כגרועים מאחרים.

לדעתי, זה טיפה יותר מורכב מזה.

אנחנו לא חיים כאן במדינת עולם שלישי. ואנחנו גם לא חיים במערב. זה לא רק מה הסיכוי שאנשים ילכו מכות באצמע הרחוב, זה מיליון ואחד דברים קטנים שאפשר להכניס תחת הגדרה נרחבת ל"הבנה שאתה לא לבד במרחב והתחשבות באחרים". החל מזה שכל יום אני רואה אנשים יושבים עם רגליים על המושב באוטובוס, דרך זה שכל יום יש לפחות בן אדם או שניים ששומעים מוזיקה בטלפון ברמקול בתחבצ, דרך הצפירות בכבישים, הדחפויות במקומות שונים שאפילו לא מניבות איזה רווח (נגיד בתור למעלית). ואם תפתח טלויזיה, אתה חושב שהפרלמנט והפילוסים ומגוון דמויות דומות אחרות לא מייצגים את החחברה הישראלית?

אז יש פער עצום בין זה לבין אלימות מהסוג שרואים בשכונות עוני באמריקה. אבל יש גם פער לצד השני בין אנשים שאמורים להיות הנורמה. אם הוא עצום? לא יודע, לא חושב שאפשר לכמת. אבל כמו שאתה חושב שיש לנו נטייה לראות את עצמנו כגרועים מאחרים, אני חושב שיש גם נטייה אצל רבים להכחיש את הבעיות או להקטין אותן.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • חברי המעגל הראשון
פורסם
זה נכון, אבל אתה מצפה שאחרי מספר דורות יהיה כאן שינוי, אבל השינוי לא מגיע. כמה דורות נצטרך בשביל שתהיה כאן חברה באמת בריאה, יותר סובלנית ויותר מתחשבת כלפי האחר?

מרגיש לי שאנחנו מבושלים בסיר לחץ שבסופו של דבר כשהוא יתפוצץ, הוא יתפוצץ לנו בענק. עוד 15-20 שנה ואולי אפילו קודם, מה שאנחנו חשים היום יהיה קטן פי כמה ממה שיהיה בעתיד.

איך אתה כזה בטוח שהשינוי לא מגיע? אולי זה בגלל שכל מה שאתה רואה בחדשות זה דברים שחורים ותפיסת המציאות שלך מתגבשת בהתאם.

עם כל החרא ותרבות ה"אני", היום החברה הישראלית יותר פתוחה ומקבלת את השונה ממה שהיה לפני 30 שנה.

זה שכמעט אף פעם לא שומעים על דברים טובים בחדשות לא אומר שהם לא קיימים. פשוט אין אינטרס כלכלי לשדר כתבה על ילדים שמתנדבים בבית אבות כשיש ערסים שמרביצים בכיסאות פלסטיק אחד לשני.

כמו שאתה אומר, אתה מרגיש מתבשל בסיר לחץ. זו רק תחושה. תבחן את המציאות בצורה אובייקטיבית, תבדוק מה גורם לתחושה הזאת ותחתוך אותו מהחיים שלך.

החיים המערביים מלחיצים, אין ספק. לא צריך להוסיף עליהם לחץ דמיוני מיותר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לא ישתנה ואין שום קשר לחינוך.

אנשים במדינה הזאת כלואים במאבק הישרדות יומיומי מסיבות שחלקן מדומיינות וחלקן מבוססות היטב במציאות.

אנשים עובדים הרבה שעות מעל הממוצע ב-OECD, גודש בכבישים מחמיר משנה לשנה, תחבורה ציבורית מקרטעת, מחירי דיור מאמרים, צפיפות, משכורות בסטגנציה ברוב התחומים.

מתפלאים שאנשים כאן מתפוצצים על ימין ועל שמאל?

אני הולך מזיע בחום על מדרכות תל אביב. רוכבת אופניים מבקשת ממני לפנות דרך כדי שהיא תוכל להמשיך לרכב על המדרכה. אני שלחתי אותה לכביש. היא קראה לי חצוף. אני קראתי לה בת זונה.

מ.ש.ל

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה דווקא מוכיח שהכל תלוי בחינוך ואכיפה. אם היו מחנכים אותה להתחשב באחרים היא לא היתה נוסעת במדרכה. נניח והיא גדלה בבית של פפואסים בלי ללמוד להתחשב באחרים, היא היתה מממנת לך מגוון שירותים ציבוריים מקנסות.

גם לא צריך להגזים, אנשים פה לא מתפוצצים על ימין ועל שמאל. אתה מספר לעצמך כל הזמן שאנחנו לקראת אפוקליפסה בלתי נמנעת אז אל תתפלא שרע לך.

פורסם

איך העובדה שאנשים עובדים 10-11 שעות ביום ואחר כך תקועים עוד 2 שעות ביום בפקקים קשורה לחינוך? ומחירי דיור מאמירים? וצפיפות? אתה חושב שזה לא הופך אנשים ליותר עצבניים? מחקרים רבים יחלקו על דעתך.

כל עוד אנשים ימשיכו להתמקד בשיח רדוד "שהכל עניין של חינוך" ולא יבינו שחינוך הוא רק חלק קטן בפאזל שום דבר לא ישתנה.

פורסם

צ׳מגיא, היית צריך לבקש מספר ולהזמין אותה לשניצל.

סלואורייד, אבל מי יחנך? קח את הדוגמא של צ׳מגיא עם האופניים. מי ילמד את הילדים להתחשב בהולכי רגל כרוכב, או ברוכבים כנהג? האמהות שמרכיבות חמישה ילדים בתלת אופן, עם טלפון ביד?

פורסם

לוטוס, מה שכתבת על כלי נשק בישראל ובארה"ב מנותק לחלוטין מהמציאות. בארה"ב של פי 20 או 30 כלי נשק ל-100 תושבים בהשוואה לישראל. למעשה בישראל מספר כלי הנשק החוקיים שבידי אזרחים יחסית לאוכלוסיה נמוך ממרבית מדינות המערב, כולל המדינות הנורדיות. אני כרגע לא ליד המחשב אז קשה לי למצוא את המקורות, אבל אם תבדוק בויקיפדיה תמצא טבלאות שבהן ישראל נמצאת במקום נמוך מאוד

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
צ׳מגיא, היית צריך לבקש מספר ולהזמין אותה לשניצל.

סלואורייד, אבל מי יחנך? קח את הדוגמא של צ׳מגיא עם האופניים. מי ילמד את הילדים להתחשב בהולכי רגל כרוכב, או ברוכבים כנהג? האמהות שמרכיבות חמישה ילדים בתלת אופן, עם טלפון ביד?

העובדה שהחיים לא פשוטים זה תירוץ להתנהג כמו בהמה? פקקים עבודה ולחץ זה לא בלעדי לישראל. איך אנשים מתמודדים עם הלחץ זה תולדה של חינוך. חוץ מזה, חלק גדול מהלחץ שהוא מתאר נובע מגישה מסריחה של דחיינות, לא לצאת פראייר ותרבות ה"סמוך" ומאיפה כל זה מגיע? חינוך מסריח מהבית. ילדים לומדים שעדיף לחרטט ולקמבן מאשר להשיג דברים בצורה נורמלית.

מי יחנך אותם? ההורים שלהם. אבל ברור שאי אפשר שכולם יגדלו מחונכים ותמיד יהיו ערסים. בשביל זה צריך אכיפה נורמלית כדי שלהשתין ברחוב לא יהפוך לנורמה כי אף אחד לא עושה כלום. זאת הדרך היחידה לשפר את המצב.

פורסם

מי שרוצה לברוח מפה בשביל הילדים שלו אז שהילדים שלכם יהיו בני 30-40 אירופה תהייה יבשת מוסלמית אלימה, כבר עכשיו בישראל הרבה יותר בטוח מאשר באירופה.

יש לך קצת מספרים לגבות את הטענה הדי מופרכת הזו? הרחוב הממוצע באירופה המערבית עדיין בטוח יותר מהרחוב הישראלי. גרמניה כרגע מטפלת במשהו שהם קוראים לו "מצב חריג" של מספר מקרי דקירה- על סטטיסטיקה נמוכה מהממוצע בישראל שאנחנו חיים איתו בלי שזה יעלה לכותרות.

פורסם

לדעתי הבעיה היא שחסרים מנגנוני פיקוח ואכיפה בכל מיני תחומים וגם הרחמים שבתי המשפט מגלים כלפי עבריינים.

אולי הסיבה היא היסטורית שיש הנחה שבארץ אנשים טובים או משהו בסגנון, לא יודע. אבל חייבים שינוי דחוף במדיניות בתי המשפט ויצירת המנגנונים החסרים. הרחמים של בתי המשפט זה לדעתי הסיבה העיקרית להצתת בית הגננת המתעללת. לאנשים נמאס מההפקרות.

כמו כן, משטרה צריכה יותר סמכויות ולא פחות כפי שבטח יקרה כתוצאה מהמחאה האחרונה.

פורסם

פיקה - יש לך סטטיסטיקה שתוכיח את דבריך? כי יש שני דברים: האחד הוא מספר הארועים (מתוקנן, למשל לגודל האוכלוסיה), והאחר הוא התיחסות הרשויות. הידעת שבגרמניה, אם פתחת דלת על מכונית אחרת ונותר סימן, עליך לדווח למשטרה? אבל כוח האדם המדרש מוקצה לה. אצלנו סדרי עדיפות שונים, לטוב ולרע. אז לטעמי משטרה חלשה זה רע, כנראה שמי שמקצה את המשאבים בישראל חושב אחרת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

יש אין ספור מחקרים על הקשר בין צפיפות לאלימות.

אנחנו בדרך להיות מדינת ה-OECD הצפופה בעולם, כך שזה רק ילך ויתגבר.

דעה לא פופלרית: חייבים להגביל את הילודה, לא באמצעים הטוטאליטארים של סין, אבל בהחלט אפשר להפסיק לשלם תשלומי מדינה עבור ילד חמישי ומעלה, ובהמשך להפסיק תמיכת ביטוח לאמוי בילד #5 ומעלה.

.We apologise for the inconvenience

פורסם
העובדה שהחיים לא פשוטים זה תירוץ להתנהג כמו בהמה? פקקים עבודה ולחץ זה לא בלעדי לישראל. איך אנשים מתמודדים עם הלחץ זה תולדה של חינוך. חוץ מזה, חלק גדול מהלחץ שהוא מתאר נובע מגישה מסריחה של דחיינות, לא לצאת פראייר ותרבות ה"סמוך" ומאיפה כל זה מגיע? חינוך מסריח מהבית. ילדים לומדים שעדיף לחרטט ולקמבן מאשר להשיג דברים בצורה נורמלית.

מי יחנך אותם? ההורים שלהם. אבל ברור שאי אפשר שכולם יגדלו מחונכים ותמיד יהיו ערסים. בשביל זה צריך אכיפה נורמלית כדי שלהשתין ברחוב לא יהפוך לנורמה כי אף אחד לא עושה כלום. זאת הדרך היחידה לשפר את המצב.

כמו שכבר כתבתי פעם, אני אישית לא חושב שאכיפה פותרת בעיות ברמה חברתית.

יש כמה בעיות שונות.

אחת היא הלחץ יומיומי, שאותו אפשר לפתור רק ברמת תכנון גבוהה מאוד (תחב״צ, צמצום שעות עבודה, אלוהים יודע מה עוד).

אחרת היא לחץ בטחוני. יש באוויר כל הזמן תחושת ״זכור את המוות״, יש חרדה ממלחמות, יש מאות אלפי אנשים שהם פוסט טראומטים ברמה כזו או אחרת. תוסיף לזה את חינוך ה״שואה, שואה בכל מקום״.

שלישית היא מדינת מהגרים, ממשפחות שבמשך דורות התרגלו להיות נרדפים, ומול זה צצה להם תנועה סמי רדיקלית שכבר 100 ומשהו שנה מטיפה להם להיות צברים חסונים לא פראיירים.

ובסוף הכל מתערבב.

אבל אפשר לחנך להתנהל אחרת. רק שזה כן צריך להגיע מלמעלה.

פורסם (נערך)
יש אין ספור מחקרים על הקשר בין צפיפות לאלימות.

אנחנו בדרך להיות מדינת ה-OECD הצפופה בעולם, כך שזה רק ילך ויתגבר.

בתכנון אורבני טוב הצפיפות הרבה פחות מורגשת. הבעיה שהתכנון האורבני בישראל על הפנים, תחבורה ציבורית על הפנים ואנשים לא מתחשבים במרחב האישי של אחרים.

טיילתי הרבה בסין ואפילו בערים של 20 - 30 מיליון בני אדם לא קיבלתי תחושת צפיפות וחנק כמו ב-10 דקות של טיול בשכונה ישראלית טיפוסית. זה אפילו לא עניין של כמות אנשים על המדרכה אלא הידיעה שאני חייב להזיז את הרכב אפילו בשביל הסידורים הבסיסיים ביותר.

בהונג קונג נכנסים לבניין ו-5 הקומות הראשונות זה קניון ושאר הקומות זה דירות מגורים. הכל במרחק הליכה. הכל זמין ונגיש. קשה לשים על זה את האצבע, אבל מתכנני ערים במערב עושים משהו לא נכון וישראל מהבחינה הזאת נמצאת 20 שנה אחרי המערב. רק שתבין עד כמה המצב כאן גרוע.

ברור שזה לא בלעדי לישראל, אבל יש רמות שונות של עומס. אני עובד מינימום 43 שעות בשבוע. עמיתי בגרמניה עובדים 35 שעות. בישראל מבזבזים 3 שעות ביום בדרכים בזמן שבמערב מבזבזים שעה ביום בדרכים. אתה חושב שזה לא מטפטף בהדרגה? זה לא מצטבר? תשישות, תסכול, עייפות, התפרצויות זעם זה סימפטומים של שגרה לחוצה.

בנוסף יש את הבעיות הביטחוניות שיבגני ציין. מלחמה בעזה בקיץ כמו שעון, טילים, מילואים. פמפום בלתי פוסק על השואה ואנטישמיות שמתחיל בגיל מאוד צעיר. תחושת רדיפה. פוסט טראומה. תחושה שאנחנו חיים ליד הר געש שעלול להתפרץ כל רגע. אנשים כאן אימצו חזק את הפתגם אכלו ושתו כי מחר נמות.

להגיד "זה הכל חינוך" זה לנהל דיון מאוד שטחי על בעיות מאוד מורכבות ומובנות במדינת ישראל.

לדעתי הבעיה היא שחסרים מנגנוני פיקוח ואכיפה בכל מיני תחומים וגם הרחמים שבתי המשפט מגלים כלפי עבריינים.

אולי הסיבה היא היסטורית שיש הנחה שבארץ אנשים טובים או משהו בסגנון, לא יודע. אבל חייבים שינוי דחוף במדיניות בתי המשפט ויצירת המנגנונים החסרים. הרחמים של בתי המשפט זה לדעתי הסיבה העיקרית להצתת בית הגננת המתעללת. לאנשים נמאס מההפקרות.

כמו כן, משטרה צריכה יותר סמכויות ולא פחות כפי שבטח יקרה כתוצאה מהמחאה האחרונה.

לחומרת ענישה אין שום השפעה על פשיעה למעט מתן תחושת סיפוק לקורבן ו/או משפחתו.

אכיפה הרבה יותר יעילה מענישה. בישראל אין כמעט אכיפה, אבל יש הרבה מאוד חקיקה סתמית.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85

• תוכן חדש...