Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2566 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם
אם אנשים מתנהלים במרחב הציבורי כאילו כל אחד הוא האויב שלהם, שאיתו הם צריכים להלחם, בעיקר על זמן (רווח של שניות לפעמים)? לדעתי כן. אם אפשר למצוא לזה הסבר? כן.

לדעתי ההסבר לזה הוא חינוך גרוע מהבית, כלומר בלי חינוך מהבית. לתיקון של זה אין פתרונות קסם, אבל בסימפטומים אפשר לטפל באכיפה.

מעבר לזה מה אפשר לעשות חוץ מלהתנהג בעצמך כמו שאתה רוצה שאנשים סביבך יתנהגו?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 146
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הקטנת מינון צריכת רעל מחופש לחדשות/פייסבוק

עושה פלאים לרמות החרדה שלנו, שהן כמו שאומרים בעברית, let's face it ברובן *מדומות*.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
הסיכוי לחטוף כדור בראש או דקירה לא ממחבל עדיין די נמוך.

במידה וכלי נשק היו ניתנים בישראל באותה קלות שניתנים בארה״ב, ישראל הייתה המערב הפרוע.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

בס"ד

משעשע אותי לקרוא על אנשים שכותבים על רמת האלימות בארץ וחושבים על הגירה לחו"ל, כאילו מה, בחו"ל הגעתם לגן עדן עלי אדמות?, שם אין אלימות?

סקירה קצרה:

1. אירופה-הגירת מוסלמים מטורפת, המצב הכללי רק הולך ומחמיר.

2. צפון אמריקה (קנדה /ארה"ב) - המצב בהרבה יותר טוב מאירופה , רק לשים לב למטורפים האמריקאים, לא שונה בהרבה מהארץ.

3. אסיה/אפריקה - נו באמת...

לסיכום... או אנטרקטיקה או גרינלנד.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

אני קם כל בוקר בשביל הילדים, בלעדיהם הייתי קם בצהריים...:lol:

פורסם

משעשע אותי לקרוא על אנשים שכותבים על רמת האלימות בארץ וחושבים על הגירה לחו"ל, כאילו מה, בחו"ל הגעתם לגן עדן עלי אדמות?, שם אין אלימות?

1. הבעיה בארץ היא לא רק אלימות.

2. אפילו אם האלימות בחול, היא באותה הרמה כמו בארץ אז עדיין התמורה שתקבל להשקעה (עבודה, לימודים) שלך בחו"ל היא גבוהה יותר.

פורסם

סלח לי, rotemb, אבל מה שכתבת אלו שטויות.

בוא נחלק את העניין ל 2:

1- סטטיסטיקת תקריות אלימות (תגרות, דקירות וכדומה)

2- התגובה הטבעית של אנשים למשהו פשוט, כמו הערה, תסכול יומיומי קטן, או מקרה שקרה בשוגג.

אז מבחינת 1, למרות שלא בדקתי את הסטטיסטיקות, אנחו לא הכי גבוהים בעולם ולא קרוב לשם. כנראה איפושהו במקום טוב באמצע, אשמח אם מישהו יחדד את הנקודה הזו.

במקרה של 2.....

מישהו חושב ש "תפסת לו את החניה"? תתכונן לצרחות.

מישהו חושב שחתכת אותו בכביש? ירדוף אחריך עד לרמזור הבא כדי לפחות לצעוק לך כמה איחולים מחלון לחלון.

העזת להעיר למישהו, למרות שמאוד בנימוס על משהו כמו, נגיד, רגליים על המושב ברכבת או העובדה שהוא תופס 3 מושבים ברכבת עמוסה למדי? האיום במכות לא יאחר לבוא (דוגמה אישית מאתמול בצהריים המוקדמים)

כמובן שלא מדובר על 100% מהמקרים ולא על 100% מהאנשים, אבל "הישראלי הממוצע" שסביר שתיתקל בו על בסיס יומיומי, הוא מאוד חמום מוח.

אירופה? אם אתה צועד לתוך "גטו" מהגרים, כן, אתה הולך להיתקל בתגובות קשות כמו שצוין למעלה. אבל ברחוב הממוצע בעיר הממוצעת, הם ממש לא אחוז כזה גדול מתמהיל האוכלוסיה, אז התגובה הממוצעת מתונה בהרבה מזו של הארץ. האירופאי הממוצע לא חמום מוח כמו הישראלי הממוצע.

ממש במקרה יצא לי לראות בלייב תאונת דרכים קטנה בכיכר העמוסה סביב שער הניצחון לפני שבועיים (גם תמונה יש), מה שעקב הוא לא מחול שדים וצעקות, אלא שני בחורים בשנות ה 30 לחייהם נוסעים הצידה, יוצאים מהרכב, מגרדים קצת את הראש, מחליפים מילים ואולי תלונה או 2 במעט תסכול, מחליפים פרטים, וכעבור 3 דקות ממשיכים בדרכם.

לא אטען שזו הדוגמה המייצגת ולא אטען שבארץ הדוגמה ההפוכה היא המייצגת- רק אגיד שבכל שנותיי פה ועדות למספיק תאונות קטנות שכאלו פה, מעולם לא ראיתי התנהלות כזו בארצנו הקטנטונת.

לא יודע לגבי צפון אמריקה.

"אסיה/אפריקה"- איך אתה בכלל שם את 2 אלו באותה שורה.

אני טוען אגב שחלק נכבד מהסיבה לחמימות המוח הזו שכל כך נפוצה פה, היא הטמפרטורה בחוץ.

פורסם

בס"ד

הייתי באירופה לא פעם אחת (פעמיים ליתר דיוק [emoji6]), ממש לא מדובר על גטאות של מהגרים.

המשפחה של אישתי מפוזרים ברחבי אירופה, המצב ממש לא מעודד.

חלק מחמימות המח כאן, זה הטמפרמנט המזרח תיכוני.

פורסם

טיילתי בקנדה חודש, חזרתי לארץ ולקח לי זמן לחזור לעצמי מהשוק התרבותי שקיבלתי ( המון דברים שקודם לא שמתי לב אליהם פתאום התחילו להציק לי ).

בקשר למהגרים באירופה - אתמול ראיתי כתבה ב ynet עם הסרטון של הקטטה הידועה ב"ימית 2000" אשר מככבת בגרמניה בתור משהו מקומי שקשור לאלימות המהגרים.

https://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5543909,00.html

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

איפה באירופה? אני מתייחס כמובן למערב אירופה. אני תוהה איפה הלכת ברחוב שהרגשת מצב כזה בעייתי. הייתי בלא מעט מקומות באירופה, בחלקם לא מעט פעמים, ולמעט איזורים מאוד ספציפיים אני לא מכיר את מה שאתה מתאר.

פורסם
איפה באירופה? אני מתייחס כמובן למערב אירופה. אני תוהה איפה הלכת ברחוב שהרגשת מצב כזה בעייתי. הייתי בלא מעט מקומות באירופה, בחלקם לא מעט פעמים, ולמעט איזורים מאוד ספציפיים אני לא מכיר את מה שאתה מתאר.
בס"ד

איטליה(מכות ברחוב, 2 מהגרים מול איטלקי) וגרמניה(מערב, צלבי קרס למכביר)

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
כל בוקר, אני לא מצליח לעבור רמזור ישר בגלל אלה שחוסמים את הצומת. ואז, אחרי כמה פעמים שהרמזור הירוק מתחלף, ואף רכב לא זז ממקומו, מישהו לידי יוצא מהרכב ומתחיל לקלל ולצרוח על הנהגים החוסמים. לפעמים נותן מכה למכסה מנוע. מזה אני מתחיל את היום.

כל בוקר בלי יוצא מן הכלל? קשה להאמין. אבל פקקים זו לא בעיה בלעדית לישראל ואנשים שמתנהגים כמו בהמות בכביש ראיתי גם בניו-יורק.

טיילתי בקנדה חודש, חזרתי לארץ ולקח לי זמן לחזור לעצמי מהשוק התרבותי שקיבלתי

מסכים איתך. גם כשאני חזרתי מחודש בארה"ב הייתי חודש בדיכאון מלחזור לצפיפות ולתרבות של מי צועק הכי חזק. אבל זה רק מראה כמה טוב יכול להיות פה אם אנשים היו יותר מחונכים ושיש לאן לשאוף. ד"א, באזורים הפרבריים כולם רגועים ושקטים ואף אחד לא משתגע בפקק או בתור, אבל בעיר ענקית וצפופה הם די קולניים וגסים כמו שתמצא פה, לפחות מההתרשמות שלי.

חינוך מהבית זו סיבה אחת.

מה אפשר לעשות? כלום.

איזה עוד סיבות יש? אני חושב שבסוף הכל זה תולדה של איך בן אדם גדל, כלומר החינוך שקיבל בבית.

נכון שאי אפשר לחנך מחדש אנשים, אבל אפשר להשתדל לשמור על רמה מסויימת ואם יש ילדים, לוודא שלא יצאו "דובוני מגיע-לי". למשל דבר כזה:

גבר, אין שום בעיה להשתין בציבור.

אם לא הבנת , ברגע שאני מתחיל להשתין בחוץ אבל רואה שאנשים מתקרבים ואפילו מכוניות אני מכניס את שמוליק חזרה למכנס, וקרה לי המון מצבים כאלה שהתפוצצתי. ככה שלהגיד שזה שאין לך בעיה להשתין בציבור אומר שאתה שם פס על הכל זה לא נכון.

ואגב, כמו שהבנת לא ידעתי שהשתנתי מול מצלמות של איזה בנק או משהו, זה לא היה מכוון.

מול ניידת משטרה בהחלט כן, ולא אמרו כלום (זה היה לפני כמה שנים שחבר מצא משהו על הרצפה ששייך למישהו, צלצל למשטרה להחזיר איך שיצאנו מהפאב הם הגיעו קשקשו עם החבר ואני בדיוק השתנתי מולם ולא אמרו לי שום דבר ).

יש אנשים שחייבים להשתין, מה אתה רוצה שיעשו במכנסיים כשאין שירותים קרובים ?

את זה רק חינוך טוב מהבית יכול למנוע.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני באמת מאמין שזה קשור לתחושת ביטחון פה.

אזרחים פשוט לא מרגישים תחושת ביטחון לדעתי האישית.

מהדברים הקטנים עד לגדולים. הקטנים אפילו שיחה למשטרה על דבר שנחשב קטן, מקבלים את הרושם שגם מבחינתם זה קטן. לא מעניין.

התקשרתי לפני כמה חודשים (מאז לא עלה בדעתי לנסות שוב, משיחה אחת כבר הבנתי להמשך) למוקד על מנת לדווח על רכב ללא תג נכה

שחונה בחניית נכים, וביקשתי כמובן מה שאמורים לעשות - לבדוק לפי המספר האם זה רכב נכה.

התגובה שקיבלתי לא ציפיתי. עברו כמה חודשים, אז אני לא זוכר במדויק. אבל בסגנון של למה אתה מנסה בכלל, למה אתה מתקשר?

אז מישהו חנה, תחכה קצת, יחזור הבעלים. מה אכפת לך? להוציא על זה פקח? אמרתי בכל זאת את הכתובת, מתחם מסחרי עם מצוקת חנייה

אבל התגובה המשיכה ואני לצערי נאלצתי לנתק את השיחה מהצד שלי כשהבנתי שנפלתי על מוקדנית שאני כנראה מטריד אותה או מציק לה.

אני רואה לא מעט דברים שהייתי שמח להתקשר עליהם לפיקוח או למשטרה, לא כי 'מלשין' אלא בכדי שהם לא יחזרו, אבל מראש מוותר.

למשל - שבוע שעבר שכנים בבניין קומות זורקים ארון שפירקו מהחלון, למטה. גם פה אני יכול להגיד מילא אם היו מציבים אדם למטה, שישמור, ישגיח.

פשוט זרקו את החלקים (הפלטות עץ) של הארון למטה. אני בכלל הייתי בטוח שזורקים דברים על רכבים מרוב הרעש (מזל שלא היה אף אדם שעבר באותו רגע).

דבר כזה לדעתי מצדיק טלפון לפיקוח/למישהו. אני לבד לא אלך ואגיד להם דבר, כי אני אומר מראש אדם שמסוגל להתנהג ככה - לך תדע איך יתנהג אליך.

אלה רק שתי דוגמאות. מה שכתבו פה בבקרים שאין בוקר שלא חותכים או נדחפים לתוך תור של מכוניות (בדר"כ בפניות שמאלה כמובן).

גם גורם לך להיות נהג דרוך, כועס ועצבני, גם אם אתה לא רוצה. אתה מתחיל את הבוקר שלך בכיף, שמח. אנרגיות טובות.

ממתין כמה דקות בתור/פקק, מרגיש שאין מה לעשות זה מה יש וכולם ממתינים. ואז נדחף רכב ואתה מרגיש כאילו מותר להם הכל, הזמן שלהם שווה יותר משלך.

גורם לך להיות בכוננות "מתי יגיע הרכב הבא שהולך להידחף?" במקום להיות רגוע, כולם ממתינים בתור. אין אפילו מחשבה על לעקוף (גם ככה כולם נפגשים ברמזור הבא).

פה דיברתי על עצמינו, האזרחים. לא הזכרתי את נותני השירות. אני מנחש, וחבל לי שזה ככה, אבל בטח יש אזרחים שמראש כשבאים כבר לנותן שירות

למשל דוגמה שסבירות לקלוע בה גבוהה - ביטוח לאומי. מראש מגיעים ברוח קרב. וזה חבל. סתם לא נעים, עצבים, כעס.

אולי אנחנו כאלה שלא יכולים לשרת אחד את השני. יהודי ישראלי אולי לא יכול לשרת יהודי ישראלי אחר. לתת לו שירות. משהו באופי, בגנים, בDNA אולי. בתרבות

או במנטליות.

אבל אי אפשר הרי להביא לפה מישהו אחר שינהל אותנו, או ישלוט עלינו. לא תביא הרי יפנים שישלטו על ישראל.

אז אנחנו נאלצים לחיות כאילו בשדה קרב תמידי. כשתמיד נראה שמה שכל אחד רוצה זה לא לצאת הפראייר.

מאמין שאת כל זה היה אפשר לפתור עם אכיפה טובה יותר. בפן האזרחי - אם אזרח עושה משהו לא טוב, כמו שתיארתי פה קצת, מאמין שלכולכם יש דוגמאות אחרות,

מתקשרים למשטרה/לפיקוח - האזרח מקבל מה שצריך לקבל. בפן של נותני השירות, מתלוננים למי שצריך להתלונן - גם כאן זה לא מטויח, אלא אכן נעשה מה שצריך להיעשות.

פעם הבאה אף אחד לא יחשוש להתלונן/לפנות, והאזרח הבעייתי ונותן השירות הבעייתי גם יחשוב פעמיים.

הכל לדעתי באכיפה. אין פשוט אכיפה וחבל. מאמין שזו מילת הקסם פשוט אכיפה.

פורסם (נערך)

קנדה? הצחקתם אותי.

ביקרתי לפני שנה. סה"כ 3 שבועות, ביקור קצר.

אז מה היה לי?

אנשים חוסמים את הכביש או השביל כאשר בא להם. לא מעניין אותם שמאחוריהם מצטבר פקק של מכוניות (או אנשים).

רמאים - יותר מפעם אחת ניסו לתחמן אותי בחנויות.

מרדפים? איזה מהגר (לפי המראה כנראה ממוצא הודי) הציב את החצובה של המצלמה שלו באמצע שביל צר. לא בצד. כאשר עברתי לידו חלפו מצידי השני כמה בני נוער וולגריים (קנדים, כן?) ודחפו אותי אליו. התנצלתי והמשכתי בדרכי. 5 דקות אחרי כן הבחור הופיע מתנשף ודרש התנצלות. נרגע רק אחרי שקיבל תשובה ישראלית למהדרין (לא מתלהמת, אבל חדה).

ודרך אגב - כמה פעמים ראית בארץ התלהמות אחרי תאונות פרצוף תחת? נתקלתי בלא מעט תאונות כאלה, ב-99% מהמקרים הנהגים המעורבים נהגו באדיבות ורוגע.

יש לנו, הישראלים, איזו נטיה לראות את עצמנו כגרועים מאחרים. כאשר אתה בודק את המציאות זה אולי נכון, אבל בהפרש הרבה יותר קטן ממה שמצטייר בתקשורת ובמרשתת. אז ני לא טוען שאין מקום לשיפור, אבל כנראה שהטבע האנושי הוא לא הכי נוח, בודאי במדינות מעורבות אתנית כמונו.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)
כבר דובר רבות כאן בפורום על הענין הזה, לאן החברה הישראלית הולכת.

לא יעזור כלום: לא משטרה חזקה יותר, לא חינוך שונה או נוקשה בבית הספר, כלום, רק דבר אחד: חינוך מבית. המורה הכי טוב או טובה לא יוכלו לתקן חינוך קלוקל מהבית.

האנשים כאן לא מחונכים נקודה.

זה נכון, אבל אתה מצפה שאחרי מספר דורות יהיה כאן שינוי, אבל השינוי לא מגיע. כמה דורות נצטרך בשביל שתהיה כאן חברה באמת בריאה, יותר סובלנית ויותר מתחשבת כלפי האחר?

מרגיש לי שאנחנו מבושלים בסיר לחץ שבסופו של דבר כשהוא יתפוצץ, הוא יתפוצץ לנו בענק. עוד 15-20 שנה ואולי אפילו קודם, מה שאנחנו חשים היום יהיה קטן פי כמה ממה שיהיה בעתיד.

עריכה אחרונה על ידי Shmulik_Miata

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תוכן חדש...