Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2566 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

הסיפור הזה מראה איך הכל נובע מחינוך. לחץ, צפיפות, תכנון אורבני מסריח, אבל מספיק שרק אחד הצדדים היה מחונך להתחשב בזולת והכל היה נמנע.

אם הרוכבת לא היתה שמה ז' על החוקים ורוכבת בכביש המפגש הזה היה נמנע.

אם שונא השניצלים לא היה קם בבוקר בידיעה שכל העולם נגדו, מתפוצץ על ימין ועל שמאל ומחפש להתחיל תגרה מכל עוול קטן שנגרם לו, הוא היה שוכח מזה שניה אחרי שהיא היתה רוכבת משם.

לכבד את החוק זה אלף בית. כשהחוקים הם בגדר המלצה וכל אחד עושה במרחב הציבורי מה שנח לו יש כאוס, וכאוס זה טוב רק אם רוצים לחזור לתקופות בהן היינו שוברים סלעים אחד לשני על הראש, רודפים אחרי ממותות עם מקלות ואונסים כל מה שזז.

אם אתה מוצא את עצמך במצב שאתה מרגיש סכנה ברכיבה על האופניים בכביש, אל תהיה טיפש ותרכב שם רק כי החוק מתיר לך. אישית כנהג אני מעדיף לנסוע אחרי אופניים ברחוב צר ב20 קמ"ש מאשר שאותו רוכב יפגע בי כשאני הולך על המדרכה.

לדעתי זה לא שונה בכלל מלקלל ולאבד עשתונות על כל שטות כאילו אתמול ירדת מהעץ.

אפשר להיות דוש נונשלנטי או אמוציונלי. בסוף זה אותו דבר.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 146
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לכל השאלות שלך יש תשובה אחת בדיוק: מדינת חוק שכולם שווים בפניו.

יש מסר מאוד בסיסי שאתה מפספס. במציאות האמיתית גם אישתך וגם מי שרוכב ב50 קמש על מדרכות הוא עבריין. בשני המקרים לכל אחד יש מיליון תרוצים למה הוא בסדר. אבל ההבדל בין מדינת חוק לבין אנרכיה מוחלטת הוא שזה לא רלוונטי. אף הולך רגל לא אמור לנתח בזמן אמת עד כמה הרוכב שכמעט דורס אותו הוא 'בסדר', כי הרוכב לא אמור להיות שם.

אתה ממש מנסה להפוך את המציאות ולהכפיף אותה לחוקי ה'מה איכפת לכם?'. מצטער להרוס - זה לא הופך את אישתך ודומות לה ללא עברייניות. והצדקה למה העולם לא הוגן כל עבריין ימצא. וזה אפילו מתכתב עם מה שאתה אומר בשרשורים אחרים.

לגבי הדוגמאות שלך - הפתרון הוא לא בדוגמאות דמגוגיות אלא תשתיות. שזה סופר קשור למה שצמגיא ואני אומרים

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
מה קורה?

עצוב. עצוב המצב שהגענו אליו. אלימות בכל מקום, בכביש, ברחובות, בתי מלון, טיסות ואפילו בפארקי מים שאנשים אמורים ליהנות בהם זה קורה. בתור הורה לפעוטה, המצב הזה מתסכל. המחשבות על הירושה שאנחנו הולכים להשאיר לדורות הבאים מתסכלת ומעציבה אותי.

אני קורא תגובות בפייסבוק על המקרים האחרונים ומרגיש לי שכמות הגועל נפש שיוצאת מפיהם של המגיבים ממש מזכירה לי את ימי הביניים, רק חסרים עוד כמה טריגרים שיתניעו מלחמת אזרחים.

אם זה הולך להמשיך ולהחמיר, אני לא רואה עתיד טוב למדינה הזו. מי שיוכל לברוח, יברח מהספינה הטובעת הזו ומי והשפויים שישארו כאן, כנראה יסבלו.

לא קראתי את השרשור בכלל ואני מגיב ישר לפוסט המקורי אז סליחה אם הדברים חזרו על עצמם. לדעתי יש שלוש סיבות לאלימות הרבה שנראה שקיימת בחברה הישראלית:

1. ישראל עם כל האחדות הלאומית, היא עדין חברת מהגרים משוסעת ועם חברה שכזו יש את הבעיות החברתיות המביאות אנשים לאלימות בין אם זה מעמדות, פערים, מצוקות, ועוד. אלו דברים שעם הזמן יטושטשו. יש הבדלי שפה ומנטליות מאוד גדולים בין חלקים בחברה וזה משפיע על אופיה.

2. אני לא בטוח שבעבר לא הייתה אלימות גדולה יותר. דווקא אני די בטוח שישראל הופכת לפחות אלימה ושרמת הפשיעה יורדת. אבל יש שני דברים שצריך לקחת בחשבון. האחד זה שהתקשורת הרבה יותר רחבה ויכולת התיעוד של אנשים היא הרבה גבוהה. לפני 30 שנה אף אחד לא יכול היה לתעד מכות בים או בבריכות ודברים כאלו היו מגיעים לחדשות רק במינימום אם מישהו היה נדקר. היום כל כסא שנזרק ומתועד מגיע לתודעה ולכן זה נראה שהאלימות פושעת ורחבה. הדבר השני הוא שהחברה יותר צפופה והחיכוכים יותר גדולים. יותר פקקים, יותר אנשים ברחובות, יותר שכונות דחוסות. זה מביא אולי ליותר מקרים שבהם הפרט נחשף למקרי אלימות שכאלו.

3. גם בסעיף זה אני אחלק את זה לשני דברים: האחד זה האכיפה והשיפוט המזעזעים בארץ, שהם תת רמה ובושה לכל מדינה מתקדמת. אני חושב שבגדול האזרח לא מאמין במשטרה ובתי המשפט מקלים מאוד עם פשעים מה שהופך את הפשע, אני לא אגיד למשתלם אבל בטח שלא למשהו שמאיים על האדם לנהוג בו. הדבר השני הוא החינוך - רוב האלימות עם כל הצער, מגיעה ממגזרים מסוימים. שילוב של חינוך לוקה ואכיפה ששווה גרוש מביאה לאלימות קשה מצד המגזרים הללו בעיקר.

פורסם

כי זה מה שהחליט המחוקק והחוק עיוור כדי שאנשים מהסוג שלך לא ינגנו על כינור המסכנות ויסבירו בפוסטים ארוכים (שנכתבים במסגרת שעות העבודה הקשה שלך) למה להם מגיע יחס מיוחד.

עם כל הכבוד לטראומה ולנימוסי מדרכה של אשתך היא לא יותר טובה מכל אותם דושבגס שהחליטו שהזמן והנוחות שלהם שווים יותר משל אחרים.

אין לך שום עליונות מוסרית בסיפור הזה. אפס. נאדה. לא לך ולא לאשתך.

פורסם

1. ישראל עם כל האחדות הלאומית, היא עדין חברת מהגרים משוסעת ועם חברה שכזו יש את הבעיות החברתיות המביאות אנשים לאלימות בין אם זה מעמדות, פערים, מצוקות, ועוד. אלו דברים שעם הזמן יטושטשו. יש הבדלי שפה ומנטליות מאוד גדולים בין חלקים בחברה וזה משפיע על אופיה.

ישראל היא חברת מהגרים (ומקומיים) לא משוסעת, אלא מגוונת, עם כמות סבירה של חיכוכים, שהם הרבה יותר מילוליים מאלימים. מוציאים הרבה קיטור, עושים הרבה רעש, ובסה"כ, מסתדרים זה עם זה לא רע. הרבה יותר טוב מרמת העויינות המילולית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אכן התגובה האחרונה מסכמת יפה את המצב. מאמין שרובינו לא נחשפים ברמה היום יומית לאלימות. גם לא ברמה החודשית אולי פעם בשנה (למזלי גם זה לא) / בכמה שנים.

מה שכן, נחשפים בתדירות לא קטנה לכמו שכתב חברי למעלה, הוצאת קיטור, הרבה רעש וצלצולים. אבל בסוף זה תמיד איך שהוא מסתדר.

כנראה יש את הצורך לפרוק זעם ולהוציא קצת קיטור. פעם מישהו כתב שזה די מובן במדינה כמו שלנו. עם המצב הביטחוני וההישרדות היום יומית.

בסופו של דבר לא רע לחיות פה וזה מה שחשוב :wink: תמיד אפשר לשפר, אבל בסך הכל הכללי, די טוב אפילו טוב מאוד אם יסכימו החברים

פורסם
לכל השאלות שלך יש תשובה אחת בדיוק: מדינת חוק שכולם שווים בפניו.

יש מסר מאוד בסיסי שאתה מפספס. במציאות האמיתית גם אישתך וגם מי שרוכב ב50 קמש על מדרכות הוא עבריין. בשני המקרים לכל אחד יש מיליון תרוצים למה הוא בסדר. אבל ההבדל בין מדינת חוק לבין אנרכיה מוחלטת הוא שזה לא רלוונטי. אף הולך רגל לא אמור לנתח בזמן אמת עד כמה הרוכב שכמעט דורס אותו הוא 'בסדר', כי הרוכב לא אמור להיות שם.

אתה ממש מנסה להפוך את המציאות ולהכפיף אותה לחוקי ה'מה איכפת לכם?'. מצטער להרוס - זה לא הופך את אישתך ודומות לה ללא עברייניות. והצדקה למה העולם לא הוגן כל עבריין ימצא. וזה אפילו מתכתב עם מה שאתה אומר בשרשורים אחרים.

לגבי הדוגמאות שלך - הפתרון הוא לא בדוגמאות דמגוגיות אלא תשתיות. שזה סופר קשור למה שצמגיא ואני אומרים

א, ברור שהפתרון האופטימלי הוא בתשתיות. אבל בהינתן מצב שהתשתיות לא טובות?

ב, אני לא מנסה להפוך שום דבר ולהכפיף שום דבר, אני שואל שאלה פשוטה שאתה מסרב לענות עליה.

ג, נכון שגם אשתי וגם המשוגעים שטסים על מדרכות עבריינים. באותה מידה גם מי שנוסע 81 באיזור של 80 ומי שדרס ילד למוות וברח גם הם עבריינים באותה מידה. ואחרי זה אתה בא ומדבר איתי על דמגוגיה?

ד, ההבדל בין מדינת חוק לבין אנרכיה מוחלטת הוא הרבה יותר גדול מאשר כמה אנשים שרוכבים על המדרכה כי הם לא רוצים למות, ובמקביל עושים כל מה שהם יכולים כדי לא להרוג אף אחד (ומצליחים בזה).

ה ואחרון, אני ממש לא מחפש למה העולם לא בסדר. אני אומר שיש מקרים בו אנחנו כחיות אינטליגנטיות יחסית, יכולים להתגמש עבור הסובבים אותנו. כן, גם אם הם עוברים על החוק במידה מסוימת שלא פוגעת באף אחד.

כי זה מה שהחליט המחוקק והחוק עיוור כדי שאנשים מהסוג שלך לא ינגנו על כינור המסכנות ויסבירו בפוסטים ארוכים (שנכתבים במסגרת שעות העבודה הקשה שלך) למה להם מגיע יחס מיוחד.

עם כל הכבוד לטראומה ולנימוסי מדרכה של אשתך היא לא יותר טובה מכל אותם דושבגס שהחליטו שהזמן והנוחות שלהם שווים יותר משל אחרים.

אין לך שום עליונות מוסרית בסיפור הזה. אפס. נאדה. לא לך ולא לאשתך.

המחוקק החליט את זה כי במקרה של רוכב אופניים שנדרס מי שיושב על דוכן הנאשמים הוא איזה נהג רנדומלי שלא הספיק לבלום בזמן שילד טמבל חתך אותו בלילה בלי אורות, ובמקרה של ילד שנדרס על המדרכה כי דרס אותו הילד הטמבל מהמשפט הקודם מי שנשפט זו הממשלה ש"מאפשרת את המחדל הזה". החוק הזה לא נועד כדי להגן על אף אחד חוץ מהרשויות עצמן, כי הפתרון - כמו שיבגני אמר - הוא לא בחוק הזה, אלא בתשתיות נורמליות.

ואני לא מבין למה אתה ממשיך לדחוף את העליונות המוסרית הזאת. אני לא מנסה להציג שום עליונות כלשהי על אף אחד. אני לא מנסה להצדיק את כל מי שרוכב על המדרכה, כמו שאני לא אומר שכל מי שיוצא על מי שרוכב על המדרכה הוא לא בסדר.

אני כן אומר שבפועל, רוב המצבים הרבה יותר אפורים מהדרך שהצגת את המקרה עם רוכבת האופניים, ושבהרבה מקרים קצת אמפתיה והתגמשות של שני הצדדים תיצור סביבה שתהיה הרבה יותר נוחה לכל המעורבים.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

בהמשך לתיזה שעופר/במבי הציג בקישור,

יש סיבה מאוד פשוטה ליצירת השרשור הזה ולשלל הוויכוחים שמתרחשים בטונים גבוהים בשרשורים האחרים:

הקיץ.

אני לא יודע מה הגורם האמיתי, עודף חום או עודף אור יום,

אבל מהסטטיסטיקה הפרטית שאני אוסף כבר 15 שנה בגליון האקסל שלי (לא באמת, נו)

אני מגלה שבאופן עקבי הוויכוחים בקארספורום *תמיד* מרים יותר בקיץ, ומתרחשת התגברות הדרגתית עד לשיא המריבות שמתרחש לרוב בתקופת הימים הנוראיים (תשרי, וגם שיא אחרוני החמסינים).

עם רדת היורה (יענו הגשם הראשון) פתאום הכול נרגע והעולם לא נורא ומפחיד כל כך.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

כי יורד גשם והפשרת האדים לא עובדת, אז לא רואים החוצה.

אגב את התיזה של במבי אפשר להסביר ע"י סיבה אחרת - פחדנות. כולם גברים גדולים כדי לצעוק ולקלל ולריב על הכביש או באינטרנט, אבל כשעומד מולך בנאדם שאתה לא יודע מה הוא עלול לעשות, אתה מתחיל לחשב סיכויי הישרדות ומבין שעדיף לשתוק.

על זה אמר לואי סי.קיי שליט"א:

פורסם

זה דיי ברור לא ?

קיץ, יותר אנשים מבלים, פחות עובדים, אין לימודים.

חורף, גשם! איך אני שמח שיש גשם. לא שומעים נוער שצועק ברחוב בלילה ומרגיש לי שכולם ממהרים לבית החם שלהם אז רואים פחות ברחובות.

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
החבר לא מסכים.

אני חושב שאתה מסכים אבל אתה סתם עונה שלא מסכים:oops:

בסופו של דבר, הרי מי שלא טוב לו פה, קם ועוזב. אני טועה?

מושלם כמובן שלא, אני גם חושב שבישראל קשה להגיע למצב של מושלם, והסכמה בין צדדים.

אבל לא רע ממה שמספרים וממה שרואים. יש עזרה למי שצריך. יש סיוע. יש אפשרות לרכוש השכלה גבוהה כמעט לכל מי שחפץ.

עם השכלה ומקצוע אפשר לעזוב מי שבאמת רע לו, ומי שלא רע לו פשוט עם הכלים שרכש יתחיל את הדרך שלו לשפר כמה שיותר. מטוב לטוב מאוד.

אחר כך אם אפשר למצוין.

אם אני לא טועה גם לך יש מקצוע, ואתה עובד במקצוע שלך. רוצה להאמין שאתה מרוויח לא רע.

אם היה לך רע פה הרי ברמה שאתה סובל או מדכא אותך ברמה יום יומית אני מאמין שלא היית פה הרי. אני טועה?

אני אומנם מעולם לא יצאתי מהארץ, אין לי דרכון. אבל מאמין שזו לא אמורה להיות בעיה למי שרוצה לצאת, ולנסות חיים חדשים במקום אחר.

אולי זה אפילו משהו שכדאי לבן אדם שמרגיש שלא טוב לו פה, לנסות. פשוט רק בשביל שיוכל להגיד לעצמו ניסיתי הרגשתי חוויתי וראיתי.

אני מתכוון האפשרות לצאת מהארץ ולנסות את מזלו או את ההזדמנות שלו במקום אחר. אני אישי לא אעשה זאת מכמה סיבות, אבל זה לא אומר

שמי שכן יעשה זה לא בסדר. להפך, אני מאמין שמי שרוצה ויש לו יכולת לעשות את זה טוב אם יעשה. הרי חיים רק פעם אחת.

פורסם (נערך)

החוק נועד להגן על הולכי רגל שאין להם לברוח מדושבגס מהסוג שלך שהחליטו שהזמן והנוחות שלהם שווים יותר משל אחרים ולעאזל עם הבטיחות של הולכי רגל.

אף אחד לא מכריח אותם לרכב. מדובר באנשים שעלו על הכלים האלה מרצונם החופשי ובמקום לקבל על עצמם את הסיכון הם מעבירים אותו לחלשים מהם.

למה אני צריך ללכת בלי ביטחון על המדרכה? למה אני צריך להיכנס לסטרס כל פעם שמישהו צועק "סליחה!" מאחורי הגב שלי?

נו איזה תירוץ התקרבנות תשלוף עוד הפעם מהרקטום שלך?

להקל עליך להלן רשימת התירוצים שסיפקת עד עכשיו:

א. אתה עוזר לכדור הארץ

ב. אתה עוזר לגודש בכבישים (אשתך ממילא לא נוהגת אבל ניחא)

ג. יש ילד חולה לטפל בו

ד. יש טראומה מנהיגה

ה. לוקח יותר זמן באוטובוס

ו. מסוכן על הכביש

ז. אתה עובד הרבה שעות ואין לך זמן להסיע את אשתך

ח. אשתך לא מפריעה לאף אחד

ט. אפקט העדר מדלג על אשתך

יש עוד משהו ברשימה של כבודו?

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

לא, אני באמת לא מבין, זהו? יש שני סוגי אנשים? אלה שמוכנים להסתובב בין מכוניות בחצי מהמהירות שלהן כש-100% מהנהגים מסמסים תוך כדי נהיגה ודושבאגס שהחליטו שלעזאזל עם הבטיחות של הולכי רגל? אתה לא חושב שיש אפילו קצת, טיפה, שבריר של באמצע?

בתגובה לעריכה שלך: ה"תירוצים" האלה ש"נתתי" היו בסך הכל נסיון (עקר, בינתיים) להראות לך שאולי אתה לא מבין כל מצב לאשורו ואולי יש משהו אחר שאתה לא מבין או לא מודע אליו, ושאולי לקפוץ למסקנות זה לא הדבר הכי נכון לעשות תמיד.

למען הסר ספק - אשתי לא עוזרת לשום דבר והיא לחלוטין מסוגלת לנהוג, אין לנו ילדים ואני לא עובד כזה קשה. היא מעדיפה אופניים כי זה יותר מהיר וזול, והיא נוסעת על שבילים איפה שיש או במהירות הליכה על מדרכה ומעולם בחמש שנים שהיא עושה את זה לא נתקלה בשום חיכוך עם אף הולך רגל.

פורסם

לא אין. יש רב-קו. נסיעה נעימה. בפעם הבאה שאשתך תצעק "סליחה! סליחה!" מאחורי הגב שלי היא תקבל את אותה התייחסות פעם נוספת וזה נכון לגבי כל רוכב קורקינט/אופניים שינסה לדחוק אותי על המדרכה.

• תוכן חדש...