Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 2566 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ספייר, אף אחד לא מטריל אותך. רוכבים מכל הסוגים ממרמרים יותר ויותר להולכי רגל (וגם נהגים - המצלמה שלי מפוצצת בסרטוני מעבר באור אדום) את החיים.

אני זז הצידה ברוב המפגשים עם רוכבי האופניים, כי יש לי יותר מה להפסיד. אבל אי אפשר באמת לדבר במונחים של "התחשבות" על מי שמתקרבן, עלק מפחד לסכן את עצמו, ובשם זה מנכס לעצמו מרחב שלא שלו.

יש רוכבים נחמדים, שלא צופרים, לא כלום. לפעמים גם הם "רק" גורמים לי להדבק לשיחים או כמו בתמונה של צ'מגיא למשהו שימנע נגיעה כלשהי. יש המון חוקים דבילים, אבל חוקי התעבורה, בטח ההפרדה בין כביש למדרכה, נועדו מראש לייצר מצב שבו המוני אנשים מתניידים במרחב עם מינימום הפרעה אחד לשני ויותר מזה - מינימום סיכוי לפגוע אחד בשני. אישתך ודומים לה בוחרים להמר. מקטינים את הסיכוי להפגע על חשבון הגדלת הסיכוי לפגוע במישהו אחר. זהו. זה פשוט זה. בן אדם אמפתי ומתחשב לעולם לא אמור לנסות לפתור את הבעיות שלו בפגיעה באנשים אחרים. ואני לא מדבר פה על משהו פלצני ופילוסופי מדי.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
  • תגובות 146
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)
כי כדי לקבל תגובה חיובית, אותו אחד צריך להתחיל את האינטראקציה באופן חיובי. ומהבחינה הזו אין הבדל בין נהג לא מאותת לבין רוכב אופניים שטס על המדרכה, ובין נהג אדיב שמבקש להשתלב, לבין רוכב אדיב שמבקש לעבור. אני באמת לא מצליח להבין איך אתה מבין משהו אחר ממה שאני אומר...

לא הבנת מה אני מנסה לומר.

לנסוע 80 בכביש של 90 זה לעבור על החוק בלי להפריע לאף אחד.

לרכב באופניים על המדרכה זה לעבור על החוק ולהפריע למישהו. גם אם אתה מפריע בנימוס ומבקש יפה לעבור, אתה עדיין לא אמור להיות שם מלכתחילה. הבעיה שיצרת התחילה ברגע שעלית למדרכה עם האופניים ולא רק כשביקשת מהולך רגל לזוז.

אופניים זה כלי רכב ולא אמורים להשתמש בו במדרכה לא משנה כמה זהיר ומתחשב הרוכב. זה כמו שאתה לא תרכב על האופניים בתוך קניון או במסדרון של בניין משרדים. זה הסדר שבו החליטו בני האדם שצריך להשתמש בתשתיות ועיגנו את זה בחוק. אם יש לך השגות על החוק, תפעל כדי לשנות אותו אבל אל תפריע לאחרים שכן חיים ע"פ החוק הזה, כמו שמקובל בחברה מתוקנת.

מפחיד אותך לרכב על הכביש? זה אותו דבר בדיוק כמו האנשים שזוחלים ב90 קמ"ש בנתיב אמצעי בכביש 6 כי רק שם הם מרגישים הכי בטוחים.

מקווה שהפעם הצלחתי להסביר את עצמי.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אם ארצה לנסוע 80 בכביש של 90, אעשה זאת, ושום חוק לא יעצור אותי [emoji41]

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

זה תופעת הסירוס ההיברידי.

אתה לא הראשון...

• חברי המעגל הראשון
פורסם
טוב נו, אף פעם לא הסתדרתי עם מספרים.

פורסם
לא הבנת מה אני מנסה לומר.

לרכב באופניים על המדרכה זה לעבור על החוק ולהפריע למישהו. גם אם אתה מפריע בנימוס ומבקש יפה לעבור, אתה עדיין לא אמור להיות שם מלכתחילה. הבעיה שיצרת התחילה ברגע שעלית למדרכה עם האופניים ולא רק כשביקשת מהולך רגל לזוז.

אופניים זה כלי רכב ולא אמורים להשתמש בו במדרכה לא משנה כמה זהיר ומתחשב הרוכב. זה כמו שאתה לא תרכב על האופניים בתוך קניון או במסדרון של בניין משרדים. זה הסדר שבו החליטו בני האדם שצריך להשתמש בתשתיות ועיגנו את זה בחוק. אם יש לך השגות על החוק, תפעל כדי לשנות אותו אבל אל תפריע לאחרים שכן חיים ע"פ החוק הזה, כמו שמקובל בחברה מתוקנת.

מפחיד אותך לרכב על הכביש? זה אותו דבר בדיוק כמו האנשים שזוחלים ב90 קמ"ש בנתיב אמצעי בכביש 6 כי רק שם הם מרגישים הכי בטוחים.

מקווה שהפעם הצלחתי להסביר את עצמי.

ואני שואל אותך כזה דבר - האם אתה בתור הולך רגל לא מעדיף לקחת על עצמך מעט יותר סיכון (שוב, בהינתן שרוכבים בזהירות ומתינות ולא כמו דלביובים) ולמנוע ממישהו אחר הרבה סיכון?

נקודת המוצא שלי היא כזאת - מצד אחד, החיכוך שברכיבה על המדרכה גורם לאי נוחות ואי נעימות לכל הנוגעים בדבר. מצד שני, רכיבה על הכביש גוררת סיכון ממשי לחיים של הרוכבים וסיכון ממשי להרס טוטאלי של חיים של נהגים. אני (ואשתי לא פונקציה פה בכלל), גם כהולך רגל, מעדיף לקחת על עצמי את הסיכון הקטן יחסית, מאשר להפיל על מישהו סיכון גדול יותר. לכן אגב, גם אני בפעמים שיצא לי לרכב, גם בתור ילד וגם בתור מבוגר, הייתי שואף לעשות את זה על כביש בין היתר מטעמי נוחות. גם הייתי רוכב מהר ולא היה לי כוח לחמוק מהולכי רגל, וגם לא רציתי לסכן את הולכי הרגל אז לקחתי את הסיכון על עצמי. אבל במקרים של אנשים אחרים - לא. לא מוכן לפגוע בהם כדי שלי יהיה טיפה יותר נוח.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

ואני שואל אותך כזה דבר - האם אתה בתור הולך רגל לא מעדיף לקחת על עצמך מעט יותר סיכון (שוב, בהינתן שרוכבים בזהירות ומתינות ולא כמו דלביובים) ולמנוע ממישהו אחר הרבה סיכון?

לא.

יש לך קרובי משפחה פנסיונרים?

שבר בגיל מבוגר זה סוף החיים. גסיסה איטית, דגרדציה בכל תחום, חוסר יכולת לחזור לעצמך, אובדן עצמאות, אובדן בטחון עצמי. אני מכיר את זה מקרוב. אני מכיר לא מעט אנשים שכך החל הסוף של הסבים וההורים שלהם.

וה״מעט סיכון״ הזה פוגע לא רק בסלואורייד או בי, אלא בעוד אנשים שנמצאים במרחב.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ספייר, האם אתה בתור נהג מוכן לקבל תוספת סיכון על עצמך כדי שנהג שמרגיש חוסר ביטחון יוכל לנהוג באיזה נתיב שמתחשק לו?

פורסם

אתה שוב מושך לכיוונים קיצוניים של רוכבים שדורסים אנשים, שברים, סוף החיים ועוד נבואות אפוקליפטיות.

היו לי קרובי משפחה פנסיונרים, האחרונים שבהם נפטרו בחמש השנים האחרונות, אבל אני לא מבין איך זה קשור. פעוט בעגלה נמצא בדיוק באותה רמת סיכון כמו פנסיונר, ובשני המקרים רוכב האופניים צריך להתחשב בסביבה שלו ולמנוע (לא למזער - למנוע) סיכון מאנשים אחרים.

בהינתן - ורק בהינתן - מצב כזה, הייתי מעדיף רוכבי אופניים על המדרכה.

ואני גם בכלל לא יודע איך הגענו לנתח את חוקים ומקת"גים לרכיבה נכונה ומודעת, כשהנקודה העיקרית והראשונה שלי הייתה לגבי מישהי שקראה למישהו חצוף, מישהו שקרא למישהי בת זונה, ולא רק שזה הוצג בתור משהו סבבה, זה גרר 5 עמודים של וויכוח אגרסיבי אודות מי צודק, כשנקודת המוצא הייתה התחשבות ואמפתיה של שני הצדדים.

ספייר, האם אתה בתור נהג מוכן לקבל תוספת סיכון על עצמך כדי שנהג שמרגיש חוסר ביטחון יוכל לנהוג באיזה נתיב שמתחשק לו?

כן, ואני כבר עושה את זה. אני עוקף מימין לפחות 5-6 פעמים ביום. בלי דרמה, בלי צעקות, בלי לקרוא לאף אחד בן זונה (טוב, אולי רק לפעמים, ובשקט). האם זה אופטימלי? ברור שלא. אבל זה בדיוק שורש העניין, אני מתגמש ויוצא טיפה מאיזור הנוחות שלי כדי לא להכביד על מישהו אחר. כמובן שמהצד השני הייתי רוצה ושואף שאותם חסרי בטחון יעשו את כל מה שהם יכולים כדי להקטין את ההפרעה לאנשים אחרים. בין אם זה ע"י נסיעה חלקה ככל האפשר ובלי זגזוגים, ובין אם זה ע"י מעשים שיעלו להם את הבטחון ויעזרו להם בסופו של דבר לא להיות צריכים לנהוג באיזה נתיב שמתחשק להם.

ולשאלה הבאה שלך - אם אני אקבל דו"ח על עקיפה מימין אני אנסה להסביר לשוטר את הסיטואציה למיטב יכולתי. אם אני אצליח, אחלה. אם לא, אני אשתוק ואשלם כי זה סיכון שלקחתי על עצמי תוך שאני מודע להשלכות האפשריות שלו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

האמת שרציתי לשאול אם אתה מודע לכך שזה מה שגורם לכל ההתנהלות במדינה הזאת להיות דרך התחת.

כי כשחוקים הם המלצות ואנחנו מרחמים על כל מיני "מיוחדים" שלא נח להם עם זה, בסוף עיגול הפינות והג'סטות הופכות לנורמה ואין שום בעיה לעשות מה שבא לי כי מתחשבים בי ואין שום בעיה להשתין ברחוב כי מבינים אותי.

גם אני עוקף מימין וזז לרוכבים במדרכה, אבל לא מטעמי אמפתיה והזדהות אלא כדי למנוע מאי הנעימות הרגעית להפוך לסיטואציה מעיקה יותר.

אתה חושב שאתה עושה טוב למישהו, בתכלס אתה מזיק לעוד הרבה אנשים שסובלים מההשלכות החברתיות של רחמנות על רשעים.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

פורסם (נערך)

חד משמעית לא.

לאותו אדם יש אפשרות או ללכת ברגל על המדרכה כמו שעושים רוב האנשים או להשתמש בתחבורה ממונעת על הכביש בין אם ציבורית או פרטית או לקחת על עצמו את הסיכון על הכביש ולא לגלגל אותו על אנשים חלשים ממנו.

להולכי רגל אין לאן לברוח. להולכי רגל אין אפשרות אחרת. החוק חוקק בדיוק במטרה למנוע את החיכוך הזה. זה לא משנה אם אדם סופר אדיב ומנומס או בהמה חסרת התחשבות. עצם הנוכחות על המדרכה מהווה מטרד. ההבדל הוא ברמת המטרד.

המטרד הזה נוצר כי אנשים כמו אשתך (בלי להעליב) קמו יום בהיר אחד, המתמתחו והחליטו שהזמן והנוחות שלהם שווים יותר משל אחרים.

אז איך יוצרים חברה בריאה יותר לדורות הבאים? קודם כל מתחילים לציית לחוקים. ציות לחוק יוריד את רמת המתח והלחץ ואז יהיה יותר מקום לאמפתיה כי קצת קשה לחלק אמפתיה כאשר מרגישים כמו חיה נרדפת.

אם בתל אביב לא הייתה כמות כזאת מזעזעת של רוכבי אופניים/קורקינטים על המדרכות כנראה שלא הייתי מרגיש בכלל את אותה אחת. אבל כאשר נאלצים להתמודד עם הבהמות האלה יום אחר יום אחר יום אחר יום אחר יום אחר יום אחר יום אחר יום אחר יום אחר יום אחר יום אחר יום מתחילים להתעצבן.

לפני מספר שבועות כמעט גרמתי לרוכב קורקינט להתרסק על הכביש בגשר יצחק שדה. גאה בעצמי. שילמד לא לטוס לכיון שלי בקו ישר במהירות 30 קמ"ש.

לא כי קפצתי עליו או משהו אלא פשוט הוא חשב שאני אקפץ הצידה וכאשר הבין שאני לא הולך לעשות את זה הוא סטה במהירות וכמעט איבד שיווי משקל.

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

הבעיה שלך, שלא מאפשרת דיון נורמלי, הוא שהנחת המוצא שלך קיצונית ואתה לא מוכן או לא מסוגל לראות את הדברים בצורה קצת פחות דיכוטומית משחור/לבן. אי אפשר לדבר על "יצירת חברה בריאה יותר" כשמתחילים משפט/הודעה ב"חד משמעית לא".

במסגרת קורס מ"כים בצבא, הייתי פעם באיזו הרצאה של קצין בכיר כלשהו (לא זוכר). אין לי מושג על מה הייתה ההרצאה אבל דבר אחד ממנה נדבק איתי עד היום - הוא אמר שבאחת ההרצאות הקודמות שלו מישהו שאלה איזו שאלה, והוא ענה, ואז השואל אמר לו "לא, אבל...", מפה לשם, הוא אמר שהדרך היחידה לבנות שיח בריא היא לא להתחיל ב"לא, אבל" אלא ב"אני מסכים עם א,ב,ג, ולא מסכים עם ד,ה,ו וזה למה". זה משהו שאני מנסה ליישם בחיים שלי. וכשמישהו מתחיל ב"חד משמעית לא", זה פשוט לא מתאפשר.

ההוא על הקורקינט? היית צריך גם לדפוק לו את הקורקינט לראש, שילמד. אם 99% מרוכבי הקורקינטים והאופניים הם אותו דבר - גם להם אני מייחל טיפול דומה. אני לא מדבר עליהם. אני מדבר מהניסיון שלי ששונה וכולל הרבה יותר רוכבים אדיבים שההפרעה שלהם להולכי רגל הייתה מינימלית. יכול להיות שאנחנו חיים על פלנטות שונות, לא יודע. רק על עצמי להעיד ידעתי.

האמת שרציתי לשאול אם אתה מודע לכך שזה מה שגורם לכל ההתנהלות במדינה הזאת להיות דרך התחת.

כי כשחוקים הם המלצות ואנחנו מרחמים על כל מיני "מיוחדים" שלא נח להם עם זה, בסוף עיגול הפינות והג'סטות הופכות לנורמה ואין שום בעיה לעשות מה שבא לי כי מתחשבים בי ואין שום בעיה להשתין ברחוב כי מבינים אותי.

אתה חושב שאתה עושה טוב למישהו, בתכלס אתה מזיק לעוד הרבה אנשים שסובלים מההשלכות החברתיות של רחמנות על רשעים.

יש לי תחושה חזקה של דז'ה וו.

למה אתה חושב שזה מה שאני טוען? להיפך, אני רוצה לרחם על רחמנים וממש בסדר עם להתאכזר לרשעים.

אני פשוט לא חושב שאנחנו צריכים ללכת בעיניים עצומות אחרי כל חוק. 99% מהם כן, לא כולם. לפעמים יותר חשובים (לי) ערכים של בין אדם לחברו. ושכל אחד יעשה את המקסימום האפשרי כדי לא להפריע לאחרים וכדי להפוך את החיים של האחר לנעימים ככל האפשר.

פורסם

לא לוקח את הדיון לשום קיצוניות. שאלת ועניתי. אתה לא, ממש ממש לא, מגדיל את הסיכוי של מישהו אחר להפגע כדי להקטין את הסיכוי שלך להפגע ועוד במשהו שהוא מותרות.

סלואורייד תמצת את זה מצוין, וגם אני כבר כתבתי את זה. אין הצדקה לגישת ה'מה קרה? זרום אח שלנו'. גם לא במקרה הזה.

פורסם

לא זרום אח שלו, אלא ניסיון כנה להסתדר ביחד ולעשות מאמצים ולהתגמש עבור האחר, גם אם זה לא בדיוק לשון החוק.

אתה חושב אחרת, אין בעיה. נסכים שלא להסכים. אני אמשיך לזוז מהדרך מרוכבים אדיבים, ואמשיך לעודד את אשתי לרכוב על המדרכה תוך הבנה מוחלטת שהולכי הרגל הם "בעלי הבית" שם ותוך התחשבות מוחלטת בהם ויצירת אפס הפרעה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אתה לא רואה את הסתירה בדברים שלך? ערכים בין אדם לחברו זה התנהגות לפי כללי החברה. אם מישהו שם ז' על הכללים האלה, הוא שם ז' על החברה, כלומר על חברו.

אתה מרחם על אדם ששם עליך ז' בעין ולא משנה בכמה נחמדות ואדיבות הוא עושה את זה.

• תוכן חדש...